Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-07-18, 11:18 AM   #51
6eo
God of Gamer
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
我FB YOUTUBE平時都係咁
都係個句, 你鐘意講咩無人理你,
但你要自己承受番個後果囉

個作者口臭得罪人佢係唔會比人拉架, 佢可以繼續講咩都得
但出版社唔支持佢咪斷送錢途囉
又要賺人錢又要口臭得罪哂D客, 天下邊有咁便宜既事
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-18, 11:30 AM   #52
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
你唔係公眾人物 你鐘意日日講都無人有興趣理你 因為你既影響力係零呀哈利
做左公眾人物 自然有好多野就會有成本同後果

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-18, 11:32 AM   #53
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
你唔係公眾人物 你鐘意日日講都無人有興趣理你 因為你既影響力係零呀哈利

唔做公眾人物咪幾好
日日支那含狗都無人理

689幾十年前鬧老共咪一樣做到特首
做狗最緊要識洗底

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-18, 11:33 AM   #54
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: GN00508771 查看文章
第一次聽!
原來有d咁既黑歷史!?
有興趣自己google
the point is, 其實每個人都有過去,係講野唔駛成本既時候好多真心話係可以任講
但當你要轉型做公眾人物果時,仲唔識將呢D過去斷絕同收埋佢,呢D係代表呢個人無自知之明

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-18, 11:49 AM   #55
HM

註冊日期: May 2007
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
做咩叫我?
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-18, 11:50 AM   #56
KENSNAKE
Ultimate Gamer
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
果d咩戰犯,南京大屠殺 係用歷史人物同主角名字相近再係去推測,實情作品講乜係無關痛癢。

作品死因唔係作品設定而係作者本人言論。
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-18, 11:53 AM   #57
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
作者: KENSNAKE 查看文章
果d咩戰犯,南京大屠殺 係用歷史人物同主角名字相近再係去推測,實情作品講乜係無關痛癢。

所以將矛頭指向聲優個班支那腦殘可唔可以食下藥

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-18, 11:59 AM   #58
HM

註冊日期: May 2007
引用:
作者: KENSNAKE 查看文章

記得MUV-LUV歷史係中共第一個俾BETA滅族,敗殘兵俾台灣收留
係大陸都仲咁多信徒,甚至可以出stream簡中
呢套書應該唔關內容事既
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-18, 12:18 PM   #59
十一月
Game Master

註冊日期: Jan 2003
引用:
冇事咪證明咗你唔係大人物囉。
假如你係上市公司的總裁,然後又被人知道那些FB YOUTUBE acc係你,咁應該會滿地花生。

引用:
作者: LR猫 查看文章
唔做公眾人物咪幾好
同感,只要唔犯版規,日日喺度放毒都冇事。

引用:
呢句真
係都針對作者先啦。

此篇文章於 06-07-18 12:55 PM 被 十一月 編輯。
十一月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-18, 02:14 PM   #60
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
挑,都話咗你寂寂無名囉。五毛搞你嘅成本高過搞啲公眾人物啦。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-18, 02:39 PM   #61
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
咁繼續無問題
怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-18, 03:12 PM   #62
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
咁繼續無問題
其實又堅冇問題,萬一真係成名就轉晒D網絡A/C話自己一直係CD-ROM就得。
引用:
好似話作者好難捕捉,聲優出晒名易做D嘛。
簡單黎講,班友同恐怖份子冇咩分別…

此篇文章於 06-07-18 03:16 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-18, 03:38 PM   #63
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
引用:
作者: HM 查看文章
記得MUV-LUV歷史係中共第一個俾BETA滅族,敗殘兵俾台灣收留
係大陸都仲咁多信徒,甚至可以出stream簡中
呢套書應該唔關內容事既
套套野都係日本被消滅, 今次終於輪到自己喎

舊 06-07-18, 04:13 PM   #64
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
引用:
咁你有無過深圳河之後叫支那?

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
川田「火ノ丸相撲」第一話「国宝・鬼丸国綱」 supermanlady 日本動漫畫討論版 13 06-19-23 12:17 AM
「BLACK FOX」劇場アニメ 2019年10月5日公開! supermanlady 日本動漫畫討論版 6 09-14-19 06:06 PM
「PROMARE」アニメ化 supermanlady 日本動漫畫討論版 0 07-03-17 07:55 PM
「Project D」アニメ化 supermanlady 日本動漫畫討論版 0 07-02-17 07:17 PM
[動畫] 落合さより「ぎんぎつね」10月放送開始! money 日本動漫畫討論版 6 09-06-13 06:34 PM

現在的時間是 01:56 PM

手機版 | APP版