Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-08-12, 07:21 PM   #1101
seed2005
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDseed2005
3DS Friend Code4038 6080 2757
有冇版友見過呢隻機套?

http://www.hori.jp/products/3ds/3ds_tpu_cover/

seed2005 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-12, 07:42 PM   #1102
DARK ANGEL
Game Master
雋賢B!

註冊日期: Sep 2004
XBox Live GamertagDARKANGELMASTER
見倒有報道話2012年春季有3DS 嘅改良版?改良左d咩??

20:26PM
7.23LB
DARK ANGEL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-12, 07:50 PM   #1103
Suda
God of Gamer

註冊日期: Sep 2008
Wii U IDsuda316
3DS Friend Code1075 0690 1475
PSN  IDhiku316
引用:
作者: DARK ANGEL 查看文章
見倒有報道話2012年春季有3DS 嘅改良版?改良左d咩??
改良厚度同電池持久力

...外行雜誌講嘅野唔洗咁認真

Nintendo3DS
Suda 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-12, 07:57 PM   #1104
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
引用:
作者: seed2005 查看文章
有冇版友見過呢隻機套?

http://www.hori.jp/products/3ds/3ds_tpu_cover/

好多地方都有...

舊 01-08-12, 08:00 PM   #1105
DQGUNDAM

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID4752 8991 7789
3DS Friend Code3308 4518 9604
PSN  IDDQGUNDAMHK
XBox Live GamertagDQGUNDAM
如果有改良版,應該唔止改咁少野掛

加電池持久力,加多粒右菇,上下mon加大/提高解像,改善下mon邊沿突出既設計

最好咁啦

做人要有責任,衰左要認,錯左要道歉

做人要有品德,不要強詞奪理,生安白做

動森夢番地:3600-0295-3743
DQGUNDAM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-12, 08:35 PM   #1106
DARK ANGEL
Game Master
雋賢B!

註冊日期: Sep 2004
XBox Live GamertagDARKANGELMASTER
引用:
作者: Suda 查看文章
改良厚度同電池持久力

...外行雜誌講嘅野唔洗咁認真
咁係咪等下好d?

20:26PM
7.23LB
DARK ANGEL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-12, 08:38 PM   #1107
stephen1980
Game Master

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: DARK ANGEL 查看文章
咁係咪等下好d?
有想玩的game便去馬了,點解要等?
stephen1980 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-12, 08:55 PM   #1108
teealpha

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: seed2005 查看文章
有冇版友見過呢隻機套?

呢隻軟身TPU套我之前搵過都搵唔到,得硬TPU同水晶膠果隻,結果我都係要玩亞度買返黎

引用:
作者: メソウサ 查看文章
好多地方都有...
軟身TPU唔係硬身TPU喎
如果真係見到有地方賣的話請話我知,我之前買左兩個讓左一個俾朋友,家陣想搵地方補返個返黎
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-12, 09:28 PM   #1109
bubble001
Junior Member

註冊日期: Feb 2010
引用:
作者: teealpha 查看文章
呢隻軟身TPU套我之前搵過都搵唔到,得硬TPU同水晶膠果隻,結果我都係要玩亞度買返黎

軟身TPU唔係硬身TPU喎
如果真係見到有地方賣的話請話我知,我之前買左兩個讓左一個俾朋友,家陣想搵地方補返個返黎
呢隻野我11月買果時仲見大把,
依家我都想買多 2隻, 但行晒信和同好景都唔見......
bubble001 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-12, 10:24 PM   #1110
cknjoshua
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2011
3DS Friend Code2492 4092 0397
引用:
作者: DQGUNDAM 查看文章
如果有改良版,應該唔止改咁少野掛

加電池持久力,加多粒右菇,上下mon加大/提高解像,改善下mon邊沿突出既設計

最好咁啦
提高解像應該就難d....
因為提高左既話....玩返家陣既game起格會更大
一係就好似e家3ds玩nds game要縮左水
加大mon就可行d,,,,像ndsiXL果d
cknjoshua 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-12, 12:52 AM   #1111
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
作者: cknjoshua 查看文章
提高解像應該就難d....
因為提高左既話....玩返家陣既game起格會更大
一係就好似e家3ds玩nds game要縮左水
加大mon就可行d,,,,像ndsiXL果d
都等多年先啦

現今提高左投術一定好好多,未必"起格"

上wk 日本game 頭十位有5隻3ds, 日本buy 3DS game多d了
希望再多D好game/新作

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-12, 03:06 AM   #1112
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
隻日版飛機出左 $43X

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-12, 03:40 AM   #1113
Navism
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2008
3DS Friend Code0860 3619 1923
我只希望加大個mon
Navism 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-12, 09:01 AM   #1114
ac-angel
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2003
引用:
作者: W!LL 查看文章
見到唔捨得買...
ac-angel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-12, 05:27 PM   #1115
cknjoshua
Crazy Gamer

引用:
作者: W!LL 查看文章
依d真係玩美版算....

月尾隻biohazard, 之後一堆rpg game又唔識睇日文...
越黎越有出美版既衝動....
但又怕年尾整d 3dsl....當年我買左nds無耐就出ndsl
舊 01-09-12, 05:44 PM   #1116
shodanng2
留言太密會比人ban

註冊日期: Feb 2011
3DS Friend Code1891 1135 7643
PSN  IDshodanng
XBox Live Gamertagdanng360
引用:

月尾隻biohazard, 之後一堆rpg game又唔識睇日文...
但又怕年尾整d 3dsl....當年我買左nds無耐就出ndsl
月尾隻Biohazard日版有得揀英文語言
玩過試玩版就知可以轉語言

不過Zelda個D RPG game
如果睇唔明日文真係差好遠
我玩美版Zelda時之笛
睇得明對話真係投入感大增
以前玩日版Wii隻Zelda唔識睇日文
狂飛對話真係唔知自己做緊乜

我買完日版3DS後
隔一陣就買埋美版3DS了
依家睇番真係無後悔
shodanng2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-12, 05:51 PM   #1117
cknjoshua
Crazy Gamer

引用:
作者: shodanng2 查看文章
月尾隻Biohazard日版有得揀英文語言
玩過試玩版就知可以轉語言

不過Zelda個D RPG game
如果睇唔明日文真係差好遠
我玩美版Zelda時之笛
睇得明對話真係投入感大增
以前玩日版Wii隻Zelda唔識睇日文
狂飛對話真係唔知自己做緊乜

我買完日版3DS後
隔一陣就買埋美版3DS了
依家睇番真係無後悔
我知biohazard可以揀英文...(亦佢一向都係英文)
反而有日文聽係今次想出日版既原因

zelda果d咁正統日文rpg game玩英文我會覺得好怪....
唯有估估下佢講乜=.=

pokemon我都係要玩日文先得....唔係d招/道具完全唔知乜黎

所以大多數rpg game我都係選日版先...

其他...如biohazard,mario就可以美版向
舊 01-09-12, 06:11 PM   #1118
winsonandcyndi
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2007
3DS Friend Code1805 2275 4418
引用:

個人覺得唔會出lite 會出LL

以下資料來自wiki

引用:
Product family Nintendo DS
Generation Seventh generation era
Release date
NA November 21, 2004
JP December 2, 2004
AUS February 24, 2005
EU March 11, 2005
引用:
Product family Nintendo DS lite
Generation Seventh generation era
Retail availability
JP March 2, 2006
AUS June 1, 2006
NA June 11, 2006
EU June 23, 2006
dslite 系ds發售1年3個月後出
睇埋ds 銷量

引用:
Date Japan Americas Other Worldwide
2004-12-31[1] 1.45 1.36 0.03 2.84
2005-03-31[2] 2.12 2.19 0.95 5.27
2005-06-30[3] ? ? ? 6.65
2005-09-30[4] 3.63 2.87 2.34 8.83
2005-12-31[5] 5.70 4.63 4.10 14.43
2006-03-31[6] 6.91 5.11 4.71 16.73
到ds lite出 前銷量有一千六百幾萬

而3ds宜家出咗 差唔多一年 銷量(vgchartz)
引用:
Console Weekly (change) Total
3DS 665,412 (-61%) 14,724,728
個人推測應該都系同出dslite嘅間隔差唔多...

不過當時psp差唔多同一時間推出,而且同ds咬得好緊. 所以 以上推測的時間可能性又少咗
2006.02.25 累計銷量
引用:
Console Weekly (change) Total
PSP 161,538 (+1%) 11,518,964
DS 143,213 (-7%) 15,218,665
相信要等psv銷量急起直追先會出........
有錯請指正

P.S 睇開vgchartz....睇下遊戲銷量..
Animal Crossing: Wild World Sales (DS) 11,730,018

Super Mario 64 DS Sales (DS) 8,231,685 相信Zelda OOT 都會咁

Mario Kart DS Sales (DS) 23,020,833

New Super Mario Bros. Sales (DS) 26,776,415

美版3DS FC:Winson : 3995-7221-3180

Pokémon BW2 FC
Pokémon B2:5458-5831-0895
Pokémon W2 US VER. 2280-4585-8878

此篇文章於 01-09-12 06:48 PM 被 winsonandcyndi 編輯。
winsonandcyndi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-12, 08:12 PM   #1119
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
作者: winsonandcyndi 查看文章

有錯請指正
暫時感覺PSV之後只會拉大差距,除非加埋高清祼眼3D or有ISO刺激蝕賣主機

DS > DSL 主要原因係DS樣衰
宜家3DS已靚仔D,係mon唔夠大 (bt...//太大影響3D效果,同埋上mon左右一定要有足夠面積黑底)

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。

此篇文章於 01-09-12 08:16 PM 被 ZlWS 編輯。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-12, 08:22 PM   #1120
cknjoshua
Crazy Gamer

引用:
作者: winsonandcyndi 查看文章

以下資料來自wiki

dslite 系ds發售1年3個月後出
睇埋ds 銷量

到ds lite出 前銷量有一千六百幾萬

而3ds宜家出咗 差唔多一年 銷量(vgchartz)

個人推測應該都系同出dslite嘅間隔差唔多...

不過當時psp差唔多同一時間推出,而且同ds咬得好緊. 所以 以上推測的時間可能性又少咗
2006.02.25 累計銷量

有錯請指正

P.S 睇開vgchartz....睇下遊戲銷量..
Animal Crossing: Wild World Sales (DS) 11,730,018

Super Mario 64 DS Sales (DS) 8,231,685 相信Zelda OOT 都會咁

Mario Kart DS Sales (DS) 23,020,833

New Super Mario Bros. Sales (DS) 26,776,415
係呀...當年ndsl 係再下一乘去打psp的....

GAME SALES都係mario向...
日本本土就會係pokemon vs mhp多...

引用:
作者: B|WINS 查看文章
暫時感覺PSV之後只會拉大差距,除非加埋高清祼眼3D or有ISO刺激蝕賣主機

DS > DSL 主要原因係DS樣衰
宜家3DS已靚仔D,係mon唔夠大 (bt...//太大影響3D效果,同埋上mon左右一定要有足夠面積黑底)
字典機
但nds d掣好禁好多....同埋聲音都大聲d...

要有一定面積黑底係因為要3d睇落好d??
不過如果加大....就而家3dsdesign
上mon都可以加大多少少...e.g. 至4吋左右

大約食埋上cam至現在mon 及speaker左右之間的位

此篇文章於 01-09-12 08:43 PM 被 cknjoshua 編輯。
舊 01-10-12, 11:38 AM   #1121
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
係喎,好懷念nds個時個手感
十字制又好chok(玩bleach一流),按鍵位恰到好處
呢家去到3ds,老任反而冇晒初代嘅優點

舊 01-10-12, 04:26 PM   #1122
cknjoshua
Crazy Gamer

引用:
作者: 李奧涼介 查看文章
係喎,好懷念nds個時個手感
十字制又好chok(玩bleach一流),按鍵位恰到好處
呢家去到3ds,老任反而冇晒初代嘅優點
正所謂"愛靚唔愛命"
舊 01-10-12, 08:59 PM   #1123
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
琴日終於入左日版3DS主機+中古GAME(熱血高校)啦!!!
不過因為似樣嘅機殼(HORI牌)得番透明紅色,
所以選左火焰紅色,
可能因為12月太多人出3DS機啦,
搞到o的靚機殼比人清曬,
跟住就係等12號隻零~外傳「心靈相機」啦!!!
雙主機制霸啦!!!

P.S.最後緊係POST埋日版機個FC啦記得加我呀!!!
___FC:3823-9193-3514(JP_3DS_mrk)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-12, 10:43 PM   #1124
initial

註冊日期: Jun 2002
3DS Friend Code1263 6620 0970
PSN  IDphilip_son23
XBox Live Gamertagphilipwing
今日毒o左3個fd 出機~

2004 東京 2005 仙台 2006 首爾
2010 廣島, 四國 (愛知縣, 高知縣, 香川縣, 德島縣), 岡山, 神戶, 大阪
2010 吳哥窟, 越南
2011 Sep 北京 (故宮, 長城, 789 Art Zone) Dec 台北
2012 名古屋, 白川鄉, 萋籠宿, 馬籠宿, 高山, 飛驒, 沖繩
2013 倫敦, 格林威治, 溫莎堡, 曼徹斯特
2014 秘魯 馬丘比丘 玻利維亞
initial 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-12, 11:19 PM   #1125
cknjoshua
Crazy Gamer

始終唔鍾意有個殼....

但有時D邊位會積左少少塵係到...

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
收 Nintendo New 3DS LL 日版 maxwellduo 買賣專區 0 04-30-15 10:08 AM
出售 全新 任天堂 Nintendo 日版 白色 New 3DS Terry Sham 買賣專區 0 12-25-14 01:34 PM
[3DS] Nintendo 3DS 綜合情報討論區 01 neo2046 手提遊戲機討論版 1020 03-02-11 01:10 AM
[3DS] Nintendo 3DS 情報區 vol.2 neo 手提遊戲機討論版 1149 02-16-11 02:04 AM

現在的時間是 04:31 PM

手機版 | APP版