Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-24-11, 03:59 PM   #826
usayarE
God of Gamer

註冊日期: Jul 2002
Wii U IDusayarE
3DS Friend Code3952 6975 1779
PSN  IDusayarE
XBox Live GamertagusayarE
引用:
作者: cknjoshua 查看文章
點解佢個COMMENT係你個REPLY之後既
GAF新功能-未來日記
我都係出完post先見到,唔知點解
usayarE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-11, 04:07 PM   #827
Y.Bird
Ultimate Gamer
度日如日

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code1676 3642 5459
引用:
作者: zero_zero 查看文章
擦身傳說點玩法,個廣場有人係咪代表刷到人?
但係又冇得比我用啲人玩,要買貓打既
刷到人,
第一次會免費幫你打。

下次叫刷到的人幫手要按角色等級比錢,
每刷到相同人一次會升級。

可以選刷到的人玩,
(歷代勇者)個項就是你刷個的人。

隱藏、二周目、儲齊裝備、獎杯等都放棄了啦,
因為跟本唔夠時間打機,
買一隻爆一隻都好難...。
Y.Bird 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-11, 05:50 PM   #828
zero_zero
Junior Member

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0731 5177 9167
引用:
作者: Y.Bird 查看文章
刷到人,
第一次會免費幫你打。

下次叫刷到的人幫手要按角色等級比錢,
每刷到相同人一次會升級。

可以選刷到的人玩,
(歷代勇者)個項就是你刷個的人。

其實點先肯定係刷到人@@因為廣場有人但係冇得免費幫我打既><
zero_zero 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-11, 05:55 PM   #829
cknjoshua
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2011
3DS Friend Code2492 4092 0397
引用:
作者: usayarE 查看文章
GAF新功能-未來日記
我都係出完post先見到,唔知點解
未來日記~HAHA

而家都有幾封

唔知係25號定1月1號既呢~HEHE
cknjoshua 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-11, 06:44 PM   #830
nick

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: zero_zero 查看文章
其實點先肯定係刷到人@@因為廣場有人但係冇得免費幫我打既><
因為佢地冇玩勇者

NDS GAME FC
mph FC: nick 0601-9706-0534
content fc:nick 3007-1618-1079
動森fc:5369-4190-3879

wii fc
3221-5238-1799-9879 //pm fc /4424-6802-0768 //mkwii fc 105.2621-2747-8510//日動物之森 fc: /3738-3048-3107 惡魔:3652-5761-5259

3ds:2363-5574-3483
nick 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-11, 06:52 PM   #831
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
Nintendo Direct 第二回 - 12 月 27 日 11am (香港時間)

呢次會公佈光之神話?
http://andriasang.com/comzhe/nintendo_direct/

U-Stream 直播 link
http://www.ustream.tv/user/Nintendo_Direct/shows

今後発売を予定しているソフトなど、 Wiiやニンテンドー3DSに関する新しい情報を、インターネット中継をご覧の皆さんに任天堂社長 岩田聡が直接お届けします。

此篇文章於 12-24-11 06:55 PM 被 enishi 編輯。
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-11, 11:17 PM   #832
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
啲GBA GAME 又幾好玩喎,
玩到唔停手,
得一隻WARIO 曾經玩過。
Mk gba以前細個玩shortcut玩得好癲
宜家玩唔返XD

Wario以前追玩的系列XD
等3ds出><

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-11, 11:21 PM   #833
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
今日先下載GBA GAME,
比上次回饋GAME 陣容比較好,
最好比多1 次啦(幻想)。
最好之前冇list過geXP
DS....

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-25-11, 12:09 AM   #834
zero_zero

Unhappy

引用:
作者: nick 查看文章
因為佢地冇玩勇者

咁咪冇用:(
舊 12-25-11, 02:28 AM   #835
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
引用:
作者: B|WINS 查看文章
Mk gba以前細個玩shortcut玩得好癲
宜家玩唔返XD

Wario以前追玩的系列XD
等3ds出><
WARIO唔係有兩隻喇咩? (計埋送果隻?)
又唔計5秒過關果隻 ._.?

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-25-11, 03:52 AM   #836
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
引用:
作者: enishi 查看文章
Nintendo Direct 第二回 - 12 月 27 日 11am (香港時間)

呢次會公佈光之神話?
http://andriasang.com/comzhe/nintendo_direct/

U-Stream 直播 link
http://www.ustream.tv/user/Nintendo_Direct/shows

今後発売を予定しているソフトなど、 Wiiやニンテンドー3DSに関する新しい情報を、インターネット中継をご覧の皆さんに任天堂社長 岩田聡が直接お届けします。
似係公佈光神話, 今期nintendo dream show左發售日係2012年初

今日响旺角刷左成廿幾人
有d機主入機齋玩芒亨, Mii廣場都無入過

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝

此篇文章於 12-25-11 03:56 AM 被 W!LL 編輯。
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-25-11, 10:11 AM   #837
Cobra

註冊日期: Apr 2003
3DS Friend Code2277 6591 2217
PSN  IDngkaki
各位大大既日記都畫得好靚!請問點寫日記時點揀信紙,同堆晌同一頁入面畫到唔同既境深?
Cobra 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-25-11, 10:40 AM   #838
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
引用:
作者: Cobra 查看文章
各位大大既日記都畫得好靚!請問點寫日記時點揀信紙,同堆晌同一頁入面畫到唔同既境深?
有好多畫家藏龍臥虎

按十字掣上下就可以換3D layer

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-25-11, 12:01 PM   #839
Cobra

註冊日期: Apr 2003
3DS Friend Code2277 6591 2217
PSN  IDngkaki
引用:
作者: fantasy俊仔 查看文章
有好多畫家藏龍臥虎

按十字掣上下就可以換3D layer
原來之前未寫過日記,功能未出晒o黎。而家有3D layer同信紙!
Cobra 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-11, 12:45 AM   #840
蒼之星雲
Insane Gamer
黑暗領域

今日同班FD開聖誕聯歡會既時候, "擦身"竟然得1個人, 點解會咁既??
我地最少有6部機, 佢地全部都有開佐"擦身"功能嫁喎....
關唔關OS VER事嫁??

舊 12-26-11, 01:05 AM   #841
jyeung1
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2005
Game Asia 2011 擦左十個人
10 個有4-5個係MonHunt!!

試玩PSV吾駛等太耐(雖然玩得五分鐘)
感覺3DS=> VCD
PSV => DVD
即係PSV做到既內容
3DS同樣可做只係畫面無甘清

試左3隻Game
Uncharted, 同另外兩ARPG
只有Uncharted係高畫質
其餘兩都係接近PSP 質素
(暫時未有出機意慾)
jyeung1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-11, 02:33 AM   #842
噹噹dondon
Game Master

註冊日期: Oct 2006
3D同埋近排隻塗鴉日記 PSV做唔到吧 用手指畫!? 有陣時D細微野反而係致勝關鍵
噹噹dondon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-11, 03:47 AM   #843
golan
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code1977 0103 7669
引用:
作者: jyeung1 查看文章

感覺3DS=> VCD
PSV => DVD
即係PSV做到既內容

試左3隻Game
(暫時未有出機意慾)
我都有試玩,唔知有冇擦到你
好多人都有玩日記
講開psv,d game好多都唔夠格數…
畫面係好靚,但好多game好似未ready咁
唔知係唔係demo, 一出home screen,入返game,竟然冇resume,而且仲要黑畫面等十幾秒,唔講我以為壞左
golan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-11, 10:25 AM   #844
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
街邊搵泥搵去都係得3DS普通叉電線
終於響吉吉島$12見到"伸縮"叉電線

舊 12-26-11, 01:01 PM   #845
zero_zero

引用:
作者: jyeung1 查看文章

感覺3DS=> VCD
PSV => DVD
即係PSV做到既內容

試左3隻Game
(暫時未有出機意慾)
擦到人係廣場見到啲人後,點睇到人地係玩咩game?
同埋禁人地個mii後,第二行mii xxx係解咩><
舊 12-26-11, 01:54 PM   #846
teealpha
Ultimate Gamer

3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: 蒼之星雲 查看文章
今日同班FD開聖誕聯歡會既時候, "擦身"竟然得1個人, 點解會咁既??
我地最少有6部機, 佢地全部都有開佐"擦身"功能嫁喎....
唔知點解我升左上3.0.0.5J之後,面對面都擦唔到人,真係唔知點解
而家3.0.0.6J好似又擦得返,不過仲係要出街同人近身試下先知
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-11, 04:33 PM   #847
usayarE

註冊日期: Jul 2002
Wii U IDusayarE
3DS Friend Code3952 6975 1779
PSN  IDusayarE
XBox Live GamertagusayarE
引用:
作者: 噹噹dondon 查看文章
3D同埋近排隻塗鴉日記 PSV做唔到吧 用手指畫!? 有陣時D細微野反而係致勝關鍵
有支筆拎住畫真係唔同啲
我諗住試下係iPad度畫返同一樣野真係畫唔返出來
usayarE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-11, 06:17 PM   #848
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
家陣有熱感筆 (好似係咁叫?)
要是PSV真係要加既, 大可買支黎督督督

24號晚一大班朋友出去玩~
帶埋部PSV出去, 個個都借黎玩左塊魂
個個都問同一般PSP有咩分別...
除左MON大, 同靚左~ HAAAA
我都唔識答~ 係靚左囉! 好重要架喇~ 對好多人黎講!!

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-11, 09:32 PM   #849
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
引用:
作者: usayarE 查看文章
有支筆拎住畫真係唔同啲
我諗住試下係iPad度畫返同一樣野真係畫唔返出來
仲有無可能做到3D畫吧~

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-11, 10:35 PM   #850
MO

引用:
作者: 蒼之星雲 查看文章
會唔會未on wireless
MO 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
收 Nintendo New 3DS LL 日版 maxwellduo 買賣專區 0 04-30-15 10:08 AM
出售 全新 任天堂 Nintendo 日版 白色 New 3DS Terry Sham 買賣專區 0 12-25-14 01:34 PM
[3DS] Nintendo 3DS 綜合情報討論區 01 neo2046 手提遊戲機討論版 1020 03-02-11 01:10 AM
[3DS] Nintendo 3DS 情報區 vol.2 neo 手提遊戲機討論版 1149 02-16-11 02:04 AM

現在的時間是 12:31 PM

手機版 | APP版