Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-02-12, 07:32 PM   #3451
shodanng2
Ultimate Gamer
留言太密會比人ban

註冊日期: Feb 2011
3DS Friend Code1891 1135 7643
PSN  IDshodanng
XBox Live Gamertagdanng360
引用:
作者: W!LL 查看文章
我比較好奇game next, wave, station今期封面都唔點提3DSLL評測
反而封面上Rumor 維他會出芒亨, 內頁只係MHF畫面貼响維他度就講全頁
LL就咁用一格仔話出左就算
所以我都冇買Game書了
唔想塡鴨式被動地接收到刻意過濾左既game資訊

上網想睇咩料都有任我揀
我YouTube 訂閱左幾十個game相關channel
各國既game料隨時到手
河蟹唔到我
shodanng2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-12, 08:28 PM   #3452
Navism
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2008
3DS Friend Code0860 3619 1923
都係果句, 全世界得香港係咁.
Navism 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-12, 09:05 PM   #3453
DMRevolution
Game Master
ChiHaNa

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch ID6651-6298-2897
3DS Friend Code3480 2495 6887
PSN  IDdmrevolution
XBox Live Gamertagdmrevolution101
引用:
作者: Navism 查看文章
C&P 同亂講....
DMRevolution 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-12, 09:13 PM   #3454
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
引用:
作者: Navism 查看文章
其實香港啲game書都未必想咁,你要知道
索尼係香港game界個地位就好似地產界誠哥咁,
你想有料,有得出書,唔踩下或唔理老任,
點有得生存

舊 08-02-12, 09:25 PM   #3455
MO
God of Gamer

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: W!LL 查看文章
我比較好奇game next, wave, station今期封面都唔點提3DSLL評測
反而封面上Rumor 維他會出芒亨, 內頁只係MHF畫面貼响維他度就講全頁
LL就咁用一格仔話出左就算
乜唔係鐵定留守PSP咩
MO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-12, 09:42 PM   #3456
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
出邊有無一D細容量o既快速SD卡 俾3DS用
2GB對我黎講已經好夠
有概要幾錢張??
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-12, 10:35 PM   #3457
shodanng2
留言太密會比人ban

引用:
作者: MO 查看文章
乜唔係鐵定留守PSP咩
PS左MH3G白海龍 = MHP3G金海龍

金海龍其實係海龍既稀少亞種
稀少到從未係MH game見過
舊 08-02-12, 11:00 PM   #3458
納豆仔
Junior Member

註冊日期: Jan 2011
Wii U IDEBIIKA
3DS Friend Code5155 2880 9060
PSN  IDEBIIKA
引用:
作者: J.kidd 查看文章
500 真係好過份, 700-800 就差唔多
可能依期個個都出 LL, 鋪收黎都賣唔出卦

等過左度氣先再算
呢個仲過份,今日荃灣收3DS, 佢話3,4百。
納豆仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-12, 11:04 PM   #3459
namieling
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2012
引用:
作者: 納豆仔 查看文章
少得咁離譜都有!!

一於留番起部機做紀念!!!
namieling 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-12, 11:05 PM   #3460
ryuka
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2005
Wii U IDryuka001
3DS Friend Code0516 7226 8384
PSN  IDrykaryuki
引用:
作者: Terry仔 查看文章
出邊有無一D細容量o既快速SD卡 俾3DS用
2GB對我黎講已經好夠
有概要幾錢張??
有片參考,價錢自己去格價網睇

參考

此篇文章於 08-02-12 11:08 PM 被 ryuka 編輯。
ryuka 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-12, 12:05 AM   #3461

註冊日期: Dec 2011
引用:
作者: 李奧涼介 查看文章
其實香港啲game書都未必想咁,你要知道
索尼係香港game界個地位就好似地產界誠哥咁,
你想有料,有得出書,唔踩下或唔理老任,
點有得生存
晒氣啦,sceh鬼有料,依家邊本香港game書唔係印外國/日本game書
211835350 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-12, 12:17 AM   #3462
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-12, 12:25 AM   #3463
neo2046
(<ゝω・)綺羅星~

http://www.neogaf.com/forum/showthre...80104&page=102
http://www.neogaf.com/forum/showthre...80104&page=104

舊 08-03-12, 12:28 AM   #3464
neo2046
(<ゝω・)綺羅星~

舊 08-03-12, 12:32 AM   #3465
neo2046
(<ゝω・)綺羅星~

http://techon.nikkeibp.co.jp/english...120730/231194/
3DS battery = 1300mAh
3DS XL battery = 1750mAh

3DS LL Teardown (Part 1+2)
http://techon.nikkeibp.co.jp/english...120730/231194/

舊 08-03-12, 12:45 AM   #3466
neo2046
(<ゝω・)綺羅星~

3DSLL mon 貼比較 Part 2
http://game.watch.impress.co.jp/docs...02_550836.html
舊 08-03-12, 01:37 AM   #3467
Suda

註冊日期: Sep 2008
Wii U IDsuda316
3DS Friend Code1075 0690 1475
PSN  IDhiku316
藍黑
快d公佈日版喇

Nintendo3DS
Suda 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-12, 02:09 AM   #3468
華倫君島陽平
Crazy Gamer
去打工

註冊日期: May 2002
PSN  IDKENNEDY84BOND
XBox Live GamertagBond XX
唔係好信會出mhp3g,好懷疑有公司想打算長期對支持者放煙幕,成日話就出就出。
出psp版簡直係倒退,畫面唔得之餘又冇海戰根本就唔係3系列,而vita而家咁既銷量都係冇咩可能出。

舊 08-03-12, 03:25 AM   #3469
Navism
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2008
3DS Friend Code0860 3619 1923
引用:
作者: neo2046 查看文章
3DS battery = 1300mAh
3DS XL battery = 1750mAh

3DS LL Teardown (Part 1+2)
說明書都有教人換電.
應該遲d出大電
Navism 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-12, 03:27 AM   #3470
shodanng2
留言太密會比人ban

引用:
作者: ryuka 查看文章
有片參考,價錢自己去格價網睇

參考
class 10都分好多唔同速度
我用緊class 10 95MB/s

簡單講
記憶卡速度同價錢成正比
舊 08-03-12, 03:36 AM   #3471
shodanng2
留言太密會比人ban

引用:
作者: 華倫君島陽平 查看文章
唔係好信會出mhp3g,好懷疑有公司想打算長期對支持者放煙幕,成日話就出就出。
出psp版簡直係倒退,畫面唔得之餘又冇海戰根本就唔係3系列,而vita而家咁既銷量都係冇咩可能出。
呢個鬧劇由本地game書講左年幾
但Capcom官方冇公佈過MHP3G

呢d假既傳聞最大得益者係邊個
邊個咪就似係背後黑手
但長期搞咁多"marketing"幫大眾洗腦其實要駛唔少錢
個情況類似老麥咁
日日賣廣告幫人洗腦講到食物幾好食
到你幫襯時先發現食物既色香味
都同廣告有一定既落差...

呢個幕後黑手偏偏近年蝕大錢 (報應?)
入不敷支仲學人哂錢搞咁多"marketing"

此篇文章於 08-03-12 03:42 AM 被 shodanng2 編輯。
舊 08-03-12, 06:26 AM   #3472
天涯笑笑生

註冊日期: Jul 2010
引用:
作者: 華倫君島陽平 查看文章
如果mh 係psv 出,sony 直頭會專為mh開個發佈會....幾時到game 書講。。。。
天涯笑笑生 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-12, 08:38 AM   #3473
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
昨晚1930連保護貼黑機入手030
淨機沒火牛(因本身有無印火牛了)

雖然是貴了點..
但看在是熟店+不用再轉車來算也是差不多啦..

回家搞好資料轉移後拿來玩符文4

整體表現算是很滿意
手感對於中年男子(喂)是滿好的

暫時覺得的缺點是

LL的聲音真的比無印差點..
即使用上耳機也好像還是比無印細聲一點
(無印和LL都用同一款耳機)

開機時間感覺上比無印慢了點,但這點沒影響所以沒關係
入內建程式的時間是差不多.

機身重量是比無印重一點,但本身早就習慣了PSP1000機/PSV的重量所以這點也不成問題

現在就期待這機玩8月尾的閃亂神樂B和10月的PROJECT X ZONE的表現了~!

舊 08-03-12, 09:48 AM   #3474
J.kidd
Game Master

註冊日期: Aug 2002
XBox Live Gamertagtoby5
藍黑好靚呀真係...
J.kidd 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-12, 09:51 AM   #3475
J.kidd
Game Master

註冊日期: Aug 2002
XBox Live Gamertagtoby5
引用:
作者: 納豆仔 查看文章
我送出去無咁嬲
分分鐘 2手 PSP 價都唔止啦
不過依期D 人只係出 LL 問細機實俾人壓價啦
J.kidd 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
收 Nintendo New 3DS LL 日版 maxwellduo 買賣專區 0 04-30-15 10:08 AM
出售 全新 任天堂 Nintendo 日版 白色 New 3DS Terry Sham 買賣專區 0 12-25-14 01:34 PM
[3DS] Nintendo 3DS 綜合情報討論區 01 neo2046 手提遊戲機討論版 1020 03-02-11 01:10 AM
[3DS] Nintendo 3DS 情報區 vol.2 neo 手提遊戲機討論版 1149 02-16-11 02:04 AM

現在的時間是 04:31 PM

手機版 | APP版