Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 25 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 45  ... 最後
攻略及心得交流區>Biohazard RE:2 バイオハザード RE:2 攻略區
零式 05:37 PM 02-05-19
頂...攞火槍/電槍條路係唔係運Game黎???死左好多次...灰晒
darkvolver 05:51 PM 02-05-19
作者: 零式:
頂...攞火槍/電槍條路係唔係運Game黎???死左好多次...灰晒
如果你係leon見到第一隻時,先用已改Mag射三下眼,再加2下普通手槍便會死。第二隻引佢入去個大area內(自己記得拿子彈),靠邊位,等佢吐仔時就是離開的時間。最後一隻可以不用理,先用散彈射爆喪屍頭ko可以上岸。

去前要帶藍草,另外失手danger時可以load auto save,會回到打字機房不扣時間。
血之淚 05:59 PM 02-05-19
第1隻預3個身位左右射佢上水,左邊兜過佢
第2隻掟手榴彈炸佢硬直過埋佢
第3隻行左邊可以直接過佢頭

回程見到有兩隻一齊就返入屋,佢地會分開
然後可以直接食三色藥或者預備手榴彈直衝
俾佢捉到唔好用刀仔甩開,佢即刻捉返你
回程路會有第4隻潛水行近你,可以去右邊上岸再落水呢段無敵時間過佢
雷火武 06:12 PM 02-05-19
作者: darkvolver:
autosave重要的地方就是這樣用。

另外自從2邊都s+後,現在會用無限手槍模索下hard mode。

Sent from my iPhone using Gaforum
Hardcore 無auto save 架
我第三次save 係拎左藥劑但未冷凍,係B1
次次都要去研究所殺雙licker 避怪再殺G3 S.Tyrant
雷火武 06:17 PM 02-05-19
要學點避
睇YouTube 片人地係隻怪浮上來時間跑過
或者射一槍等佢標上水面時跑過
Hardcore 你無咁多時間去殺哂D G
一定係靠避為主
darkvolver 06:41 PM 02-05-19
作者: 雷火武:
Hardcore 無auto save 架
我第三次save 係拎左藥劑但未冷凍,係B1
次次都要去研究所殺雙licker 避怪再殺G3 S.Tyrant
研究所殺雙licker前,慢慢行入冷凍房...一出來他們已經reset去番大廳。所以要行樓梯走,當然大前題係先入server room拿子彈,因為都不會再去個邊...
小昭Teddy 07:13 PM 02-05-19
完左Clair裡.
Clair裡真心初期難玩, 越後越易

遲D先開始Clair表

https://www.facebook.com/MoyR.Diaz/v...9165466808342/

Mr.X 笠水
豪傑公子 08:05 PM 02-05-19
作者: 小昭Teddy:
完左Clair裡.
Clair裡真心初期難玩, 越後越易

遲D先開始Clair表

https://www.facebook.com/MoyR.Diaz/v...9165466808342/

Mr.X 笠水
https://m.youtube.com/watch?v=NixiSQitPY8
唔關支炮事~
darkvolver 08:24 PM 02-05-19
剛開始玩hard要重新習慣,暫時停一停休息下
赤兵尉SETH 09:39 PM 02-05-19
豆腐堅係運game
之後其他種類易過好多
歌絲˙暮斯 10:14 PM 02-05-19
下水道紅色果 d 係咪打唔死 ? 攻擊範圍又大, 明明用左 grenade 或重武器打停佢, 想走過佢又俾佢捉到.

格硬俾佢地消耗晒 d 防身武器

真係玩到掉手掣.
ComeLOLoh 10:52 PM 02-05-19

我都係,玩左n次先過到。
靠食藥,三隻都被佢捉…
捉完Flash/刀,走!

入到去乜彈都無,靠攞火槍後消!
零式 11:04 PM 02-05-19
作者: 血之淚:
第1隻預3個身位左右射佢上水,左邊兜過佢
第2隻掟手榴彈炸佢硬直過埋佢
第3隻行左邊可以直接過佢頭

回程見到有兩隻一齊就返入屋,佢地會分開
然後可以直接食三色藥或者預備手榴彈直衝
俾佢捉到唔好用刀仔甩開,佢即刻捉返你
回程路會有第4隻潛水行近你,可以去右邊上岸再落水呢段無敵時間過佢
其實已經參考左好多youtube片, 不過肯定有好多不確定因素...有時得有時唔得
雷火武 11:09 PM 02-05-19
作者: 歌絲˙暮斯:
下水道紅色果 d 係咪打唔死 ? 攻擊範圍又大, 明明用左 grenade 或重武器打停佢, 想走過佢又俾佢捉到.

格硬俾佢地消耗晒 d 防身武器

真係玩到掉手掣.
射爆大眼球就死
izumo 11:27 PM 02-05-19
作者: 雷火武:
射爆大眼球就死
果度真係瘋狂RETRY
Claire 就唔洗諗 火焰彈一野轟落
布甸 11:29 PM 02-05-19
LEON A normal 5 個幾鐘 B,
Clear B normal 行一陣已無哂彈...
Kain 12:44 AM 02-06-19
SOR,S+完CLAIRE表拎左無限手槍再玩LEON表
真係 什麼時候我產生了LEON表和CLAIRE表一樣難度的幻覺
無單發KO利卡已經好濕滯
停車場多3隻狗,以為自己無限彈大晒,點知俾狗咬到痴線
Sar8 01:16 AM 02-06-19
Leon裡一入警局後門拿木板封左西廊道窗
拿千斤頂果陣剩係得一隻licker,行路就safe

停車場三狗直跑啦仲打乜鬼,記住隻狗只會直線攻擊,你跑少少角度已經冇事
Kain 01:20 AM 02-06-19
我知唔洗打
無野做試緊無限彈清怪唧

行路避利卡都唔係問題,問題係去到呢個位T仔係後面追住你
定係呢個位唔會入黎?
頭先真係唔見佢,仲響房入面等左陣
豪傑公子 02:12 AM 02-06-19
作者: Kain:
我知唔洗打
無野做試緊無限彈清怪唧

行路避利卡都唔係問題,問題係去到呢個位T仔係後面追住你
定係呢個位唔會入黎?
頭先真係唔見佢,仲響房入面等左陣
正常經後樓梯落返東翼辦公室再出大堂已經足夠賣甩T君,
至於千斤頂間房,唔係一定會跟入嚟不過機率都幾高下~
darkvolver 08:08 AM 02-06-19
作者: 布甸:
LEON A normal 5 個幾鐘 B,
Clear B normal 行一陣已無哂彈...
此遊戲要反覆玩幾次才會快...好像我剛玩hard去到G1都已經1分鐘。
darkvolver 08:48 AM 02-06-19
我諗緊死西翼地下死亡L路,有沒有方法封2邊window...個位太危...
細路翔 09:19 AM 02-06-19
作者: darkvolver:
我諗緊死西翼地下死亡L路,有沒有方法封2邊window...個位太危...
我覺得自己今集好似玩緊FIFA2019咁

係D怪身邊扭波多過開槍

基本上玩裡關你識睇住地圖邊個位闊D引堆怪過去再黎個插花就慳返好多子彈

特別係警局實際好多位都唔洗打

我有留意到今集D喪B當你KEEP住係佢面前左右FING既時候個AI就好少會出現仆前突進個動作去捉住你

G2又係可以唔洗開一槍就KO既BOSS

光頭直程表裡關都一樣唔洗理,毆完你一拳仲會黎個合氣道敬禮,溫柔的暖男
血之淚 12:56 PM 02-06-19
其實已經參考左好多youtube片, 不過肯定有好多不確定因素...有時得有時唔得
我都有睇過片,不過係開槍引上水果度學到
之後收哂皮,自問手殘走位根本可以攞奧運級
之後睇巴哈攻略就一次過搞掂,都係食咗一次三色藥
歌絲˙暮斯 03:08 PM 02-06-19
想問敵人位置係咪隨機?

好幾次都係同一條路或轉角位明明安全,上次行時想慳彈,打跛左或打質左隻 zombie,再行多次,隻野位置唔同左,自己中伏

又要 load 過再玩
由手機版發出
第一 ... 25 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 45  ... 最後

返回主題版面