Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-03-07, 10:06 PM   #101
アンディ
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDandy07hk
引用:
作者: kowloon 查看文章
其實AS隻DVD出面係唔係全部都係新個隻板本黎?
第一輯係~第二輯好似都話冇咩問題~(官方話少量,睇番我前幾個既POST,有台版DVD官網交代)
或等版友"casio"講講~難得佢已經買左

P.S 買日版啦 (第一,二,三輯都等緊你去回收 入面仲有6隻CD添 )

引用:
田村有部NDS XD
冇NDS
好奇一問~咩色架

\ 老鄉在日本 /

此篇文章於 04-03-07 10:09 PM 被 アンディ 編輯。
アンディ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-07, 10:12 PM   #102
冬雨
Game Master
closing

註冊日期: Oct 2002
剛剛看完#1
好捧的戰鬥畫面!
雙槍明日菜..在下覺得不錯!
op中fate的新戰鬥服look..不錯看..!
想請問...天使之翼II..是什麼原因演變而成?
第2輯中的闍之書一開二..疾風用魔杖及琳?

Person who spins time.
Person who walks to the future.
It is a story of the "Will".
冬雨 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-07, 10:23 PM   #103
アンディ
Crazy Gamer

引用:
作者: mark20hk 查看文章
其實闇之書~主要係個程式影響~
原本銀髮果個好似好邪惡既軸心~就係依家既REINFORCE~
因為佢死後遺留下來既法器存有佢既意志~(因佢唔死會影響HAYATE)
但個樣差咁遠就要問都築了~完全可愛+蘿莉化

果次戰鬥死左既只係一個被HAYATE分離唔知點溝出來既程式暴走物~

P.S有錯請更正~

\ 老鄉在日本 /

此篇文章於 04-03-07 10:27 PM 被 アンディ 編輯。
舊 04-03-07, 10:27 PM   #104
casio
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: hk101 查看文章
真係快~
版友"神秘過客"同我都想知內在質素點~?
麻煩分享下~
同埋好似有少量既貨好似有事~

代理台版官網: http://www.janwa.com.tw/janwa/

魔法少女奈葉AS DVD片更換事宜

關於魔法少女奈葉AS 第一片有部份停格的問題,以及第六集解說書缺頁的部份, 本公司已重新生產印製,3/15日後,可至原購買處進行更換, 如有不方便,可以裸片及單本解說書直接寄回, "700 台南市民族路二段14號3樓 柏斯有限公司收" 並標明原購買處,更換即可。造成各位諸多不便,深感抱歉。

P.S
A'S既紙袋同海報你跟唔跟到~官方後期先至話有~
但信和一樓入果批全部都冇~佢淨係跟到鑰匙圈
暫時除左字幕大左d,我未諗到有咩可以挑剔的地方(我未有高清電視
我係一出就買(係信和地庫買),不過嗰老板娘已經俾左本新嘅解說書同一碟我,所以停格同缺頁問題,依家嗰批應該無事
(海報同袋佢都有俾我,不過我無要個袋,至於鑰匙圈……買嗰陣我望完自己抽官方電話繩之後都無要
引用:
剛剛看完#1
好捧的戰鬥畫面!
雙槍明日菜..在下覺得不錯!
op中fate的新戰鬥服look..不錯看..!
想請問...天使之翼II..是什麼原因演變而成?
REINFORCE II係Hayate親生女,通稱八神家的老么
以上是真的
A's第十二集闍之書一開二變成自衛程式同REINFORCE
雖然自衛程式俾魔砲組轟飛,但因為再生系統嘅存在令只要REINFORCE繼續存在,自衛程式就會再次復活
所以十三集先會喊苦喊忽
而依家嘅REINFORCE II係Hayate複製自己的リンカーコア做出嚟,原名蒼天之書(即小REIN手上本書)
另Hayate手上本夜天之書只係外形模仿闍之書(第一代夜天之書)的Storage Device

此篇文章於 04-03-07 10:42 PM 被 casio 編輯。
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-07, 10:36 PM   #105
アンディ
Crazy Gamer

引用:
作者: casio 查看文章
暫時除左字幕大左d,我未諗到有咩可以挑剔的地方(我未有高清電視
我係一出就買(係信和地庫買),不過嗰老板娘已經俾左本新嘅解說書同一碟我,所以停格同缺頁問題,依家嗰批應該無事
(海報同袋佢都有俾我,不過我無要個袋,至於鑰匙圈……買嗰陣我望完自己抽官方電話繩之後都無要
樓下果間~貴成二百幾~ ...
估唔到比埋個袋你唔要~ (我覺得個袋OK啵...第一輯個袋我接左都有D心痛 )
我係一樓就係追問緊海報同袋~想跟番齊~
過多幾日可能又要去問問...

3條電話繩呀~
條條都成9百幾YEN~3條都二百幾~
(自己一條都冇買~真係失敗 )

\ 老鄉在日本 /
舊 04-03-07, 10:38 PM   #106
Tano
God of Gamer
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
引用:
啱啱先留意到,新人考試嘅地方係機場遺址附近……即係條街被廢棄都同火災有關
(俾Nanoha嘅魔砲打爛? )
所以班消防隊根本唔洗去救火
開多幾砲機場就會係地圖上消失

真係想知
Divine Buster (扣EN)已經唔用?
一砲就Divine Buster Extension (要用兩飛子彈)

掃把佬隻手甲
都好食子彈
殘彈型法器乜唔係舊設計咩?(A's有講過)

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-07, 10:43 PM   #107
アンディ
Crazy Gamer

引用:
作者: Tano 查看文章

真係想知
Divine Buster (扣EN)已經唔用?
一砲就Divine Buster Extension (要用兩飛子彈)

掃把佬隻手甲
都好食子彈
對風雲騎士黎講就係舊設計~~
對管理局就係新野~
艾蜜~佢講解番果時都話係新SYSTEM~

仲有印象中第四集定第五集~扎斐拉(隻守護獸)
就係講左佢~佢地換左新法器~請小心(類似既說話)~

Divine buster~第一集先用完(洛克人同なのは)
extension版本未見影~

\ 老鄉在日本 /

此篇文章於 04-03-07 10:45 PM 被 アンディ 編輯。
舊 04-03-07, 10:56 PM   #108
casio

引用:
樓下果間~貴成二百幾~ ...
估唔到比埋個袋你唔要~ (我覺得個袋OK啵...第一輯個袋我接左都有D心痛 )
我係一樓就係追問緊海報同袋~想跟番齊~
過多幾日可能又要去問問...

3條電話繩呀~
條條都成9百幾YEN~3條都二百幾~
(自己一條都冇買~真係失敗 )
我無格價,行過見到佢出左就落鎚
不過電話繩雖然加埋二百幾,但分開三次買就唔覺甘

暫時睇左幾組,覺得AGM算最好
舊 04-03-07, 11:12 PM   #109
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
引用:
掃把佬隻手甲
都好食子彈
有分近代ベルカ同古代ベルカ的

舊 04-03-07, 11:37 PM   #110
アンディ
Crazy Gamer

引用:

REINFORCE II係Hayate親生女,通稱八神家的老么
以上是真的

而依家嘅REINFORCE II係Hayate複製自己的リンカーコア做出嚟,原名蒼天之書(即小REIN手上本書)
另Hayate手上本夜天之書只係外形模仿闍之書(第一代夜天之書)的Storage Device
親生女~ ....
紅字果D邊度補完出來架~

動都好似冇咁詳細~

\ 老鄉在日本 /
舊 04-03-07, 11:46 PM   #111
casio

引用:
親生女~ ....
紅字果D邊度補完出來架~

動都好似冇咁詳細~
小REIN部份係上年megami10月號講
夜天之書係官網介紹講
舊 04-04-07, 12:30 AM   #112
冬雨
Game Master
closing

註冊日期: Oct 2002
引用:
以上是真的
A's第十二集闍之書一開二變成自衛程式同REINFORCE
雖然自衛程式俾魔砲組轟飛,但因為再生系統嘅存在令只要REINFORCE繼續存在,自衛程式就會再次復活
所以十三集先會喊苦喊忽
先謝解答..!!
即是說Hayate有夜天之書及小REIN
而小REIN自己又有蒼天之書?

Person who spins time.
Person who walks to the future.
It is a story of the "Will".
冬雨 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-07, 12:39 AM   #113
casio

引用:
先謝解答..!!
即是說Hayate有夜天之書及小REIN
而小REIN自己又有蒼天之書?
就是這樣
(不過再正確一d,Hayate係有夜天之書,騎士杖同小REIN三種Device )
舊 04-04-07, 01:51 AM   #114
kowloon
Insane Gamer
迷之技術員

註冊日期: Nov 2006
Wii U IDkowloon88
3DS Friend Code4768 7391 3691
PSN  IDkowloon
XBox Live Gamertagkowloon888
留心ED個到,點解有koei社亂入@_@?
出game出魔砲無雙就好玩了= =
kowloon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-07, 03:10 AM   #115
Shirley Sheila
Crazy Gamer
雪莉☆雪娜

註冊日期: Aug 2006
引用:
出格鬥遊戲最好

一定好好玩

Melty Blood
Ciel
214C236C2CjAAAD63214C
MHP2G
膽小×游擊×大劍
一擊脫離之術!? OAO!?
MHX
地衝×臨戰×金剛身
托不住就閃人啦 =v=
Shirley Sheila 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-07, 08:10 AM   #116
kasim
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2005
XBox Live Gamertagproingk
魔法少女リリカルなのはStrikerSサウンドステージ01
品 番 : KICA-853
形 態 : CD
価 格 : \2,625(税込)
発売日 : 2007/5/23

【収録曲】
[CDドラマ]第6.5話「出張・機動六課!!~緊急捜索任務in海鳴市~」
[キャラクターソング]3曲収録予定
http://shop.frontierworks.jp/detail....rchcd=KICA-853

http://www.chara-ani.com/details.asp?prdid=M22703017

http://www.chara-ani.com/details.asp?prdid=M22703016

post過唔好打我
kasim 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-07, 08:41 AM   #117
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
引用:
一切都是為了創建六課所埋下的陰謀
為了得到訓練地所以直接毀掉一座城市

破壞是創造的基本

舊 04-04-07, 08:54 AM   #118
casio

突然間諗起有樣幾重要嘅無講……雖然可能大家都預左
台版DVD無影像特典

此篇文章於 04-04-07 08:58 AM 被 casio 編輯。
舊 04-04-07, 10:00 AM   #119
AthrunZala
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2006
都無subaru
AthrunZala 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-07, 11:51 AM   #120
Dev
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
XBox Live GamertagPhonix Dev
引用:
未睇時有人同我講ED有KOEI出現, 仲以為係ED D鳴謝.
原來只係有份搞動畫.../\

唔使無雙, vs.系列就算啦.

舊 04-04-07, 01:10 PM   #121
kowloon
Insane Gamer
迷之技術員

註冊日期: Nov 2006
Wii U IDkowloon88
3DS Friend Code4768 7391 3691
PSN  IDkowloon
XBox Live Gamertagkowloon888
引用:
作者: Dev 查看文章
未睇時有人同我講ED有KOEI出現, 仲以為係ED D鳴謝.
原來只係有份搞動畫.../\

唔使無雙, vs.系列就算啦.
其實奈葉都出左好耐,05年個時開始..
平時第2D動畫多數都會出game,唔知點解呢隻好似出唔到...可能第3部會出...睇個op最後個到,菲特同奈葉好似打機械軍團多過似咩....個時低畫質板唔係好覺個城市上空閃下閃下個d係咩黎,睇真d....似艦隊多過星星XD
出咩類型都好 照買黎玩
kowloon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-07, 02:24 PM   #122
stevenfan
貧窮神附身

註冊日期: Jan 2007
入機戰未仲好
stevenfan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-07, 02:25 PM   #123
xenogears1986
Registered User

註冊日期: Sep 2006
引用:
作者: stevenfan 查看文章
入機戰未仲好
咁不嬲魔炮少女就係披着魔法少女皮既gundam啦
xenogears1986 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-07, 03:33 PM   #124
chow263
Game Master
壯哉我大雞神

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDchownett
引用:
作者: stevenfan 查看文章
入機戰未仲好
上唔到字宙 這個算是問題嗎? eg:驚爆AS...

舊 04-04-07, 03:34 PM   #125
stevenfan
貧窮神附身

註冊日期: Jan 2007
引用:
作者: xenogears1986 查看文章
咁不嬲魔炮少女就係披着魔法少女皮既gundam啦
SS的SIDE
超級系的破壞力,仲要有愛情和友情的亙補
來個合體技Goldion Hammer都唔夠打
stevenfan 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS2] 聖劍傳說 4 [已售] 神祕人1號 電視遊戲討論版 359 01-03-07 10:04 PM
次世代主機缺貨狀況將持續到2007年,PS2及X360聖誕繼續熱銷 neo2046 電視遊戲討論版 9 12-26-06 03:01 PM
卡路士: 碧咸23令我繼續留在皇馬 碧咸23 體育版 6 02-24-04 11:02 AM

現在的時間是 05:17 AM

手機版 | APP版