Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-02-07, 11:49 PM   #51
AthrunZala
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: hk101 查看文章
版我就齊~
Nanoha需要你ge忠誠

我都要儲定錢敗家
AthrunZala 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-07, 11:52 PM   #52
神秘過客
God of Gamer
★生ける伝説 ⑦★

註冊日期: Oct 2002
引用:
作者: kowloon 查看文章
頭先係網到找到
連結
會找到你想要ga野
暫時沒有這麼彈藥買回所有CD啊
話說回來,一二部的台版DVD我都未有時間去買回來

舊 04-02-07, 11:54 PM   #53
kowloon
Insane Gamer
迷之技術員

註冊日期: Nov 2006
Wii U IDkowloon88
3DS Friend Code4768 7391 3691
PSN  IDkowloon
XBox Live Gamertagkowloon888
引用:
作者: 神秘過客 查看文章
暫時沒有這麼彈藥買回所有CD啊
話說回來,一二部的台版DVD我都未有時間去買回來
我都想入次次經過信和間台板dvd鋪...佢一播出黎我就 彈藥都冇,何來DVD
係時侯要為c72做個心理準備= =而家儲彈,到時仲有機會買到成set番黎...
kowloon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-07, 11:55 PM   #54
アンディ
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDandy07hk
引用:
我唔係出個日買....因為我個次唔係訂,去到就得番個奈葉,我冇要到= =我都要過左成個星期先有貨 你d野仲未拆@_@?冇諗住用?
難得齊set~點會咁易拆~
你單調一個?
當你齊set既時候~就會發覺有種心理障礙~
依家淨係用多左出黎果個~

P.S
果時唔係打暑期工~都冇咁多血放~
同埋果時我完全對CD有抗體~因深知買左第一隻就會死多兩錢重~
你在職?我通常見到藍貓果D打緊工多~

引用:
作者: AthrunZala 查看文章
飛起jo, 佢對roller 咪無用lor
難得人地特登幫佢design, 照咁睇未到20集佢都係飛唔起
有奈葉攬住佢上天~唔駛飛啦

引用:
我都想入次次經過信和間台板dvd鋪...佢一播出黎我就 彈藥都冇,何來DVD
係時侯要為c72做個心理準備= =而家儲彈,到時仲有機會買到成set番黎...
我買左第一輯了~幾好
第二輯托左個老闆問d野先~等佢覆先入~

\ 老鄉在日本 /

此篇文章於 04-03-07 12:00 AM 被 アンディ 編輯。
アンディ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-07, 11:57 PM   #55
casio
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2005
引用:

機動六課唔係夜天後宮王嘅後宮咩,點可以
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-07, 12:00 AM   #56
kowloon
迷之技術員

引用:
難得齊set~黠會咁易拆~
你單調一個?
當你齊set既時候~就會發覺有種心理障礙~
依家淨係用多左出黎果個~

P.S
果時唔係打暑期工~都冇咁多血放~
同埋果時我完全對CD有抗體~因深知買左第一隻就會死多兩錢重~
你在職?我通常見到藍貓果D打緊工多~

我只不個係一位職訓的學生仔= =工都未返過,所以現在都找緊,為c72做過準備....
我得菲特一支@_@因為個時我鐘意菲特= =同埋個時入一支都傷超多hp,成世人第一次買動畫野一件多過1千....
家下冇相機...我幾個月前的菲特,可無視囧....
圖囧...
我想知呢d野有冇得洗= =我成日怕洗左會縮水....

引用:
作者: casio 查看文章
機動六課唔係夜天後宮王嘅後宮咩,點可以
講番起黎....我好驚佢路人化...ss海報有佢的好似好小= =

此篇文章於 04-03-07 12:03 AM 被 kowloon 編輯。
舊 04-03-07, 12:03 AM   #57
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

引用:
買DVD的彈藥我暫時預留了,可是我要回港時才可以買到

引用:
版我就齊~
正版真係好難~某幾隻來說~
所以做個全齊既神人~真係要拜~
齊OP同ED我覺得係最Basic~

我06年先識魔法少女リリカルなのは~好多野都錯過左~
更可況CD系~唉
版我除了會場限定CD 同 nanoha soundstage01 沒有外,其他都有齊...
不過身為fans真是應該進貢一下的, 反正我有興趣的週邊不多

舊 04-03-07, 12:06 AM   #58
AthrunZala
Crazy Gamer

引用:
我只不個係一位職訓的學生仔= =工都未返過,所以現在都找緊,為c72做過準備....
我得菲特一支@_@因為個時我鐘意菲特= =同埋個時入一支都傷超多hp,成世人第一次買動畫野一件多過1千....
圖囧...
wa!!!!!!你真係職訓學生?!

你買ge收藏品多過我呢個貧窮大學生多多聲
(你電腦枱上面個d全部係Nanoha d CD?)

此篇文章於 04-03-07 12:10 AM 被 AthrunZala 編輯。
舊 04-03-07, 12:07 AM   #59
アンディ
Crazy Gamer

引用:
圖囧...
我想知呢d野有冇得洗= =我成日怕洗左會縮水....
CD堆~好想拎走
枕套記得落洗衫袋洗之後風乾~安全乾淨~
自己已經試過~(阿媽教落 )

依張相幾個月前~依家應該仲多野睇~

引用:
wa!!!!!!你真係職訓學生?!

你買ge收藏品多過我呢個貧窮大學生多多聲
從一張幾個月前既圖~見到枕,CD,海報,書...等~我覺得差唔多啦
係唔見FIGURE~

你係下面討論過都好似入過唔少FIGURE~
個個人愛既野唔同~主攻既野都唔同~

引用:
買DVD的彈藥我暫時預留了,可是我要回港時才可以買到

版我除了會場限定CD 同 nanoha soundstage01 沒有外,其他都有齊...
不過身為fans真是應該進貢一下的, 反正我有興趣的週邊不多
你同我一樣未買過正版~

引用:
我又唔驚,話晒名都排第三(斷估都築唔會好似某塊田咁掛)
而且Hayate路人化……有成堆人陪做路人~唔驚
實有出頭既一日既~我相信~
疾風SS~另風雲騎士咁勁
希格諾S- ~真係唔講得笑~

\ 老鄉在日本 /

此篇文章於 04-03-07 12:13 AM 被 アンディ 編輯。
舊 04-03-07, 12:09 AM   #60
casio

引用:

講番起黎....我好驚佢路人化...ss海報有佢的好似好小= =
我又唔驚,話晒名都排第三(斷估都築唔會好似某塊田咁掛)
而且Hayate路人化……有成堆人陪做路人~唔驚
舊 04-03-07, 12:13 AM   #61
AthrunZala
Crazy Gamer

引用:
從一張幾個月前既圖~見到枕,CD,海報,書...等~我覺得差唔多啦
係唔見FIGURE~
係FIGURE方面相你咪一樣~
仲有Hgame.....真係好攞命
唉, 前牌先將d利是錢供奉jo比環姐姐
家下又中jo subaru毒
好彩佢d產品未出
我想subaru快d 出figure
舊 04-03-07, 12:16 AM   #62
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

引用:
你同我一樣未買過正版~
nononono~~
總有一天我會投身正道的, 你也應該有這份必死的決心
引用:
難得齊set~點會咁易拆~ 我買左第一輯了~幾好
第二輯托左個老闆問d野先~等佢覆先入~
我想問第一輯幾錢,第二輯又幾錢?
另,畫面和翻譯方面又如何?

此篇文章於 04-03-07 12:21 AM 被 神秘過客 編輯。
神秘過客 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-07, 12:16 AM   #63
casio

引用:
仲有Hgame.....真係好攞命
唉, 前牌先將d利是錢供奉jo比環姐姐
家下又中jo subaru毒
好彩佢d產品未出
我想subaru快d 出figure
我想佢出盒蛋……1/8無位擺
舊 04-03-07, 12:17 AM   #64
AthrunZala
Crazy Gamer

引用:
我想佢出盒蛋……1/8無位擺
盒蛋難上色, figure d質素高d
舊 04-03-07, 12:20 AM   #65
casio

引用:
盒蛋難上色, figure d質素高d
問題係屋企已經無位……Fate同Nanoha兩隻已經要左好多地方(真係好在Hayate無出 )
舊 04-03-07, 12:22 AM   #66
アンディ
Crazy Gamer

引用:
nononono~~
總有一天我會投身正道的, 你也應該有這份必死的決心
其實我係指你到依一刻為止同我一樣未買過魔法少女リリカルなのは既CD?
我當然唔係指一世~因為我自己兩個星期後都要破戒~ (我講左要做架嘛 )
水樹奈奈~

P.S 三輯既OP同ED~係我短期既目標~

引用:
問題係屋企已經無位……Fate同Nanoha兩隻已經要左好多地方(真係好在Hayate無出 )
今次到齊哂figure既人出現~
我除左goodsmile既奈葉菲特~同壽屋奈葉冇買之外~其他齊~

盒蛋真係有得諗~愈想佢出就遍遍冇人出~
好似隻hayate~一片寂靜~

\ 老鄉在日本 /

此篇文章於 04-03-07 12:32 AM 被 アンディ 編輯。
舊 04-03-07, 12:28 AM   #67
AthrunZala
Crazy Gamer

引用:
你係時候要幫屋企做大清洗
否則舊ge唔去新ge點黎?

話時話, 除jo Fate, Nanoha, 其它A's角色有無出過pvc? 人氣唔夠?

此篇文章於 04-03-07 12:37 AM 被 AthrunZala 編輯。
舊 04-03-07, 12:30 AM   #68
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

引用:
其實我係指你到依一刻為止同我一樣未買過魔法少女リリカルなのは既CD?
我當然唔係指一世~因為我自己兩個星期後都要破戒~ (我講左要做架嘛 )
水樹奈奈~

P.S 三輯既OP同ED~係我短期既目標~
已有必死的決心,抵讚!!

>我想問第一輯幾錢,第二輯又幾錢?

可否解答我以上的問題呢?

舊 04-03-07, 12:37 AM   #69
アンディ
Crazy Gamer

引用:
已有必死的決心,抵讚!!

>我想問第一輯幾錢,第二輯又幾錢?

可否解答我以上的問題呢?
岩岩睇唔到~唔好意思~

第一輯我買$450~第一批~傳出翻譯問題同播放中有疾既情況~後來發布更新版~
更要嗚謝果間鋪頭既負責人~托人係台灣試哂~先至入貨~
面頭既包裝紙~有更新版既金色貼紙~
肯定唔係親子台翻譯~
畫面質素真係唔差~~

第二輯~佢依家有貨架啦~$610~
但自己另外有d野想佢跟跟先~先至一次過買~
(官方講第一隻碟有d有定格既同解說書錯誤(擺錯頁數同有相同)情況~ ,
後期都係發布左更新版~但據講冇野可以辨認,真係有問題~要寄番去果邊換)

>>其實我係指你到依一刻為止同我一樣未買過魔法少女リリカルなのは既CD? ?
我唔知你個no係買過某d定點 ~可以既話請覆番/pm我

引用:
作者: 若天 查看文章
secret ambition 抵買正版啦
尤其係聽埋首後 Heart-shaped chant 後

台版dvd 翻譯好似係同momo 一樣....(有錯請插)
我睇第一輯真係冇事~
第二輯真係唔知~但肯定冇哈雅貼先嚕~佢背面既盒簡介係寫疾風~(印象中 )

\ 老鄉在日本 /

此篇文章於 04-03-07 12:44 AM 被 アンディ 編輯。
舊 04-03-07, 12:38 AM   #70
若天
Game Master
水樹奈々死忠系

註冊日期: Jan 2004

台版dvd 翻譯好似係同momo 一樣....(有錯請插)

舊 04-03-07, 12:52 AM   #71
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

引用:
岩岩睇唔到~唔好意思~

第一輯我買$450~第一批~傳出翻譯問題同播放中有疾既情況~後來發布更新版~
更要嗚謝果間鋪頭既負責人~托人係台灣試哂~先至入貨~
面頭既包裝紙~有更新版既金色貼紙~
肯定唔係親子台翻譯~
畫面質素真係唔差~~

第二輯~佢依家有貨架啦~$610~
但自己另外有d野想佢跟跟先~先至一次過買~
(官方講第一隻碟有d有定格既同解說書錯誤(擺錯頁數同有相同)情況~ ,
後期都係發布左更新版~但據講冇野可以辨認,真係有問題~要寄番去果邊換)

>>其實我係指你到依一刻為止同我一樣未買過魔法少女リリカルなのは既CD? ?
我唔知你個no係買過某d定點 ~可以既話請覆番/pm我

我睇第一輯真係冇事~
第二輯真係唔知~但肯定冇哈雅貼先嚕~佢背面既盒簡介係寫疾風~(印象中 )
多謝你詳細的回答~!! 我可以放心買第一輯了~
若果你買了第二輯的話,希望也可以匯報一下是什麼情況給我聽
不過我都要回港後才可以去買DVD

個no字沒有什麼特別意思的,不用在意 XDDDD
引用:
作者: 若天 查看文章
首Heart-shaped chant 的確不錯~~

舊 04-03-07, 12:58 AM   #72
アンディ
Crazy Gamer

引用:
多謝你詳細的回答~!! 我可以放心買第一輯了~
若果你買了第二輯的話,希望也可以匯報一下是什麼情況給我聽
不過我都要回港後才可以去買DVD

個no字沒有什麼特別意思的,不用在意 XDDDD
等我買左/其他版友買左~到時再交待一下~ (我預4月-5月內入手)
(岩岩誇左海口要第三輯CD OP&ED ~
另外第一二輯OPED依一兩個月又要托人訂番~
所以DVD會遲少少先郁手~ )

你都快d為第一隻CD努力啦~

P.S唔好唔記得6月6號(又誇左口要買~真係好想睇)~今年睇來CD同演唱會DVD都同我有緣~

\ 老鄉在日本 /

此篇文章於 04-03-07 01:05 AM 被 アンディ 編輯。
舊 04-03-07, 01:32 AM   #73
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

好~等你的匯報

隻Live DVD 我一定買, 唔買對唔住自己!!
SECRET AMBITION 都應該會入一隻的~ (視乎有冇彈藥淨)
等我回港時一次過買哂佢, OP single, DVD 1+2部 , live DVD....好大鑊啊

另,剛睇完第一話,感覺良好~~

舊 04-03-07, 01:33 AM   #74
kasim
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2005
XBox Live Gamertagproingk
睇黎樓上各位都中毒好深(雖然自己都唔好得去邊...),
我都只係染指到figure同台版dvd,
不過今輯ss睇黎都逃唔過日版dvd同大量週邊ga誘惑啦
kasim 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-07, 08:07 AM   #75
kowloon
迷之技術員

引用:
CD堆~好想拎走
枕套記得落洗衫袋洗之後風乾~安全乾淨~
自己已經試過~(阿媽教落 )

依張相幾個月前~依家應該仲多野睇~

係唔見FIGURE~

個個人愛既野唔同~主攻既野都唔同~
感謝你提的意見@0@,支菲特未洗過,聽日試下XD
我個人主攻畫集同海報...(我個人買FIGURE見到一個動作,不如成本畫集or海報)當然....我間唔中到有入一隻番黎(極小機會)除左菲特= =

引用:
作者: kasim 查看文章
睇黎樓上各位都中毒好深(雖然自己都唔好得去邊...),
我都只係染指到figure同台版dvd,
不過今輯ss睇黎都逃唔過日版dvd同大量週邊ga誘惑啦
學AIR出藍光碟 多多錢都買

此篇文章於 04-03-07 08:10 AM 被 kowloon 編輯。

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS2] 聖劍傳說 4 [已售] 神祕人1號 電視遊戲討論版 359 01-03-07 10:04 PM
次世代主機缺貨狀況將持續到2007年,PS2及X360聖誕繼續熱銷 neo2046 電視遊戲討論版 9 12-26-06 03:01 PM
卡路士: 碧咸23令我繼續留在皇馬 碧咸23 體育版 6 02-24-04 11:02 AM

現在的時間是 11:19 AM

手機版 | APP版