Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-18-11, 10:41 PM   #76
Leong
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2002
QUOTE:
http://bbs.a9vg.com/thread-1973028-1-1.html

得到所有角色的順序方式:

遊戲模式選擇中間的 ぶしつ模式(原創部室模式):選左上角 參加 大會比賽,依順序挑戰 第一大會->第二大會->第三大會->第四大會
第二大會WIN出現地上最强雷门隊 第三大會WIN出現闪电日本隊

遊戲模式選擇中間的 ぶしつ模式(原創部室模式):選左中 參加 練習試合 將 地上最强雷门隊、闪电日本隊打敗

タイトルの通りにプレミアム選手の名前を載せます

円堂 カノン (3種類の円堂をスカウトする)買下3個隊伍的元堂守
闇野 カゲト (ダークエンペラーズのシャドウをスカウトする)->買ダークエンペラーズ隊的闇野
杉森 威 (ダークエンペラーズの杉森をスカウトする)->買ダークエンペラーズ隊的杉森
西垣 守 (ダークエンペラーズの西垣をスカウトする)->買ダークエンペラーズ隊的西垣
南雲 晴也 (世界選抜のアフロディをスカウトする)->買世界選抜隊的亞風爐照美
涼野 風介 (世界選抜のアフロディをスカウトする)->買世界選抜隊的亞風爐照美
豪炎寺 真人 (パスワードで「ごうえんじいとこ」と入力する)設定->密碼輸入「ごうえんじいとこ」
宮坂 了 (パスワードで「かぜまるこうはい」と入力する)設定->密碼輸入「かぜまるこうはい」
多摩野 五郎 (パスワードで「えんどうセンパイ」と入力する)設定->密碼輸入「えんどうセンパイ」
ラボック ヘンクタッカー (パスワードで「ガルシルドさま」と入力する)設定->密碼輸入「ガルシルドさま」
デモーニオ ストラーダ (パスワードで「きどうにソックリ」と入力する)設定->密碼輸入「きどうにソックリ」
亀崎 河童 (パスワードで「でんせつのぶいん」と入力する)設定->密碼輸入「でんせつのぶいん」
松風 天馬 (第4大会で優勝する)
剣城 京介 (第4大会で優勝する)
神童 拓人 (第4大会で優勝する)
霧野 蘭丸 (第4大会で優勝する)
西園 信介 (第4大会で優勝する)
音村 楽也

最後一個打不出來的隱藏角色為 :

音村 楽也
目前不知怎麼叫出來
Leong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-11, 04:52 PM   #77
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>

夏未うおおおおおおおおおおおお

舊 07-19-11, 05:54 PM   #78
蚊蚊
Game Master
http://i79

註冊日期: Apr 2005
有無人知道點出D合技出尼...?
我個世界篇修也同吹雪,巳經去到100%,但都未出到合技...
其實唔止佢兩個,其他人都係....火龍既冰火都未搵到合技......
另傳說中既女子組真係強得恐怖=___=!
前鎽係KFC妹妹

原創同人漫畫HYALINE OF WORLD!!歡迎參觀耶!!
POKEMON 白
KALO
0475 3208 1209 歡迎尼ADD我~
蚊蚊 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-11, 06:08 PM   #79
konoka
Junior Member

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 蚊蚊 查看文章
有無人知道點出D合技出尼...?
我個世界篇修也同吹雪,巳經去到100%,但都未出到合技...
其實唔止佢兩個,其他人都係....火龍既冰火都未搵到合技......
另傳說中既女子組真係強得恐怖=___=!
前鎽係KFC妹妹
CROSS FIRE應該係日本隊的吹雪同地上最強雷門的豪哥好感度100%先會出
之前升地上最強雷門果2隻吹雪同豪哥個好感到去到100%都未出到CROSS FIRE都激死我
至少基山廣同日本隊吹雪去到100%都會出到THE BIRTH
冰火就唔多清楚,未買佢地兩個
konoka 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-11, 07:07 PM   #80
清清清清
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2007
PSN  IDonionToT
風介同花占餅合體技要宇宙人版兩個100%
清清清清 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-11, 08:17 PM   #81
蚊蚊
Game Master

唔該可以上既大大解答~
另想問一下,點先可以快D存錢~??
係咪玩難度越高,就得到更多既錢??
唔知玩獎杯既係咪會快D有錢用....

原創同人漫畫HYALINE OF WORLD!!歡迎參觀耶!!
POKEMON 白
KALO
舊 07-19-11, 08:23 PM   #82
清清清清

通常都係打第四大會,有$3xxx得黎有三個加能力道具
舊 07-19-11, 08:32 PM   #83
蚊蚊
Game Master

引用:
作者: 清清清清 查看文章
通常都係打第四大會,有$3xxx得黎有三個加能力道具
如果第2場中途死左,咁有無獎賞?

見到有個討論區咁講.........睇尼要全隊人SSSSSSS =口=!!!!!!!

具體不清楚,估計所有隊伍全3星最高難度進三球以上獲得全白金獎牌后有大大的獎勵。
本人開了老金的鎖TP和鎖必殺元氣也很難在三星的初始雷隊上取得任何優勢,而且勉強以1球小勝得金牌而已。
三星級任一球隊的所有隊員TP回復速度和必殺元氣積累速度很快,感覺所有隊員的各項能力指數全是最大值(不是A就是S)
最後希望早日有所有隊員的各項能力指數全A或S的老金。

補充說明:目前單就人物各項能力指數槽(共6項)的長度看,還是無法判定最大是A還S,可能因每個人物的特性與默認場上位置而異。

POKEMON 白
KALO
舊 07-19-11, 08:43 PM   #84
清清清清

引用:
如果第2場中途死左,咁有無獎賞?
係無既
--------------
有無獎勵我就唔知
但真係唔覺d電腦有講到咁恐怖...
耐唔耐會有一兩場勁d,但都贏到
平時多數都係大炒d電腦
舊 07-19-11, 10:56 PM   #85
CCemi
God of Gamer

註冊日期: Dec 2003
第四大會我一次攪掂哂....
自從換左立向居守龍之後穩左好多...(十幾場失5球到)
天使隊既女球員射門技好勁抽..好多比賽佢一個人射波已經破到對面lv3防守技
另外..有招可以屈對面龍門機
(我同意cpu唔係真係咁勁抽..重有好多位係好白痴既)

我們會定期舉行會與比賽, 有興趣請看看我們的專頁吧
CCemi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-11, 11:40 PM   #86
清清清清

隻GAME剋左屬性實在差太遠
準備兩個龍門好D
不過隻GAME d龍門真係好忙下,係咁俾人射
舊 07-19-11, 11:52 PM   #87
CCemi

王牙keeper lv3果招係乜野屬性黎架

舊 07-20-11, 01:21 AM   #88
清清清清

引用:
作者: KeaneYip 查看文章
王牙keeper lv3果招係乜野屬性黎架
無練到唔知
剩係覺得對BB好樣衰
舊 07-20-11, 02:21 AM   #89
蚊蚊
Game Master

第四大會我都爆左,好彩全勝~無書過
只係唔想打多次女子組....因為.....太變態
E加用緊洛可可,火龍3 TOP同吹雪修也同廣~組合唔錯

POKEMON 白
KALO
舊 07-20-11, 10:04 AM   #90
pet3
The One

引用:
係無既
--------------
有無獎勵我就唔知
但真係唔覺d電腦有講到咁恐怖...
耐唔耐會有一兩場勁d,但都贏到
平時多數都係大炒d電腦
係唔升人的能力下 你玩3星睇下

另外最高是a級
有a級 踢力之後就好左好多了
起碼lv3 克系 射得穿lv3 先

無食藥升能力下
日本世界杯隊的GO&G 都係得c 踢力用lv3 或GO&G +釘宮+廣 的3人合體技 都射唔穿怕火系敵人的lv3 防技.....
要狂射lv1 哂佢tp 先有得玩 (但佢狂用lv3 tp 回得仲快過我地用lv1)

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-11, 10:08 AM   #91
清清清清

引用:
第四大會我都爆左,好彩全勝~無書過
只係唔想打多次女子組....因為.....太變態
E加用緊洛可可,火龍3 TOP同吹雪修也同廣~組合唔錯
照計女子組D人射波無力,龍門又唔勁,應該好易打
煩在係咁整訓你?
秋食波餅個樣好正

此篇文章於 07-20-11 10:23 AM 被 清清清清 編輯。
舊 07-20-11, 10:17 AM   #92
清清清清

引用:
作者: pet3 查看文章
係唔升人的能力下 你玩3星睇下
有乜好玩
辛苦自己
舊 07-20-11, 10:46 AM   #93
pet3
The One

引用:
有乜好玩
辛苦自己
這你和所有遊戲製作商做ex-h 的人說吧......

我只係回你 "電腦無講到咁恐怖"
因為你升爆人去玩 當然唔恐怖 ,射得穿的話 已經唔恐怖啦 ,拉時間lv3 射 ,入左
有乜好玩
哂左隻game
就係射唔穿先難玩嘛 (第1次 雷門 vs 外星人的感覺)

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
舊 07-20-11, 10:54 AM   #94
清清清清

引用:
這你和所有遊戲製作商做ex-h 的人說吧......

我只係回你 "電腦無講到咁恐怖"
因為你升爆人去玩 當然唔恐怖 ,射得穿的話 已經唔恐怖啦 ,拉時間lv3 射 ,入左
有乜好玩
哂左隻game
就係射唔穿先難玩嘛 (第1次 雷門 vs 外星人的感覺)
咁依D個人問題
我打電腦升下角色能力
之後同人玩對戰
唔會哂左隻GAME
舊 07-20-11, 10:59 AM   #95
pet3
The One

引用:
咁依D個人問題
我打電腦升下角色能力
之後同人玩對戰
唔會哂左隻GAME
咁你應該仲有人未升吧
你試一次啦
好好玩的 贏果下 很滿足 (反正有3隊雷門比你用,技又同人共通)

唔打女仔隊了

你打一場 唔食藥升能力的 3星 電影版未來敵人隊
一場就夠
贏左就會好滿足~

FGO 目標預算
舊 07-20-11, 11:52 AM   #96
清清清清

引用:
咁你應該仲有人未升吧
你試一次啦
好好玩的 贏果下 很滿足 (反正有3隊雷門比你用,技又同人共通)

唔打女仔隊了

你打一場 唔食藥升能力的 3星 電影版未來敵人隊
一場就夠
贏左就會好滿足~
好的
舊 07-20-11, 12:50 PM   #97
CCemi

我對王牙(即係電影版果隊)入果d波全部冇用必殺技入

舊 07-20-11, 04:18 PM   #98
蚊蚊
Game Master

係未爆女子組一周目果時,每個人能力有限,要爆第1周目既第4大會的確係有難度
好辛苦先2比1打勝左(佢地好多人lv ab)
但爆左機之後買佢地又掉返去DE lv...= =!

的確,要爆曬人好曬時間,但咁同MH唔係差唔多咩~為最強既自己組裝XD!

這也是這隻GAME既樂趣之一~XD!

POKEMON 白
KALO

此篇文章於 07-20-11 04:21 PM 被 蚊蚊 編輯。
舊 07-20-11, 10:49 PM   #99
martinyau1979

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
第一次玩, 仲未掌握的玩法 , 2:1 輸咗比帝國, haha

第一場就有得用魔神之 手, 我以為會跟番個故事...

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-11, 11:11 PM   #100
CCemi

不過我真係想問下大家
除左騙對方龍門撲錯方向之外
究竟有冇試過用任何方式射門(唔用必殺技)入波
岩岩我試過特登較2p唔郁黎試
遠射, 單刀, 底線傳中, 一般放直線
全部都比對面keeper接哂

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PSP] Strikers 1945 Plus imgahou 手提遊戲機討論版 1 12-19-08 07:46 PM
Mario Strikers Charged 討論及約戰區 martinyau1979 攻略及心得交流區 310 03-22-08 12:34 PM
[Wii] Mario Strikers Charged N0T51B 電視遊戲討論版 123 09-19-07 03:39 PM
[CW23 - Q7]At Will - MAGIC GIRL STRIKER (Nanoha StrikerS 本) 隨星夢意 Cosplay同人MIX討論區 9 02-20-07 12:38 AM
[NDS]Guilty Gear Dust Strikers neo2046 手提遊戲機討論版 53 08-31-06 02:38 AM

現在的時間是 12:57 AM

手機版 | APP版