Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 
手機資訊/電腦軟硬討論>電話月費 價錢
jackiecyho 04:45 PM 01-17-17
HKBN, 5Gb 2000分鐘, $138 免隧道費, 用左兩個月覺得同用1010 冇乜分別
一一 10:11 AM 01-18-17
搭單問, 4G卡邊張抵用?
想買張比家父用
大破人間 03:38 PM 01-18-17
作者: 一一:
想買張比家父用
用量需求有幾大, 需唔需要講電話?
pet3 04:02 PM 01-18-17
你們真便宜

我現在279 10gb............
合約未完
Squall-Lucifer 04:56 PM 01-18-17
我目前的免費plan要到7月才到期,到期後變生約的話大約要298一個月......
低用量的我到時看來都是要找CMHK
Tano 07:06 PM 01-18-17
作者: 一一:
想買張比家父用
輕度使用的話

鴨記一年有效低見$160~170
POISON 10:15 PM 01-18-17
作者: Tano:
輕度使用的話

鴨記一年有效低見$160~170
岩岩買左張
實測上唔到4G.......
Tano 12:49 PM 01-19-17
作者: POISON:
岩岩買左張
實測上唔到4G.......
旗艦機?(定CAT6以上)都唔到4G?

出街導航機向

張3G重有大半年期(但今年唔見得平好多)
半人馬-RigiL- 01:31 PM 01-19-17
其實而家無限4G連隧道月費都係$126
Squall-Lucifer 01:41 PM 01-19-17
作者: 半人馬-RigiL-:
其實而家無限4G連隧道月費都係$126
CMHK的限速384K?
半人馬-RigiL- 01:46 PM 01-19-17
作者: Squall-Lucifer:
CMHK的限速384K?
本人就申請左CSL, 頭5gb無限速
大破人間 01:52 PM 01-19-17
作者: 半人馬-RigiL-:
本人就申請左CSL, 頭5gb無限速
其他間間都做4G 頭5gb 限21Mbps $108+18

CSL開同價位頭5gb 無限速咁進取?

邊度申請? 昨晚經過街站唔覺見到....
半人馬-RigiL- 02:05 PM 01-19-17
作者: 大破人間:
其他間間都做4G 頭5gb 限21Mbps $108+18

CSL開同價位頭5gb 無限速咁進取?

邊度申請? 昨晚經過街站唔覺見到....
修正, 係21Mbps, 師兄你啱
POISON 06:32 PM 01-19-17
旗艦機?(定CAT6以上)都唔到4G?

出街導航機向

張3G重有大半年期(但今年唔見得平好多)
假4g速度
跑完3g同4g都係得6Mb/s
Tano 11:18 PM 01-19-17
假4g速度
跑完3g同4g都係得6Mb/s
一年價錢兩者其實相差約$20左右

想快相信佔絕大多數得7日咭……
neo2046 11:38 PM 01-19-17
作者: jackiecyho:
HKBN, 5Gb 2000分鐘, $138 免隧道費, 用左兩個月覺得同用1010 冇乜分別
唔係$148 ? 點 join ? 有特別途徑 ? 方便o既話PM我
jackiecyho 02:01 PM 01-20-17
作者: neo2046:
唔係$148 ? 點 join ? 有特別途徑 ? 方便o既話PM我
之前有轉台優惠, 響街頭既sales 度簽架咋
POISON 05:04 PM 01-20-17
一年價錢兩者其實相差約$20左右

想快相信佔絕大多數得7日咭……
俾多$20少左3gb多左400mins電話
但信心大d
起碼人地有個官網
ZeroChow 05:58 PM 01-20-17
仲用緊$106 3g, 唔敢轉4g, 驚過左quota 仲慢過3g.

有冇人知過d 5G plan 過左5G後,有幾慢?
Tano 11:03 AM 01-21-17
俾多$20少左3gb多左400mins電話
但信心大d
起碼人地有個官網
年咭都係買番3G算

家中兩老出街用到就得

唔係個個都要求全速前進
POISON 02:22 PM 01-21-17
年咭都係買番3G算

家中兩老出街用到就得

唔係個個都要求全速前進
我擔心你未用完佢已經執左多d
Tano 02:40 PM 01-21-17
我擔心你未用完佢已經執左多d
驚得幾多……

人生如賭博

同智能電話一過保即磚一樣
pet3 05:21 PM 05-12-17
就到期了

bb100的那個78元(96元)
5GB 好像幾吸引

有沒有人用過
係唔係用不到個人熱點?
Squall-Lucifer 05:34 PM 05-12-17
作者: pet3:
就到期了

bb100的那個78元(96元)
5GB 好像幾吸引

有沒有人用過
係唔係用不到個人熱點?
作者: :
https://apply.hkbn.net/broadband/mob...erm=hkbn&ag=hp

本地數據用量不包括網絡共享(Tethering)及點對點傳輸
應該是不給電話射個WiFi出來分享給其他機用了
但留意一下HKBN這個Plan是租掃馬桶的網絡來用的,聽說因為太多人用而使得掃馬桶的網絡差了很多
pet3 05:37 PM 05-12-17
作者: Squall-Lucifer:
應該是不給電話射個WiFi出來分享給其他機用了

但留意一下HKBN這個Plan是租掃馬桶的網絡來用的,聽說因為太多人用而使得掃馬桶的網絡差了很多

現在用緊的csl好貴
280一個月(不限速10GB)

如果不能放wifi
我就不能出街用psv玩ps4...
ipad也用不到

咁好大限制

希望有用緊的人可以試下

中移動果廣告好像一樣9x元
頭3GB可以個人熱點
1 2 3 4 5 

返回主題版面