Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 19  ... 最後
攻略及心得交流區>[WiiU] ゼルダの伝説 | The Legend of Zelda: Breath of the Wild | < 海拉爾旅遊交流區>中文版已上市
新月 09:29 AM 03-09-17
作者: X&Y:
之前有打過冰箭雷箭人馬既話
雷獸山個隻人馬感覺上會易打左,因為套路完全係一樣
善用迴避後反擊好快就可以做低佢

再唔係上黎之前執左成100支木箭,射佢三四十支都扣到好多
主要問題係有無咁多武器
忍者 09:40 AM 03-09-17
行黎行去都係唔敢打boss....
D高防裝要去邊拎??
野良猫 09:49 AM 03-09-17
作者: 忍者:
D高防裝要去邊拎??
入村買

我都啱啱先買咗件甲同頭套
終於唔駛俾怪一擊埋單

都唔夠就去肥婆妖精度強化
catho7 09:57 AM 03-09-17
作者: awan:
點樣令amiibo隻狼多啲血?
我隻得3心,睇片人地隻狼有好多❤️
玩wiiu黃昏公主

作者: Jockey:
想問下如果用30蚊果幾隻amiibo, 過Zelda有無寶箱開?

Sent from my iPhone using Gaforum
Zelda既amiibo先有特別item(只係提早拎),非Zelda既amiibo就隨機item
全部每日可以用一次
sonic 10:01 AM 03-09-17
作者: 天野:
終於卡關
去到一個廟
有好多大石撞門,最後有架車仔有條路軌
按左製開左度閘但架野又唔郁
最後放棄左
我昨日好像打過這個有很多大石撞門
最後要用時間停止,再用野打佢儲力就得
sonic 10:02 AM 03-09-17
求救,林克熱到人體自燃點算,好似雪山咁有野食?
catho7 10:08 AM 03-09-17
作者: sonic:
求救,林克熱到人體自燃點算,好似雪山咁有野食?

留意素材描述會講邊d可以防暑
X&Y 10:13 AM 03-09-17
作者: 新月:
主要問題係有無咁多武器
行行下遇到既人馬就真係手上未必有咁上武器

但上雷獸山之前又或者去水都之前應該執都執左唔少
至少普通箭我都執左100支,雖然要留返幾十支打神獸
貓太部 10:16 AM 03-09-17
作者: 忍者:
D高防裝要去邊拎??
放心去打,打boss技巧性重要過攻防力,
反而打人馬兵攻防力要求仲高.....

玩盾反攪保衛者玩上隠.....
玩咗成粒幾鐘....
夾埋赤月時間打完又再出返.
好多時連打幾隻就一隻反車gameover....
最主要唔好夜晚打,無啦啦走隻怪出黎已經玩死我,但赤月就係夜晚...
建議用最平嘅木盾去玩,盾反一失敗就算靚盾都會即時報銷....
貓太部 12:21 PM 03-09-17
第一日玩時死咗喺藍色哥布手上,
即諗住去試試時間停止可唔可以用喺怪身上,
點知唔可以...
但原來可以升呢,梗係即刻去搵隻雷神試吓,
當堂變咗殺豬咁,最後仲只係用打石槌埋佢單,臨死佢黑哂面,
要幫佢影返張相留念~
PatrickNo42 02:02 PM 03-09-17
作者: 貓太部:
第一日玩時死咗喺藍色哥布手上,
即諗住去試試時間停止可唔可以用喺怪身上,
點知唔可以...
但原來可以升呢,梗係即刻去搵隻雷神試吓,
當堂變咗殺豬咁,最後仲只係用打石槌埋佢單,臨死佢黑哂面,
要幫佢影返張相留念~
邊間祠堂升?
我呢d戰鬥白痴應該好需要
patran 02:20 PM 03-09-17
留名先
赤武神 02:26 PM 03-09-17
作者: PatrickNo42:
邊間祠堂升?
我呢d戰鬥白痴應該好需要
升平板技能係去研究所,不過要有一定數量既齒輪

隻人馬記住殺佢前影左相keep住先,我detele左張相之後有村民話想睇佢相........ 要等血月後再影過了
我習慣影完圖鑑既del相
芝麻糊 02:58 PM 03-09-17
作者: 新月:
方法:
1.煮野食,抗寒食品
2.依照聖誔老爺煮食品, 野豬肉+某草+塔下捉魚 煮,完成有抗寒衣,最正路
3.做聖火選手,沿途點火把
4.食補品直衝,最不智

p.s.我無見過武器職人,邊度可以搵到?
係咪一定要豬肉? 我捉左生雞肉
同埋一定要有魚?有無限用咩配料?
野豬好難捉..
Tannhauser Gate 03:10 PM 03-09-17
講起影相 大家記得同D迷宮BOSS合照..
信長 04:19 PM 03-09-17
我依家先過完大象.. 好慢...
Mipha
貓太部 04:39 PM 03-09-17
我過完1版大象都停咗,
好多嘢玩,係睇吓你識唔識享受,
有冇人見過流星?係咪有d嘢拎?
隻野真係好多野騷擾你,頭先打算去某一個地方,
行行吓見到流星,之前已經見過,專登望過去又冇嘢....
今次遠處地下有條光柱,又俾佢引咗過去...
越跑越遠,差不多到就睇住條光柱慢慢消失,可能天光..%!@#*......
新月 04:47 PM 03-09-17
作者: 芝麻糊:
係咪一定要豬肉? 我捉左生雞肉
同埋一定要有魚?有無限用咩配料?
野豬好難捉..
初起好似得野豬用箭射頭,射身會殺唔死
草係指定,其實材料去右下小屋有寫
只係無寫魚

大家自己探索下,下下問衡案其實小好多樂趣
當然卡左兩個鐘係會燥

作者: 貓太部:
我過完1版大象都停咗,
好多嘢玩,係睇吓你識唔識享受,
有冇人見過流星?係咪有d…
當你想推主線,行行下就會做左其他野......

作者: Tannhauser Gate:
講起影相 大家記得同D迷宮BOSS合照..
開打前先打卡
信長 04:56 PM 03-09-17

赤武神 07:21 PM 03-09-17
"血月"在空中時煮野食有加乘,音樂會唔同
信長 08:18 PM 03-09-17
蜥蜴骨手原來都係回力鏢....
赤武神 08:40 PM 03-09-17
敵人條血開始有數值,幾時開始的?
貓太部 08:41 PM 03-09-17
作者: 赤武神:
敵人條血開始有數值,幾時開始的?
穿上英傑衫嘅能力~
Tannhauser Gate 09:04 PM 03-09-17
想問下有玩過以前集數ge朋友 隻大妖精係咪一樣會性騷擾林克?
強化到最後個下真係慘烈
newlife2010 10:54 PM 03-09-17
請問大象入面第三層個大車輪點解??
由手機版發出
標籤:Breath of the Wild, The Legend of Zelda, ゼルダの伝説
第一 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 19  ... 最後

返回主題版面