Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-13-04, 08:23 PM   #1
jerry
Game Master

註冊日期: Nov 2003
Red face PS2 隻惡魔城好不好玩?

想問下各位PS2 隻惡魔城好不好玩?全新$220抵玩嗎?
jerry 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-13-04, 08:36 PM   #2
JASUGUN
Crazy Gamer
精神病患者

註冊日期: Jan 2002
油麻地...但呢個價錢都OK既
JASUGUN 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-13-04, 08:55 PM   #3
亞利古
God of Gamer
桃太郎~~

註冊日期: Nov 2002
3DS Friend Code5413 0864 7405
PSN  IDmomotarou112
XBox Live Gamertagmomotarou112
都幾好玩~~
$220絕對買得過

清理中遊戲(點解仲有咁多 ):
PS3: Demon's Souls
PSP:流行り神2
360: SSF IV,Lost Planet2
Wii: Disaster,朧村正
亞利古 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-13-04, 09:06 PM   #4
~ViVi~

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code1435 4592 2031
PSN  IDVivi1112
大埔hotline有隻唔知咩版ge惡魔城
全新$199
~ViVi~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-13-04, 10:40 PM   #5
chammi
強化超(獸)人

註冊日期: Jan 2003
PSN  IDkuramahk
XBox Live Gamertagkurama hk
始終係3d~

睇下自己可唔可以接受law

舊 03-14-04, 12:50 AM   #6
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
引用:
Originally posted by 重炮手Custom :
大埔hotline有隻唔知咩版ge惡魔城
全新$199
是呀!而且是小畫冊版!
大埔呢期好多平GAME呀!
我當時買2手價都仲貴呀!

好玩呀!

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-04, 12:58 AM   #7
jerrylui
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2002
個人覺得 跳+繩 好難用
jerrylui 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-04, 01:00 AM   #8
KIM
GAF足球隊金虎拾號

引用:
Originally posted by jerrylui :
個人覺得 跳+繩 好難用
是鞭呀!

舊 03-14-04, 01:03 AM   #9
Jamie
バンブラ小職人

註冊日期: Apr 2003
XBox Live GamertagJaMieGAF
個人覺得比DEVIL MAY CRY還要好...
但難度只是一般 ^^

男は__で勝負!!
[NICO] 實況 KY 彈幕 外語 自重 [/NICO]
Jamie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-04, 01:11 AM   #10
KIM
GAF足球隊金虎拾號

引用:
Originally posted by Jamie :
個人覺得比DEVIL MAY CRY還要好...
但難度只是一般 ^^
因為太多ITEM用!!!

舊 03-14-04, 01:12 AM   #11
Jamie
バンブラ小職人

引用:
Originally posted by KIM :
因為太多ITEM用!!!
嗯... 連一向惡魔城中之雞肋--副武器--也變了屈招... 強得過份 ^^

男は__で勝負!!
舊 03-14-04, 01:15 AM   #12
KIM
GAF足球隊金虎拾號

引用:

嗯... 連一向惡魔城中之雞肋--副武器--也變了屈招... 強得過份 ^^
係我地太強!
我地再講,人地唔買架啦!

舊 03-14-04, 03:23 AM   #13
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
我覺得一般而已. 相比同為次世代機作品既"月下夜想曲", 其實呢集可以話頗為單調. 房間好多重覆; 城堡細左; 版數少左; 由頭到尾都係嚮室內打; 攻擊模式同武器都少左. 呢一切一切就係2D轉3D既後果(雖然呢隻已經算係轉3D轉得幾好既game). 與其o徒咁多時間去畫3D模型, 倒不如將D時間放番落去武器,敵人,版面等既設計上仲好啦.

不過$220都玩得過o既.....純綷作為一隻3D動作game而言, 我覺得係介乎亞格斯戰士同DMC1之間啦.
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-04, 03:37 AM   #14
八仙果
youtube 頻道

Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
我其實等緊隻 Game 跌價才考慮買入,
請問這個 PS2 版及 N64 版,同是立體的 3D 惡魔城,
有得比較嗎?如控制、流暢度、耐玩度等 ...

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-04, 01:58 PM   #15
JASUGUN
Crazy Gamer
精神病患者

註冊日期: Jan 2002
引用:
Originally posted by 八仙果 :
我其實等緊隻 Game 跌價才考慮買入,
請問這個 PS2 版及 N64 版,同是立體的 3D 惡魔城,
有得比較嗎?如控制、流暢度、耐玩度等 ...
流暢度一定好過N64版,以惡魔城來講呢隻耐玩度都算ok,因為有兩個隱人用
JASUGUN 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-04, 11:23 PM   #16
jerry
Game Master

全新$220仲有頸鏈同介子送呀!
舊 03-15-04, 02:18 AM   #17
Forever
Insane Gamer
風之子

註冊日期: Jul 2002
算係咁架啦...
我覺得都唔錯.....

舊 03-15-04, 03:54 AM   #18
LEDIV
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2004
引用:
Originally posted by jerry :
全新$220仲有頸鏈同介子送呀!
邊度!!!???
LEDIV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-15-04, 10:30 AM   #19
Jamie
バンブラ小職人

引用:
Originally posted by JASUGUN :
流暢度一定好過N64版,以惡魔城來講呢隻耐玩度都算ok,因為有兩個隱人用
第二個隱藏人倒真是....正!!! XD

男は__で勝負!!
舊 03-15-04, 10:44 AM   #20
ARMS
Ultimate Gamer
Always Blu

註冊日期: Dec 2001
引用:

第二個隱藏人倒真是....正!!! XD
超爽~
劈劈劈~

Caught unaware, they discover each other and take a chance
ARMS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-15-04, 07:08 PM   #21
zerogundam
Junior Member

註冊日期: Mar 2004
想問下各位人兄,有冇惡魔城o既攻略Download or 網站???
謝謝!!!
zerogundam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-04, 08:25 PM   #22
jerry
Game Master

引用:
Originally posted by Jason :
邊度!!!???
葵涌廣場
今日去諗住買時,點知佢話:[而家唔送啦!我地賣得好平啦!志在清貨,如果要介子既話加$70啦!]真後悔之前無買呀!
不過game city 都有$250送畫冊同紙盒

此篇文章於 03-16-04 08:28 PM 被 jerry 編輯。
舊 03-16-04, 10:56 PM   #23
yuen89
Junior Member

註冊日期: Dec 2003
yuen89 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-04, 10:57 PM   #24
KIM
GAF足球隊金虎拾號

引用:

葵涌廣場
今日去諗住買時,點知佢話:[而家唔送啦!我地賣得好平啦!志在清貨,如果要介子既話加$70啦!]真後悔之前無買呀!
大埔$200

舊 03-17-04, 12:52 AM   #25
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:

葵涌廣場
都唔知係咪昆人既o者, 可能你之前去問佢都會係咁講.
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[ETC] 電玩大統計 Janus 電視遊戲討論版 389 11-01-07 09:10 AM
[日,美]遊戲發售時間表(不定期更新) 神祕人1號 電視遊戲討論版 9 11-26-05 02:09 PM
[全機種]影片區+E3特集(6/1更新) 神祕人1號 電視遊戲討論版 18 04-07-05 06:06 PM
E3参展游戏列表提前曝光 Raymondz 電視遊戲討論版 8 03-03-04 05:07 PM
NEW:美國PS2・GC・Xbox遊戲累計販売本数 -「GTA: VC」581万本 神祕人1號 電視遊戲討論版 8 01-25-04 02:43 PM

現在的時間是 03:32 AM

手機版 | APP版