Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-19-09, 06:04 PM   #101
ryankam16
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDryankam16
第四版仲有一朵花揾唔到,有無兄弟幫下手
第四版揾左的花
馬車,同一舊大草堆傍
ryankam16 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-09, 11:43 PM   #102
wgzc
Game Master
rofl

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDJC_XD
引用:
作者: xima 查看文章
看上面的trophies link的Welcome Back
偶之前都要忍住來拿這個trophies
http://www.giantbomb.com/guides/flow...-complete/827/
Welcome Back
Play the game after a week long break.

Very easy to do, simply quit the game, and then go to your internet connection, disable it, then go to the Date and Time settings and set the time 'Manually'. Change the date 8 days ahead, just to make sure it works, then launch the game and start a level and it will unlock the trophy.
wgzc 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-09, 12:24 AM   #103
ckakei
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2007
PSN  IDckakei
XBox Live Gamertagckakei
引用:
作者: ryan0221 查看文章
第四版仲有一朵花揾唔到,有無兄弟幫下手
第四版揾左的花
馬車,同一舊大草堆傍
第四版最後的花
用光點亮第二個水池就會見到

ckakei 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-09, 08:53 AM   #104
ryankam16

引用:
作者: ckakei 查看文章
第四版最後的花
用光點亮第二個水池就會見到
原來係咁
我都點光左一個, 但係睇唔到第2個, 以為無料到無理到佢, 哈哈~THX
舊 03-20-09, 10:53 AM   #105
majestyk

註冊日期: Feb 2002
PSN  IDmajestyk
尋晚 DL 左, 隻 game 真係好 relax 好靚!

majestyk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-09, 12:57 AM   #106
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: majestyk 查看文章
尋晚 DL 左, 隻 game 真係好 relax 好靚!
絕對唔relex

旁邊睇的就有可能.....

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-09, 10:38 AM   #107
majestyk

引用:
作者: jaVaj ◣ 查看文章
絕對唔relex

旁邊睇的就有可能.....
唔係喎, 我開住罐啤酒坐梳化玩我覺得好 relax 喎...

舊 03-21-09, 11:15 AM   #108
ryankam16

引用:
作者: majestyk 查看文章
唔係喎, 我開住罐啤酒坐梳化玩我覺得好 relax 喎...
第5版你就知
舊 03-21-09, 11:20 AM   #109
majestyk

引用:
第5版你就知
haha, 未玩到, 只玩過頭兩關

舊 03-21-09, 11:49 AM   #110
ndsvspsp

註冊日期: Jun 2005
PSN  IDPCM-D50
XBox Live Gamertagndsvspsp
引用:
第5版你就知
真係試過比佢嚇親!

MR-1+DSD2.8 : MR-1000+DSD5.6
ndsvspsp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-09, 11:36 AM   #111
Irwin
God of Gamer
愛.ROCK.友

註冊日期: Aug 2006
PSN  IDlrwin
XBox Live Gamertagsirwinho
引用:
作者: A.Kazuma 查看文章
我第五關已經無傷點解都係冇盃? (已經搵哂三朵花)
第五版一開波我已經中左招
我只係搵到二棵隱藏…分別係第一個zone(山的深處)同第三個zone(峽谷中)
但係第二個zone(三個電塔果度)又唔覺有…
想問我仲差邊度?

原來第四版要行兩個水池…

<------------時間------------>
工作搵錢                  買GAME打機

時間,永遠不夠用似的。 <>
Irwin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-09, 12:50 PM   #112
雲漾
Game Master

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDylm1437
我想問第3版既 3個隱藏花既位置o係邊?

我爭1個~
一開始風車地帶拎左
最後風車地帶返轉頭拎左

強制移動果度係咪都要食哂d花先得?

舊 03-22-09, 12:55 PM   #113
billlam
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 雲漾 查看文章

我爭1個~
一開始風車地帶拎左
最後風車地帶返轉頭拎左

要入山洞~
而山谷入面啲花應該唔洗食哂既~
billlam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-09, 01:13 PM   #114
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: daihamlop 查看文章
噚晚我gf睇住我玩
佢對隻Game嘅評價係"好harmony"
我覺得原來d聲+画嘅色
睇嗰個可能重舒服過玩嗰個
你玩得好辛苦?
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-09, 02:31 PM   #115
ndsvspsp

引用:
作者: 雲漾 查看文章

我爭1個~
一開始風車地帶拎左
最後風車地帶返轉頭拎左

強制卷軸果到,我諗冇咩人能夠第一巡環攞曬!
試吓飛過山頂,翻起點再入山谷,行多幾次。
山洞有分支,裡面有trophy!
呢版我玩好久才perfect,小心走雞。

舊 03-22-09, 04:45 PM   #116
hopeless

註冊日期: Aug 2004
Nintendo Switch ID8345-4959-4970
one week 果個唔洗等一星期咁耐喇...(現實時間)
改主機時間咪得囉
我岩岩試左...
等我仲差d走去等佢
hopeless 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-09, 04:54 PM   #117
A.Kazuma
獎盃獵人 Lv.12

註冊日期: Nov 2003
PSN  IDKazuma81
引用:
作者: Irwin 查看文章
第五版一開波我已經中左招
我只係搵到二棵隱藏…分別係第一個zone(山的深處)同第三個zone(峽谷中)
但係第二個zone(三個電塔果度)又唔覺有…
想問我仲差邊度?

原來第四版要行兩個水池…
冇記錯要打散某幾座塔食哂所有花就會出

A.Kazuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-09, 05:35 PM   #118
衰開有條路mk–II

註冊日期: Feb 2009
啱啱買咗嚟玩

其實佢啲隱藏花係唔係一個要搵出嚟,其餘兩個係靠開花先有?
好似第一關咁有兩個要食啲白花先開到一個就搵出嚟
衰開有條路mk–II 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-09, 07:23 PM   #119
Irwin
愛.ROCK.友

引用:
作者: A.Kazuma 查看文章
冇記錯要打散某幾座塔食哂所有花就會出
自己試到啦,但都唔該你

不過上次我玩果陣都肯定有食晒,但係無"LUM"落o黎…
唔知係咪要未傷過先得,因為正話就無無傷過而食晒塔底D花就有"LUM"…

之後第六版玩左兩次先拎晒,而家六版PERFECT晒同玩左夢果版
但係TROPHY反而未齊(差三色花、???、???、介有兩個唔記得)

但係三色花我PERFECT完第二版都拎唔到…???

舊 03-22-09, 07:26 PM   #120
Irwin
愛.ROCK.友

引用:
作者: 衰開有條路mk–II 查看文章
啱啱買咗嚟玩

其實佢啲隱藏花係唔係一個要搵出嚟,其餘兩個係靠開花先有?
好似第一關咁有兩個要食啲白花先開到一個就搵出嚟
唔一定,但可以肯定係一定係分成三個區
(我以每版分三個唔同區o黎計…除左第四版,實在太細 )

舊 03-22-09, 07:35 PM   #121
naytk
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
Wii U IDfatyan
3DS Friend Code4511 0437 1153
PSN  IDyanchimkay
XBox Live Gamertagktyan
睇左d片,呢隻game係玩"貪食蛇"?
naytk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-09, 08:35 PM   #122
Irwin
愛.ROCK.友

引用:
作者: naytk 查看文章
睇左d片,呢隻game係玩"貪食蛇"?
唔係,玩法上佢只係每版行到去到個ending point就得
中途會不斷碰到其他花,去整(青見)果個地方去開出前進的路

佢同"貪食蛇"有少少似的地方,因為花瓣越拉得多,移動果陣會好似係有條尾咁樣,越多越長
但亦唔怕"食自己條尾",因為可以穿過的

總括o黎講,呢隻係「治癒系休閒game」
下午玩玩下一路睇畫面D花飛一路聽BGM
成個人放鬆之後D、內在疲勞爆發(呢六日都訓得唔夠),攪到突然瞌眼訓…仲釣左幾次魚咁

此篇文章於 03-22-09 08:39 PM 被 Irwin 編輯。
舊 03-22-09, 09:46 PM   #123
ndsvspsp

引用:
作者: Irwin 查看文章
自己試到啦,但都唔該你

不過上次我玩果陣都肯定有食晒,但係無"LUM"落o黎…
唔知係咪要未傷過先得,因為正話就無無傷過而食晒塔底D花就有"LUM"…

之後第六版玩左兩次先拎晒,而家六版PERFECT晒同玩左夢果版
但係TROPHY反而未齊(差三色花、???、???、介有兩個唔記得)

但係三色花我PERFECT完第二版都拎唔到…???
應該係油顏色。

舊 03-23-09, 02:10 PM   #124
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
想問下操作
係咪轉左右就用sixaxis
前進就按方向制?

點知自己那一關係perfect?頭2關玩完就花盆多左2塊葉
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-09, 02:43 PM   #125
daihamlop
Ultimate Gamer
頭像就係我隻新貓仔

註冊日期: May 2005
PSN  IDdaihamlop
引用:
作者: Deviantnip 查看文章
你玩得好辛苦?
最辛苦係一個星期唔玩去開盃

講咁多把鬼咩, 整個PSN Portable ID見人先講, 用PS3睇BD無Trophy, 阿毛
自己啱玩嘅games就二千都買, 唔啱嘅兩舊都唔俾
daihamlop 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
2008粉嶺花鳥蟲魚展 加賀KAGA 照相館研習區 16 01-02-09 11:57 PM
08年花展part 2 加賀KAGA 照相館研習區 1 03-24-08 12:17 AM
08年花展part 1 加賀KAGA 照相館研習區 5 03-20-08 08:53 AM
樓下公園 Nina 照相館研習區 0 03-17-08 05:44 PM

現在的時間是 04:26 PM

手機版 | APP版