Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-21-11, 01:47 PM   #1
yKS
Banned
PIMP

註冊日期: Feb 2002
PSN  IDAngelus01
XBox Live GamertagAngeluz01
Captain America: Super Soldier

睇落好正 七月出

yKS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-11, 02:12 PM   #2
王小虎
God of Gamer

註冊日期: Apr 2002
相反隻雷神真係幾雷。
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-11, 02:32 PM   #3
keijoey
Ultimate Gamer
桐乃 x MIX

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDmeruruplay
XBox Live GamertagMeruruplay
玩係ok既...
但呢個視點, 9成時間都望住個星星龜背, 真係堅強唔到.....

Divine gate (打蛋Gate): 174,720,000
Puzzle and dragon (ありがとうガンホー): 192,998,723

[3DS] 新絵心教室 pixiv
keijoey 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-11, 02:34 PM   #4
沙翁
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2008
PSN  IDSayonForPS
各方面都好似batman既加強版咁
就咁睇都覺得好玩
沙翁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-11, 02:47 PM   #5
yKS
Banned
PIMP

註冊日期: Feb 2002
PSN  IDAngelus01
XBox Live GamertagAngeluz01
@王小虎

隻雷神除左3D差d同色水卡通d外暫時睇落玩法都唔算太差 (畫面睇落同狼人差唔多級數)

不過都係要等多d gameplay片先可肯定

@沙翁

Batman畫面同玩法都比Thor好好多喎

此篇文章於 03-21-11 02:50 PM 被 yKS 編輯。
yKS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-11, 02:53 PM   #6
hap3afrien
Game Master

註冊日期: Dec 2005
Wii U IDfung_Lam90
3DS Friend Code0259 0644 3586
Cap套衫變左電影版
hap3afrien 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-11, 02:55 PM   #7
沙翁
Crazy Gamer

我係講緊隻美國隊長la
舊 03-21-11, 03:15 PM   #8
ai.
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
美國隊長個隻感覺上吸引d,可能我唔係太鍾意雷神個真人樣,感覺好似....唔似樣或怪.
sega關了Sega Studios San Francisco之後外判隻美國隊長(和雷神)比人出係正確.

原來出美國隊長那間公司係出Spider-Man: Friend or Foe(還有wii&gc的Mario足球),
唔知spiderman fof好唔好玩?

我見youtube都話抄,似,進化的batman,其實有咩地方相似?batman我只玩過demo.

應該會買,希望隻game會有其他costumes.

ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-11, 03:27 PM   #9
王小虎

Batman AA主要係玩counter。冇玩真係走寶,2009 GOTY其中之一,如果唔係Uncharted 2搶晒風頭Batman AA肯定好威。
舊 03-21-11, 03:33 PM   #10
ai.
RELEASED

引用:
作者: 王小虎 查看文章
Batman AA主要係玩counter。冇玩真係走寶,2009 GOTY其中之一,如果唔係Uncharted 2搶晒風頭Batman AA肯定好威。
隻batman aa不是我喜歡類型,所以先無買.

先不理我是不是batman迷,最主要係唔鍾意玩潛入game,
而且感覺隻batman aa主要全程玩counter,好似普通攻擊動作比較少,
但我自己比較鍾意自己按拳腳正面迎敵那種動作game多d.(counter為次要)

如果隻batman似以前舊式橫向動作3d版,我應該會一出即買.

其實原本都打算買3d版,因為貪得意,點知出貨少,未跌到我心目中價已經無貨,又無2手,所以最後無買.

此篇文章於 03-21-11 03:41 PM 被 ai. 編輯。
舊 03-21-11, 03:40 PM   #11
沙翁
Crazy Gamer

引用:
作者: ai. 查看文章
我見youtube都話抄,似,進化的batman,其實有咩地方相似?batman我只玩過demo.

應該會買,希望隻game會有其他costumes.
其實各方面都似
流程,battle system,慨念...
不過打擊感,敵人種類,動作要素就咁睇真係好過batman...
舊 03-21-11, 03:45 PM   #12
ai.
RELEASED

引用:
作者: 沙翁 查看文章
其實各方面都似
流程,battle system,慨念...
不過打擊感,敵人種類,動作要素就咁睇真係好過batman...
原來係咁,如果係進化batman aa battle system就應該幾好,因為理論上batman aa戰鬥系統唔係差,只係太過一味counter.
打擊感和動作要素強化就已經對我吸引力增大不少,因為以前玩batman aa demo和看影片感覺就係普通近身戰不是太吸引,有些少虛.

此篇文章於 03-21-11 03:50 PM 被 ai. 編輯。
舊 03-21-11, 04:27 PM   #13
王小虎

其實Batman唔係一味counter,佢都係有attack, stun, counter三種攻擊,佢喺counter做得好,所以人人會記住佢counter方面。我都明鐘意、唔鐘意係好個人,所以都唔講太多了。
舊 03-21-11, 06:03 PM   #14
ai.
RELEASED

引用:
其實Batman唔係一味counter,佢都係有attack, stun, counter三種攻擊,佢喺counter做得好,所以人人會記住佢counter方面。我都明鐘意、唔鐘意係好個人,所以都唔講太多了。
可能我誤解吧,因為我睇人upload影片好多時都同連緊多counter相關,所以被誤導.

此篇文章於 03-21-11 07:42 PM 被 ai. 編輯。
舊 03-21-11, 06:06 PM   #15
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
引用:
作者: ai. 查看文章
隻batman aa不是我喜歡類型,所以先無買.

先不理我是不是batman迷,最主要係唔鍾意玩潛入game,
而且感覺隻batman aa主要全程玩counter,好似普通攻擊動作比較少,
但我自己比較鍾意自己按拳腳正面迎敵那種動作game多d.(counter為次要)

如果隻batman似以前舊式橫向動作3d版,我應該會一出即買.

其實原本都打算買3d版,因為貪得意,點知出貨少,未跌到我心目中價已經無貨,又無2手,所以最後無買.
我都唔係batman 迷, 但Batman 只係一個普通人, 以一敵百, 緊係要鬼鼠
變左 Batman無雙 咪重唔夾
其實如果打normal level. 唔係打hard mode, 都可以好爽快去攻擊, 唔洗成日等 counter

另外其實ahleung 開左post 好耐
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=205937
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-11, 06:18 PM   #16
ai.
RELEASED

引用:
作者: diabloex 查看文章
我都唔係batman 迷, 但Batman 只係一個普通人, 以一敵百, 緊係要鬼鼠
變左 Batman無雙 咪重唔夾
其實如果打normal level. 唔係打hard mode, 都可以好爽快去攻擊, 唔洗成日等 counter

另外其實ahleung 開左post 好耐
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=205937
可能我細個時被以前電影影響,佢次次要好型咁出黎~一個打一班~
我最喜歡batman forever~

其實我都知有人開過,不過偷懶無search~

回正題~
估唔到依隻game原來無pc版~
而且隻game可以捉住敵人後用敵人支炮開槍.

後加:
見到有人講了句
引用:
Captain America videogame will be pretty good because it's been in development for close to two years but the Thor game hasn't been in development not even a year and it's being made by Liquid Entertainment and they make really crappy games.

此篇文章於 03-21-11 06:28 PM 被 ai. 編輯。
舊 03-21-11, 06:36 PM   #17
ai.
RELEASED

引用:
作者: keijoey 查看文章
玩係ok既...
但呢個視點, 9成時間都望住個星星龜背, 真係堅強唔到.....
你突然間令我想起個shield唔係應該係隻手度?點解下下放係背?好似紅勇咁擋背射擊?
我見套戲個pv都無下下放係背.

舊 03-21-11, 06:41 PM   #18
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
雖然左抄右抄,但水準似乎似唔錯~
但流暢度明顯不足,條片問題?

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-11, 07:08 PM   #19
王小虎

唔放嚮背脊時會有好多clipping的問題,你諗吓個盾突出隻手咁多,打人時成日插落人個身裡面,跳來跳去又係插晒落去d柱同牆裡面。遊戲始終係遊戲,要設計到避開呢d問題。不過慘在變到成隻龜咁..
舊 03-21-11, 07:43 PM   #20
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
唔喜歡個盾成日放背脊咪玩wii 版law (笑)..

now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-11, 07:49 PM   #21
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: yKS 查看文章
睇落好正 七月出
Player 關係,令我有以下感覺 : Captain NOOB ?!
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-11, 08:35 PM   #22
ai.
RELEASED

引用:
唔放嚮背脊時會有好多clipping的問題,你諗吓個盾突出隻手咁多,打人時成日插落人個身裡面,跳來跳去又係插晒落去d柱同牆裡面。遊戲始終係遊戲,要設計到避開呢d問題。不過慘在變到成隻龜咁..
理由我明,不過真係有點怪.

引用:
作者: diabloex 查看文章
唔喜歡個盾成日放背脊咪玩wii 版law (笑)..
看了之後笑左~因為cap好好人,知道個盾太硬,被打的人會痛,所以次次一出拳腳肉戰時一定將個盾放係背先

原來咁樣比下下打人時放係背感覺更唔自然,不過跑步時個盾係手感覺就好好多.
突然想到~不如要飛左個盾出去之後先比出拳腳功夫~笑~

此篇文章於 03-21-11 08:38 PM 被 ai. 編輯。
舊 06-04-11, 01:58 PM   #23
王小虎

New trailer
引用:
舊 06-04-11, 02:06 PM   #24
小黑

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDEternalkin
個trailer 做到呢d英雄系列變得好真實既感覺
小黑 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-11, 06:49 PM   #25
GimGim

註冊日期: Jun 2002
the animation and camera look so stiff

Thor actually looks more fun

此篇文章於 06-04-11 06:56 PM 被 GimGim 編輯。
GimGim 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] [PS3,XB360,Wii] Captain America: Super Soldier (SEGA) (2011) ahleung 電視遊戲討論版 4 08-13-11 07:58 PM
[PSP] Soldier Collection (Star Soldier collection) neo2046 手提遊戲機討論版 0 06-28-08 12:07 AM
Soldier Of Fortune 3 神祕人1號 電視遊戲討論版 14 11-09-07 02:26 PM
Japanese Super Robots!!(From Super Robot Wars F & F Final) 月之民 ̄▽ ̄ 日本動漫畫討論版 0 07-28-06 03:27 AM
priority queue application Wizhei 手機資訊/電腦軟硬討論 2 10-06-05 07:31 AM

現在的時間是 04:04 PM

手機版 | APP版