Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 08-04-09, 10:02 AM   #51
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: GimGim 查看文章
you cant be care about girls too much, if you do, they wont want you
引用:
作者: House 查看文章
慢慢放到手..
終於可以無咁患得患失..
就算佢理我又好唔理我又好
我都無以前咁大反應了..
..就算真係同佢拍到拖..我已經估到只有單方面式對佢..
呢排同佢相處得耐已經慢慢睇到佢小小性格
佢過份被動..佢就算對住朋友都係咁..
何況對住我
呢個情況下我唯有暫時同佢做住好朋友算

有事上黎佢將所有麻煩事掃哂比我
做女仔真係好
不過我又唔介意幫佢頂既

不過學我個朋友話:呢個世界無怕女人既男人..只有尊重女人既男人..
巴打!! 咁就岩喇!!
呢挺人你唔理唔緊咁, 佢自己反而會中埋離架
所以唔可以縱壞佢

唔可以俾佢覺得你幫佢係老馮咁lor, otherwise 就會食住你, 你會好辛苦
我好老實, 我係女仔, 以前我都有呢d心態架

e家你既態度就岩哂

舊 08-04-09, 11:17 AM   #52
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
引用:
不過學我個朋友話:呢個世界無怕女人既男人..只有尊重女人既男人..
你朋友呢句出自雹影「葉問」 ~ ~

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-09, 10:38 AM   #53
House
God of Gamer
里村★紅葉

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDHouse544
引用:
作者: Seppie 查看文章
巴打!! 咁就岩喇!!
呢挺人你唔理唔緊咁, 佢自己反而會中埋離架
所以唔可以縱壞佢

唔可以俾佢覺得你幫佢係老馮咁lor, otherwise 就會食住你, 你會好辛苦
我好老實, 我係女仔, 以前我都有呢d心態架

e家你既態度就岩哂
有事要做就sd 個sms黎
無事果陣10個有9個都係唔理我
決定無視佢

Get

グリザイアの果実 ED SONG+OST

Get 周防天音!

House 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-09, 10:40 AM   #54
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
決定無視佢
所以你明啦
我真係好怕呢d人,尤其呢d女仔
影衰哂hk 既女仔就係呢d人

舊 08-08-09, 07:04 PM   #55
House
里村★紅葉

引用:
所以你明啦
我真係好怕呢d人,尤其呢d女仔
影衰哂hk 既女仔就係呢d人
我唔想認..但我越黎越覺得自己係係用黎slip時間既角色
點解一個女仔可以無聊果時用咁多時間對住 唔鐘意既男仔
話唔想理佢..但係又唔想同佢完全無哂來住..
始終我同佢仲有兩年同學做
好多野大家都要合作做
點算好
我真係好想當面問一句..其實你究竟諗緊乜野架..
我真係好想知..
學校連d tutor 都知道我溝緊佢..
班人仲笑住口問我同佢點樣
1d 以為我同佢拍緊拖..

Get

Get 周防天音!

此篇文章於 08-08-09 07:11 PM 被 House 編輯。
舊 08-10-09, 02:27 PM   #56
某F
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
做人要有底線同界線

舊 08-10-09, 02:36 PM   #57
Ewin
小明

註冊日期: Nov 2003
回主題...

更加多的情況是直接改頭像, 裡面看見的是兩個人甜甜蜜蜜, 間接告訴你沒門了

舊 08-10-09, 02:55 PM   #58
House
里村★紅葉

引用:
作者: Ewin 查看文章
回主題...

更加多的情況是直接改頭像, 裡面看見的是兩個人甜甜蜜蜜, 間接告訴你沒門了

如果我有佢xanga 我知道佢寫d乜係入面
話佢同第d男仔係點 我都無咁嬲.
佢明明有xanga..(我有小道消息)
佢佢老點我話佢無寫xanga既習慣
唔只咁 我仲知道佢係用假既xanga acc 去link 入部d朋友果d xanga果度睇
佢都係同人講佢無打xanga
佢個假xanga係 created at 2006
我忍唔住起佢左底(雖然我都知自己咁做唔岩)
但我搵到佢以前既xanga 最後一個係07年既
d粗口仲多到...........
但佢見面果時佢一句粗口都唔講..雖然我有一兩次聽到佢忍唔住爆一兩句粗..
最後一個留言仲話自己轉左xanga

以前我有個朋友話佢攻心計我都唔信
女人真係好可怕

Get

Get 周防天音!

此篇文章於 08-10-09 03:01 PM 被 House 編輯。
舊 08-10-09, 04:44 PM   #59
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:

如果我有佢xanga 我知道佢寫d乜係入面
話佢同第d男仔係點 我都無咁嬲.
佢明明有xanga..(我有小道消息)
佢佢老點我話佢無寫xanga既習慣
唔只咁 我仲知道佢係用假既xanga acc 去link 入部d朋友果d xanga果度睇
佢都係同人講佢無打xanga
佢個假xanga係 created at 2006
我忍唔住起佢左底(雖然我都知自己咁做唔岩)
但我搵到佢以前既xanga 最後一個係07年既
d粗口仲多到...........
但佢見面果時佢一句粗口都唔講..雖然我有一兩次聽到佢忍唔住爆一兩句粗..
最後一個留言仲話自己轉左xanga

以前我有個朋友話佢攻心計我都唔信
女人真係好可怕
你點會好識唔識識埋d咁既假面人架
真係登你可憐....

算啦, 你真係有機被迫(即係有得揀其他人既, 就幾大避開佢!!)group埋同呢d假面人一齊做project都要小心d

呢d人ar
唔只唔好做朋友, 連公事學業事情都要小心防備下佢!!!!

舊 08-10-09, 05:57 PM   #60
Middle
Moderator
K歌之王

其實樓主有無表過白、同對方表達過自己心意?

舊 08-10-09, 06:22 PM   #61
朔望~
Game Master
妹控

註冊日期: Oct 2007
我都中左...
依加已經嚴重到長期搵唔到佢了=]
朔望~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-11-09, 12:14 AM   #62
House
里村★紅葉

引用:
你點會好識唔識識埋d咁既假面人架
真係登你可憐....

算啦, 你真係有機被迫(即係有得揀其他人既, 就幾大避開佢!!)group埋同呢d假面人一齊做project都要小心d

呢d人ar
唔只唔好做朋友, 連公事學業事情都要小心防備下佢!!!!
下年有好大機會同佢1 group
聽日佢唔記得有個活動係幾多點開始
msn佢問我已經唔想答佢
之後佢sms黎
原句係 我聽日唔記得幾多點丫
你在問題 定係order緊我報告個時間比你聽
不過最尾答左佢算-.-

引用:
作者: Middle 查看文章
其實樓主有無表過白、同對方表達過自己心意?
這樣的情況下 我還有心機跟她說這一些話嗎?
有很多話想跟她說 不過她每天在打擊我對她的印象
我之前見佢條電話掛繩斷左
我專登bid左條佢鐘意既卡通人物比佢
當堂無哂心機送比佢囉
引用:
作者: 朔望~ 查看文章
我都中左...
依加已經嚴重到長期搵唔到佢了=]
做咩?

Get

Get 周防天音!

此篇文章於 08-11-09 12:18 AM 被 House 編輯。
舊 08-11-09, 02:51 AM   #63
麥C
專業R水吹

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDmaxcmwong
樓主你自我保護意識都有返咁上下
有幾多野好似你想像中咁呢

你又冇表白
你想佢有d咩表示呢!?
就算你講到你自己已經好明顯哪
有d人係鍾意有講出來先算係嫁喎

你講到佢咁唔想講自己私人野
xanga就可能係有好多佢私事唔想比人知呢
有唔少人用xanga都唔set公開咩都得自己睇返丫

多粗口又代表d咩呢!?
佢係你面前少講等於佢扮野!?
定係你想佢句句都加d魚蝦蟹落去好d?

有冇可能係佢等你開口但你又鳴金收兵呢?
就算佢係叫兵,你表明完佢仲拖你你先走都唔遲丫

最後
我唔識個女仔
唔會主觀判定個女仔係咩人
因為主觀判定了就冇晒好多可以傾下討論下的空間
我亦唔係想代表個女仔講d咩
而係樓主有幾多野會係你心中咁想呢!?
有冇可能係第2d情況呢!?

舊 08-11-09, 04:52 AM   #64
mudhole
Ultimate Gamer
さとし

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDsatoshi_negi
引用:
決定無視佢
我都係咁比人對待緊... 完全明白你心情 Orz

舊 08-11-09, 08:57 AM   #65
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: 麥C 查看文章
樓主你自我保護意識都有返咁上下
有幾多野好似你想像中咁呢

你又冇表白
你想佢有d咩表示呢!?
就算你講到你自己已經好明顯哪
有d人係鍾意有講出來先算係嫁喎

你講到佢咁唔想講自己私人野
xanga就可能係有好多佢私事唔想比人知呢
有唔少人用xanga都唔set公開咩都得自己睇返丫

多粗口又代表d咩呢!?
佢係你面前少講等於佢扮野!?
定係你想佢句句都加d魚蝦蟹落去好d?

有冇可能係佢等你開口但你又鳴金收兵呢?
就算佢係叫兵,你表明完佢仲拖你你先走都唔遲丫

最後
我唔識個女仔
唔會主觀判定個女仔係咩人
因為主觀判定了就冇晒好多可以傾下討論下的空間
我亦唔係想代表個女仔講d咩
而係樓主有幾多野會係你心中咁想呢!?
有冇可能係第2d情況呢!?
咁有xg 點解要話冇??
唔可以話: 有xg, 不過係私人唔公開咩??
唔識用friends lock架

唔好話有人由始至終都係一個唔夠坦率, 咩野都收收埋埋
以致俾人"有機心"既印象??
同呢d人談情認真係高手向喇~~

就算條女係對house有野,
最後e家house 立心死心都好
呢段情都只係死o係女方手上!

此篇文章於 08-11-09 09:33 AM 被 Seppie 編輯。
Seppie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-11-09, 10:30 AM   #66
Middle
Moderator
K歌之王

或者試下諗,一個人自我保護意識重,本身唔係罪,
即使果個人係樓主、定係個女仔。

又,追一個人,
人地本身唔一定要接受自己、對自己坦白所有事,
人地有野無坦白、自己就要開始討厭佢?
人地唔明自己o既暗示、就覺得人地當自己係兵、玩梗自己?
唔可以將心比己、諗下自己一樣有野無坦白、唔敢表白、自己一樣有缺點?
如果唔得,咁不如真係早d 放棄,
鍾意一個人,最後竟然變成要討厭對方,
盞令自己辛苦。

舊 08-11-09, 11:25 AM   #67
Rse9
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2004
唔駛講咁多架喎
覺得佢係咁衰咪唔好理佢囉, 仲回乜鬼sms送乜鬼電話繩
佢既生活圈子唔止你
你既生活圈子就得番佢, 為乜呢

DUNGEONS & TAKAFUMIS
鷹文は100人いる!ヽ(∀゚ )人(゚∀゚)人( ゚∀)ノ
Rse9 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-11-09, 01:05 PM   #68
麥C
專業R水吹

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDmaxcmwong
引用:
咁有xg 點解要話冇??
唔可以話: 有xg, 不過係私人唔公開咩??
唔識用friends lock架

唔好話有人由始至終都係一個唔夠坦率, 咩野都收收埋埋
以致俾人"有機心"既印象??
同呢d人談情認真係高手向喇~~

就算條女係對house有野,
最後e家house 立心死心都好
呢段情都只係死o係女方手上!
唔想比人最簡單就係話冇囉
唔通話你知我有但又lock你唔比你入好!?

唔坦率, 收收埋埋同要唔要高手冇咩關係?
只係人夾人

一隻手拍唔響
而家係追究責任咩
做咩要去到係傑錯我冇錯咁
自己又咩責任都冇?

舊 08-11-09, 03:11 PM   #69
Hei Man
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2002
我唔知樓主果位女性朋友實際上係點,
但係單憑呢個post所講的例子,
我真係唔係好覺果個人玩緊佢或者吊高來賣。
樓主舉的例子,都不外乎話個女仔無覆佢電話或sms,
又或者係話個女仔態度冷淡,對樓主一句問候都無,
又或者唔話比樓主聽佢有xanga,覺得佢做人唔坦率......

講真吖,以上的事例我諗所有網友同朋友、家人、情侶相處時都可能會發生,
我地身邊的人有時都會對自己態度冷淡、收收埋埋、唔夠坦誠,
我覺得呢D其實都係好少事者,
將心比己,自己對待朋友都做唔到永遠表現得熱情同坦白啦。
樓主的女性朋友所做的係咪其實只係無心之失? 定真係好似樓主咁講係攻於心計、吊高來賣?

樓主可能因為對個女仔有好感,所以對個女仔少少的反應都可以有無限的個人解讀及想像,
係咪應該嘗試抽離一下,從個女仔的角度理解成件事呢?

尋尋覓覓  冷冷清清  悽悽慘慘戚戚
乍暖還寒時候  最難將息
三杯兩盞淡酒  怎敵他晚來風急
雁過也  正傷心
卻是舊時相識  滿地黃花堆積
憔悴損  如今有誰堪摘
守著窗兒   獨自怎生得黑
梧桐更兼細雨   到黃昏點點滴滴
這次第  怎一個愁字了得

此篇文章於 08-11-09 03:14 PM 被 Hei Man 編輯。
Hei Man 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-11-09, 07:34 PM   #70
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
有一篇xanga爆過粗口就叫攻心計?
好地地冇咩事我都唔會想講粗口, 始終好多人唔鍾意聽
但發脾氣果陣真係忍唔住會講
如果佢只係06年到依家只係發過一次脾氣, 咁佢d eq都幾好

你話佢有事先搵你, 咁係有事要你幫忙?
如果咁多人知你追佢, 咁相信佢自己都知
但唔通你唔開口話追佢, 佢自己走埋黎同你講話你冇行?
一陣你唔認咁佢米好瘀?

況且可能佢雖則唔鍾意你, 但又唔想搞到同你冇朋友做咁小家呢?
佢有冇做d引誘你追佢的野先?

佢唔話你知有xanga係驚你起佢底呀? 雖然佢可能冇咩特別野比你起 但比人日日監視住個xanga好唔自然架

armarm先發現原來你呢個topic係連住之前果個topic,
我再睇返覺得佢可能開頭冇諗你會追佢, 隨著你行動升級所以佢對你有左戒心

佢真係要玩你, 你依家就唔會覺得佢咁冷淡......
應該只會係少少冷淡, 唔夠兩日又熱情返

Lost In Paradise

此篇文章於 08-11-09 07:47 PM 被 藍莓咖啡 編輯。
藍莓咖啡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-11-09, 08:35 PM   #71
House
里村★紅葉

引用:
作者: 藍莓咖啡 查看文章
有一篇xanga爆過粗口就叫攻心計?
好地地冇咩事我都唔會想講粗口, 始終好多人唔鍾意聽
但發脾氣果陣真係忍唔住會講
如果佢只係06年到依家只係發過一次脾氣, 咁佢d eq都幾好

你話佢有事先搵你, 咁係有事要你幫忙?
如果咁多人知你追佢, 咁相信佢自己都知
但唔通你唔開口話追佢, 佢自己走埋黎同你講話你冇行?
一陣你唔認咁佢米好瘀?

況且可能佢雖則唔鍾意你, 但又唔想搞到同你冇朋友做咁小家呢?
佢有冇做d引誘你追佢的野先?

佢唔話你知有xanga係驚你起佢底呀? 雖然佢可能冇咩特別野比你起 但比人日日監視住個xanga好唔自然架

armarm先發現原來你呢個topic係連住之前果個topic,
我再睇返覺得佢可能開頭冇諗你會追佢, 隨著你行動升級所以佢對你有左戒心

佢真係要玩你, 你依家就唔會覺得佢咁冷淡......
應該只會係少少冷淡, 唔夠兩日又熱情返
或者係啦.
我知自己有時都過份sensitive
但我而家同佢係同學+普通朋友咋
我會上黎呻下..
但我已經無以前咁在意佢對我點樣
當佢無野做 或者想溫書 佢就會搵我陪佢
我開始發覺佢只係一個人陪佢溫書..

我比我d fd串過我..
點解d 女仔fd 一有d狗屎垃圾既事都要堆比你做..
你自己撿討下啦..
..前日有個女仔fd 連keyboard 壞左 要買果個都要搵我
これが運命であれば 私はその運命を受け取る!

令外..多謝沙皮姐你先: )
我身邊無人個fd 可以了解到果個女仔
即使係女仔fd 有一個女仔既朋友我都同佢ok熟
佢都話唔知佢諗緊乜..
所以..我Lv唔夠
身邊唔係無女仔朋友..但無一個eatable xdd

Get

Get 周防天音!

此篇文章於 08-11-09 08:41 PM 被 House 編輯。
舊 08-11-09, 11:58 PM   #72
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
如果係咁你就唔好再做爛好人啦
佢次次都搵你陪
其他女仔又次次都搵你幫
可能你有求必應的形象已經深入左民心啦 所以人地搵你幫可能覺得你唔會當係一回事
會覺得你個人好大方乜都冇乜所謂
唔好乜野都話得 有時要諗下自己 拒絕下人地

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-12-09, 04:54 PM   #73
ps399
Crazy Gamer
比比

註冊日期: May 2005
引用:
作者: 藍莓咖啡 查看文章
如果係咁你就唔好再做爛好人啦
佢次次都搵你陪
其他女仔又次次都搵你幫
可能你有求必應的形象已經深入左民心啦 所以人地搵你幫可能覺得你唔會當係一回事
會覺得你個人好大方乜都冇乜所謂
唔好乜野都話得 有時要諗下自己 拒絕下人地
但係突然間拒絕左d人
可能又會覺得你冇以前咁友善,
好多時人只會睇表面去分析.
如果唔係好朋友都可以考慮推左佢,
如果係好朋友就強調番因為係你好朋友你先幫佢,咁樣好似會好d

ps399 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-20-09, 04:43 PM   #74
三刀流路飛
Game Master
海盜王