Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 08-05-14, 05:13 PM   #1
nakakula
God of Gamer

註冊日期: Apr 2003
Wii U ID
PSN  ID
XBox Live Gamertag
急 ! 充電求偶一問

今期真係好黑 . 今次又買錯左野 , 原來個remote 係用正方電 :
http://www.protom.org/battery/006p.html

突然唔知香港邊度有呢隻差電同充電器買 ?

有冇好心人答下我 ? (我發覺我打親呢句就冇人replay)
nakakula 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-14, 05:17 PM   #2
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
不就是9獲電嗎......
GP有出

http://store.gpbatteries.com/hk/inde...p-9v-pb09.html

各大五金店和惠康有售

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-14, 05:17 PM   #3
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
黃金/鴨記/星際應該有

anyone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-14, 05:18 PM   #4
clanyuen1
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2002
XBox Live Gamertagclan3
..................我應該吐嘈嗎?
首先,先去日本城/百佳/街市雜貨舖/電器舖望左先,
有時大間D既7-11/OK都有。
9V電池。

放心!高空工作,1人工作,10號風球出事你都有份,但公司唔保,
住戶是神,不得反抗...
clanyuen1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-14, 05:19 PM   #5
James7s
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2005
通街都有啦… 鴨記一定有。

Disclaimer: All the statement of this post is consider as fictional. Contains of this post should not be used in any legal action nor as evidence. The author of this post does not take any legal responsibility to any people that follow this statement.
免責條款︰此文章之所有內容應被視作虛構。文章之內容並不應被使用於任何法律行動或作為證據。本文之作者對跟從本文章指示之任何人士一律不負任何法律負任。
免責声明書:このポストの全て内容が虚構的と考えであります。ポストの内容が法律行動に使いなりません。まだは証拠になりません。このポストの著者が読者と使用者に全ての法律責任を受けません。
James7s 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-14, 05:22 PM   #6
ヨコ男
てっぺんとるぞー!

註冊日期: Mar 2004
3DS Friend Code3050 8711 4125
PSN  IDCTLCCF
XBox Live Gamertagotakuyoko jp
你都唔後生啦, 唔係連呢D電都未見過唔識買下嘩

自己中過ぎてマジ無いわ、理解力無くてしんどいわ
思い出せデリカシー、嫌いじゃないけどうっとうしい!!!」
ヨコ男 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-14, 05:22 PM   #7
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
超市有GP / 勁量9V 電但貴

要頽就一般電氣舗買樂聲

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-14, 05:25 PM   #8
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
9v電大發現...XD

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-14, 05:26 PM   #9
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
作者: ヨコ男 查看文章
...................可能人地用開神級9V 叉電

唔識買一般9V 電池呢

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 08-05-14, 05:31 PM   #10
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
中咗標題陷阱…

舊 08-05-14, 05:34 PM   #11
nakakula

Wii U ID
PSN  ID
XBox Live Gamertag
引用:
作者: ヨコ男 查看文章
唔差得果d 我都見到通街有 , 但差得的真係冇見人擺過出黎
nakakula 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-14, 05:40 PM   #12
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: nakakula 查看文章
你個remote用一粒9V電有排你用
買叉電叉機嘅費用就得不常失

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-14, 05:42 PM   #13
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: mikemike 查看文章
你個remote用一粒9V電有排你用
買叉電叉機嘅費用就得不常失
我原本都想咁講
但因為我不知他是什麼搖控....
有d好哂電

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-14, 05:45 PM   #14
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
作者: nakakula 查看文章
GP / 勁量都有出叉電

勁量9V 叉電 $45@1

不過可以同你講, 勁量可以叉到9V 叉電既叉機只同得一部

而且要根4 粒2A 叉電一齊買, 無得只買叉機

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 08-05-14, 05:46 PM   #15
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
GP粒9V充電咪鬼買,得170mAh咁少幾個字就搾乾,我用開啲1.2V AA電係2500mAh www
引用:
GP 9V充電寶連1粒GP170mAh 9V鎳氫(NiMH)充電池

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-14, 05:48 PM   #16
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
中咗標題陷阱…
我諗我同你一樣,諗咗第二啲嘢/\
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-14, 05:56 PM   #17
knight-philip
Ultimate Gamer
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: 野良猫 查看文章
情區在下面....嗯?

舊 08-05-14, 06:27 PM   #18
kimtch

註冊日期: Mar 2008
PSN  IDkimtch
唔後生但未見過呢粒電
WAIT, 何謂後生
kimtch 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-14, 07:13 PM   #19
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: kimtch 查看文章
唔後生但未見過呢粒電
WAIT, 何謂後生
これが若さか

舊 08-05-14, 07:57 PM   #20
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
作者: ( ゚ω゚)? 查看文章
GP粒9V充電咪鬼買,得170mAh咁少幾個字就搾乾,我用開啲1.2V AA電係2500mAh www
9V / 1.2V 不能相題並論

而且Ni-MN 叉電先天問題, 9V 只可以做到170 ~175 mah

只有Li-Po 叉電先可以做到520 mah

但一粒Ipower 9V 香港買$230, 仲要Li-Po 叉電要用專用叉機先叉到

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 08-05-14, 09:04 PM   #21
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
中咗標題陷阱…
引用:
作者: 野良猫 查看文章
我都跪牆角了
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-14, 10:51 PM   #22
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
引用:
買幾舊用完即棄都唔洗$45

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-14, 12:51 AM   #23
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
HiTECH 9V 720mAh

http://www.batterymart.com/p-r-li972...ry.html#tabrev

Rechargeable 9 Volt Lithium Polymer Battery

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-14, 08:20 AM   #24
James7s
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2005
引用:
P = IV,
9V電 = 9 x 170/1000 x 3600 = 5508J
1.2V電 = 1.2x 2500/1000 x 3600 = 10800J

少一半左右~

Disclaimer: All the statement of this post is consider as fictional. Contains of this post should not be used in any legal action nor as evidence. The author of this post does not take any legal responsibility to any people that follow this statement.
免責條款︰此文章之所有內容應被視作虛構。文章之內容並不應被使用於任何法律行動或作為證據。本文之作者對跟從本文章指示之任何人士一律不負任何法律負任。
免責声明書:このポストの全て内容が虚構的と考えであります。ポストの内容が法律行動に使いなりません。まだは証拠になりません。このポストの著者が読者と使用者に全ての法律責任を受けません。
James7s 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-14, 11:54 PM   #25
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
我都跪牆角了
我睇左充電人偶一問

話說咩係充電求偶一問....
♀宮野真守♀ 目前離線   回覆時引用此篇文章