Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-07-06, 03:53 AM   #101
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: 真!DC
雖然我都認為入錢前問一問人先好d
但係句"你有無問過我俾唔俾你玩呀?"都冇乜禮貌
我又覺得無問題喎
你都唔尊重我,我做咩要尊重你先

搖槍Event佢唔搖都唔一定係人地玩野囉
可能只係佢本來就係想行唔搖果條路

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-06, 03:55 AM   #102
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: cliff
其實香港既不成文規定係咪可以打晒枱面d錢呀?
我同班fd係九龍灣打spike out,因為見開d人都係打晒枱面先起身
咁我冇計惟有跟住咁做
呢個問題之前都討論過
都係睇你打咩機
無理由你打吞食天地要人1con爆機,一輸就比你玩掛
更無理由槍game人地gameover但唔比人con

當然,你打格game同人講你打晒先走
你肯定比人真人烙印

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 01-07-06, 09:48 AM   #103
Chris Redfield
God of Gamer
クリス.レッド

註冊日期: May 2005
Nintendo Switch IDSW-1401-0972-8521
3DS Friend Code0173 1380 4358
PSN  IDChris_kyoman
XBox Live Gamertagmsc97msy
引用:
作者: jyeung1
我覺得對戰都要有守則

有時明顯高人幾班米讓人

自已 打KOF
條友迫埋Wall
一隻掃我3隻用1min左右
駛吾駛甘盡

[1個月去不同機鋪都有2/3次]

自已KOF高人幾班
米讓人輸一隻,
用第二隻不用連續技玩耐些

Street Figther高人幾班
2nd Round
米不用連續技
秒殺對手

有時給人恐
是否有讓人
你想對手笑笑口走
定怒視你走
我覺得咁做係唔尊重對手wo...
輸左,反省下點解自己會輸好過只去惡人

艦娘老婆list
金剛、榛名、大和、Bismarck、扶桑、山城、Iowa、Warspite、大鳳、加賀、Saratoga、Ark Royal、摩耶、羽黑、親王、北上、神通、阿武隈、時雨、夕立、秋月、照月、初月、萩風、鹿島

小弟打機直播link
Chris Redfield 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-06, 09:53 AM   #104
雷帝.嘉芙
直路王 彎路亡

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDgabrielaznable
XBox Live Gamertaggabrielaznable
挑得機就實有輸贏ga la....個個輸左走去打人,香港再多幾間醫院都唔掂......

頭d挑機,d人成日未開始已經串定先,又係佢自己開挑,人地挑贏佢就問候人;人地開挑,佢自願坐落去,路又佢揀,輸左又要問候人.....我都唔知俾人問候過幾多次......

塔羅牌占卜 Tarot Reading
歡迎pm查詢、預約
雷帝.嘉芙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-06, 09:56 AM   #105
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

註冊日期: Nov 2002
PSN  IDIris02320
引用:
作者: 雷帝.嘉芙
挑得機就實有輸贏ga la....個個輸左走去打人,香港再多幾間醫院都唔掂......

頭d挑機,d人成日未開始已經串定先,又係佢自己開挑,人地挑贏佢就問候人;人地開挑,佢自願坐落去,路又佢揀,輸左又要問候人.....我都唔知俾人問候過幾多次......
正常~~輸唔起ma~~~

舊 01-07-06, 09:59 AM   #106
雷帝.嘉芙
直路王 彎路亡

XBox Live Gamertaggabrielaznable
引用:
作者: 路克
正常~~輸唔起ma~~~
問題係:又唔係用假ta釣佢,又係佢自己睇完我打先挑,又係佢自己揀路,車又係佢自己用慣用熟果架.....咁都有得姓賴......好心呢d人就咪打啦.....
好mk好多呢d人

歡迎pm查詢、預約
舊 01-07-06, 10:02 AM   #107
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDARMY_Momo
好耐無挑機,都無咩比人恐嚇過

只係以前頭D ver.2成日發生:

DC2 伊下->(我)sil80 碓冰
放我300 放番你600
嬴我就好好地,串串貢
比我放果陣就發哂脾氣咁啤住我
果d情況真係驚挑多兩鋪就比人打

有時衰到玩赤城都比人x

隻game一普及(?)左就多左尼d人...自此之後都好少挑機"

舊 01-07-06, 10:05 AM   #108
雷帝.嘉芙
直路王 彎路亡

引用:
作者: 搖搖
好耐無挑機,都無咩比人恐嚇過

只係以前頭D ver.2成日發生:

DC2 伊下->(我)sil80 碓冰
放我300 放番你600
嬴我就好好地,串串貢
比我放果陣就發哂脾氣咁啤住我
果d情況真係驚挑多兩鋪就比人打

有時衰到玩赤城都比人x

隻game一普及(?)左就多左尼d人...自此之後都好少挑機"
最離奇係有時讓實都俾人x......
用R34挑DC2八方,佢自己唔識玩,又一堆粗口.......

歡迎pm查詢、預約
舊 01-07-06, 10:08 AM   #109
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDARMY_Momo
引用:
最離奇係有時讓實都俾人x......
用R34挑DC2八方,佢自己唔識玩,又一堆粗口.......
嬴你係道理,輸左係屈機

舊 01-07-06, 10:10 AM   #110
R-1
GAF GGXX團

PSN  IDR-1gaf
引用:
作者: 水一
其實有好有唔好la,
因為我企元朗, o個時一出seed, 4部2條line, d 人又唔挑, 跟左成楝爆完又爆真係好冇引!

另外有一次, 我同fd 打G-DX, 咁我地 game over 左, 有條友就放錢黎跟機,
不過我個fd 仲有錢放企抬頭, 咁佢就凶我個fd 話打到幾時,
我個fd 已經好有禮貌咁話打埋呢鋪 (o個時已經入左錢).,
不過條友大聲夾惡爆粗, 我個fd 唔想同d 人嘈,就 拎返入左d 錢(即係佢d 錢) 走人,
我都係元朗人
咁一出seed果時,d人更係打cpu練下先架啦,又貴又唔熟,唔挑好正常
其實有新機出,d人無限金錢都冇法,一係慢慢等,一係早一點去,冇乜人的時間去玩

舊 01-07-06, 10:15 AM   #111
雷帝.嘉芙
直路王 彎路亡

引用:
作者: R-1
我都係元朗人
咁一出seed果時,d人更係打cpu練下先架啦,又貴又唔熟,唔挑好正常
其實有新機出,d人無限金錢都冇法,一係慢慢等,一係早一點去,冇乜人的時間去玩
但高達呢d game.....如果唱定幾廿蚊o係度打電腦,真係好惡跟wor......

歡迎pm查詢、預約
舊 01-07-06, 10:18 AM   #112
R-1
GAF GGXX團

PSN  IDR-1gaf
引用:
但高達呢d game.....如果唱定幾廿蚊o係度打電腦,真係好惡跟wor......
咁有乜法
去1link機舖把啦...

舊 01-07-06, 10:35 AM   #113
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

PSN  IDIris02320
引用:
問題係:又唔係用假ta釣佢,又係佢自己睇完我打先挑,又係佢自己揀路,車又係佢自己用慣用熟果架.....咁都有得姓賴......好心呢d人就咪打啦.....
好mk好多呢d人
D人賴得就賴架la......~~

我試過用E5 比人挑 E4 伊逆雨.......嬴左仲要話我屈車種.......

無言~~~

舊 01-07-06, 11:41 AM   #114
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

註冊日期: Apr 2003
引用:
作者: 忍者
~SKIP~
所以我好想整容,同整密自己D SO
日本仔有呢種風氣係好既,可惜呢度始終係香港
呢種港式風氣原用多年,冇可能靠一小部份人改到
想當年我都有試過舖幾百蚊出來
但我不得不承認,這是因為我年少氣盛所犯下既錯
而家大左,錢又多左反而就識得一舖起兩舖止
有時見到D學生哥拎住幾袋放抬頭就諗起以前....
一人一舖制度我都唔指望...但願D人識得玩幾舖起身己經好好了

引用:
作者: sugihara
~SKIP~
保障自己同良心之間真係有D難決擇
不過我底線唔同,最多三舖就算
但有一次係旺角試過真係搞左大半日都冇得玩
可能果時岩岩有IMPLUSE用,D人豪唱
一部機有3、4個人跟,個個一袋袋....
走去另外幾間都係咁...結果變左旺角一日遊...

引用:
作者: TCS_disable
~SKIP~
我都係一樣,天生冇ACE緣,我爆到機己經好開心

此篇文章於 01-07-06 11:53 AM 被 ♀宮野真守♀ 編輯。
♀宮野真守♀ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-06, 11:55 AM   #115
雷帝.嘉芙
直路王 彎路亡

引用:
作者: 路克
D人賴得就賴架la......~~

我試過用E5 比人挑 E4 伊逆雨.......嬴左仲要話我屈車種.......

無言~~~
佢d屈贏左果陣,個樣真係串到...

歡迎pm查詢、預約
舊 01-07-06, 02:18 PM   #116
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: 鈴蘭
我又覺得無問題喎
搖槍Event佢唔搖都唔一定係人地玩野囉
可能只係佢本來就係想行唔搖果條路
俾野捉住來咬Event,仲唔係玩野咩....
(我都係講詳細d,廢事怕俾人話馬後炮)

總知我亂入,條友反應如下
用粗鄙語氣同用枝槍隊我個頭表示其不滿.
非分支Event,唔搖槍
唔射超近距離喪屍(成個mon果隻)

重唔係想我走咩....

HOD4 唔過一段時間我都唔會大煲...
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-06, 07:38 PM   #117
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
作者: mudhole金剛鑽
但有一次係旺角試過真係搞左大半日都冇得玩
可能果時岩岩有IMPLUSE用,D人豪唱
一部機有3、4個人跟,個個一袋袋....
走去另外幾間都係咁...結果變左旺角一日遊...
o個陣我都係搵唔到2 line舖...結果唯有去1 line場試o個幾隻impulse...

舊 01-08-06, 02:46 PM   #118
皇家馬爹里
Insane Gamer

XBox Live Gamertagzackchau3331
細個時係街市睇人打街霸,有條20幾歲o既友同一個11、12歲o既打緊,但打輸俾條細佬,然後好大力拍個細佬個頭跟住走左,講嘜就唔記得左lu,但我記得個細佬同我講話打輸左就打人。

舊 01-08-06, 04:08 PM   #119
洛克侯活
Banned

註冊日期: Oct 2005
昨晚收工,去旺角新之城操XI中boss,有位男性帶埋他女友挑我機[草八藍帽],之後我用(古娜牙刀;好像古娜係隊長,忘記左....)同墮瓏,墮瓏一重拳血贏左佢一行滿血的八神[L],羸鬼左,佢兩位閃唔切添.....

鬼叫佢地阻止我操中BOSS......
洛克侯活 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-06, 07:36 PM   #120
jyeung1
Crazy Gamer

引用:
作者: Chris Redfield
我覺得咁做係唔尊重對手wo...
輸左,反省下點解自己會輸好過只去惡人
我話高幾班=大瑕細給屎喂之徒

人地新手/屎波Single Play
你挑人用迫埋牆連技秒殺
連殺3隻

仲話反省下點解自己會輸好過只去惡人
大佬差幾班呀點練點反省
人地得閒玩兩手

佬手瑕新手仲秒殺人

仲話大瑕細應該
jyeung1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-06, 07:55 PM   #121
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:

你挑人用迫埋牆連技秒殺
連殺3隻

大佬差幾班呀點練點反省
人地得閒玩兩手

佬手瑕新手仲秒殺人

仲話大瑕細應該
咁你教我點打啦好嘛
入得機鋪打就預左比勁人挑架啦
你比人挑,只可以講句你唔好彩,但唔可以話人地有錯
你唔係期望人地入到黎仲要睇你打兩鋪先決定挑唔挑你呀嘛
我相信好多人一入機鋪見到有人打緊就會坐落去入錢挑
咁都竟然已經挑左機
咁唔通我企係度比你打?
你唔係要我見到有位攻擊都唔打掛a
放水?打格game除左唔用主力之外我諗好難放水
放左水果位所謂新手都無任何得著
入左錢就係咁打架啦
更何況你講既係拳王,係拳王讓Round我覺得真係超有問題囉

ペルソナ5

隨時更新

此篇文章於 01-08-06 08:08 PM 被 鈴蘭 編輯。
舊 01-08-06, 08:20 PM   #122
TCS_disable
我有車車~

家下係機鋪,想玩得耐...
得返 錢 同 吸受能力

錢,唔係指入錢打機,係無錢無得霸實部機
吸受能力,好三十秒學晒d技巧佢.
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-06, 08:24 PM   #123
endymion
Ultimate Gamer
ハン・イェスル

註冊日期: Dec 2001
引用:

你挑人用迫埋牆連技秒殺
連殺3隻

大佬差幾班呀點練點反省
人地得閒玩兩手

佬手瑕新手仲秒殺人

仲話大瑕細應該
唔知點解,睇完你兩個post,腦中只浮現4個字.
不勞而穫

舊 01-08-06, 08:27 PM   #124
洛克侯活
Banned

註冊日期: Oct 2005
引用:
作者: 鈴蘭
咁你教我點打啦好嘛
入得機鋪打就預左比勁人挑架啦
你比人挑,只可以講句你唔好彩,但唔可以話人地有錯
你唔係期望人地入到黎仲要睇你打兩鋪先決定挑唔挑你呀嘛
我相信好多人一入機鋪見到有人打緊就會坐落去入錢挑
咁都竟然已經挑左機
咁唔通我企係度比你打?
你唔係要我見到有位攻擊都唔打掛a
放水?打格game除左唔用主力之外我諗好難放水
放左水果位所謂新手都無任何得著
入左錢就係咁打架啦
更何況你講既係拳王,係拳王讓Round我覺得真係超有問題囉
我都唔知幾開心,打XI只餘一滴血羸比人地女友看,心都涼埋

練熟中BOSS隊就會少些人挑啦

這是對以[挑機是硬道理的人/組織最大教訓]

此篇文章於 01-08-06 08:35 PM 被 洛克侯活 編輯。
洛克侯活 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-06, 08:31 PM   #125
潛水員伍號機
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2005
打格鬥,gundam game
跟機放一蚊.我係唔埋佢有冇$係度都叫佢走,如果唔係跟呢做咩
如果條友放100蚊咪唔先打?

我知頭D要待佢打曬d$先玩得

論壇跳轉

現在的時間是 01:31 AM

手機版 | APP版