Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-06-06, 12:32 AM   #76
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

註冊日期: Apr 2003
引用:
作者: Gundam SEED
the guy is really low b woh, but becareful those people can ask someone to chop you.
小膽心~我問候緊佢果時佢雙眼不知幾咁水汪汪,而且我都叫識得下人

仲有,劈得人唔會係小事,為打機一定冇人SO佢
♀宮野真守♀ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-06-06, 12:41 AM   #77
RYOCHOI
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2003
引用:
作者: TCS_disable
講樣惡搞野...今日係灣仔打HOD4
雖則有一個人玩緊,我照入錢玩,即時俾佢問候

佢話:"你有無問過我俾唔俾你玩呀?"

到搖槍Event,唔搖槍,擺到明唔妥我玩

我心諗,你一係剪斷2P條線,一係封實個入錢口吧啦,再唔係等Sega 出 PC版...
我都覺你唔岩多d..-.-"
好似我咁....我平時同fd玩雙打..有時都想單人練下....射準d
如果有條人無啦啦走埋黎入錢..我都會覺得佢無禮貌啦....話哂hod4都係得一個畫面...
所以你下次都係問下人先好.....反正問句又唔會走人既....
出黎打機至緊要係happy姐!
人家好時你就好咪好囉!
RYOCHOI 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-06-06, 01:14 AM   #78
TCS_disable
God of Gamer
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
但我唔覺得我真係有問題囉...
我亂入次數,同被亂入次數,真係數唔清...
亦都無不愉快事件發生過LOL
你可以話我成年死好命,都可以話我玩果邊規矩唔同

再講隻Game設計,絕對係容許大家咁做
如果你話我阻住某某人練槍 OK , Fine.
但我唔覺霸住部機果個又好得去邊囉
(部機 機鋪租/買嘅,雖則睇場啊嬸一向懶理)

但我唔認為 槍Game 或 其他Game 可以因為 個別理由 就可以無條件霸住部機
(反正我信開果套唔Work,可以唔理我講咩)

我唔理係未神人定練槍啦~
都係玩姐,玩都要攞枝槍猛隊我個頭先?(我果單野就係咁)
正如打KOF輸左要黎真「出超必」?

(我無意開P,我個觀點就係咁)

仲有樣野...
再咁落去...
打街機,只會變到同d阿婆,一朝早去政府診所輪籌一樣...

此篇文章於 01-06-06 01:23 AM 被 TCS_disable 編輯。
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-06-06, 01:22 AM   #79
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

另外仲有兩單笑料,話說果時HIT緊頭D2

我係某某機舖唱左廿皮玩緊,無啦啦有條蛋散拍我張抬

大大聲話:喂你玩夠啦,走啦到我地玩(當時佢有兩丁友)

於是我回返佢一句:未夠喎,我抬頭D未玩哂~

跟住佢怒望我,我冇理佢繼續玩

之後佢地企係我後面鬼鬼鼠鼠細細聲講野

可惜我對耳太令,我聽到佢地話想搶我張FULL TURN咭

於是我都遇左博命,唔夠打都唔會就犯

點知佢地一見到我架係86就話冇用所以唔搶....

仲走埋,我果刻都唔知好嬲定好笑

之後呢單就比較近期,大慨一個月前

我果時去左旺角某大機舖唱左8蚊打SEED

果度D人出名痴痴地唱成百蚊一大袋放係度(相信大家估到邊間)

差不多每次去都等個幾鐘先有得玩

亦因為我自己知自己事所以我選擇打電腦(有4台挑機專用,其餘打電腦既)

跟左個幾鐘終於可以玩下,開頭玩左一轉

之後諗住玩埋果4蚊佢,點知有兩條友同我講話佢跟左機

我咪話返佢知,我抬頭重有4蚊PO

打開機既人都知,人家抬頭有幾多就有權玩哂先走

當然放幾多係抬頭就自己衝量

只要唔係另外再唱或者係褲袋再巢就冇問題

但果位哥仔好似完全唔理解(我心諗我玩8蚊你叫我走,對面成百蚊放係抬果個你唔叫佢走!)

之後佢走埋另一部空機度話:我會挑你架(佢目的想同佢朋友雙打)

於是我覺得呢條友都好格硬來po,重好串LOR

我自問自己好有保留,所以先唱得果8蚊,我銀包度又點止咁小呢

我見佢咁無賴,我咪又無賴埋一份LOR~

一於坐係度入錢唔PRESS START,反正除左佢地冇人跟緊

佢之後問我想點,我好惡咁答佢

呀哥哥仔,我想挑機過左果面啦,洗鬼走來打電腦呀

之後佢先肯讓步比我打埋,試問係問挑機叻就可以打橫行!?

挑機叻就可以趕人走呢!?咁同胸人打人走有乜分別?

跟本兩者都係欺凌弱少,果次我真係好鬼嬲

亦明白自己都有唔啱...霸住部機,不過對住呢D人我點都企硬LOR
舊 01-06-06, 01:32 AM   #80
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:

再講隻Game設計,絕對係容許大家咁做
如果你話我阻住某某人練槍 OK , Fine.
但我唔覺霸住部機果個又好得去邊囉
(部機 機鋪租/買嘅,雖則睇場啊嬸一向懶理)

但我唔認為 槍Game 或 其他Game 可以因為 個別理由 就可以無條件霸住部機
(反正我信開果套唔Work,可以唔理我講咩)

我唔理係未神人定練槍啦~
都係玩姐,玩都要攞枝槍猛隊我個頭先?(我果單野就係咁)
正如打KOF輸左要黎真「出超必」?

(我無意開P,我個觀點就係咁)

仲有樣野...
再咁落去...
個人覺得是五十笑百步,雖然就你所說他的確沒品得神奇,但得問一下先又不會死人的…
畢竟難保他認真地玩,你也會累死他。

舊 01-06-06, 01:33 AM   #81
TCS_disable
我有車車~

引用:
作者: mudhole金剛鑽
怨刪
頭D Ver.2時代試過拒絕挑人機俾成班人踢櫈

我高達唔精,或多或少就係你講咁樣...
想玩得耐更本無可能.
舊 01-06-06, 01:35 AM   #82
TCS_disable
我有車車~

引用:
作者: Dyhalt Rushifar
個人覺得是五十笑百步,雖然就你所說他的確沒品得神奇,但得問一下先又不會死人的…
畢竟難保他認真地玩,你也會累死他。
但玩機玩得咁認真,我想問回報幾多?
舊 01-06-06, 01:38 AM   #83
Matthew.Y
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2004
引用:
...玩得認真有問題嗎?? a?

舊 01-06-06, 01:39 AM   #84
TCS_disable
我有車車~

認真到要打人
你話有無問題?
舊 01-06-06, 01:44 AM   #85
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
沒有回報的,不過每個人的價值觀都不同吧。
可能他是有信心一局打到第六關,但多得你的介入可能就要在第四關完蛋,他覺得蝕了。
不過在下覺得最有可能是他討厭你不尊重他的意願的亂入…
畢竟對戰GAME還好,並肩作戰的是名PK的話,感覺一定不好受了。
當然,在下完全沒有認同他的行為。

舊 01-06-06, 01:46 AM   #86
亞利古
桃太郎~~

註冊日期: Nov 2002
3DS Friend Code5413 0864 7405
PSN  IDmomotarou112
XBox Live Gamertagmomotarou112
引用:
打機認真有乜問題
依家做乜都講回報既咩

成件事我都覺得你唔啱先wow
我成日都solo打thod4
試過一次俾人亂入
打愛人由原本solo唔扣血變左硬食3下
咁你話我燥唔燥
其實夾機唔係問題
同新人夾咪帶下人,同高手夾咪當學野lor
但起碼都問下人先la
呢d咁基本禮貌唔係仲要人教ar

清理中遊戲(點解仲有咁多 ):
PS3: Demon's Souls
PSP:流行り神2
360: SSF IV,Lost Planet2
Wii: Disaster,朧村正
亞利古 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-06-06, 01:49 AM   #87
Matthew.Y
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2004
引用:
認真到要打人
你話有無問題?
玩得認真同打人係兩回事喎......
錯都係錯在人地打人,唔係人地玩得認真... ||

舊 01-06-06, 02:42 AM   #88
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
>打開機既人都知,人家抬頭有幾多就有權玩哂先走
其實呢個係好無理0既不成文規定

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-06-06, 05:44 AM   #89
saint-barry
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2004
引用:

..................................................
仲有樣野...
再咁落去...
你問都吾問就入錢join game就吾怪得人吾高興..
隻game容許雙打吾代表D乜, 問下人係基本禮貌
正如你去餐廳食飯你又會吾會粒聲吾出坐埋人地張抬搭抬???
如果你話你會就真係........

Gundam vs Gundam : 冇玩
戦場の絆 : 冇玩
saint-barry 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-06-06, 10:51 AM   #90
GAF GGXX團
紅月カレン

註冊日期: Mar 2002
引用:
-skip-
比我就唔玩啦~~
果幾蚊當送比佢玩雙槍~~
睇下佢係唔係真係咁神~

舊 01-06-06, 08:10 PM   #91
肥陸行鳥
Eternal Flame™
↓壓倒的存在感

註冊日期: Jul 2002
3DS Friend Code4957 2283 8472
PSN  IDelfultima
XBox Live Gamertagelfultima
亂入合作性的game之前問一問人地都係一種禮貌
講返正題,記得2年前打頭D,我跟左兩部機,之後其中一部機有條友放左成欏錢落去跟機
打緊果個人玩完之後我坐左落去,果條友就兇我,唔知話係佢跟左機定點...
我到依家都唔清楚可唔可以跟幾部機....

村名: ペンキン
特產: 橙
肥陸行鳥 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-06-06, 08:12 PM   #92
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

引用:
頭D Ver.2時代試過拒絕挑人機俾成班人踢櫈

我高達唔精,或多或少就係你講咁樣...
想玩得耐更本無可能.
可能我理解能力底,唔太明點解玩得耐無可能

引用:
作者: sugihara
無理與否我同你都話唔到事既....

不過我都認同,其實咁係有小小無理

無理既地方在於有錢人就玩哂咁

不過如果真係自己每玩一舖就行開比人玩

人地又係咪真係會玩完一舖比返你或其他人玩呢?

一諗到呢方面就好矛盾

所以我最後既決定係玩小小就算

慳錢之餘又可以令兩者之間有平衡

再者,呢種不成文規定本來就因為多人去做而形成

即使我地次次都一舖舖咁玩,都唔會改變到
舊 01-06-06, 09:24 PM   #93
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:

skip (seed o個單)
o個條友好明顯係見你個樣仁慈所以叫你讓機
俾著係我(我平時落去o個度一定係打右邊4部的...所以你唔駛怕我)
如果預著同一情況(我要同fd打cpu,有人得一部機冇partner)
我會俾佢一舖時間人搭,打左一版都冇o既話我會二話不說挑走佢等我個fd落(打左一版通常都唔會有人搭)
(呢d事我都唔只試過一次,只限對銀彈戰士,對你呢d一舖起兩舖止o既都冇咩點郁過)

對住呢d人,唯一辦法係練勁自己,坦白講我真係唔怕宜家仲o係左邊4部打緊cpu o既龜同我玩隻揍

引用:
一諗到呢方面就好矛盾
日本仔自動有意識會打完一舖讓機的(至於如頭d o個d有車檢如會點我真係唔知)
本地黎講,除左挑機之外我都好憎人舖銀
挑機我都唔會舖,最多連coin 3舖...

你擔心o既只係你覺得你打完一舖起身係笨o既選擇,因為人地會連coin...
但係唔搵個人帶起「不連coin」,咁個個都會繼續連coin
7月o個陣一出gundam seed係最正o既,因為人多機少,大家都自動自覺一人一舖
結果o係機舖成日咁滯我都打唔到廿蚊(雖然成6蚊一舖),但係我又唔覺得白等,白企
o個陣d人成日都同我講好貴..我都知,但係宜家玩挑機咪又係次次一個鐘都打左廿幾蚊(實力相近)
企一日都係廿蚊,又唔覺悶其實都幾好

淨係見到三國志大戰o個d post...等兩個幾三個鐘人地都唔走...結果變左白等...

此篇文章於 01-06-06 09:38 PM 被 忍者 編輯。
忍者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-06-06, 11:22 PM   #94
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
引用:
一諗到呢方面就好矛盾
明0既
呢個係hk人打機習慣,由n年前街霸玩讓round已經係咁
當年見到有人教哂hp打足10r真係吹到啤啤聲
而家都無乜所謂咯,跟唔到當慳錢,或者去第間又得
我自己就慣左打1舖起身
本身係想跟耐d,但有少少過唔到自己0個關orz

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-06-06, 11:30 PM   #95
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
雖然我都認為入錢前問一問人先好d
但係句"你有無問過我俾唔俾你玩呀?"都冇乜禮貌

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-06, 01:21 AM   #96
TCS_disable
我有車車~

引用:
捱唔夠半分鐘就俾人(非CPU)秒殺,更本無得打...(seed我覺得太快)
由其搵唔到2 Line機,就會好灰...
就算有2 Line機唔係貴,就係壞
Seed 出左咁耐,打到第三版已經係我極限...

引用:
玩唔掂 hit機 就係咁嘅一回事...
d人可以有錢到500蚊500蚊咁黎...
(買部機返歸打吧啦...)

而d機保養差左...我個人都覺得同呢堆人有關.............
舊 01-07-06, 01:24 AM   #97
TCS_disable
我有車車~

引用:
作者: 真!DC
雖然我都認為入錢前問一問人先好d
但係句"你有無問過我俾唔俾你玩呀?"都冇乜禮貌
我最興就係佢呢句...果種語氣講到部機完完全全係佢咁.
舊 01-07-06, 01:42 AM   #98
水一
Junior Member

註冊日期: Dec 2005
引用:
作者: sugihara
其實有好有唔好la,
因為我企元朗, o個時一出seed, 4部2條line, d 人又唔挑, 跟左成楝爆完又爆真係好冇引!

另外有一次, 我同fd 打G-DX, 咁我地 game over 左, 有條友就放錢黎跟機,
不過我個fd 仲有錢放企抬頭, 咁佢就凶我個fd 話打到幾時,
我個fd 已經好有禮貌咁話打埋呢鋪 (o個時已經入左錢).,
不過條友大聲夾惡爆粗, 我個fd 唔想同d 人嘈,就 拎返入左d 錢(即係佢d 錢) 走人,
水一 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-06, 02:09 AM   #99
cliff
Insane Gamer

註冊日期: May 2002
其實香港既不成文規定係咪可以打晒枱面d錢呀?
我同班fd係九龍灣打spike out,因為見開d人都係打晒枱面先起身
咁我冇計惟有跟住咁做

cliff 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-06, 03:42 AM   #100
上等兵

註冊日期: Jul 2002
引用:
我最興就係佢呢句...果種語氣講到部機完完全全係佢咁.
我覺得係你無禮貌在先
最多都係大家都有錯
好似前幾個post咁講
正如你去餐廳食飯你又會吾會粒聲吾出坐埋人地張抬搭抬???
如果人地係對情侶
你聲都唔聲就搭抬
我諗冇人會覺得冇問題
上等兵 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 02:32 AM

手機版 | APP版