Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-19-20, 02:23 PM   #501
雙日
Game Master

註冊日期: May 2002
無責任睇片評論
睇埋結局,真係好痴線...

劇情痴線唔係問題,有時痴線既劇情會係神作...

但問題係,假如一款遊戲/電影劇情唔合邏輯,角色行為唔合邏輯,智商不合理大幅下降...

何解仲會有高評價?

雙日 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-20, 02:23 PM   #502
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: yorkyork 查看文章
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn...tnum=60&page=2

勁爆劇透咪睇巴哈呢篇26樓既留言,
要有D心理準備
猩猩
猩猩交配係咪指初期 Ellie x Dinah ?
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-20, 02:26 PM   #503
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: 雙日 查看文章
無責任睇片評論

但問題係,假如一款遊戲/電影劇情唔合邏輯,角色行為唔合邏輯,智商不合理大幅下降...

何解仲會有高評價?
1. 錢
2. 利益
3. 無下台階 ->真香
4. 畫面靚 = 好 game
舊 06-19-20, 02:30 PM   #504
雙日
Game Master

註冊日期: May 2002
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
猩猩
猩猩交配係咪指初期 Ellie x Dinah ?
睇片所知
唔係,應該係真。主角果對

雙日 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-20, 02:35 PM   #505
yorkyork
God of Gamer

註冊日期: May 2010
https://www.ptt.cc/bbs/C_Chat/M.1592542920.A.9E0.html

呢篇搞笑
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-20, 02:58 PM   #506
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
引用:
作者: 雙日 查看文章
無責任睇片評論

何解仲會有高評價?
睇某個source話劣評會因為得罪Sony之後就冇好運行

舊 06-19-20, 03:14 PM   #507
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
講到咁爛反而有興趣睇下佢幾爛…

舊 06-19-20, 03:19 PM   #508
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
+1 ,但我又唔想被劇透。同究竟你地講緊Gameplay、定個故事、定其他野?

本身打算一如以往…PSN減價先考慮…

舊 06-19-20, 03:19 PM   #509
jeffyen83
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2010
Smile

引用:
作者: Sar8 查看文章
睇某個source話劣評會因為得罪Sony之後就冇好運行
我睇果篇匿名外國文章係第2個版本
話某主流媒體係公佈評測前,比老細講明唔係好比低分隻game唔好講缺點,話隻game太敏感,唔好惹是非
文章作者仲講各主流媒體評測都有收到類似指示
所以位筆者話佢連玩都唔玩,直接比高評分算

結果媒體公佈平分,果然清一色高分,連缺點都冇一個
連too much water呢種都唔見有

但位作者當時開post被人話冇公信力圍插,最後連post都比人del埋
jeffyen83 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-20, 03:29 PM   #510
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
+1 ,但我又唔想被劇透。同究竟你地講緊Gameplay、定個故事、定其他野?

本身打算一如以往…PSN減價先考慮…
Gameplay 係一慣既 ND gameplay, 無進步過

中意既會中意, 唔中意既會唔中意.

劇情唔只係爛, 好多唔好合常理既地方, 明顯係為政治理念服務

俾錢買隻咁既 game, 就係養緊 d 痴線佬, 同埋同 d 痴線佬利益綁埋一齊既 ND + SONY

此篇文章於 06-19-20 03:31 PM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
舊 06-19-20, 03:42 PM   #511
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
睇片就夠, 無需貼錢買難受...

舊 06-19-20, 03:46 PM   #512
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

笑到我丫
岩岩睇到 Jesse 點死, 真心笑到吱一聲

呢 d 真係 cult 片情節

QT d 戲既角色成日都係無 la la 幾秒內死左, 之後完全無佢既事

舊 06-19-20, 03:46 PM   #513
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
Angry

已取艾莉版.....好很重

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-20, 03:47 PM   #514
血之淚
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2009
PSN  IDAlvinHang
有生以來第一次感激劇透人仕幫我慳錢
原本已經訂好dl版因為延期退錢最終都冇訂返
今鋪sjw狗係唔係可以成為最下位帝王
血之淚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-20, 04:13 PM   #515
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

大肚

孕婦有待產假好平常姐

美國民主作為大國, 走先幾步, 孕婦連參與戰鬥既權利都有

好野好野

舊 06-19-20, 04:18 PM   #516
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
睇人開箱
又一隻邪神像
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-20, 04:22 PM   #517
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
隻game一出唔見晒班打手
合約已完
由手機版發出
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-20, 04:23 PM   #518
T.S
君だけを…

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 血之淚 查看文章
有生以來第一次感激劇透人仕幫我慳錢
原本已經訂好dl版因為延期退錢最終都冇訂返
今鋪sjw狗係唔係可以成為最下位帝王
對於哩隻神作我最後只係想講一句: 多謝你延期搞到psn退錢比我
T.S 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-20, 04:26 PM   #519
stephen1980
Game Master

等plus送先開來玩
stephen1980 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-20, 05:49 PM   #520
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
母猩都幾好打果然有殺亞人血統白兵唔洗潛行,主角威能降臨~

此篇文章於 06-19-20 05:58 PM 被 holsety 編輯。
holsety 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-20, 06:11 PM   #521
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

SCAR

果個 Lev 睇到後期 d WLF 講 shoot him shoot him, 我先知佢係男

果然係男女平等 !!

舊 06-19-20, 07:47 PM   #522
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
戰神molamola
我岩先醒起Kratos同Loki先殺左Freyja個仔

此篇文章於 06-19-20 08:51 PM 被 Sar8 編輯。
Sar8 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-20, 08:06 PM   #523
安安

註冊日期: Jan 2002
唔好劇透其他作品

除非"重大公眾利益"
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-20, 08:10 PM   #524
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

問題係佢把聲,明明係女人聲

一定有人死撐,女聲優都可以配男角

呢個情況差好遠 lor
由手機版發出
舊 06-19-20, 08:57 PM   #525
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay

開波
正就讚,差就屌
但玩完先

從我的iPhone使用Tapatalk 發送

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[Wii] Wii Fit -Part II [you can weigh your pets!] 神祕人1號 電視遊戲討論版 52 06-19-09 10:32 PM
香港公園荷花 part II 加賀KAGA 照相館 0 07-29-07 10:39 PM
[NDS] 機戰W -Part II [已售] 神祕人1號 手提遊戲機討論版 693 03-16-07 04:09 PM
Maksim「變奏曲VARIATIONS PART I & II」 masaki Neo Music UNIVERSE 3 10-12-04 01:25 AM
MS DCOM RPC Patch Part II Rabbidas 手機資訊/電腦軟硬討論 5 09-16-03 11:22 PM

現在的時間是 01:56 AM

手機版 | APP版