Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-23-19, 11:05 AM   #876
charcsc2000
God of Gamer
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
從來沒唸住佢會出到...起碼都10年啦要....
而加我開始玩返FF15...其實又真係不差...
係個故事鋪排有問題者....
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-19, 04:02 PM   #877
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
15後半太暴走,真係玩唔到落去,

隻FF7應該唔會趕得切ps5首發出
除非佢真係斬件出

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 04-23-19, 04:06 PM   #878
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: シェンムー 查看文章

除非佢真係斬件出

Sent from my iPhone using Gaforum
罪大飢餓行銷+ff vii首發的話真係唔知點樣先搶到機
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-19, 05:07 PM   #879
charcsc2000
J神哥

引用:

除非佢真係斬件出

我又唔覺太暴走...
不過佢水都之後個劇情太多dlc伏筆...明顯係屈人買season pass...

其實ff15比我最大動力就係4基友的對話, 真心好正, 起碼好過ff13先...
個ending真心係好正....

ff7一定會斬件出...放心啦....
否則沒幾多個十年比佢咁玩...
直覺佢個戰鬥system應該會變做arpg...好似ff15咁...
今時今日仲出atb...新玩家好難接受...

此篇文章於 04-23-19 05:09 PM 被 charcsc2000 編輯。
舊 04-23-19, 05:35 PM   #880
sgouki
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: 野良猫 查看文章
玩住PS4 版先LAW, 荒佢吾出多幾個限定版比你儲咩?

舊 04-23-19, 05:55 PM   #881
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
引用:
作者: 野良猫 查看文章

記得ps4我第三日買重可以係電器鋪正價入手
希望ps5可以延續

FF7我唔擔心,最多玩ps4先
我驚GT7多啲,基本上GT7極有可能跟機出
到時真係要搶機了

舊 04-23-19, 08:07 PM   #882
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:

除非佢真係斬件出

前半大部分都係野村其實可以的, 個openworld做得不錯
後半田畑一本道又煽情趕住完場咁..

田畑走咗下一個係鳥山求啦唔該..
7或16都唔好再比佢接手..
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-19, 08:15 PM   #883
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: aquarius 查看文章
前半大部分都係野村其實可以的, 個openworld做得不錯
後半田畑一本道又煽情趕住完場咁..

田畑走咗下一個係鳥山求啦唔該..
7或16都唔好再比佢接手..
點解你覺得前半part係野村後後半part係田畑?

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-19, 08:38 PM   #884
aquarius
Game Master

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
點解你覺得前半part係野村後後半part係田畑?

點解又唔係呢?
定係應該講原本嘅系統同世界觀慨念係野村?
舊 04-23-19, 09:57 PM   #885
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
反而前半我覺得似係田畑後半先係野村
再貼切d,根本野村只剩下 Character Design 同埋原案
當 Versus XIII 變成 XV o個一刻就知道唔會再有野村去監修成隻 Game 就知道會出事
不過點都好,實在唔想再同XV纏擾下去啦
真心快d搞VII Remake 又好,XVI 又好啦
十幾年都無 Numberic Series 搞乜……

諗返當年 Square Millennium 同時公佈 FF IX, X, XI o個陣時真係超級興奮 (出賣年紀了

舊 04-23-19, 10:10 PM   #886
sgouki
gakky奸爸dee

早十年野村攪 Versus XIII 時TEAM人又要幫球哥執屎又有KH PROJECT, 直到比人ORDER專心攪掂KHIII, 好在而家KHIII叫賣座, FFVII RE應該冇晒障礙比野村攪, 但以佢雕GAME 既時間黎睇最快2021/22先第一章趕25週年

舊 04-23-19, 11:50 PM   #887
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
https://square-enix-games.com/en_US/news/e3-2019

信唔信好

等1000滿交給第二個人開

舊 04-24-19, 10:38 AM   #888
charcsc2000
J神哥

引用:
記得ps4我第三日買重可以係電器鋪正價入手
希望ps5可以延續

FF7我唔擔心,最多玩ps4先
我驚GT7多啲,基本上GT7極有可能跟機出
到時真係要搶機了

ps5講明可以玩ps4 game....其實真係唔駛急即刻買ps5...
舊 04-24-19, 11:46 PM   #889
TSZ
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDI-c-eman
誇張D講 , 冇野村 , FF13 ,15真係一隻平凡過平凡既GAME(現在亦吾見出色)

角色宣傳包裝得好, 講起呢兩隻GAME好多人第一時間都係諗起霆姐,王子 , 有幾可講距D畫面, 故事 ,音樂, 世界觀....

回正題 , 家下SE手頭上主力應該都係FF7拉掛... E3千萬吾好又有自家新GAME公佈.....

此篇文章於 04-24-19 11:49 PM 被 TSZ 編輯。
TSZ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-25-19, 12:13 AM   #890
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: Marco 查看文章
反而前半我覺得似係田畑後半先係野村
再貼切d,根本野村只剩下 Character Design 同埋原案
當 Versus XIII 變成 XV o個一刻就知道唔會再有野村去監修成隻 Game 就知道會出事
不過點都好,實在唔想再同XV纏擾下去啦
真心快d搞VII Remake 又好,XVI 又好啦
十幾年都無 Numberic Series 搞乜……

諗返當年 Square Millennium 同時公佈 FF IX, X, XI o個陣時真係超級興奮 (出賣年紀了
我記得當年公佈FF IX, X, XI排著出,
重有隻電影版FF,
最後咪搞到破左產囉!
所以千期唔好再1次過出咁多IP啦!(自殺行為呢!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-25-19, 12:19 AM   #891
TSZ
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDI-c-eman
引用:
作者: mrk 查看文章
我記得當年公佈FF IX, X, XI排著出,
重有隻電影版FF,
最後咪搞到破左產囉!
所以千期唔好再1次過出咁多IP啦!(自殺行為呢!
但起碼IX , X , XI都係叫好作品 , 可以叫人期待下一集

舊 04-25-19, 12:24 AM   #892
aquarius
Game Master

電影版係FF7大熱之後出的
結果電影完全脫離FF故事票房慘淡
坂口就遭調識, 11已經由田中弘道接手了
舊 04-25-19, 06:00 PM   #893
sgouki
gakky奸爸dee

若果當年SQUARE係出Advent Children先吾知而家會點?坂口仲係度之後D FF應該差極有個譜, 但咁就更有可能冇咁快見到VII RE.........

舊 04-25-19, 06:42 PM   #894
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
點解又唔係呢?
定係應該講原本嘅系統同世界觀慨念係野村?
野村走之前有D咩係實機出過?
根本分分鐘大部份野 除左個Map之外野村咩都無做過

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-10-19, 06:12 AM   #895
武藤遊戲
The One

https://m.youtube.com/watch?v=Df0YG3qfZ8E

舊 05-10-19, 06:22 AM   #896
武藤遊戲
The One

ttps://s.famitsu.com/news/201905/10176004.html
プレイステーションの新作紹介番組“State of Play”新情報。『FFVIIリメイク』の続報が発表された。

https://youtu.be/6-GEmPzn0xc

舊 05-10-19, 07:12 AM   #897
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
戰鬥系統俾到我一種FF13初期trailer既感覺我,根本就係做出黎demo,出果陣完全另一回事

舊 05-10-19, 07:30 AM   #898
mrk

Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
引用:
電影版係FF7大熱之後出的
結果電影完全脫離FF故事票房慘淡
坂口就遭調識, 11已經由田中弘道接手了
其實FF電影票房失敗前,
S廠 集集FF(這裡指遊戲)都係冇關係既!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
舊 05-10-19, 07:34 AM   #899
mrk

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
野村走之前有D咩係實機出過?
根本分分鐘大部份野 除左個Map之外野村咩都無做過
................咁講又係喎!

此篇文章於 05-10-19 07:56 AM 被 mrk 編輯。
舊 05-10-19, 07:39 AM   #900
mrk

引用:
作者: STRIFE 查看文章
戰鬥系統俾到我一種FF13初期trailer既感覺我,根本就係做出黎demo,出果陣完全另一回事
係真係好有FF13初期個感覺,
但目前有野村睇實,
應該唔會再變成FF13 / 13VS咁啦啩!

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Final Fantasy VII remake? Ho1982 電視遊戲討論版 1 04-15-07 11:29 PM
[SFC]Final Fantasy VII neo2046 電視遊戲討論版 1 03-10-06 01:15 AM
final fantasy VII一問 燃燒君 PC電腦遊戲討論版 6 06-08-05 01:23 AM
[手機]Before Crisis - Final Fantasy VII neo2046 手提遊戲機討論版 27 09-24-04 12:42 AM
[NDS]Final Fantasy VII DS 發表 neo2046 手提遊戲機討論版 21 05-23-04 06:54 AM

現在的時間是 10:59 PM

手機版 | APP版