Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-04-21, 12:33 PM   #1
十一月
Game Master

註冊日期: Jan 2003
原創動畫Vivy -Fluorite Eye's Song-

WIT STUDIO製作
官網

PV1

睇咗兩集,暫時覺得幾好,希望之後保持水準。
十一月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-21, 05:14 PM   #2
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
呢套好有潛力做本季霸主

第二集尾就已經派便當比蘿莉,要機械歌姬女主生不如死,不愧為長月作風

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-21, 06:56 PM   #3
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
Wit 嘅嘢應該幾有保證,不過唔知點解,舊年仲有啲 Wit 新嘢上 APV,今年冇鬼晒~ 睇嚟要「用自己方法」。

肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-21, 12:14 PM   #4
十一月
Game Master

雖然這套D歌唱得未算係極高水準,不過我覺得歌的配樂非常之好。
舊 04-14-21, 09:30 PM   #5
Game Master

話咁快就十五年,都啱嘅,話晒係一個100年嘅故仔,慢慢做嘅話會太長太悶。

太空酒店名叫Sunrise,歌姬主角今次負責阻止佢俾人掟落地球表面。非常露骨的高達致敬

上次不幸意外身亡嘅蘿莉居然留有妹妹長大成人至今,睇嚟歌姬重新搵翻佢嘅生存意義。

舊 04-18-21, 10:41 AM   #6
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
UPDATE成戰姬絕唱啦

下個15年就見蘿莉變人妻?

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-18-21, 11:08 AM   #7
Kewellma
Game Master

註冊日期: Mar 2005
一口氣看完4話,這已經是霸權水準了
可以期待,腳本進度拿捏上沒看到有出問題,目前還是以單元式過度每個節點,
而且順序,這樣觀眾也比較易理解,跟創哥比算很體貼了,就算跟長月達平自己的REZERO比也是
討論的人比這部作品應該得到的評價少多了,好可惜啊..

出沒地:里斯本總部發呆中
大航海時代V id: 坂井悠二 lv:已登陸
暫時HR SR R バスX船,歡迎借用

日服戰國IXA 1-16 坂井悠二

並不是由法律保護人,而是要人去遵守法律
Kewellma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-18-21, 01:21 PM   #8
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDSakata2014
引用:
作者: Kewellma 查看文章
可以期待,腳本進度拿捏上沒看到有出問題,目前還是以單元式過度每個節點,
而且順序,這樣觀眾也比較易理解,跟創哥比算很體貼了,就算跟長月達平自己的REZERO比也是
GAF這裡少人啊
那些片網較多人討論
s2001154 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-18-21, 01:53 PM   #9
十一月
Game Master

引用:
這裡的人流越來越少。真懷念當年每季都有人整理該季所有作品。
某花園個表又唔update,這套我都係咁啱在向日葵見到有人up上來才知道它的存在。
相比起有些動畫甚至冇人開topic,或者已經算好了。

此篇文章於 04-18-21 01:55 PM 被 十一月 編輯。
舊 04-18-21, 09:24 PM   #10
Kewellma
Game Master

片網品流複雜,留言質素不敢恭維..
傳統bbs還是有優勢..

自從前幾季開始uzurainfo唔再做新番表後追番意欲也減了..到處的預覽整理沒他的列表方便
現在每季看得上的番也少了,難得今季有套真正的國家隊級別..WIT STUDIO還是靠譜

gaf版人少我印象中是m版大架空後開始..不過都堅持那麼多年了,總會有天維持不下去,早晚都會發生的事
這版留著還能久不久回來看看也算好了 好些地方早就404了

舊 04-19-21, 12:01 AM   #11
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
這套有看,但近年上限成神下限成神之日的太多了……抱觀望心態……

舊 04-25-21, 07:50 PM   #12
葉老頭
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2010
倒流100年重新偏正
但感覺始終都似係加快AI program....
葉老頭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-21, 03:10 AM   #13
Game Master

女主歌姬繼續被精神虐待,今次為咗人類存亡被逼了結妹妹,但換來係妹夫絕望自殺。

長月今集係咪搵咗横尾太郎幫手合作寫劇本?

舊 05-03-21, 10:58 PM   #14
葉老頭
Crazy Gamer

世界永遠都冇咁美好.....
幸福始終都係個人定義.....
歌姬黑化開始
舊 05-04-21, 02:54 AM   #15
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
其實原本係咪歌姬決定毀滅人類

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-21, 10:10 AM   #16
Kewellma
Game Master

戰鬥scene睇到起雞皮
WIT落本做真係好有睇頭

舊 05-04-21, 11:53 AM   #17
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:
戰鬥scene睇到起雞皮
WIT落本做真係好有睇頭
成個故事同Detroit: Become Human差唔多
個cube係portal個GLaDOS不過冇咁串

整體真係唔錯
尤其是某啲大頭用另一種方式畫可以表現在主角的心境

舊 05-04-21, 08:17 PM   #18
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDSakata2014
呢套可以用超長名字
"如何用100年時間玩壞一個少女AI"
s2001154 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-21, 01:03 AM   #19
大懶財
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDJACKYSIN
好耐冇嚟gaf, 咁啱見到呢個topic
Wit社作品值得一看

百年歌姬虐待計劃

啱聽嘅說話,就係金石良言....相反就當你透明.
(  ̄ー ̄)人(゚д゚;)
大懶財 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-21, 07:15 PM   #20
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
個人類係咪改造左自己?同歌姬同活一百年,定係子孫?但係又話好耐無見,希望呢個位唔好爛左
兒家先發現,有D AI係似安東同松本甘,唔係人型
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-21, 10:50 PM   #21
葉老頭
Crazy Gamer

以為走唔出心結而了斷.....

點知竟然係......力也叔

此篇文章於 05-16-21 10:53 PM 被 葉老頭 編輯。
舊 05-23-21, 08:31 PM   #22
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
唔係好明個少年咩料,一開始係人類,之後對AI有感情,到中年之後就完全改成生化人,外表用年輕人既樣?
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-21, 07:43 AM   #23
大懶財
Ultimate Gamer

PSN  IDJACKYSIN
好睇到爆炸,今集燒左幾多錢?

自殺變他殺,即係“手術成功, 病人死亡”???

啱聽嘅說話,就係金石良言....相反就當你透明.
(  ̄ー ̄)人(゚д゚;)
大懶財 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-21, 12:31 AM   #24
chunwai0091
雛見澤症候群L3患者

尼套真係好好睇
集集都電影咁既素質

PAD: 160 103 862
CC: 191抽姐姐仍然突2,仲要係咁撞紅柱, 垃圾game
白貓Project: 石都唔派
IM@S: 200抽0ssr, 垃圾game
chunwai0091 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-21, 02:46 AM   #25
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
當你瞓醒發現自己間接毀滅舊世界

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
有咩網可慍到日本song的歌詞 msz006 日本動漫畫討論版 4 06-23-04 12:36 AM
有冇方法可以找到555既soundtrack or cd ,song?? SiEG~~ 日本動漫畫討論版 2 02-19-04 12:07 AM
嘉士伯廣告song..... yeah yeah Neo Music UNIVERSE 4 05-30-03 09:57 PM
AC(天使演唱會)既Key.pak同SONG.wav ~天使酒~ 手機資訊/電腦軟硬討論 20 01-23-03 01:20 AM
ASK SONG NAME~ D.SANJI Neo Music UNIVERSE 0 08-22-02 11:53 PM

現在的時間是 12:21 PM

手機版 | APP版