Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-09-12, 08:57 PM   #101
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
花澤你要無能到幾時
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-12, 10:00 PM   #102
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者: 野良貓 查看文章
花澤你要無能到幾時
虛淵D「官方看板娘主角」(小圓,Saber)不瘤都無能架啦,D重要「配角」(ほむほむ,切嗣)先係真正主角啊。

花澤就係要無能先襯托到關智一角色既深度啊。

果然冇估錯,狡齒以前都係監察官,但由於追case追得太過走火入魔,搞到自己個犯罪系數被感染而淪為獵犬。第一集同開頭同櫻井既對決莫非係回憶而非未來劇情?

同埋個Dominator槍究竟係點決定邊個需唔需要被變成肉醬?第一集個犯人同被感染既女人質犯罪系數未過200就要判死(個女人質後來經花澤干預先倖免於難)。

上集同今集犯人系數都係超過200,但第三集個條友仔只係被麻醉,但今集o個個就要醬爆。
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-12, 11:41 PM   #103
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
今集肉醬

花澤繼續做無能角色
每集都出黎吹返幾句
然後事件發生就係某個位坐地下

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-11-12, 08:21 PM   #104
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
除了女主的眼比較嚇人,不,大隻之外其他都OK

舊 11-11-12, 08:41 PM   #105
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

註冊日期: Aug 2006
大叔噴火

(´・ω・`)「Evansが47ならサイバーガガクは46でいい。マジで。」

( ;゚Д゚)「お、おお…」
FURIMUKI 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-11-12, 10:58 PM   #106
Sito
Ultimate Gamer
人修羅

註冊日期: Mar 2011
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
同埋個Dominator槍究竟係點決定邊個需唔需要被變成肉醬?第一集個犯人同被感染既女人質犯罪系數未過200就要判死(個女人質後來經花澤干預先倖免於難)。

上集同今集犯人系數都係超過200,但第三集個條友仔只係被麻醉,但今集o個個就要醬爆。
應該都係虛淵決定,今集無人死咩?咁犯人做肉醬啦XD
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-12, 01:06 AM   #107
Van仔
Game Master
輸了就課金..

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDcocoheha
XBox Live GamertagVan heha
咁就死左

不過個故事背景唔知點解覺得好有刺客教條 feel
Van仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-12, 06:29 PM   #108
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

舊 11-16-12, 12:31 AM   #109
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
坂本真綾
茅野愛衣 

舊 11-16-12, 04:59 PM   #110
Rv250

註冊日期: Aug 2002
故事做落去點都要對上櫻井孝宏, 少不免死一兩件之後花澤就會步關智一後塵
又或者係花澤變成藝術品?

弥生都係冇乜戲份, 剩係知見過大場面
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-12, 08:30 PM   #111
風無霜
Insane Gamer

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code0404 5618 5833
XBox Live Gamertagtomoyalau
今集最尾兇手係學姐吧?
風無霜 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-12, 08:39 PM   #112
野良猫
肥倫

引用:
作者: 風無霜 查看文章
今集最尾兇手係學姐吧?
表面睇,係
但真正郁手嘅可能係櫻井或佢手下,學姐只係負責畫怪畫

件藝術品我覺得一般,唔夠不安

引用:
作者: Rv250 查看文章
故事做落去點都要對上櫻井孝宏, 少不免死一兩件之後花澤就會步關智一後塵
又或者係花澤變成藝術品?

弥生都係冇乜戲份, 剩係知見過大場面
石田同伊藤靜咁空氣我諗係佢哋兩個拎便當

我最想係關智一同櫻井互攬由花澤埋單,然後就分岐
一)花澤成為出色監視官
二)花澤變埋做獵犬(我最想係哩個)

此篇文章於 11-16-12 08:43 PM 被 野良猫 編輯。
舊 11-16-12, 09:11 PM   #113
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
表面睇,係
但真正郁手嘅可能係櫻井或佢手下,學姐只係負責畫怪畫

件藝術品我覺得一般,唔夠不安

一)花澤成為出色監視官
以花澤出人意表既好酒量,唔難想像唔會係選項二。

另外,開頭o個位阿婆上司警惕宜之座唔好步佢老竇後塵,唔知係講緊邊個?唔通係征陸大叔?(咁樣也解釋到第3集時點解佢會咁扯火)
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-12, 10:04 PM   #114
Rv250

註冊日期: Aug 2002
引用:

一)花澤成為出色監視官
伊藤靜空氣得滯領便當對花澤而言唔夠衝擊(對沢城會大啲)
最"理想"係征陸大叔
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-12, 11:11 PM   #115
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
邊食麵邊睇獵奇

女子學校真係易呃
表面睇係學姐, 但應該冇能力做到咁

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-12, 10:05 PM   #116
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
就係兇手冇能力櫻井先要提供技術支援吧

真!DC 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-12, 10:49 PM   #117
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
宜之座步後塵先大機會

舊 11-23-12, 10:41 AM   #118
shooter
Game Master

註冊日期: Jan 2005
其實作者既心理係唔係要歪曲,先諗到D咁變態情節...
shooter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-12, 11:15 AM   #119
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
引用:
作者: shooter 查看文章
領會愛就諗到了

舊 11-23-12, 12:43 PM   #120
佐佐木莊尼
Game Master
亂入禁止

註冊日期: Nov 2002
引用:
welcome to 虛淵玄 的作品世界

新 FF14 - (Bahamut) - Icecream Sandwich, 回復 + 職人 (已引退)

GW2 - (Tarnished Coast) - Arturia P Saber, warrior || Asuna Alfheim Yuuki, Elementalist (兼職)
佐佐木莊尼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-12, 02:55 PM   #121
minekaoru
Crazy Gamer
UROBOROS

註冊日期: Nov 2004
3DS Friend Code0087 3062 9709
PSN  IDminekaori
XBox Live GamertagDLLMisFun
引用:
作者: 佐佐木莊尼 查看文章

睇多次小玄(誤)
這就是Hui Yuen Yuen!
minekaoru 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-12, 03:02 PM   #122
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:
作者: 佐佐木莊尼 查看文章
welcome to 愛的戰士 的作品世界
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-12, 06:15 PM   #123
大山椒魚
......

註冊日期: Sep 2002
引用:
美少女版哈根大師

呢段情節既靈感應該係來自屍體塑化藝術家哈根斯
你可以自己Google--"哈根斯"

由於佢d作品好重口味,
我唔敢post link,
有勇氣既可以自行google

┃ ┃ ┏━┛┗━┓┃┃┏┓┏┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃┃┃┃┃
┗┓┗┓┣┳┓┏━┛┃┃┣┛┗┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃┗┻┻┛
 ┗┓┗┫┗┻┻━┓┗━┻┓┏━┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┳┳┓
  ┗━┻━━━━┛   ┗┛  ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗┻┻┛
大山椒魚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-12, 07:18 PM   #124
shooter
Game Master

註冊日期: Jan 2005
外國有屍體塑化,這我知道,好幾套美劇笑片都有帶過,如Castle,Franklin & Bash。

開心人會記住D開心事,人 先會記住 D 事..
shooter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-12, 08:26 PM   #125
野良猫
肥倫

花澤望住狡齒肌肉臉紅

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[XB1] Psycho Pass サイコパス 選択なき幸福 neo2046 電視遊戲討論版 16 12-28-15 10:38 AM
出讓 限定版主機,game, DVD & Blu-ray 等 andychan26675 買賣專區 4 03-16-14 12:27 PM
[影像碟] 黃偉文作品展[6 CD/4 DVD/3 Blu-ray][末日推出] W!LL Neo Music UNIVERSE 128 12-25-12 04:08 PM
[NEWS] PANASONIC, DMP-BD10 / SA-XR700 / SB-TP100, Blu-ray Disc播放機 / Blu-ray Disc 接收器 KTN 影音館 0 06-28-06 03:20 PM
DVD Format Wars: HP & Dell choose Blu-Ray C.K.F. 影音館 1 01-17-04 12:56 AM

現在的時間是 09:15 PM

手機版 | APP版