Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版 > 街機心得交流討論區

主題工具 顯示模式
舊 02-17-12, 02:24 PM   #976
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
谷利無改過

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-12, 02:26 PM   #977
wayne123789
Insane Gamer
newer

註冊日期: Aug 2011
午飯3連敗...
跟據3盤觀察, 爆氣用技能會扣一氣上限的. 有待b財閥假日狂煲後確認.

我打漢號逆號, 個下漢號爆氣扣4格亂....亂晒我成局planing

舊 02-17-12, 02:27 PM   #978
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
你禁左下逆逆/戰亂渣

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-12, 02:30 PM   #979
b_boy
God of Gamer
↘呆~

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: GUSTAV 查看文章
可以點弱 睇返半年前一段片 全場16武over 5下死
引用:
作者: 風音 查看文章
谷利無改過
睇片, 以前7,8武3下死, NOW見到第4下仲有1滴血

淯底可保一世平安
祝所有路必拾遺者年年月月日日破財
b_boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-12, 02:32 PM   #980
wayne123789
newer

引用:
可以點弱 睇返半年前一段片 全場16武over 5下死
我唔記得未弱時睇邊個o既片, 我係見到開了3國力決起號令硬食谷利2下已經剩20~30%血.

補充大會:
加氣加得都好快,我諗有平時1.5倍左右.

都係執過一副 狼顧+突破樂進+4/3樂進+曹植+廚強兵郃 玩好過

此篇文章於 02-17-12 02:35 PM 被 wayne123789 編輯。
wayne123789 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-12, 02:37 PM   #981
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
【群雄088】C樊氏 歓迎の策略 → ↑効果時間延長(知力8に対して4c→7c程度)
↓効果時間減少(知力0に対して10c以上→8c程度)

對周瑜最後奧義a

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-12, 02:40 PM   #982
wayne123789
newer

引用:
你禁左下逆逆/戰亂渣
我意思係唔爆氣用就唔會扣那一氣上限. 等b財閥試真d係咪.

舊 02-17-12, 02:43 PM   #983
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
作者: wayne123789 查看文章
唔明

castor, ho2
點解香港或樁都放棄唔打魏武打英知架
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-12, 03:02 PM   #984
無題
Game Master

註冊日期: May 2004
大會打大虎有得嬴wor
Deck 若王 名君 廚利 大虎 董襲

兩個月亮証明了平行線不會有交會點,縱使距離多近依然是沒有交雜。人們天真的傷信幻想只是變成永恆的妄想。

IRiS,mIu與喬的迷思~

IC:霧里ななか
無題 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-12, 03:08 PM   #985
風音
The One

引用:
作者: iamleoluk 查看文章
唔明

castor, ho2
因為魏武堅難用

⊃天⊂
舊 02-17-12, 03:42 PM   #986
wayne123789
newer

引用:
作者: iamleoluk 查看文章
唔明

castor, ho2
我剛才午飯時打, 12氣爆滿時用技能, 佢會扣我一下士氣上限.
但唔滿士氣時, 係唔會扣.

我剛才打, 開漢號, 佢扣我4格士氣上限.....我點打? 心諗扣2次8士氣上限無咗. 跟住點打下去?
後來發覺唔滿時係唔扣o既.

我係打到第3局才發現這件事.
會否另一個條件達成才會這樣? 我有保留.

舊 02-17-12, 03:55 PM   #987
冬雨
Game Master
closing

註冊日期: Oct 2002
引用:
我剛才午飯時打, 12氣爆滿時用技能, 佢會扣我一下士氣上限.

我剛才打, 開漢號, 佢扣我4格士氣上限.....我點打? 心諗扣2次8士氣上限無咗. 跟住點打下去?

咁有趣!
看來要就滿士氣時就好按計,等佢不爆士氣!

Person who spins time.
Person who walks to the future.
It is a story of the "Will".
冬雨 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-12, 03:58 PM   #988
風音
The One

有片有真相
片呢?a

⊃天⊂
舊 02-17-12, 04:01 PM   #989
DavidH
ケロ⑨

神術爆氣用完扣兩珠!!??

此篇文章於 02-17-12 04:10 PM 被 DavidH 編輯。
DavidH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-12, 04:44 PM   #990
無題
Game Master

註冊日期: May 2004
引用:
應該唔係~
打左百五都冇出現~

跳完大虎唔覺有減~

兩個月亮証明了平行線不會有交會點,縱使距離多近依然是沒有交雜。人們天真的傷信幻想只是變成永恆的妄想。

IRiS,mIu與喬的迷思~

IC:霧里ななか
無題 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-12, 04:46 PM   #991
DavidH
ケロ⑨

引用:
作者: 無題 查看文章
應該唔係~
打左百五都冇出現~

跳完大虎唔覺有減~
唔通係漢號下調左

第一次開會-4,之後先-3

如果係咁,用第三次會唔會只係-2?

舊 02-17-12, 05:01 PM   #992
寫輪眼
插槍Master

註冊日期: Oct 2006
引用:
作者: DavidH 查看文章
唔通係漢號下調左

第一次開會-4,之後先-3

如果係咁,用第三次會唔會只係-2?
咁講可能大會修正咋!?
btw,今次大會應該冇時間打
寫輪眼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-12, 05:48 PM   #993
danny20041992
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2011
http://enbujyo.3594t.com/members/pla...20120217141659

http://enbujyo.3594t.com/members/pla...20120217144651

狼顧真是好勁!!

此篇文章於 02-17-12 05:59 PM 被 danny20041992 編輯。
danny20041992 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-12, 07:46 PM   #994
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
Lag到淚目

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-12, 08:48 PM   #995
gafstar
psv

註冊日期: Apr 2008
PSN  IDkevinmask
引用:
作者: LR猫 查看文章
Lag到淚目

我 看 到 閃靈馬 ....
不過應冇你見口甘多

大會 50 % win

SRW omega :116599105
gafstar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-12, 08:49 PM   #996
咖哩飯

註冊日期: Feb 2011
lag到勝變敗 仲要係全國

舊 02-17-12, 09:10 PM   #997
clscc

註冊日期: May 2011
全般
【群雄025】C馬元義etc 麻痺矢戦法 ↑ 速度低下率増加(0.6倍→0.4倍)

【魏015】SR司馬懿 機略自在 ↓ 敵部隊:武力低下値減少(-3→-2)
【魏047】R荀攸 地勢の透察 ↑ 効果時間延長(7.5c→8.5c)
【魏063】C朱霊 英知戦法 ↓ 効果時間短縮
【魏085】SR司馬懿 狼顧連破 ↑ ↑:効果時間延長(9.5c→10.5c)

【蜀031】R馬超 一騎当千 → 武力上昇値減少(+7→+6)
効果時間延長(6c→8c)
【蜀043】UC関索 天意の導き ↑ 効果時間延長(覚醒後7.5C→8.5C)
範囲若干拡大
【蜀064】SR諸葛亮 孔明の大練兵 → 武力上昇値増加(兵力100%:+6→+7、兵力130%:+8→+9、兵力200%:+11→+12)
兵力減少量増加(兵力200%:-70%→-100%)
【蜀065】SR趙雲 子龍の剛槍 ↓ 武力上昇値減少(+4→+3)
【蜀068】C張翼 八つ裂き車輪兵 ↓ 毒ダメージ増加

【呉018】SR孫堅 天啓の幻 ↓ 効果時間短縮(6c→5.5c)
群雄
【群雄031】SR呂布 天下無双 ↓ 武力上昇値減少(+18→+15)
【群雄071】UC閻圃 陰陽の道術 ↓ 横幅範囲縮小(カード5枚分→カード4枚分)

【漢010】SR華佗 神医 ↑ 効果時間延長
【漢034】UC武安国 戦功の荒稼ぎ ↓ 士気上昇値減少(+(撃破*3)+4→+(撃破*3)+3)
【漢048】R顔良 憂国の大進撃 → 武力上昇値増加(+6→+7)
士気上昇値減少(+4→+3)
【漢061】R文醜 憂国の大襲撃 → 武力上昇値増加(+7→+8)
兵力回復量減少(25%→15%)

舊 02-17-12, 09:14 PM   #998
Rotagen
Game Master

註冊日期: Jul 2008
都唔知微調乜鬼,好心加新卡啦,
我已決定一日無新卡一日唔玩番
等到六月都無新卡就賣卡退出算鳥

舊 02-17-12, 09:18 PM   #999
IBRAHIM
-x-!!

註冊日期: Dec 2010
引用:

今日試左漢號-3上限,大大係咪睇錯?

舊 02-17-12, 09:30 PM   #1000
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
作者: Rotagen 查看文章
都唔知微調乜鬼,好心加新卡啦,
我已決定一日無新卡一日唔玩番
等到六月都無新卡就賣卡退出算鳥
咁我你勸你E+就賣卡引退了

引用:
作者: clscc 查看文章
全般
【魏047】R荀攸 地勢の透察 ↑ 効果時間延長(7.5c→8.5c)
【蜀043】UC関索 天意の導き ↑ 効果時間延長(覚醒後7.5C→8.5C
人心掌握淚目
乜吳國志大戰呢

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
( 原創)水色之都VOL.2 (感謝圖,vol.3的情報) 五木★ Cosplay同人MIX討論區 7 02-15-08 01:39 AM
車路士球迷會Vol.9 ﹝~ 請到 Vol.10 討論 ~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1003 07-02-07 09:17 PM
AC Milan 球迷會Vol.4 ﹝~ 請到 Vol.5 繼續討論!~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1000 12-22-06 04:23 PM
車路士球迷會Vol.6 ﹝~ 請移到Vol.7討論 ~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1000 05-30-06 09:17 AM
AC Milan 球迷會Vol.2 ﹝~ 請到Vol.3 繼續討論 ~﹞ 柴崎幸 體育版 1002 01-23-06 12:22 AM

現在的時間是 12:00 AM

手機版 | APP版