Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 12-29-17, 03:38 PM   #1151
RPG之鬼
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: ZERO NEKO 查看文章
想請問空中寶座要點上去
係邊樹黎?

舊 12-29-17, 03:41 PM   #1152
qqchocolate1234
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDpichoco
3DS Friend Code4339 2440 9008
PSN  IDpichoco
引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
好似就係個洞裡面,但唔係爬冰,地圖應該有標明
就係宜家地圖咩提示郁冇
qqchocolate1234 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-17, 03:43 PM   #1153
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
主角條村,一入村左邊田壁上有圖畫,睇完再搵寶箱

http://kamikouryaku.com/xenoblade2/?...83%BC%E3%83%A9

謎のパーツD
壁画はリベラリタス島嶼群のイヤサキ村南西の畑付近。(アーケディア法王庁 難民キャンプの壁画)
謎のパーツDの場所は遺構の眠る島の悪性障壁がある貝殻の中で発掘し、宝箱を開けると入手。

做唔難,升9800先煩
果舊係軍島森林學執果舊野,搵左我幾個鐘
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-17, 03:44 PM   #1154
fortel
Game Master

引用:
作者: qqchocolate1234 查看文章
就係宜家地圖咩提示郁冇
無提示好多時都係時間問題,係唔係指定時段?
舊 12-29-17, 03:45 PM   #1155
漆黑之牙
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2006
引用:
就係宜家地圖咩提示郁冇
同一個洞既地底掘洞,應該係背住水池既右手邊個見酊到嘆號
漆黑之牙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-17, 03:48 PM   #1156
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
咁故事點發展同演出、節奏我覺得唔關比Zelda抽左人走有關既,你話佢抽高橋走就話姐
腳本同導演開問題黎

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-17, 03:50 PM   #1157
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: GUSTAV 查看文章
片入面佢動作冇咁大GA.....
片入面全部都危急關頭 社長就認真了
平日打架要扮型(ry

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 12-29-17, 03:52 PM   #1158
RPG之鬼

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
片入面全部都危急關頭 社長就認真了
平日打架要扮型(ry
其實烏龜一向好認真,睇支線就知道,係對主角先玩嘢

舊 12-29-17, 03:53 PM   #1159
RPG之鬼

引用:
咁故事點發展同演出、節奏我覺得唔關比Zelda抽左人走有關既,你話佢抽高橋走就話姐
腳本同導演開問題黎
原來唔需要人手去到分鏡呀,製作呀等等嘢

舊 12-29-17, 03:53 PM   #1160

引用:
作者: fortel 查看文章
無提示好多時都係時間問題,係唔係指定時段?
引用:
作者: 漆黑之牙 查看文章
同一個洞既地底掘洞,應該係背住水池既右手邊個見酊到嘆號
其實呢個洞我黎左好幾次了
應該咩時段都試過

背住水池?係咪即係背住條梯?
我360度望過晒乜都冇..
行過都冇感嘆號
我唔會係中左bug掛..
qqchocolate1234 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-17, 04:03 PM   #1161
漆黑之牙

引用:
應該咩時段都試過

行過都冇感嘆號
你會唔會係未攞個迷面?
如果仲入到教皇國係要去教皇國貧民區先攞到迷面
入唔去先去彌先村個壁畫

個洞咁細冇理由搵唔到
舊 12-29-17, 04:10 PM   #1162
強殖裝甲加爾巴

註冊日期: Apr 2005
Nintendo Switch IDSW-1641-9509-2409
PSN  IDtofurugawa
XBox Live Gamertagtofurugawa
如第一集HD再出即科水,由故事到戰鬥以至地圖設計都一絕,個戰鬥要求有攻有守,仲好玩過好多action game

舊 12-29-17, 04:19 PM   #1163
PatrickNo42

註冊日期: Nov 2012
引用:
原來唔需要人手去到分鏡呀,製作呀等等嘢
呢d就算去到動畫製作都唔係人手問題啦,一路都係擔正果兩三個話事

真係要講我覺得反而係佢想特登走新既故事風格同分話數先係真正原因,你唔覺每話中間d節奏好好咩
PatrickNo42 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-17, 04:24 PM   #1164
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
作者: 強殖裝甲加爾巴 查看文章
如第一集HD再出即科水,由故事到戰鬥以至地圖設計都一絕,個戰鬥要求有攻有守,仲好玩過好多action game
聽聞已經開始做Xenoblade X的工作,
但我想佢移植Xenoblade 1 先.....
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-17, 04:26 PM   #1165
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
的確係咁樣,第一集緊湊好多,雪山果度蛋叔七情上面,熱血到爆
所以先前咪話被撒爾達抽走咗人手囉,因此才會中間變成咁,最衰都係撒爾達
第一集hd化吧!
其實關咩ZELDA事....明顯係趕工今年出GAME...
果D咩補完, 咩系統佢會慢慢出PACK修正...
今時今日一定係咁樣做GAME...唔係幾年都未出到...
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-17, 04:27 PM   #1166
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
我又唔覺今集好差

純綷係太淡,主角比人婊得唔夠

係咪bbq結局我覺得對劇本唔會影響太大,兜得到就得

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-17, 04:28 PM   #1167
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
作者: PatrickNo42 查看文章
呢d就算去到動畫製作都唔係人手問題啦,一路都係擔正果兩三個話事

真係要講我覺得反而係佢想特登走新既故事風格同分話數先係真正原因,你唔覺每話中間d節奏好好咩
正常話話都走去清下QUEST 就咩節奏都冇哂架啦.....

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-17, 04:29 PM   #1168
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: charcsc2000 查看文章
聽聞已經開始做Xenoblade X的工作,
但我想佢移植Xenoblade 1 先.....
如果移植X係最容易,睇馬車同pokemon拳就知。
依家有傳聞緊接嘅project係Xenogears remake (Monolith Soft開發,SE發行)!
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-17, 04:32 PM   #1169
fortel
Game Master

引用:
應該咩時段都試過

行過都冇感嘆號
其實你而家做緊咩任,要去邊,有時可能係要去D秘境既
舊 12-29-17, 04:33 PM   #1170

引用:
你會唔會係未攞個迷面?
如果仲入到教皇國係要去教皇國貧民區先攞到迷面
入唔去先去彌先村個壁畫

個洞咁細冇理由搵唔到
我主線去到8章
已經入唔到教皇區了
去自己個島幅畫度又冇得再傾計..

Btw 我隻時葉有個任要去教皇區度扔錢
但又入唔番去
要等爆左機?

引用:
作者: fortel 查看文章
其實你而家做緊咩任,要去邊,有時可能係要去D秘境既
做緊個支線 壁畫之謎
差一個零件拎唔到
舊 12-29-17, 04:42 PM   #1171
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

Xenogears Remake如果Keep到XB2畫面水準同XBX地圖水準既我會好期待
當然講緊要故事寫番足啦:o)

ペルソナ5

隨時更新
舊 12-29-17, 04:43 PM   #1172
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: charcsc2000 查看文章
其實關咩ZELDA事....明顯係趕工今年出GAME...
果D咩補完, 咩系統佢會慢慢出PACK修正...
今時今日一定係咁樣做GAME...唔係幾年都未出到...
根本一睇個糞一般UI同mini map已經知佢地係趕起貨
故事無甩頭甩骨已經難得,你睇下隔離廠隻趕起貨趕到個故事爛晒

ペルソナ5

隨時更新
舊 12-29-17, 05:02 PM   #1173
RPG之鬼

引用:
根本一睇個糞一般UI同mini map已經知佢地係趕起貨
故事無甩頭甩骨已經難得,你睇下隔離廠隻趕起貨趕到個故事爛晒
果隻10年爛作就唔好再提,辛苦依家班人先真,先前班人食完資料唔知依家做乜,老鼠都唔知見唔見到

引用:
Xenogears Remake如果Keep到XB2畫面水準同XBX地圖水準既我會好期待
當然講緊要故事寫番足啦:o)
呢樣有feel到好似話下年是幾多周年突然整個音樂會出黎,總覺得有啲嘢
但認真咁講,將gears個劇本搬去現在未必適合,分分鐘死得仲金,不過相信海外fans一定力撐

舊 12-29-17, 05:10 PM   #1174
漆黑之牙

引用:
作者: GUSTAV 查看文章
正常話話都走去清下QUEST 就咩節奏都冇哂架啦.....
最影響節奏係七冰個任,我做到想跳樓
舊 12-29-17, 05:14 PM   #1175
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
最影響節奏係七冰個任,我做到想跳樓
但個任用黎練4星非洲劍好用

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Xenoblade 2『異度神劍2』|DLC︰黄金の国イーラ︱2018年9月 MO 電視遊戲討論版 1288 05-29-21 09:55 AM
[死闘の末][Bloodborne The Old Hunters] 獵人心得交流區 (劇透請Spoiler) reiyaw 攻略及心得交流區 1221 02-04-16 05:00 PM
賣日版 New 3DS Xenoblade golan 買賣專區 0 09-14-15 10:43 PM
[Wii] Xenoblade ゼノブレイド neo 電視遊戲討論版 487 12-20-14 11:13 AM
收WII舊GAME (XENOBLADE) Sheva 買賣專區 5 08-03-13 12:30 AM

現在的時間是 07:50 PM

手機版 | APP版