Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-14-18, 10:38 AM   #251
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
記果時係舉槍有冇自動瞄準去確認敵人死晒未
第三集有滾地動作?
冇乜印象

我就一定buy手動瞄準可以瞄頭
用番自動瞄只係倒退
由手機版發出

此篇文章於 06-14-18 10:40 AM 被 真!DC 編輯。
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-18, 10:40 AM   #252
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
3在下淨係記得不斷提供武器PARTS既追跡者同無啦啦唔知點解會發動既緊急迴避。

當年就話鏡頭問題有自動LOCK方便D,用返4-6既底點計都唔應該再出現。
另外,在下其實BUY體術系統,只係覺得威力唔應該高過槍

此篇文章於 06-14-18 10:45 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-18, 10:45 AM   #253
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
我剩記得當年ps堆美版game硬係要將個掣d操作調轉晒黎搞

bio2真係其中一隻最難操作既

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-18, 11:15 AM   #254
Reishin
Ultimate Gamer
Feels good

註冊日期: Feb 2006
3DS Friend Code1118 1586 3100
引用:
作者: 細路翔 查看文章
我剩記得當年ps堆美版game硬係要將個掣d操作調轉晒黎搞

bio2真係其中一隻最難操作既
我記得果陣玩美版BIO2,開槍、跑、調查全部調轉晒
最奇怪係START掣係PAUSE嚟(畫面轉暗,中間有PAUSE字),想開道具欄要按三角定唔記得咩掣

哀しみで強くなれた  歓びは僕等を包む
何度でも願うよ  何処まででも振り返らずに

raize / INORAN
Reishin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-18, 11:40 AM   #255
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: 真!DC 查看文章
第三集有滾地動作?
冇乜印象

用番自動瞄只係倒退
由手機版發出
舊玩法(CCTV MODE)禾都係一入新區域就立即自瞄, 睇下邊到有敵人OR敵人有冇扮死

新玩法(BIO4打後)都以經無得自瞄, 也不用自瞄都OK, 因為習慣晒,

反而,

我喜歡WII 果隻BIO4玩法好過單純手制用菇瞄, WII果隻瞄得準D同快D, 又有少少体感FEEL

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-18, 12:43 PM   #256
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:
作者: 真!DC 查看文章

第三集有滾地動作?

冇乜印象

用番自動瞄只係倒退

由手機版發出

我指的滾地是緊急迴避,個人試過狂滾地屈time attack分。不過rework應該沒有。

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 06-14-18, 12:55 PM   #257
安安

註冊日期: Jan 2002
https://www.youtube.com/watch?v=FwjbxDoN6Tg
21 Minutes of Resident Evil 2 Remake Gameplay - E3 2018 (IGN)
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-18, 01:02 PM   #258
freemanl
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2004
記憶中有條線最後Ada拋Rocket俾Claire了結boss? 為咩幫Claire?

嗰時第4生還者玩咗好多次先過到, 豆腐mode一直過唔到 殘念。
freemanl 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-18, 01:18 PM   #259
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
我無講要自動瞄(其實應該叫自動lock on)
我話唔好既手動瞄係話自己決定射邊個部位
又變左revelations
由手機版發出
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-18, 01:22 PM   #260
神人ではない!新人だ

revelations有咩問題?

舊 06-14-18, 01:22 PM   #261
零式
Banned

咁快就有散彈槍無双

舊 06-14-18, 01:25 PM   #262
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: freemanl 查看文章
記憶中有條線最後Ada拋Rocket俾Claire了結boss? 為咩幫Claire?

嗰時第4生還者玩咗好多次先過到, 豆腐mode一直過唔到 殘念。

四個ending都有神秘人拋Rocket俾主⻆
呢個好似到四為止last boss嘅fromat
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-18, 01:29 PM   #263
神人ではない!新人だ

引用:
作者: aquarius 查看文章
四個ending都有神秘人拋Rocket俾主⻆
呢個好似到四為止last boss嘅fromat
3唔係用枝地圖殺BOSS咩?
已經冇咩印象…

舊 06-14-18, 01:30 PM   #264
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
Revelations比較近456類
由手機版發出
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-18, 01:34 PM   #265
神人ではない!新人だ

引用:
作者: Kain 查看文章
Revelations比較近456類
由手機版發出
咁有咩問題?REV好野黎,至少在下認為第一集係。

舊 06-14-18, 01:38 PM   #266
Reishin
Feels good

註冊日期: Feb 2006
3DS Friend Code1118 1586 3100
引用:
作者: 安安 查看文章
https://www.youtube.com/watch?v=FwjbxDoN6Tg
21 Minutes of Resident Evil 2 Remake Gameplay - E3 2018 (IGN)
條gameplay再長D,見到被獵食者整死果個差佬個樣
啤牌圖案嘅鎖匙仲健在

同埋官方話咗今集D佈置會更合乎邏輯同自然,以前上STARS OFFICE條樓梯而家上到3樓
RPD大堂都有樓梯直上2樓

哀しみで強くなれた  歓びは僕等を包む
何度でも願うよ  何処まででも振り返らずに

raize / INORAN
Reishin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-18, 01:48 PM   #267
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
引用:
作者: freemanl 查看文章

我記得就係話呢條線最bug,同埋呢條線sherry冇植入G病毒

舊 06-14-18, 02:23 PM   #268
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
其實係射擊型 A.RPG ????
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-18, 02:57 PM   #269
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: Reishin 查看文章
條gameplay再長D,見到被獵食者整死果個差佬個樣
啤牌圖案嘅鎖匙仲健在

同埋官方話咗今集D佈置會更合乎邏輯同自然,以前上STARS OFFICE條樓梯而家上到3樓
RPD大堂都有樓梯直上2樓
反而圖書館冇咗樓梯變咗爬梯有d怪...

舊 06-14-18, 03:08 PM   #270
whassupbun

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
RE7第一身又有人唔鍾意 456REV第三身又有人唔鍾意 唔改視點齋高清化又話人翻炒, 究竟想點先滿意

whassupbun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-18, 03:44 PM   #271
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
仲記得豪鬼單野
今次會唔會實裝

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-18, 03:46 PM   #272
gingq7

註冊日期: May 2008
今次re-bio2無左體術系統? 好唔慣
不過刀仔都唔係一開始就有,而且新加了刀仔反擊技,可以期待故事中段可以用番體術嗎?
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-18, 03:52 PM   #273
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
比人咬個幾秒變晒黑好唔舒服

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-18, 04:00 PM   #274
神人ではない!新人だ

引用:
作者: whassupbun 查看文章
RE7第一身又有人唔鍾意 456REV第三身又有人唔鍾意 唔改視點齋高清化又話人翻炒, 究竟想點先滿意
個人就覺得4-6REV係最MACTCH市場既答案,雖然VR應該OK…
只要配置SET得好,子彈啱啱夠又唔會整D神技體術,4-6REV無話做唔到恐怖求生。

舊 06-14-18, 07:14 PM   #275
零式
Banned

而家成日凝住ADA個樣會好似KELLY HU

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4,XB1] The Division 2 |PS4, XB1, PC | 2019 neo2046 電視遊戲討論版 51 12-25-22 11:59 AM
[多機種] 無双OROCHI 3 Ultimate︱NS,PS4,XB1,PC 安安 電視遊戲討論版 260 12-18-19 10:00 PM
[PS4,XB1] Darksiders 3 ︱PS4/XB1/PC (已售) 信長 電視遊戲討論版 17 11-29-18 12:24 AM
[多機種] V-Rally 4︱PC/PS4/XB1/NS 安安 電視遊戲討論版 7 09-08-18 03:24 AM
[多機種] Nine Parchments︱NS/PS4/XB1/PC 安安 電視遊戲討論版 3 06-08-18 07:31 AM

現在的時間是 02:51 AM

手機版 | APP版