Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 09-29-07, 08:31 PM   #1
smalltung
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2004
Air Guitar

http://www.youtube.com/watch?v=dsJ_eqZt15Q
http://www.youtube.com/results?searc...&search=Search

睇雜誌見到
好似幾好玩
香港知唔知邊度有

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=165466

舊 09-29-07, 08:46 PM   #2
snowman
┌───────┐
Ben 10

註冊日期: Jun 2002
昨日見到sogo有得賣

舊 09-29-07, 11:07 PM   #3
smalltung

引用:
作者: snowman 查看文章
昨日見到sogo有得賣
大概幾錢?

舊 09-29-07, 11:51 PM   #4
smalltung

http://www.takaratomy.co.jp/products/airguitar/

搵到官網

原來叫Air Guitar Pro

舊 10-01-07, 02:15 AM   #5
smalltung

SOGO $199.9 LAST ONE
俾我買左
屎迪仔版$199.9

TST間玩具反豆城,應該賣曬PRO版
屎迪仔版169.9

舊 10-01-07, 04:37 PM   #6
AshleyYan
God of Gamer
↓打到乾晒水先出↓

註冊日期: Dec 2004
Wii U IDAshleyYan
3DS Friend Code2105 8594 0996
PSN  IDAshleyYan
XBox Live GamertagAshleyYan
好唔好玩?
好玩我又買.

舊 10-01-07, 05:38 PM   #7
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

睇返佢官網,原來無得自己彈嫁喎
只係內置左十幾首歌
加歌都唔得

舊 10-02-07, 10:30 AM   #8
smalltung

引用:
作者: AshleyYan 查看文章
睇返佢官網,原來無得自己彈嫁喎
只係內置左十幾首歌
加歌都唔得
有得自己彈,不過要睇譜彈
最衰我隻手細,好難禁制彈
係無得加歌
不過有in put 同out put
可以插喇叭同 ipod,mp3

內置十首歌list:
1. JET-ARE YOU GONNA BE MY GIRL
2. エアロスミス-WALK THIS WAY
3. ディープ・パープル-SMOKE ON THE WATER
4. ビートルズ-LET IT BE
5. SMAP-夜空ノムコウ
6. THE BLUE HEARTS-リンダリンダ
7. ウルフルズ-バンザイ〜好きでよかった〜
8. サザンオールスターズ-いとしのエリー
9. 井上陽水-少年時代
10. 長渕剛-乾杯

舊 10-02-07, 10:46 AM   #9
GEESE
Game Master
Ψ血族.狂氣之伯爵Ψ

註冊日期: Aug 2002
插ipop會有入面D歌彈乎?
否則有乜作用??

被風吹拂白色的病房中 急落的花瓣隨風飛舞著
最後的時刻來臨 回憶起最重要的人
明天將化為灰燼回歸塵土吧
櫻花於窗中看見了 我要沈睡於他們之下
被溫暖包圍著 在你的手中...
沉靜的搬離304號室之時 似乎把你再次忘記
此後我將與櫻花共舞於風中搖曳回憶著你
GEESE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-07, 11:14 PM   #10
smalltung

引用:
作者: GEESE 查看文章
插ipop會有入面D歌彈乎?
否則有乜作用??
對,可以駁嚟播歌
不過要買咪線

舊 10-03-07, 11:51 AM   #11
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

可以自己彈
要買喇

舊 10-03-07, 06:32 PM   #12
smalltung

引用:
可以自己彈
要買喇
起碼彈到三十粒音以上

舊 10-03-07, 11:53 PM   #13
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

引用:
作者: smalltung 查看文章
起碼彈到三十粒音以上
我想買.但唔知邊度仲有
點算??

舊 10-04-07, 12:36 AM   #14
smalltung

引用:
我想買.但唔知邊度仲有
點算??
聽高登人講沙田西田有
sogo唔知有冇返貨
又可以去玩具反斗城碰下運氣

舊 10-04-07, 11:04 AM   #15
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

引用:
聽高登人講沙田西田有
sogo唔知有冇返貨
又可以去玩具反斗城碰下運氣
睇左幾間玩反都係得屎滴仔版

舊 10-04-07, 04:18 PM   #16
MS331
Game Master

註冊日期: Feb 2005
睇番其他網介紹原來咁制就玩得,幾得意
無pro版搵屎滴仔版都好

此篇文章於 10-04-07 08:07 PM 被 MS331 編輯。
MS331 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-07, 08:41 PM   #17
smalltung

引用:
作者: MS331 查看文章
好似幾好玩,不過睇完官網都唔明,d指位係咪同真結他一樣?
<~玩真野完全唔掂
是但彈都得架
屎滴仔版得一粒制禁

舊 10-05-07, 06:23 PM   #18
MS331
Game Master

係西田入手$169,仲有好多貨
幾好玩,仲習慣緊高低音
有無得關機嫁
舊 10-05-07, 07:22 PM   #19
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

引用:
幾好玩,仲習慣緊高低音
有無得關機嫁
我住柴灣....沙田咁遠點去

舊 10-05-07, 11:37 PM   #20
smalltung

引用:
幾好玩,仲習慣緊高低音
有無得關機嫁
冇得熄機
頂,西田咁平總之去果度買喇

舊 10-05-07, 11:52 PM   #21
MS331
Game Master

引用:
冇得熄機
頂,西田咁平總之去果度買喇
好難快速咁彈,同一個音都唔係成日成功
mp3插input?要買咩線先得?
舊 10-06-07, 12:06 AM   #22
smalltung

引用:
好難快速咁彈,同一個音都唔係成日成功
mp3插input?要買咩線先得?
咪線

舊 10-09-07, 03:45 PM   #23
Q頭
Banned

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDgrave_terry
XBox Live Gamertagwrygrave
玩咩??
Q頭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-07, 08:15 PM   #24
smalltung

引用:
作者: Q頭 查看文章
玩咩??
彈結他囉

舊 10-09-07, 08:39 PM   #25
Q頭
Banned

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDgrave_terry
XBox Live Gamertagwrygrave
引用:
彈結他囉
可以禁chord 彈??

can i play G,F,C,Am etc
Q頭 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Guitar Hero 3 [已售] 神祕人1號 電視遊戲討論版 125 02-14-08 01:51 AM
GAF GFDM-CWM 團技術討論區 83 『稱號:¬(゜~゜)Γ !??』 真仔 街機心得交流討論區 1000 10-14-07 05:44 PM
Air Guitar smalltung 收藏品討論版 0 09-29-07 03:41 PM
GAF 「Guitar Freaks x Drum Mania」 CWM 團技術討論區 TYPE-0082 : 「Rock x Rock」 Marco 街機心得交流討論區 1001 09-25-07 09:49 PM

現在的時間是 01:14 AM

手機版 | APP版