Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版

主題工具 顯示模式
舊 07-08-03, 03:06 PM   #1
唔好記住我
God of Gamer
嗚~~

註冊日期: Feb 2003
拜 恩 性 侵 犯

涉 性 侵 犯 自 動 投 案
拜 恩 「 乖 仔 也 瘋 狂 」

向 來 是 「 乖 仔 」 形 象 的 NBA 湖 人 球 星 拜 恩 , 上 周 五 被 科 羅 拉 多 州 鷹 縣 警 署 發 出 拘 捕 令 , 指 他 涉 嫌 一 宗 性 侵 犯 指 控 , 自 動 投 案 的 拜 恩 在 繳 交 二 萬 五 千 美 元 ( 約 二 十 萬 港 元 ) 保 釋 金 後 獲 釋 。

當 地 警 方 周 日 發 表 公 布 稱 , 上 周 二 有 一 名 女 子 報 案 稱 遭 拜 恩 性 侵 犯 , 警 方 在 調 查 後 發 出 拘 捕 令 。 這 名 二 十 四 歲 球 星 被 控 在 上 月 三 十 日 在 科 羅 拉 多 州 鷹 縣 愛 德 華 區 一 間 酒 店 中 , 向 一 名 女 子 性 侵 犯 , 警 方 在 對 受 害 人 進 行 身 體 檢 驗 及 其 他 調 查 後 , 認 為 證 據 確 鑿 , 故 發 出 拘 捕 令 。 警 方 並 稱 : 「 拜 恩 在 整 個 調 查 過 程 中 非 常 合 作 。 」

警 方 : 證 據 確 鑿
但 當 地 檢 察 官 靴 拔 表 示 , 他 周 日 仍 未 決 定 是 否 向 拜 恩 提 出 起 訴 , 亦 未 看 過 拘 捕 的 報 告 ; 他 表 示 , 警 方 今 次 是 透 過 法 庭 申 請 拘 捕 令 , 而 非 往 常 般 透 過 其 部 門 。 據 《 洛 杉 磯 時 報 》 稱 , 拜 恩 向 該 報 表 示 自 己 是 無 辜 。
至 於 拜 恩 效 力 的 球 會 湖 人 隨 即 發 表 聲 明 , 為 旗 下 愛 將 給 予 支 持 。 湖 人 總 經 理 古 卓 克 在 聲 明 中 謂 : 「 這 些 指 控 與 我 所 認 識 的 拜 恩 為 人 完 全 不 合 , 拜 恩 與 我 們 共 事 了 七 年 , 他 是 我 們 所 認 識 中 其 一 最 有 為 及 正 直 的 年 輕 人 , 對 球 會 及 社 會 而 言 , 都 是 寶 貴 的 財 富 。 基 於 事 件 涉 及 法 律 問 題 , 且 正 由 警 方 處 理 , 我 們 不 便 發 表 更 多 評 論 。 」

湖 人 Nike 同 表 態 支 持
拜 恩 場 外 亦 是 球 迷 及 廣 告 贊 助 商 的 寵 兒 。 剛 與 拜 恩 簽 約 合 作 的 體 育 用 品 公 司 Nike 同 日 亦 表 態 支 持 。 Nike 發 言 人 謂 : 「 我 們 高 興 能 與 拜 恩 合 作 , 他 是 出 色 的 球 手 ; 但 由 於 這 是 法 律 問 題 , 我 們 現 階 段 不 宜 給 予 評 論 。 」 拜 恩 在 ○ 一 年 與 雲 妮 莎 結 婚 , 今 年 一 月 兩 人 更 誕 下 一 女 。
此 外 , 魔 術 後 戴 路 岩 士 唐 周 一 因 襲 擊 一 名 女 警 及 拒 捕 被 捕 , 其 後 准 以 約 八 千 港 元 保 釋 外 出 。 這 名 老 將 因 不 滿 乘 不 到 的 士 憤 而 阻 街 , 被 女 警 驅 趕 下 出 手 。 綜 合 美 國 外 電

apple 新聞
唔好記住我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-03, 03:11 PM   #2
祖羅.祖班納
어떡해 어떡해

註冊日期: Apr 2003
佢老婆唔差姐,咁都仲要去搞搞震:@_@": 犯賤....

WHY ALWAYS ME?
祖羅.祖班納 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-03, 03:15 PM   #3
chammi
強化超(獸)人

註冊日期: Jan 2003
PSN  IDkuramahk
XBox Live Gamertagkurama hk
呢野真係冇樣睇喎~~
估唔到佢都會咁做~~

舊 07-08-03, 04:19 PM   #4
下雪邊界

註冊日期: Apr 2002
湖 人 Nike 同 表 態 支 持
拜 恩 場 外 亦 是 球 迷 及 廣 告 贊 助 商 的 寵 兒 。 剛 與 拜 恩 簽 約 合 作 的 體 育 用 品 公 司 Nike 同 日 亦 表 態 支 持 。

↑NIKE支持D乜?支持佢自首定犯案?
下雪邊界 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-03, 08:33 PM   #5
God Gundam
Game Master
究極之神高達

點解個個NBA球員都咁 ,唔通有錢就周身痕

舊 07-10-03, 04:13 AM   #6
啤梨王子
The One
過氣萬人迷

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDPear_Prince
估唔到高比係d咁既人黎架!!!!
啤梨王子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-03, 11:10 AM   #7
xhidex
Senior Gamer
最強! 松本秀人!!

註冊日期: Nov 2002
引用:
Originally posted by Shinning Gundam :
係某一part特別痕姐~

鍾意o既動漫:W Gundam, G Gundam, 北斗之拳, Pretty Face, 烈火之炎, Go打Gun, etc.

鍾意o既band:X, Green Day, Limp Bizkit, Metallica, Beyond, Oasis, A'z, 多到X咁廢事打
加油!! Raze!!!

鍾意o既人:.....undefined
xhidex 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-03, 12:56 PM   #8
唔好記住我
嗚~~

引用:
Originally posted by Shinning Gundam :
咪就"周"身痕囉
舊 07-15-03, 05:36 AM   #9
Inquisitor
Registered User
お前らはげすだ!

我覺得係被誤告多D...
如果唔係點解佢會咁合作?
Inquisitor 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-15-03, 07:59 AM   #10
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
佢都發表聲明話被人屈
佢都好合作咁話要驗DNA啦

Free Kobe
http://www.freekobe.com/

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-15-03, 09:08 PM   #11
God Gundam
Game Master
究極之神高達

哎......希望冇事啦

舊 07-19-03, 01:13 PM   #12
祖羅.祖班納
어떡해 어떡해

註冊日期: Apr 2003
正式被落案起訴lu

WHY ALWAYS ME?
祖羅.祖班納 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-03, 07:43 PM   #13
碧咸23
Banned
GAF足球隊碧咸23號

通姦wor...........
碧咸23 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-03, 12:22 AM   #14
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

最高刑罰:終身監禁~

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-03, 04:45 PM   #15
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
唔通咁就玩完~~!?

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186
赤武神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-03, 04:56 PM   #16
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

PSN  IDjasonpoon
希望冇事啦
湖人仲要靠佢ga
咁難得簽到Malone,Payton返黎,我要睇4條A呀

出名o既人好易成為敲詐對象

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-03, 11:52 PM   #17
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

引用:
Originally posted by Metal Gear NT :
希望冇事啦
湖人仲要靠佢ga
咁難得簽到Malone,Payton返黎,我要睇4條A呀

出名o既人好易成為敲詐對象
受刑都無計~
"牛唔飲水唔襟得牛頭低"~
"自作孽,不可活"~

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-03, 02:48 AM   #18
其卵
Game Master

註冊日期: May 2002
引用:
Originally posted by Inquisitor :
我覺得係被誤告多D...
如果唔係點解佢會咁合作?
有無做到都好,
真係有做既,唔通訓係到唔肯合作咩
有無做都要做到好合作嫁啦

其卵 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-03, 03:38 AM   #19
Funny
Ultimate Gamer
超平和バスターズ

註冊日期: Dec 2002
祝佢好運
Funny 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-03, 06:45 AM   #20
Richter Chan
Insane Gamer

又有性侵犯
Richter Chan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-03, 12:48 PM   #21
唔好記住我
嗚~~

出事啦

佢認0左通姦
舊 07-21-03, 12:54 PM   #22
chammi
強化超(獸)人

PSN  IDkuramahk
XBox Live Gamertagkurama hk
真ga~~??

舊 07-21-03, 12:55 PM   #23
Osmosis
Game Master
依然范特西

註冊日期: Jul 2002
唔通呢次死梗?!
真係知人口面不知心.....

想像依然無限大、感覺依然說不完、音樂依然范特西
Osmosis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-03, 01:01 PM   #24
Osmosis
Game Master
依然范特西

註冊日期: Jul 2002
高比拜仁面臨入獄 承認通姦 否認強姦
7月 20 星期日 03:10 更新

【明報專訊】美國科羅拉多鷹縣檢察廳周末宣布正式起訴NBA球星高比拜仁「三級性侵犯」,若罪名成立,該洛杉磯湖人主將可能要被判入獄4年甚至終身監禁。4小時後拜仁在湖人主場史達普斯中心舉行新聞發布會,會上他強調自己無辜,但仍含淚承認通姦。

記者會上,高比拜仁全程緊握身旁的妻子雲妮莎的手,他未有就性侵犯19歲酒店女接待員一案接受任何提問,只作出一連串剖白﹕「我沒強迫對方違反個人意願,我是無辜的。但我要在各位面前承認我犯上通姦之罪,我為自己的錯誤感到羞恥。」

向太太深表歉疚

他又在會上向太太道歉說﹕「我是從心底深愛茤p,妳是我認識的人中最堅強的,很抱歉要讓妳和我們的家庭捲入這宗事件。」他最後並形容這場官司是一場戰役,強調要為自己的名譽、太太和家庭作戰。拜仁的妻子雲妮莎在整個記者會上沒有發言,但在較早前已發表聲明站在丈夫的一邊,相信拜仁是無罪的。而拜仁在丹佛的律師麥姬則表示其當事人不打算認罪,並強調今次事件屬於「兩個成人在同意的情G下發生性行為」﹔同時又抨擊控方一再作出「不適當的評語」。

8月6日首次出庭

負責案件的檢察官靴拔表示起訴拜仁是一個不容易的決定,然而經過兩星期調查後,他們已掌握到足夠證據﹕「在一再翻查各方口供與具體證據後,我認為這宗案件已不用懷疑。」高比拜仁將於8月6日首次正式上庭。

唔係下麻........:@_@": :@_@":

想像依然無限大、感覺依然說不完、音樂依然范特西
Osmosis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-03, 02:46 PM   #25
HIM

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhim927
就算告唔入, 通姦都已經令佢形象受損

HIM 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
我 和 殭 屍 有 個 約 會 3 永 恆 國 度 岸邊露伴 Neo Entertainment TREND 79 04-08-04 01:18 PM
Who has 殭 屍 宅 急 便? GimGim PC電腦遊戲討論版 0 04-24-03 09:28 PM
手電資料/新聞/討論(第二代版) ★☆無 敵☆★ 影音館 1003 02-25-03 11:43 PM
亞洲之光-南韓(拼博、團結、奮鬥) 宮本茂 體育版 24 06-23-02 02:15 PM

現在的時間是 08:18 AM

手機版 | APP版