Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 04-15-07, 12:42 PM   #1
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
屯門市中心地帶變身中.....

引用:
屯 門 市 廣 場 加 租 四 成

【 本 報 訊 】 信 和 集 團 租 務 部 聯 席 董 事 陳 少 華 說 , 屯 門 市 廣 場 3 樓 重 組 工 程 , 涉 及 20 萬 方 呎 , 動 用 1 億 元 , 現 正 進 行 第 二 階 段 租 戶 重 組 , 有 90% 樓 面 簽 署 新 租 戶 ,租 金 較 前 升 35 至 40% , 新 租 戶 包 括 首 次 進 駐 新 界 西 北 區 的 玩 具 反 斗 城 及 UA 戲 院 。
該 商 場 目 前 幾 近 全 數 租 出 , 至 上 月 底 累 積 人 流 近 700 萬 人 次 。
信 和 昨 與 UA 戲 院 及 玩 具 反 斗 城 簽 署 租 約 , 樓 面 分 別 為 3.1 萬 及 1.9 萬 方 呎 。
UA 戲 院 董 事 及 總 經 理 包 偉 龍 表 示 , 屯 門 及 元 朗 兩 區 , 現 有 人 口 超 過 100 萬 人 , 加上 越 來 越 年 輕 化 , 卻 只 得 6 間 戲 院 , 其 中 4 間 更 屬 舊 式 , 相 信 新 型 戲 院 在 該 區 發 展潛 力 甚 佳 。

反嘔城同UA都進駐,太感動了

但....屯門戲院何去何從

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線  
舊 04-15-07, 12:48 PM   #2
Sgodkyo
God of Gamer
the one

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: jaVaj ◣ 查看文章

跟唔上時代自然會被淘汰
遲d睇戲又多個選擇

引用:
屯 門 及 元 朗 兩 區 , 現 有 人 口 超 過 100 萬 人 , 加上 越 來 越 MK 化
咁樣貼切好多

舊 04-15-07, 12:53 PM   #3
龍之子
Game Master

註冊日期: Sep 2006
引用:

專俾d公公婆婆睇粵劇 一流

屯門而家先攪到呢d野
真係

出位? 笑話 真係笑話
龍之子 目前離線  
舊 04-15-07, 01:03 PM   #4
jason_kasim
我愛港女

註冊日期: Jan 2006
3DS Friend Code1590 4655 1072
PSN  IDjason_kasim
閒日都多人到爆的市中心
有埋這些新野之後人流更加不能想像
遲早食埋華都同錦華商場那邊

GBF: 787492(已放棄9成)
乖離:319,113,110 (新坑)

手機課金、影響一生、戒之戒之
jason_kasim 目前離線  
舊 04-15-07, 01:31 PM   #5
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

華都想改都改唔到啦掛.........佢條路太重要啦...一改造就影響到絛路.....
錦華就剛剛改造完成.....不過佢同市廣場隔左一隔....旺都旺左時代先.....\

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線  
舊 04-15-07, 02:32 PM   #6
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
引用:
作者: 神京 查看文章
咁樣貼切好多
120%同意

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線  
舊 04-15-07, 02:37 PM   #7
sqling

註冊日期: Sep 2005
戲院之前都傳左好耐架喇...

不過而家果D新開果D位, 之前其實係停車場黎
sqling 目前離線  
舊 04-15-07, 02:43 PM   #8
angelsky
Crazy Gamer
CL&L

註冊日期: Jul 2002
Wii U IDangelsky
3DS Friend Code4957 6769 7414
PSN  IDangelsky
XBox Live Gamertagangelskyhk
估唁到我屋企附近會有ua同玩反,假日又有好去處

舊 04-15-07, 02:51 PM   #9
edison1610
Crazy Gamer
九一終結者

註冊日期: Jul 2006
仲以為屯門係耕田添

絕殺 車輪斬 去舊迎新
=========================女忍殺==
edison1610 目前離線  
舊 04-15-07, 03:04 PM   #10
jackiecyho
Game Master
特殊戰技教導隊

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDSiulok
引用:

唔係執左好耐喇咩?

屯門巿廣場仲應付到咁多人流咩...假日去果度...我覺得d 人仲多過旺角...

舊 04-15-07, 03:07 PM   #11
sqling

引用:
作者: jackiecyho 查看文章
唔係執左好耐喇咩?

屯門巿廣場仲應付到咁多人流咩...假日去果度...我覺得d 人仲多過旺角...
變左Wellcome
sqling 目前離線  
舊 04-15-07, 04:12 PM   #12
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

引用:
作者: jackiecyho 查看文章
唔係執左好耐喇咩?
以前有傳搬去市廣場...不過而家變成ua......咁..........

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線  
舊 04-15-07, 04:17 PM   #13
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
如果屯門有反斗城,我驚日日都應負好多,「闖關」既細路囉!

舊 04-15-07, 04:27 PM   #14
呆王
Game Master

PSN  IDleocy_2011
XBox Live Gamertagleo cy
百佳旁D鋪搬既搬,執既執....
果個位多數係UA
但反斗城開向邊呢,好似冇咩大鋪位啦喎

呆王 目前離線  
舊 04-15-07, 04:48 PM   #15
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

引用:
作者: 呆王 查看文章
百佳旁D鋪搬既搬,執既執....
果個位多數係UA
但反斗城開向邊呢,好似冇咩大鋪位啦喎
仲有美心o個邊......o個邊一排又封晒板......
再落一層元氣o個邊位置都好似大興土木中............

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線  
舊 04-15-07, 04:52 PM   #16
luciferdark

註冊日期: Feb 2003
引用:
再落一層元氣o個邊位置都好似大興土木中............
頂....
係我走左先改咁多野....
我愛屯門啊....

舊 04-15-07, 05:05 PM   #17
呆王
Game Master

PSN  IDleocy_2011
XBox Live Gamertagleo cy
引用:
我諗三樓果層都有可能,好似仲有個大鋪位(近流金果面),

不過三樓果層勁少人囉,
特別係賣衫果邊,反而食果邊就多人

呆王 目前離線  
舊 04-15-07, 05:10 PM   #18
sqling

引用:
元氣個位變左行人通道
sqling 目前離線  
舊 04-15-07, 05:10 PM   #19
sqling

引用:
作者: 呆王 查看文章
我諗三樓果層都有可能,好似仲有個大鋪位(近流金果面),

不過三樓果層勁少人囉,

特別係賣衫果邊,反而食果邊就多人
食果面有直接電梯到嘛

我諗好快會整返條直落既落黎

此篇文章於 04-15-07 06:09 PM 被 sqling 編輯。
sqling 目前離線  
舊 04-15-07, 06:43 PM   #20
FOKKIT
Banned

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: sqling 查看文章
食果面有直接電梯到嘛

我諗好快會整返條直落既落黎
次次行過都冇人用...

Dexter
My Favorite Drama
FOKKIT 目前離線  
舊 04-15-07, 06:53 PM   #21
elmond
女權主義信奉者

註冊日期: Nov 2003
XBox Live Gamertagelmond1986
引用:
作者: edison1610 查看文章
仲以為屯門係耕田添
原來呢個年代仲有呢種有見地o既人

舊 04-16-07, 12:08 AM   #22
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
係因為D旺區的租金加得太勁,
迫到D要佔地較大的商戶都要搬去其他地區發展,
沙田區間開咗好多年的UA都成間拆咗,
TOYSRUS都縮到好細間,
得返D名氣大的"名店"吸國內客的金錢~!

舊 04-16-07, 02:22 AM   #23
Led Mirage

註冊日期: Feb 2003
好波,有UA

引用:
作者: elmond 查看文章
原來呢個年代仲有呢種有見地o既人
落後左大約25~30年o即\

人を変えるのは、心。
心を変えるのは、たった一言の言葉で足りる。』
スマガ -STAR MINE GIRL-
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=609322&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=348911&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=310854&fpage=1
Led Mirage 目前離線  
舊 04-16-07, 03:46 AM   #24
steve

註冊日期: Aug 2002
之前睇報紙話 UA 戲院會起係3樓
反斗城係2樓,但起係邊個鋪位就唔知...
steve 目前離線  
舊 04-16-07, 07:44 AM   #25
howwy
Junior Member

註冊日期: Nov 2006
引用:
作者: A HoManTin Work 查看文章
如果屯門有反斗城,我驚日日都應負好多,「闖關」既細路囉!
睇完呢句真係笑左出黎
howwy 目前離線  
關閉主題

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 05:32 AM

手機版 | APP版