Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 
電視遊戲討論版>Granblue Fantasy: VERSUS [格GAME / arc system works]
lwmanroy 07:31 PM 02-07-20
信和間間489,咁炒唔買啦
零式 07:59 PM 02-07-20
loading速度慢到

以為玩緊PS1 Game
mrk 02:44 AM 02-08-20
作者: holsety:
其實個Rpg mode可以雙打?
係!好似可以Online搵人幫手一齊雙打!
不過開始初期鎖左!(我暫時只過左第1章,都重未解鎖!
mrk 02:47 AM 02-08-20
作者: 零式:
loading速度慢到

以為玩緊PS1 Game
我用Pro機玩都覺得比其他2D格Game Load得慢,(由其RPG模式個Part好明顯!)
但又未算慢到玩緊PS1 格Game
希望遲下Updata會改善下啦!

PS:日本首發有15萬銷量,算個頭起得好架啦!
mrk 02:54 AM 02-08-20
作者: lwmanroy:
信和間間489,咁炒唔買啦
呢隻正Game喎!
啱啱過完新年!
加上重要咁啱遇上仆街肺炎,
個個都唔敢出街!
D人一定留係屋企打機多!(D舖重唔炒咩!
真十人€ 07:40 PM 02-08-20
個RPG mode normal講幾句打一場卒時間短 loading又長,都覺得幾悶。
本來都無打算打hard mode。
但係 hard mode打落又幾好玩,幾有挑戰性。
真十人€ 01:49 AM 02-09-20
作者: 真十人€:
個RPG mode normal講幾句打一場卒時間短 loading又長,都覺得幾悶。
本來都無打算打hard mode。
但係 hard mode打落又幾好玩,幾有挑戰性。
原來個挑戰性來我自我ge白痴
hard mode打アルバハ打到timeout要搵人救援
見到人地同武器低lv過我但攻同HP高我成幾倍先察覺到要填滿武器個啲格
ヨコ男 03:29 AM 02-09-20
隻GAME行得慢跳得近對空易, 地上戰GAME...
不意打比其他GAME易睇, 投幾難解
打背/欺詐都易睇易擋
而版邊個個都大大力
擋多D等下機會啦

(好想講侍魂好玩D)
pulpman 09:17 AM 02-09-20
聽聞賣 code 可以回返game 錢。。。。真??
Kello820 09:46 AM 02-09-20
作者: ヨコ男:
隻GAME行得慢跳得近對空易, 地上戰GAME...
不意打比其他GAME易睇, 投幾難解
打背/欺詐都易睇易擋
而版邊個個都大大力
擋多D等下機會啦

(好想講侍魂好玩D)
格神總結得好
對人戰好鬼難跳入,特別打rank好多人鐘意用鞭女打龜等人跳
雖然隻game未打熟,但熟左估計都係差唔多咁上下

作者: pulpman:
聽聞賣 code 可以回返game 錢。。。。真??
真,只要價格合理就好快脫手,爭住要果隻
我琴日賣左430,前日朋友賣左兩個450,而家仲有幾個賣緊但佢死唔降價暫時未有人要
最誇張既時候day1有人賣到600不過唔識既

以上全部為人民幣,經某大交易平台
11281984 06:29 PM 02-09-20
作者: Kello820:
格神總結得好
對人戰好鬼難跳入,特別打rank好多人鐘意用鞭女打龜等人跳
雖然隻game未打熟,但熟左估計都係差唔多咁上下

真,只要價格合理就好快脫手,爭住要果隻
我琴日賣左430,前日朋友賣左兩個450,而家仲有幾個賣緊但佢死唔降價暫時未有人要
最誇張既時候day1有人賣到600不過唔識既

以上全部為人民幣,經某大交易平台
430我即刻買多隻日版放~~
Kello820 06:28 PM 02-10-20
打左兩日rank,主玩團長,副玩ゼタ同メーテラ
好少搜到格上對手,只打同水平升得有d慢,可能打到A123咁上下就停一停先

好想講點解ローアイン會係C級角色,就算角色性能再差,但只要死前儲夠100%就已經有一半贏面
而且所謂一半係指有做世界樹對策既玩家,冇做既根本就係死硬,咁既性能放喺rank戰度真係異常過份
ok fine,我剩係想知咁幾時nerf?
kinpingk 09:10 PM 02-10-20
格闘模式係咪得網上對戰及1p對2P--有冇街機模式?
強化人間ですの~★ 10:14 PM 02-10-20
作者: kinpingk:
格闘模式係咪得網上對戰及1p對2P--有冇街機模式?
single咪係囉
零式 12:50 PM 02-11-20
好少搜到格上對手,只打同水平升得有d慢,可能打到A123咁上下就停一停先

好想講點解ローアイン會係C級角色,就算角色性能再差,但只要死前儲夠100%就已經有一半贏面
而且所謂一半係指有做世界樹對策既玩家,冇做既根本就係死硬,咁既性能放喺rank戰度真係異常過份
小樹樹又真係幾屈機...

而家高RANK係咪多數用鞭妹? 我見佢D招都又打得又控得
Kello820 03:56 PM 02-11-20
作者: 零式:
小樹樹又真係幾屈機...

而家高RANK係咪多數用鞭妹? 我見佢D招都又打得又控得
鞭妹係幾常見,同團長差唔多多.我自己最少遇到既男女角分別係バザラガ同カタリナ
另一個原因多多少少都因為隻game角色太少,普遍鐘意玩女角既人又比較多
ヨコ男 05:38 PM 02-11-20

新屎坑lobby仲係多人
玩打開格game個班經常晚晚拔苗
都幾多用簡易既新手打緊(應好好快無)

ローアイン緊係廢啦,
隻game無幾可一rd兩次超必
超必唔識擋都係平均2500左右
對策係hold guard 佢中/下就避

奧義剩避火再死擋最多1000
仲要有比人打番轉頭既風險
平時得招ex當身勁
係ex當身時係咁痴埋去就好難守
連技又無力,比人拉打自己除左食野都埋唔到去
Kello820 07:20 PM 02-11-20
作者: ヨコ男:
新屎坑lobby仲係多人
玩打開格game個班經常晚晚拔苗
都幾多用簡易既新手打緊(應好好快無)

ローアイン緊係廢啦,
隻game無幾可一rd兩次超必
超必唔識擋都係平均2500左右
對策係hold guard 佢中/下就避

奧義剩避火再死擋最多1000
仲要有比人打番轉頭既風險
平時得招ex當身勁
係ex當身時係咁痴埋去就好難守
連技又無力,比人拉打自己除左食野都埋唔到去
我團長蓄力技都一路慣左簡易,已經壞手勢,連平時非combo單發都會無意識用埋簡易
但其他角色就冇呢個問題

世界樹除左雷以外其他果3招用避け/回り込み處理起黎係冇乜大問題,係雷個持續時間同自帶引力特別煩
不過實戰時對手將呢幾招組合起黎一齊用又唔同講法
假設對面貼身石柱用得好既話想次次都避晒招雷真係好難,又或者可以賴online有少少delay
至於傷害,按半血前後既傷害修正,完整咁擋住一次雷目測都差唔多900傷害
剩係避火再死擋真係唔止1000咁少,好睇對面點用

其實以會受幾多傷害為前提黎做對策就已經係好奇怪,到底係對策不足定係呢招太霸?我個人會話係後者

另外世界樹冇錯係有被攻擊判定,但ローアインhp係會鎖住左剩1打唔死,而且世界樹自帶霸體,招式唔會因為被攻擊而中斷
呢招而家個性質就係賭,對面如果冇死咁好大機會死既就係自己
所以出緊既時候比人打返轉頭又或者收招後比人入一套打死我都覺得影響唔大,冇乜所謂
ヨコ男 10:10 PM 02-11-20
岩岩打完ローアイン
仲要事前練過
點知都輸左幾次先避到晒
最麻煩係要識分唔同距離見到綠色波應唔應該跳
Kello820 05:22 AM 02-12-20
格神咁勁都要輸幾次
我地呢d普通人真係冇把握次次都避晒

anyway,總結一下
唔係話個個用親ローアイン既都難打,有d真係亂用送人頭
但遇到識用既就會好容易feel到世界樹到底有幾過份
鈴蘭 05:25 PM 02-13-20

唔過份啦,仲nerf隻野唔駛玩
四招必殺技入面得一招係可以當combo parts 等於隻野常時無火力
但起攻又唔係特別勁
KBSN識避其實又唔會入到人 結果成隻角色淨係可以睇ユグユグ

ユグユグ又其實過多一個星期應該屈唔到人
anyone 12:29 AM 02-14-20
2次打完40normal 都彈game可以點搞
鈴蘭 12:32 AM 02-14-20
作者: anyone:
2次打完40normal 都彈game可以點搞
打バブさん之前重開隻game 好似會有幫助
anyone 01:18 AM 02-14-20
最新記錄打左5次全部彈
Kello820 08:03 AM 02-14-20
作者: 鈴蘭:
唔過份啦,仲nerf隻野唔駛玩
四招必殺技入面得一招係可以當combo parts 等於隻野常時無火力
但起攻又唔係特別勁
KBSN識避其實又唔會入到人 結果成隻角色淨係可以睇ユグユグ

ユグユグ又其實過多一個星期應該屈唔到人
抖左一日去玩地雷社隻dreq2
1周目突發搶左個首白,2周目先慢慢睇劇情,估計要睇兩三日
gbvs下星期再玩,如無意外會玩到p5s出

https://www.youtube.com/watch?v=-GJ0RtkFOp8
講返隻ローアイン.睇人用得有板有眼,打得又算幾好睇
弱角個實感唔係好大,但千其唔好叫我用,男角而家真係冇心機練
1 2 3 4 5 

返回主題版面