Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-08-18, 10:41 AM   #551
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
易武出發點係好,亦都好似其他師兄咁講可以專情玩有愛角色
但就少左好多樂趣
以前4代打到隻角色解鎖會好期待佢D招係點,升上去開到C6先知勁唔勁,用唔用得過
以家角色都未出現,把武器已經可以入手玩,每隻角色除左試EX技同無雙之外就完
無腦D就全世界拎把公廁飛標就清場
7代加埋天地人旋風,角色除左外觀有分別,其餘打法都完全一樣咁就無咩癮
正如隔離GUNDAM加個DIVE,變左全世界都一半時間DIVE,太單調就好快悶
由手機版發出
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-18, 11:32 AM   #552
charcsc2000
God of Gamer
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
作者: Squall-Lucifer 查看文章
無雙九一定有,放心,KOEI不會放棄無雙+三國這招牌
這可是KOEI的DNA啊
咁要睇下真三8賣得幾多隻....我係怕佢賣得太少可能沒真三9...哈哈~
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-18, 11:37 AM   #553
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
正傳出慢左只係因為xx無雙多左
我覺得一定有一年會睇到成個福袋都放無雙
由手機版發出
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-18, 11:39 AM   #554
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
我當年真三真四咩角色都練滿咁濟
自從係換武器 我連三隻都練唔起囉

大佬呀你唔玩許諸 張角姐
我玩完其他就會用架啦,以前許諸配火屬一個home run都扣唔少,好多打法去發揮隻角色架
咁講同你打格鬥game唔需要存在蘇聯佬印度佬青狼得阿龍阿ken有咩分別?
由手機版發出
其實簡單d...而加係用武器代替角色....
選你喜歡角色, 用你喜歡武器...

話哂都9x隻角色...點樣練齊....可能你有耐性...但好多人沒咁既衡心...
而且易武你可以唔用...沒人逼你...
舊 02-08-18, 11:40 AM   #555
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: wing 查看文章
無雙九一定會有, 爭在點出o者.

我好有興趣知道呢隻賣得差D定FYK果隻MGS喪屍賣得差d.
咁我情願買真無8啦..話哂係重新制作..
MGS喪屍係用人地資源....fyk死開啦...
舊 02-08-18, 11:42 AM   #556
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: HakiK 查看文章
易武出發點係好,亦都好似其他師兄咁講可以專情玩有愛角色
但就少左好多樂趣
以前4代打到隻角色解鎖會好期待佢D招係點,升上去開到C6先知勁唔勁,用唔用得過
以家角色都未出現,把武器已經可以入手玩,每隻角色除左試EX技同無雙之外就完
無腦D就全世界拎把公廁飛標就清場
7代加埋天地人旋風,角色除左外觀有分別,其餘打法都完全一樣咁就無咩癮
正如隔離GUNDAM加個DIVE,變左全世界都一半時間DIVE,太單調就好快悶
由手機版發出
gundam其實唔悶...只係佢個dlc搵笨...
以前gundam vs年代就算街機都係咁玩..

講返真無....都係果句啦....武器模組勝於角式...
其實大家只需分開睇就得...
先選角式, 後選武器...
當然有人唔認同....但我相信暗榮確係咁唸....

不過天地人旋風真係太屈...佢又唔似得火炎無雙咁, 有得加防加攻...

此篇文章於 02-08-18 11:45 AM 被 charcsc2000 編輯。
舊 02-08-18, 11:53 AM   #557
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
最令我卻步係不足20FPS...
其他還好說....

舊 02-08-18, 11:57 AM   #558
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
引用:
作者: charcsc2000 查看文章
gundam其實唔悶...只係佢個dlc搵笨...
以前gundam vs年代就算街機都係咁玩..

講返真無....都係果句啦....武器模組勝於角式...
其實大家只需分開睇就得...
先選角式, 後選武器...
當然有人唔認同....但我相信暗榮確係咁唸....

不過天地人旋風真係太屈...佢又唔似得火炎無雙咁, 有得加防加攻...
因為火炎無雙有個更屈既grade可以直接秒

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-18, 11:59 AM   #559
yorkyork

註冊日期: May 2010
有得換武之後,
我隻隻角色都係玩兩下就變左用呂布把野,
除左無雙唔同真係冇乜分別
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-18, 12:10 PM   #560
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: yorkyork 查看文章
有得換武之後,
我隻隻角色都係玩兩下就變左用呂布把野,
除左無雙唔同真係冇乜分別
拿拿拿...呢個明顯係玩家問題...沒人叫你咁玩...
重覆一下...易武係比你用第二武器做backup...唔係比你轉第二把武
舊 02-08-18, 12:11 PM   #561
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: 強化人間ですの~★ 查看文章
因為火炎無雙有個更屈既grade可以直接秒
玩完火炎無雙後...我覺得真三無個天地人系統都唔叫屈....因果邊仲屈...
場場都打千幾二千人...但我唔覺得自己有斬咁多人...
真三無一場有斬500人我都覺得好多了...
舊 02-08-18, 12:20 PM   #562
Sar8
The One

引用:
拿拿拿...呢個明顯係玩家問題...沒人叫你咁玩...
重覆一下...易武係比你用第二武器做backup...唔係比你轉第二把武
咁如果係咁既意向應該係只換得support型既武器....
同埋個系統比你咁玩,人地覺得個系統唔好居然怪個玩家「玩錯」,我理解不能

舊 02-08-18, 12:28 PM   #563
kanone
Game Master

註冊日期: Dec 2004
尋日買左 玩左一陣
幅地圖大但好荒涼 得幾隻老虎
d npc會俾場景卡住...............
另外支弓實在太神奇wwww
kanone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-18, 12:35 PM   #564
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: Sar8 查看文章
咁如果係咁既意向應該係只換得support型既武器....
同埋個系統比你咁玩,人地覺得個系統唔好居然怪個玩家「玩錯」,我理解不能
又係你們話易武太屈...變左無趣..
咁咪堅持用返主武器咪得....
舊 02-08-18, 12:36 PM   #565
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: kanone 查看文章
尋日買左 玩左一陣
可唔可以比多d comment????
我睇人玩有時都好悶...係咪行....係咁衝...睇到我訓著...
舊 02-08-18, 12:37 PM   #566
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
作者: kanone 查看文章
尋日買左 玩左一陣
FRAME數係咪真係咁悲劇...

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-18, 12:45 PM   #567
charcsc2000
J神哥

睇返巴哈, 好似pro版玩真三8先沒事....非pro版完全悲劇....
舊 02-08-18, 12:58 PM   #568
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
引用:
作者: wing 查看文章
無雙九一定會有, 爭在點出o者.

我好有興趣知道呢隻賣得差D定FYK果隻MGS喪屍賣得差d.
100% 係 MGS , 話晒 真三國無雙 8 都係 三國歷史

隻 MGS 試左 BETA 都唔知玩咩 , 依隻應該支持及爆機淺嘗。

PS系總共 5826隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,341
全球最佳排名10771,11717 ,https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html
風間鈴木仁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-18, 01:03 PM   #569
Sar8
The One

引用:
又係你們話易武太屈...變左無趣..
咁咪堅持用返主武器咪得....
咁樣叫自欺欺人

舊 02-08-18, 01:13 PM   #570
chrischun
Juliuscrui

註冊日期: Jan 2005
Nintendo Switch IDJuliuscruiz
XBox Live GamertagJuliuscruiz
我唔係pro機,可以放棄

舊 02-08-18, 01:13 PM   #571
シスグノ
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2011
Wii U IDJulian_Lau
引用:
作者: fami~yan 查看文章
FRAME數係咪真係咁悲劇...
係。

無理由放棄大眾嘅PS4一般機機主囉
由手機版發出
シスグノ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-18, 01:22 PM   #572
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: シスグノ 查看文章
係。

由手機版發出
我懷疑暗榮唔跟SONY指示....用PRO機做藍本寫GAME....
就好似XBOX X咁...食雞用XBOX S玩完全係悲劇...
舊 02-08-18, 01:28 PM   #573
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
其實有無得唔行open world學以前咁齋打一關?
利申完全無睇過情報
由手機版發出
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-18, 01:46 PM   #574
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
我懷疑暗榮唔跟SONY指示....用PRO機做藍本寫GAME....
就好似XBOX X咁...食雞用XBOX S玩完全係悲劇...
站在生意立場,冇理由自己咁做。反而係SORRY指示就勉強有可能。
要PRO先玩到既,一傳出去就全世界唔係PRO就唔會買;
即使真係有人會為無雙而入PRO,利潤都唔係到佢袋。

此篇文章於 02-08-18 01:56 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-18, 01:48 PM   #575
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: シスグノ 查看文章
係。

由手機版發出
未必係專登放棄, 可能係個新engine性能太差.

標籤
真三國無雙8

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] PS4/PS3/PSVita 『真・三國無双 英傑伝』 steve 電視遊戲討論版 34 08-14-16 06:47 PM
[ETC] 「真・三國無双」15周年 安安 電視遊戲討論版 53 01-04-16 02:45 AM
[3DS] 真・三國無双 VS [日版已售] seed2005 手提遊戲機討論版 155 07-23-12 03:02 AM

現在的時間是 08:19 PM

手機版 | APP版