Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-11-19, 03:09 PM   #751
darkvolver
God of Gamer
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
以下係小島自己的回顧﹕

https://www.youtube.com/watch?v=yEZkDUCjTR4

舊 12-12-19, 10:04 AM   #752
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
http://atoun.co.jp/products/atoun-model-y

題外話

各類骨架形狀並不是虛構的
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-19, 10:30 AM   #753
darkvolver
頹冗

又講下近況先﹕

事緣玩hard mode開始做legend of legends發現一個問題,就係面對600KG的貨要上山頂真係要起番d橋才可以運過去。

另外,開始開發神秘基地connection。

舊 12-14-19, 10:53 PM   #754
hlcw99
Senior Gamer
LAZY KING

註冊日期: Dec 2013
PSN  IDhlcw99
我都爆左機, 留守東部擦LOL中.....

的確對好多MGS粉, 呢隻既戰鬥係有少少失望

劇情方面小島都係較善長寫男性羈絆....
hlcw99 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-19, 10:43 PM   #755
aquarius
Game Master

用實彈打㡳晒D貨物獵人
原來要包屍再拎去火葬場火化
如果屍體放置48小時該區域係咪會發生虛爆
(我放置咗一日先發覺應該要火化晒佢哋..)

此篇文章於 12-15-19 10:50 PM 被 aquarius 編輯。
舊 12-16-19, 08:32 AM   #756
darkvolver
頹冗

引用:
作者: hlcw99 查看文章
我都爆左機, 留守東部擦LOL中.....

的確對好多MGS粉, 呢隻既戰鬥係有少少失望

劇情方面小島都係較善長寫男性羈絆....
在nami年代,佢成日都想離開另行發展....現在出現DS係一件好事,始終一味靠MGS食老本,對玩窕來講不是好事。

引用:
作者: aquarius 查看文章
用實彈打㡳晒D貨物獵人
有機會拿一支Lv3無傷害機槍便可以清佢地場。

舊 12-16-19, 09:30 AM   #757
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
作者: aquarius 查看文章
用實彈打㡳晒D貨物獵人
咁睇唔開用實彈?
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-19, 09:44 AM   #758
darkvolver
頹冗

引用:
作者: izumo 查看文章
咁睇唔開用實彈?
我印象中地雷針會叫醒暈左的人。

殺人,運車,燒屍...........成件事好有電影feel

舊 12-16-19, 10:00 AM   #759
izumo

引用:
作者: darkvolver 查看文章
我印象中地雷針會叫醒暈左的人。

殺人,運車,燒屍...........成件事好有電影feel
我通常只敢殺焚化爐邊果班 懶得車太遠
舊 12-16-19, 10:10 AM   #760
darkvolver
頹冗

引用:
我通常只敢殺焚化爐邊果班 懶得車太遠
我個時成日有deadman叫我燒屍........所以開架貨車加個任務仔,運埋d屍去燒,此動作其實係另一番體驗,反正順路。

另外,現在開始減小zipline數量,因為運超大貨很小有用。現在亦開始找被隱藏的基地。

舊 12-16-19, 10:28 AM   #761
izumo

引用:
我個時成日有deadman叫我燒屍........所以開架貨車加個任務仔,運埋d屍去燒,此動作其實係另一番體驗,反正順路。

另外,現在開始減小zipline數量,因為運超大貨很小有用。現在亦開始找被隱藏的基地。
某個場 5星清晒D ZIP LINE就拆得
果D 山結去湖結ge 貨車運輸任我係一定唔會做...
舊 12-16-19, 11:57 AM   #762
Chris Redfield
クリス.レッド

註冊日期: May 2005
Nintendo Switch IDSW-1401-0972-8521
3DS Friend Code0173 1380 4358
PSN  IDChris_kyoman
XBox Live Gamertagmsc97msy
射暈好似比用睡眠彈快醒?
我用睡覺榴彈砲多,入去個base慢慢搶完野出番黎都未醒

艦娘老婆list
金剛、榛名、大和、Bismarck、扶桑、山城、Iowa、Warspite、大鳳、加賀、Saratoga、Ark Royal、摩耶、羽黑、親王、北上、神通、阿武隈、時雨、夕立、秋月、照月、初月、萩風、鹿島

小弟打機直播link
Chris Redfield 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-19, 12:26 PM   #763
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
射暈完埋去補多腳?
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-19, 12:40 PM   #764
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
暈已經唔駛補多腳吧,星星ICON即係暈咗

反而用綁的話就好快解,要盡快埋去補腳
測試好似射頭的話會即時綁+暈埋
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-19, 12:43 PM   #765
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
索槍只係綁住唔係暈,過一陣會解
要埋去補一腳先暈,又或者條索射中頭就即暈

睡眠同暈係唔會再醒
由手機版發出
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-19, 01:21 PM   #766
darkvolver
頹冗

引用:
作者: Chris Redfield 查看文章
射暈好似比用睡眠彈快醒?
我用睡覺榴彈砲多,入去個base慢慢搶完野出番黎都未醒
引用:
作者: 真!DC 查看文章
射暈完埋去補多腳?
由手機版發出
引用:
作者: 野良猫 查看文章
暈已經唔駛補多腳吧,星星ICON即係暈咗

反而用綁的話就好快解,要盡快埋去補腳
測試好似射頭的話會即時綁+暈埋
引用:
作者: Kain 查看文章
索槍只係綁住唔係暈,過一陣會解
要埋去補一腳先暈,又或者條索射中頭就即暈

睡眠同暈係唔會再醒
由手機版發出
禁樣講啦....我用橡膠子彈機槍lv3射到人倒地,佢地係好耐都不會醒。
除左清左場後,你再進入地區,而地雷針掃到你長期停在一個位置,他們便會開始醒。

舊 12-16-19, 01:28 PM   #767
darkvolver
頹冗

補充一條影片﹕0:47 d畫風係比業界行前左不小......

https://www.youtube.com/watch?v=jnCxXPGQmTk

舊 12-16-19, 02:21 PM   #768
aquarius
Game Master

引用:
咁睇唔開用實彈?

做side quest無攞鎗
求其立把算 :P

Sent from my iPhone using Gaforum
舊 12-16-19, 02:22 PM   #769
真!DC
Banned User
奉行我道

只係比較歐美風啫
由手機版發出
舊 12-16-19, 02:35 PM   #770
darkvolver
頹冗

引用:
作者: 真!DC 查看文章
只係比較歐美風啫
由手機版發出
OT:
原來mads有套戲1月上....好鬼似big bossbb

死火啦.....小島隻game會不會愈燒愈有。

https://www.youtube.com/watch?v=oMHwRal-AR8

舊 12-17-19, 08:52 AM   #771
darkvolver
頹冗

琴日終於做由farm去到Peter,送pizza及酒的任務,都真係幾煩。

同埋原來自己真係有主線任務沒有做。

舊 12-17-19, 06:23 PM   #772
izumo

引用:
琴日終於做由farm去到Peter,送pizza及酒的任務,都真係幾煩。

同埋原來自己真係有主線任務沒有做。
唔煩 加速骨架 拎多對鞋 開始跑啦你
舊 12-17-19, 08:29 PM   #773
darkvolver
頹冗

引用:
唔煩 加速骨架 拎多對鞋 開始跑啦你

琴日跑完,好在之前起左不小橋。

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 12-18-19, 12:15 AM   #774
Head Shooter
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDcipher001
引用:
琴日跑完,好在之前起左不小橋。

有公路的話橋都唔洗,揸車啦
Head Shooter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-19, 12:48 AM   #775
真!DC
Banned User
奉行我道

農場唔係冇公路經咩?
由手機版發出

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[ETC] 中國父親怕嬰兒外出染肺炎 自製《Death Stranding》同款密封艙 neo2046 電視遊戲討論版 10 04-15-20 07:53 PM
放 全新 DEATH STRANDING 別注版 Thermos 保溫杯 魚伕 買賣專區 1 12-03-19 10:18 PM
徵 PS4 全新原裝正版手制 或用 全新 DEATH STRANDING 別注版 Thermos 保溫杯 + 證件套 換 魚伕 買賣專區 0 11-22-19 11:49 PM
Director import圖片一問 Metal Gear NT 手機資訊/電腦軟硬討論 2 04-12-06 08:24 AM
有無人有DIRECTOR 8.5?? 大雄 手機資訊/電腦軟硬討論 2 10-18-03 12:00 AM

現在的時間是 12:23 AM

手機版 | APP版