Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-08-14, 11:05 PM   #101
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
整隻合集出黎賣好過啦
20周年
起碼環保得黎唔會咁大反感

此篇文章於 12-08-14 11:07 PM 被 小嘉 編輯。
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-14, 11:14 PM   #102
華倫君島陽平
Crazy Gamer
去打工

註冊日期: May 2002
PSN  IDKENNEDY84BOND
XBox Live GamertagBond XX

呢隻野呢?咁就冇下文拿?SE

舊 12-08-14, 11:47 PM   #103
hinasaki
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2005
FF1-6已經喺NDS上真重製過
我唔期待去到FF14級 但而家係連PS2 DCFF7水準都冇 直情upscale俾你算
仲想人用4k mon玩PS1野 痴鳩線
hinasaki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-14, 11:48 PM   #104
now_loading
God of Gamer
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
引用:
作者: TSZ 查看文章
好心拉,出呢d game網上公佈或者輕輕帶過算拉,仲要扮大牌
我覺得最罪大係呢樣, 重要扮上菜只出PS4 ..
以為fans 係傻仔台下high high 高叫同比錢..

如果阪口係殺左Square, 咁近呢十年呢班Square 高層係殺左Square d fans, 更罪大惡極..
現在人又冇, 錢又冇, 手腳慢, 技術又走樣..

此篇文章於 12-08-14 11:50 PM 被 now_loading 編輯。
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-14, 11:53 PM   #105
遊戲怪
Ultimate Gamer
高達DX

註冊日期: Jul 2005
PSN  IDhkboy2007
不過ff12開始已經走下坡 小一間咁既廠唔覺得可惜
祗係好奇 咁多隻都重製 何解ff7唔重製 佢前身ps2版ff7前傳都熱賣啦

在打機既過程中迷走...
在電影中尋找故事...
在小說世界中尋找那個什麼~深度既內涵...
遊戲怪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-14, 12:05 AM   #106
TSZ
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDI-c-eman
引用:
作者: now_loading 查看文章
我覺得最罪大係呢樣, 重要扮上菜只出PS4 ..
以為fans 係傻仔台下high high 高叫同比錢..

如果阪口係殺左Square, 咁近呢十年呢班Square 高層係殺左Square d fans, 更罪大惡極..
現在人又冇, 錢又冇, 手腳慢, 技術又走樣..
由FF13-2開始距已經不斷甘出d相反民意既game, 我吾識日文無睇日本討論區,吾知果邊d反應點,唉,退出主機專做手機game算拉

舊 12-09-14, 12:08 AM   #107
小嘉
The One

引用:
作者: TSZ 查看文章
由FF13-2開始距已經不斷甘出d相反民意既game, 我吾識日文無睇日本討論區,吾知果邊d反應點,唉,退出主機專做手機game算拉
手機GAME 咪一樣營運得唔好
舊 12-09-14, 12:28 AM   #108
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
引用:
作者: hinasaki 查看文章
FF1-6已經喺NDS上真重製過
我唔期待去到FF14級 但而家係連PS2 DCFF7水準都冇 直情upscale俾你算
仲想人用4k mon玩PS1野 痴線
FF6未有囉
都等左好多年
PSV3DS求其一部整隻remake還下我心願都好喔

唔好同我講手機果隻喎

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-14, 12:57 AM   #109
朝霧 海斗
Crazy Gamer
GBF 周防天音:)

註冊日期: Aug 2011
引用:
作者: 小嘉 查看文章
其實IOS/An機果隻FFD 都幾好玩架

以任天堂時代角度去睇既話..相反黎睇, SE其實 無進步過

SE都進軍左動漫市場 都唔係純粹GAME廠

(SE有無考慮出新一集FFT..明明新果幾集D 設計都係黎自FFT果度
GBA果隻審判就唔好搞我 )

舊 12-09-14, 01:01 AM   #110
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: 朝霧 海斗 查看文章
日系RPG 質素黎講

而家只有Falcom 先有資格代表到日系RPG
難以認同..
falcom只有伊蘇1 and 2能成為日系的RPG的經典..
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-14, 01:14 AM   #111
【麥斯】
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

FALCOM既YS7, 樹海在海外都有好高既評價,
已足夠對FALCOM既肯定
【麥斯】 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-14, 01:20 AM   #112
小嘉
The One

引用:
作者: aquarius 查看文章
難以認同..
falcom只有伊蘇1 and 2能成為日系的RPG的經典..
你其實有無玩其他FALCOM既GAME架

YS6有無玩過
舊 12-09-14, 01:23 AM   #113
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: 朝霧 海斗 查看文章
其實IOS/An機果隻FFD 都幾好玩架

以任天堂時代角度去睇既話..相反黎睇, SE其實 無進步過

SE都進軍左動漫市場 都唔係純粹GAME廠

(SE有無考慮出新一集FFT..明明新果幾集D 設計都係黎自FFT果度
GBA果隻審判就唔好搞我 )
松野都出走左了,FFT唔會再出架啦
你期待松野整皇家騎士團續作好過

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-14, 01:25 AM   #114
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
唔知係佢好命定點,佢d 鬼佬出的game 又好玩禾,真係酸死capcom, konami
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-14, 01:32 AM   #115
小嘉
The One

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
松野都出走左了,FFT唔會再出架啦
你期待松野整皇家騎士團續作好過
我諗都無咩機會
SLG 式微左
好少GAME 廠會整
PSP 果隻真係百玩不厭
舊 12-09-14, 02:03 AM   #116
朝霧 海斗
Crazy Gamer

引用:
我諗都無咩機會
SLG 式微左
好少GAME 廠會整
PSP 果隻真係百玩不厭
SLG仲有魔界戰記頂住

舊 12-09-14, 02:06 AM   #117
朝霧 海斗
Crazy Gamer

引用:
作者: aquarius 查看文章
難以認同..
當年卡卡佈三部曲咁長遠就唔講
你最少應該玩完空軌3部曲先評價Falcom

當年都係靠空軌Falcom先番到身

舊 12-09-14, 02:07 AM   #118
Shadow 神
混沌與光明的創造者

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDShadowNel
佢不如出隻合集包哂 7, bc, cc, dc
個堆野,然後放俾人 download 或者 psv 算啦
唔駛 ps4 又大宣傳丫??

PSN: ShadowNel
wii friend code: 3580 5742 2557 1699
Shadow 神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-14, 02:11 AM   #119
cax12
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2003
XBox Live Gamertagcax12
引用:
作者: mrk 查看文章
我會等值崩!!(最多當係獎杯大作囉!)

PS:話說我PS1年代只係試左一震就冇玩啦!
PS2:SE話~~拿我會出中文版,速For水!
罷買原因係我Steam 版買左都仲未得閒玩!
cax12 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-14, 02:19 AM   #120
遊戲怪
Ultimate Gamer
高達DX

註冊日期: Jul 2005
PSN  IDhkboy2007
一諗到大電視 仲係用方塊人去玩 火都黎

在打機既過程中迷走...
在電影中尋找故事...
在小說世界中尋找那個什麼~深度既內涵...
遊戲怪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-14, 02:45 AM   #121
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: Shadow 神 查看文章
佢不如出隻合集包哂 7, bc, cc, dc
個堆野,然後放俾人 download 或者 psv 算啦
唔駛 ps4 又大宣傳丫??
我好想係PSV玩FF7CC架 佢死都唔肯出Download版

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-14, 02:53 AM   #122
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
Crisis core 同FF14 真係近年算正嘅FF(打左4個月only)

之後就FFX HD , Remaster 得好有誠意…明顯靚左好多

相反見到隻FF15 真係零期待………

舊 12-09-14, 03:40 AM   #123
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
其實出番第九集,仲好…

舊 12-09-14, 09:01 AM   #124
okabe

註冊日期: Aug 2002
引用:
好左好多,已經有唔少人課佢D GAME
隻DQSML同隻FFRK算係呃到飯食
其實你見佢係手機到出咁多GAME,投資唔少人力物力
都知道佢家用機唔會好似以往咁,尼個都唔只係SE
其他日廠既走向都係咁,尼緊仲有3隻FF TITLE既GAME係手機出
仲整埋個divein呃人錢
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-14, 09:07 AM   #125
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
佢一定要keep住個品牌倒錢落主機個屎坑推廣

如果唔係過幾年d手機新坑就無人課

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Final Fantasy VII remake? Ho1982 電視遊戲討論版 1 04-15-07 11:29 PM
[SFC]Final Fantasy VII neo2046 電視遊戲討論版 1 03-10-06 01:15 AM
final fantasy VII一問 燃燒君 PC電腦遊戲討論版 6 06-08-05 01:23 AM
[手機]Before Crisis - Final Fantasy VII neo2046 手提遊戲機討論版 27 09-24-04 12:42 AM
[NDS]Final Fantasy VII DS 發表 neo2046 手提遊戲機討論版 21 05-23-04 06:54 AM

現在的時間是 05:01 PM

手機版 | APP版