Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 13 53 103  ... 最後
~清談館~>關注本土權益,光復香港運動
大覺屋師真 02:24 PM 10-29-12
講真, 香港回歸果日就算我地幾唔鐘意, 大家都知回歸係歷史帶落嚟不可變嘅現實, 最多都係移民走, 邊有人會諗咩港獨.
依家d大陸狗官將港共管治不力搞出嚟嘅一鑊泡, 推卸晒落完全不知從何而來嘅敵對勢力, 中共一向嘅賴屎賴屁性格
HEERO 02:30 PM 10-29-12
作者: 陸奧 貴志:
都係o個回事:請指教如何抵抗中共軍事'解放'香港的方法(唔好講焦土喇,用人海戰術)

我唔覺得中共會俾你自由獨立囉
你已經講到是要打仗靠軍事力占領層面
你可以想下蒙古係中共手上點樣分裂出去做參考
尼個時候大致有3方面可做...
1.政治外交講掂佢
2.建立自己的軍隊
3.找外國勢力援助
不過去到要打的話, 可能到時大陸都有各地起義打緊仗了
小昭Teddy 02:41 PM 10-29-12
老實講, 中共呢D極權政權, 講獨立仲難過推翻中共
你獨立佢實屠城, 反正佢都殺慣
要中共不滅但又可以獨立冇乜可能
Einhander 02:46 PM 10-29-12
作者: HEERO:
1.政治外交講掂佢
2.建立自己的軍隊
3.找外國勢力援助
外蒙某程度上係中國自己踢出去用黎頂住ussr o架(或者可以反過來話ussr特登拉走外蒙都係驚第時會比人直接殺入去)...
家陣外蒙有部份人因為冇啖好食想回歸, 中共打死都唔制
Dyhalt Rushifar 02:52 PM 10-29-12
作者: HEERO:
1.政治外交講掂佢
2.建立自己的軍隊
3.找外國勢力援助
1. 香港冇政治人才,而且同土共講數根本就仲慘過同黑社會講數,黑社會都話有錢就有得傾吖…
2. 有咩地方俾你練兵?軍備既經費亦絕對不菲…
3. 比較可行,不過大前提係眾國有咩藉口去打爆中國,同時冇人可以保證佢地唔會賴死唔走。

都係果句,除非有世界末日/第三次,否則土共真係會千秋萬世。
一般人可以取得既武力手段同軍隊差太遠,人地就殺人唔眨眼,你就講仁義道德,起咩義呀…
女裝少年 03:11 PM 10-29-12
作者: Dyhalt Rushifar:
3. 比較可行,不過大前提係眾國有咩藉口去打爆中國,同時冇人可以保證佢地唔會賴死唔走。
當香港宣佈獨立
中共派軍隊過黎
就係對他國的侵略行為
以世界警察自稱, 最想債主死的債仔就有借口出兵

同埋可嘗試向中國(中華民國)救助
打著[今日香港, 明日台灣]的旗號向台灣借兵
而反正台灣的兵又係響美國度黎
我相信美國會很樂意把刀出借
以台灣之手搞死大陸
Einhander 03:20 PM 10-29-12
美帝打中共 > fallout世界
地球owata\/

用屎忽想也知道是不可能的事
真!DC 03:22 PM 10-29-12
中美經濟關係密切,
點會出兵,最多咪出下口
由手機版發出
Einhander 03:26 PM 10-29-12
呢個世界暫時未冇兩個核大國直接打過仗
不過打得就一定即變ww3
大家到時都唔洗諗咩獨立o架啦, 等死把啦
T.K. 03:27 PM 10-29-12
無實際利益,好難要美帝出手喎
真係要出兵,西藏問題已經可以出,點睇利益上都大過香港
我認為香港嚴密緊守,減慢被赤化既速度,中共真係未必頂到十年<<你見今年北邊幾混亂
問題係而家呢個賤格政府,想極速赤化本港0姐
Einhander 03:32 PM 10-29-12
有咩利益大得過攬炒
除非香港挖到eot啦
女裝少年 03:35 PM 10-29-12
用屎忽黎諗野
當然諗唔出[冇可能]既論點

美國出兵打中國
頂盡都係解放中國
唔通會進駐中國將果度變成美國領土咩
邊個得閒養你十億難民
對中國黎講只會係共產黨下台的改朝換代
中美的經濟貿易仍可繼續
而且美國可以解放中國有功
爭對更好的交易條件
Einhander 03:37 PM 10-29-12
哦, 女裝少年又爭取到美帝攻打中共機會

話時話, 之前有幾多個"被解放"嘅國家
可以同美帝平等談判? 我好想知
女裝少年 03:38 PM 10-29-12
作者: Einhander:
呢個世界暫時未冇兩個核大國直接打過仗
不過打得就一定即變ww3
大家到時都唔洗諗咩獨立o架啦, 等死把啦
引用#55一句
都係果句,除非有世界末日/第三次,否則土共真係會千秋萬世。

所以我提出了美國躲在台灣背後借刀的可能性
仲有....你以為你唔搞獨立, 共產黨就唔會搞死你?
好似#33果篇文所講咁
你唔獨立, 共產黨話扣你帽子話你獨立
再以廿三條等黎搞死你
Einhander 03:42 PM 10-29-12
為左獨立機會攬炒全世界所有人
呢啲叫中二病\ /

借台灣班人解放大陸, 你仲活係六七十年代?
Einhander 03:43 PM 10-29-12
其實呢個TOPIC好有年度大事潛力
好多人都好努力上緊位
真!DC 03:44 PM 10-29-12
我諗小布薯年代都唔會夠膽正式對中國出兵
經過越戰韓戰美國國民亦唔會支持哩d燒錢燒人命玩意
美國恰下小國就會
由手機版發出
Einhander 03:46 PM 10-29-12
小布薯年代都唔會夠膽打核大國啦
要打一早古巴危機時打Q左
大山椒魚 03:54 PM 10-29-12
從英國將香港出賣俾中共開始,
香港已經冇哂獨立或者自治既可能

香港唯一能夠做既就係盡量守護剩下既野
小昭Teddy 03:55 PM 10-29-12
作者: 大山椒魚:
從英國將香港出賣俾中共開始,
香港已經冇哂獨立或者自治既可能

香港唯一能夠做既就係盡量守護剩下既野
其實英國都唔算出賣, 而係當年英國根本冇本錢同大陸傾, 大陸要操落黎香港點都守唔到. 有得選, 英國都想係度繼續搵錢啦
陸奧 貴志 03:57 PM 10-29-12
作者: 女裝少年:
當香港宣佈獨立
中共派軍隊過黎
就係對他國的侵略行為
以世界警察自稱, 最想債主死的債仔就有借口出兵

同埋可嘗試向中國(中華民國)救助
打著[今日香港, 明日台灣]的旗號向台灣借兵
而反正台灣的兵又係響美國度黎
我相信美國會很樂意把刀出借
以台灣之手搞死大陸
唔係你叫獨立就全世界要承認其他國家唔承認你獨立你都仲未係獨立,到時就只係國家內政問題…

用屎忽黎諗野
當然諗唔出[冇可能]既論點

美國出兵打中國
頂盡都係解放中國
唔通會進駐中國將果度變成美國領土咩
邊個得閒養你十億難民
對中國黎講只會係共產黨下台的改朝換代
中美的經濟貿易仍可繼續
而且美國可以解放中國有功
爭對更好的交易條件
你覺得美國可以全身而退分毫不傷?

個人認為最多係慘勝,但唔好忘記佢仲有個老對手叫俄羅斯…

為左扮大佬救香港呢個小地,值唔值真係有排計
女裝少年 03:57 PM 10-29-12
強國勃起
當當美帝都要睇佢頭
仲要爭佢錢扮死狗
美國想中國死, 呢點可以話肯定

想出兵打死你, 都要出師有名
香港宣佈獨立而中共出兵
這種侵略行為
就能使以世界警察自稱的美國出師有名

中二病
就算係, GAF不是就有中二病變世界的實例嗎?
小昭Teddy 04:01 PM 10-29-12
強國勃起
當當美帝都要睇佢頭
仲要爭佢錢扮死狗
美國想中國死, 呢點可以話肯定
睇下爭幾多錢, 中國人有名言: 跪係度借, 企係度還

邊個要扮死狗睇下借幾多, 真係開戰, 乜債都冇架喇
Einhander 04:01 PM 10-29-12
美帝唔係想中共死
美帝係想中共聽教聽話
你連呢點都唔明你何德何能係度同我拗政治?
Einhander 04:04 PM 10-29-12
作者: 小昭Teddy:
睇下爭幾多錢, 中國人有名言: 跪係度借, 企係度還

邊個要扮死狗睇下借幾多, 真係開戰, 乜債都冇架喇
何止乜債都冇, 直頭乜Q都冇啦
當中共比人打到黎門口, 佢手上淨返LAST一張攬炒卡
有人敢肯定佢一定唔會用?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 13 53 103  ... 最後

返回主題版面