Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 照相館

主題工具 顯示模式
舊 04-22-06, 12:00 AM   #1
ZERO NEKO
God of Gamer

註冊日期: Dec 2001
Nintendo Switch ID3666-9476-8489
PSN  IDzeroneko
XBox Live GamertagZero Neko
1Dmk2入手兩周年的紀念品

真高興他能陪小弟踏入第二年呢,雖然以機能上對比現在的新科技開始脫節或過時,但到現在這一刻我仍感足夠及滿意,希望來年繼續幫我捕捉滿意的作品
這個所謂"紀念品"的球體,我稱它為地球儀, 這東西在入手1Dmk2第一年巳想手入,奈何訂購麻煩,直至剛好最近有代理,才能

http://acratech.net/
PS. 1仔的body真係好重,我試過很多波頭,很多的低角度下都和它聲稱的付重能力不附,直到有位前輩用過來給我試,我才感受到甚麼是波頭

用1仔的大大,你都整番過XD

敗家尚未成功,開箱仍需努力
ZERO NEKO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-06, 12:02 AM   #2
Strider
初段

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDAStrider
XBox Live GamertagStriderAdrian
大...大炮啊!!!
如果手持真係好甘...

可唔可以post多d個波頭既相睇下啊?
(我知道呢個應該係貴野來的...)

舊 04-22-06, 12:07 AM   #3
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

註冊日期: Mar 2002
零貓劑劑大毒...
看見個診金...我就.....

可以做多些GAF業界測試嘛
例如那些當你想這樣,那樣呢

舊 04-22-06, 12:10 AM   #4
KKH
Anti-audiophile
你聽到了空氣的聲音嗎

偶像~~

恐怕用幾 G o既離心力, 點 fing 都唔會走位~~~
KKH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-06, 12:13 AM   #5
萬能俠
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: KTN
上面那張相再睇真d 其實都係測試相呢~!
在海邊, 重型武裝 + full set 腳架!
四個字: 穩如泰山!

AF-S 70-300VR 4.5/5.6 + Ais 35mm 2.8
萬能俠 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-06, 12:18 AM   #6
KKH
Anti-audiophile
你聽到了空氣的聲音嗎

引用:
作者: KTN
零貓劑劑大毒...
看見個診金...我就.....

當零貓...
想做這樣的事...
又做那樣的事...
:
:
隨心所欲的感覺必定無與倫比~~
KKH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-06, 01:38 AM   #7
ZERO NEKO

Nintendo Switch ID3666-9476-8489
PSN  IDzeroneko
XBox Live GamertagZero Neko
- 整體重量(連快拆板座) 少於1磅 (0.45 千克)
- 可負載達 25 磅 (11.4千克) 器材於任何角度
- 可隨意設置器材於任何角度
- 嚴謹 C.N.C. 機器製造
- 左手控制旋鈕 (具有右手控制旋鈕版本)
- 兼容 Kirk, Arca, R.R.S. 等大部份廠商的快拆板
- 美觀黑色光滑電鍍鑄成
- 可安裝至所有標準腳架 (1/4-20 and 3/8-16 ).
- 水平旋轉並設有角度刻度
- 堅固精密製作
- 美國製造
- 波頭扣緊後不會移動
- 波頭沒有有潤滑油或油性機油,不會弄污器材及造成污漬
- 所有控制旋鈕特別設計, 不會因震動造成鬆馳或掉落
- 專利申請
KKH講到我似怪物咁 XD 你才是我偶像 XD

敗家尚未成功,開箱仍需努力
ZERO NEKO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-06, 08:46 AM   #8
OldCake
Moderator

註冊日期: Aug 2004
嘩.............好波.......

舊 04-25-06, 01:04 PM   #9
hygog
Junior Member

註冊日期: Mar 2006
個波頭好似好好力咁播

刻度要黎做乜?影全景?
咁影全景要幾多度一張?唔係有1/3 OVERLAP就可以比電腦拼咩?

How do you define?
Man, I am getting dizzy now.
hygog 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 08:02 PM

手機版 | APP版