Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 12-05-19, 03:08 PM   #1151
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
間期限定任務內容(~31 Dec)

The missions are:
Lv 2 (cost 450) Nemo - complete all 9 missions
Lv 1 (cost 400) Nemo - Sortie 50 times
Impact site camo - deal 500k damage
dark space camo - defeat an enemy at least 4 times 12 times (ouch)
AE logo - win 20 battles
Titans logo - any top score (the 4) 12 times
50 RT - Sortie 25 times
10k dp - sortie 10 time
neck scarf - win 2 battles
AEUG logo - top personal score 5 times

舊 12-05-19, 03:10 PM   #1152
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
y高達 勁唔勁?

咩色系的?

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-19, 03:29 PM   #1153
wing
格鬥低手

引用:
作者: pet3 查看文章
y高達 勁唔勁?

咩色系的?
紅色. 我估遲下出多隻黑色都唔奇.

聽講唔算好勁, 枝炮的爆風好細, 而且身體肥壯, 著彈面積都好大. 不過好似話炮同副武光槍都可以密密射

舊 12-05-19, 04:34 PM   #1154
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: wing 查看文章

聽講唔算好勁, 枝炮的爆風好細, 而且身體肥壯, 著彈面積都好大. 不過好似話炮同副武光槍都可以密密射

紅色和黑色
性能故事好像是一樣

咁我自己油黑色吧

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-19, 04:41 PM   #1155
wing
格鬥低手

引用:
作者: pet3 查看文章
紅色和黑色
性能故事好像是一樣

咁我自己油黑色吧
我唔肯定原著內的性能係咪一樣. 不過佢只要泛用轉支援/突擊, 然後改少少stats, 又可以做一部新機.

我都鍾意黑色多d.

舊 12-05-19, 04:52 PM   #1156
KENSNAKE
Ultimate Gamer
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
引用:

可以用到2次反擊撞。好矛。

Gp02級 火神炮好勁.

此篇文章於 12-05-19 04:56 PM 被 KENSNAKE 編輯。
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-19, 05:25 PM   #1157
kog
Moderator
リン・ミンメイ

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: Hunter 查看文章
真係出Z系列機, リック・ディアス

12月每週 10連無料
19/12 STEP抽獎, 5個STEP
15+30+30+30+30=135金
免費+半價+三星+三星+奧干服=50抽.....唔中

此篇文章於 12-05-19 11:03 PM 被 kog 編輯。
kog 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-19, 06:06 PM   #1158
wing
格鬥低手

引用:
19/12 STEP抽獎, 5個STEP
15+30+30+30+30=135金
我估聖誕新年出 mk II....................... 依家唔駛抽咁盡喎

舊 12-05-19, 09:56 PM   #1159
KENSNAKE
╮(╯_╰)╭

引用:
我估聖誕新年出 mk II....................... 依家唔駛抽咁盡喎
半價抽中。
舊 12-05-19, 10:08 PM   #1160
wing
格鬥低手

引用:
作者: KENSNAKE 查看文章
半價抽中。
我都係半價抽中, 對住550c都唔輸蝕

此篇文章於 12-06-19 09:31 AM 被 wing 編輯。
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-19, 07:38 PM   #1161
Hunter

註冊日期: Jan 2002
對過幾次リック・ディアス又唔係特別勁
唔知係對家未用熟 OR 對家技巧一般

引用:
宜家先得100金
我一星期先玩2至3次, 都唔知儲唔儲到135金
應該抽3 STEP就算

要留金, 我估新年可能又有抽獎EVENT

此篇文章於 12-07-19 07:42 PM 被 Hunter 編輯。
Hunter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-19, 05:15 PM   #1162
KENSNAKE
╮(╯_╰)╭

引用:

宜家先得100金
應該抽3 STEP就算

力奇戴亞斯 雖然係勁,但hit box比想像中大用落好易死。
舊 12-09-19, 09:35 AM   #1163
wing
格鬥低手

引用:
作者: KENSNAKE 查看文章
力奇戴亞斯 雖然係勁,但hit box比想像中大用落好易死。
呢個真係大魔同勇士的宿命, 連邦機真係天生細骨架佔盡著數.

依家500同無限場次次都一堆力奇戴亞斯, 琴晚有一鋪自己team全部加奇

對住咁多力奇, 用GP02同FA真係有著數..... 不過我都係仍然用力奇

舊 12-09-19, 09:42 AM   #1164
wing
格鬥低手

引用:

宜家先得100金
應該抽3 STEP就算

如果有join活躍的clan就一定儲到

舊 12-09-19, 07:46 PM   #1165
kog
Moderator
リン・ミンメイ

135金都不是必中,我60抽都冇中....

舊 12-09-19, 07:49 PM   #1166
kog
Moderator
リン・ミンメイ

有冇人買了支炮?好唔好用?
話晒20萬,貴過部MS....

舊 12-09-19, 08:31 PM   #1167
kog
Moderator
リン・ミンメイ

買代幣送大炮(SML)
https://vdpro.jp/pss.gundam1/

舊 12-09-19, 08:41 PM   #1168
wing
格鬥低手

我未拿到nemo.... 但之前對過好多次nemo, 冇見過有人用呢枝野.

舊 12-09-19, 08:57 PM   #1169
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
力奇戴亞斯打埋身亂戰一流喎
一個硬字都已經玩死晒對面

本身亂戰最強EZ8都要行埋一邊

舊 12-09-19, 09:13 PM   #1170
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
我未拿到nemo.... 但之前對過好多次nemo, 冇見過有人用呢枝野.
我見過1次隊友用,可能20萬太貴...

我當初以為nemo同GM特裝型差不多,
但nemo多咗"空中減慢落地"e招就玩法就唔同晒。

不過GM2支槍兩飛過熱...

此篇文章於 12-09-19 09:19 PM 被 kog 編輯。
舊 12-10-19, 12:24 AM   #1171
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
工會情報 目前ALS有BUG

好似以前SEEDD 戈種綠LOCK照有誘導既BUG

但我就仲未試到點用

えっと、説明致しますと誘導がない武器(例えばマゼラ砲)に誘導がつくことですね

ASLという、自動誘導起動が普段つかないもの全てにつくことです

バルカンなどのASLがついている兵装をうった後に兵装を構えてうつとこちらからは明後日の方向に向いているはずの弾が被弾判定になるってやつです

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-19, 09:46 AM   #1172
wing
格鬥低手

引用:
作者: kog 查看文章
我見過1次隊友用,可能20萬太貴...

我當初以為nemo同GM特裝型差不多,
但nemo多咗"空中減慢落地"e招就玩法就唔同晒。

不過GM2支槍兩飛過熱...

琴晚入手nemo, 我本來想用, 但望一望枝槍....90過熱....痴線
再望一望枝20萬炮.... 似乎同陸高180差唔多, 射程仲短D..... 算數.

此篇文章於 12-10-19 09:49 AM 被 wing 編輯。
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-19, 09:53 AM   #1173
wing
格鬥低手

引用:
作者: kog 查看文章
135金都不是必中,我60抽都冇中....
呢D野講彩數, 果時6號機level 2 我抽左百幾金, 機又冇, 連槍都冇

舊 12-10-19, 03:00 PM   #1174
Ginji
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: GN00508771 查看文章
工會情報 目前ALS有BUG

(略
5CH有講

好簡單咁講一講

著彈前換武器

きっと 彼らがのぞいてる
Ginji 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-19, 09:12 PM   #1175
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
琴晚入手nemo, 我本來想用, 但望一望枝槍....90過熱....痴線
再望一望枝20萬炮.... 似乎同陸高180差唔多, 射程仲短D..... 算數.
GM2支槍威力1500射程300M,而火箭炮威力1500射程375M,
同原高達情況一樣,支槍弱過支炮,基本上不會選支槍.

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] 「機動戦士ガンダム バトルオペレーション2」Mobile Suit Gundam: Battle Operation 2︱基本免費/攻略交流區 開放中 安安 電視遊戲討論版 144 08-02-18 07:53 PM
[PS3] 機動戰士 Gundam Battle Operation 約戰及討論區 Vol.3 GN00508771 攻略及心得交流區 1522 04-30-17 02:00 PM
放 Gundam Battle Operation 賈圖專用勇士Code siuterry 買賣專區 0 01-25-15 02:58 PM
[PSV] 機動戰士 Gundam Battle Operation 配信決定! square-enix 手提遊戲機討論版 3 05-30-13 11:49 PM
[PS3] 機動戰士 Gundam Battle Operation 約戰及討論區 7月27號 BUG修正, RX-78-2,格魯古古參戰 頭POST追加WIKI Vol.2 GN00508771 攻略及心得交流區 1007 08-14-12 07:02 PM

現在的時間是 08:38 AM

手機版 | APP版