Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 10-20-22, 10:34 AM   #1
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
《就是青春》(Youniverse) | 77台 HOY TV

舊 10-20-22, 10:48 AM   #2
IDGAF
The One

MIRROR演唱會事故之後應該無咁快有得睇《全民造星》的情況下,
試睇咗《就是青春》,
個節目似乎幾揼本,拍晒MV、整埋個靚靚個基地,
不過,睇咗兩集都唔覺得似選秀Show咁的,
反而似睇班素人練好晒歌上台表演咁,
無乜真人show、訓練、比賽元素咁。

77台呢間免費電視台都幾奇妙,
開台唔係好耐已經改咗三次名,
由奇妙電視>香港開電視>HOY TV…

『就是青春』 |第一集 完整版 |有咩聽到YOUnion 團長陳柏宇Jason O晒嘴?|18位學員6個月密集訓練驗收成果
https://youtu.be/cAgUeJhAs20
4位YOUnion 包括後援團團長 #陳柏宇 、團員 #葉巧琳 、#曾樂彤 及 #黃靜藍 初次與18位學員見面,對甘多位學員感覺如何呢? 究竟YOUnion 團長陳柏宇Jason 聽左D咩令佢有呢個反應???

18位學員經過6個月密集訓練,包括唱歌 、跳舞同埋形象指導等,各位都成功蛻變,係時候驗收成果啦! 係正式進入比賽前,18位學員除左要係40度高溫下完成MV #不讓青春留白 拍攝工作外,更突然收到特別任務,要分組於指定時間完成。

想緊貼比賽,支持你心目中既學員,記得記得記得留意香港開電視77台逢星期六晚 8:00PM
/
就是青春|逢星期六晚 8:00PM|香港開電視77台

『就是青春』|第二集 完整版 |18位學員分3組進行團體淘汰賽 |邊個學員令星級樂迷黃妍心動|有機會唔止淘汰一個??
https://youtu.be/RhqC9TsFSkY

此篇文章於 10-20-22 12:45 PM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-21-22, 12:46 AM   #3
昏迷童子Sleepy
God of Gamer
新澳門殖民星住民甲

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDAI_Sleepy
兩次改名各有原因......
第一次改名...因為個台本身已經夠哂奇妙啦...(當時)奇妙到連本土都唔係度度收到......
第二次改名...因為上次改壞名...結果極速俾大家KUSO成香港kai電視甚至香港電視......

睇你咁講...其實兩個節目看點根本好唔同......
造星係睇參賽者點由素人成長到見得下人0既過程......
而家呢個參賽者響節目一開已經係完成品變左係以前新秀歌唱大賽咁款......

P.S.
其實講黎都哂氣...殖民星暫時仲未搵到任何合法方式睇呢個台......

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
昏迷童子Sleepy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-22, 09:31 AM   #4
IDGAF
The One

引用:
作者: 昏迷童子Sleepy 查看文章
P.S.
其實講黎都哂氣...殖民星暫時仲未搵到任何合法方式睇呢個台......
以為佢Upload『就是青春』完整版上Youtube係想比海外觀眾睇添。

舊 10-23-22, 11:39 AM   #5
昏迷童子Sleepy
God of Gamer
新澳門殖民星住民甲

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDAI_Sleepy
睇清楚d原來係......
電視台自己唔做野結果要製作公司自己放上水管俾外地人睇係咩野玩法......

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
昏迷童子Sleepy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-22, 01:59 PM   #6
IDGAF
The One

引用:
作者: 昏迷童子Sleepy 查看文章
睇清楚d原來係......
電視台自己唔做野結果要製作公司自己放上水管俾外地人睇係咩野玩法......
唔知,真係好奇妙~!
我都係偶然上網搵到,
原來77台其他節目好似《馬田港原味》《離鄉別井的故事》Summer Girls 2022等等…
Youtube都有得睇。

https://youtube.com/playlist?list=PL...zIWuMJpWEr1w5k

此篇文章於 10-23-22 02:03 PM 被 IDGAF 編輯。
舊 11-26-22, 11:35 AM   #7
IDGAF
The One

呢個節目頭3集首播時都有睇,
之後要追新舊動畫太忙停咗,
見佢出咗5集就係電視節目表消失以為已經腰斬咗,
但最近又見佢出返宣傳改做逢星期一至五,每晚播半個鐘的形式咁進行,
應該會睇下的。(搵7cfu加持?)

目前淘汰咗的多數都因為係幼齒及無自信
淨返落嚟的參賽者,跳舞、唱歌水平其實唔差,
不過,暫時又唔覺邊一個特別有星味咁,
唔知仲有無得玩大變身之類的環節執返靚d呢?

此篇文章於 01-31-23 08:28 PM 被 IDGAF 編輯。
舊 01-31-23, 08:35 PM   #8
IDGAF
The One

呢個比賽節目的賽制真係好奇怪,
雖然話中途有參賽者中咗Covid,
都無理由空降兩個網紅落去玩吧?
最多咪轉做計分制,計返邊個總成績最高入十強、五強、三甲咁玩。

個決賽又係得啖笑,係要造到大熱奪冠咁,
但明明之前個冠軍連每集的焦點鏡頭都無乜…

論壇跳轉

現在的時間是 07:14 AM

手機版 | APP版