Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 04-16-21, 06:58 PM   #451
王小虎
God of Gamer

註冊日期: Apr 2002
咁第一集個任務其實同成個故事有冇關係?定係只係咁啱咁蹺某人搵Batroc的一個job?

聽講原本故事有好多關疫病同疫苗,但怕同現實太相似所以reshoot時cut咗好多。

新角色

呢集喺劇情來講同以後發展應該最緊要,Bucky有咗解決或者解決的方向,Sam揸定主意延續legacy,Torres得到二手貨變身Falcon,見到Isaiah個孫Eli。新角色即係Madame Hydra,搵Walker跟住落嚟應該可能唔會出現U.S.Agent(忠),而變成出現Captain Hydra(奸)。我feel到有第二季,或者新的Captain America電影。
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-16-21, 08:44 PM   #452
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
某人終於下定決心真不錯,只是怕有些人到現在還要說政治正確

另一個人終於要成為那個身份了

希望有不錯的收尾不要像旺達幻視讓人失望

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-16-21, 11:24 PM   #453
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
神鵰·俠 pre-end
收咗大部份支節,等新隊長下集新裝出場威威,最後一集應該兩位主角都會打打打啦
Agent13仲有冇得出場呢?

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-17-21, 01:20 AM   #454
王小虎

新角色原來"應該"第一次出場係喺Black Widow,而家掉咗次序,所以個cameo變得有啲冇頭冇尾。
https://heavy.com/entertainment/marv...louis-dreyfus/
舊 04-17-21, 03:29 AM   #455
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
原案套 FAWS 放嚮 Black Widow 之後。所以睇嗰陣完全唔知佢係乜水,更加唔知佢代表邊個勢力~ 鞋~

舊 04-21-21, 11:58 AM   #456
王小虎

Emilia Clarke Joins Marvel’s ‘Secret Invasion’ at Disney Plus (EXCLUSIVE)
https://variety.com/2021/film/news/e...l-1234955746/#!

之前有報Olivia Colman(The Crown第三季個英女皇)傾緊,不過未confirm。
https://www.msn.com/en-us/movies/new...us/ar-BB1fS0Hc
舊 04-21-21, 04:54 PM   #457
肉羊哩咖
griffin611

FAWS 結局無責任預測

1. Sam 最後都會做 Captain America
2. James 會向個老人家講係佢係殺佢個仔嘅兇手
3. James 了咗個心結就返去 Wakanda 「隱居」
4. 老人 Steve 會出場
5. Sharronn (25%)/個美國參議員(50%)係 Power Broker,佢玩兩邊打佢就乘機搵錢
6. 第五話出場嘅 Fontaine 係替 Thunderblot 做事
7. Walker 最後唔洗死,不過要入冊
8. Torres 會繼承 Falcon (50%) / 死(50%)
9. Isaiah Bradley 嘅事會因為 Sam 而公諸於世,獲得平反
10. Good Ending (75%)
11. 班 Flag Smashers 會全員陣亡(40%)/ 死剩 Karli (60%)
12. 會有 mid-credit 同 post-credit 片,會同 Young Avengers 和/或 Thunderbolt 有關

此篇文章於 04-21-21 05:02 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-21, 05:16 PM   #458
Eking

註冊日期: Feb 2006
....
重係覺得FAWS血清事件係想連去RED-HULK 同SHE-HULK.....

舊 04-22-21, 03:59 PM   #459
肉羊哩咖
griffin611

報導指 Sony 同滴住嚟達成誇年協議,令 Sony 啲電影可以嚮後者啲電視台,包括 D+上面播,不過!係要嚮 Netflix 上完/唔要之後~意味 Spiderman 可以上 D+(如果你仲未睇嘅話)
https://deadline.com/2021/04/disney-...us-1234741215/

咁樣 Sony 又有水食,電影部個老細,都係條度叔嚟,同滴住嚟現任個 CEO 齊名咁滯;前者最有名嘅事績,係一手咳鬼咗 Ghostbuster (2016) 個筆蓆,當時仲拍緊,結果套片無噉蝕~

舊 04-23-21, 04:50 PM   #460
肉羊哩咖
griffin611

唔~~~

FAWS 第一季結局:無預期中咁好,Sam 就畀足時間佢發揮,James 反而幾路人;打就好過 WV 個結局,不過仍然唔係咁精彩,尤其比起前五話;一個反派終於做返啱嘅事,另一個反而成為最大嬴家。好多預測都唔中~ 而好多謎の角式仍然無解~好明顯可以有第二季。

[追加]最後個標題好「誤導」下噃。

成季感想隨後。

此篇文章於 04-23-21 05:41 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 04-23-21, 07:11 PM   #461
王小虎

仲有個可能

Sharon係skrull,佢一定要舖排入侵,Sharon係最好選擇。
舊 04-23-21, 08:49 PM   #462
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
雖然結尾很多算意料之中,不過也算不錯的收尾,後段某文戲對部份香港人應很感慨吧

某人漂白反之某人黑化

引用:
作者: 王小虎 查看文章
仲有個可能

Sharon係skrull,佢一定要舖排入侵,Sharon係最好選擇。
有可能

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-21, 11:47 PM   #463
C.Ryo
Game Master

Nintendo Switch ID4426 5495 5212
美國巨鵰與冬兵·完
六集都好過WV好多,完都算完得幾完滿
唔…

Sam 大表演一集,打同speech都正
Bucky 相對比較行行企企
US agent 變咗Madame Hydra嘅人
Agent13 又係反派,真Power Broker係個炸車阿伯?
黑老隊長被平反,阿孫等做young avenger

此篇文章於 04-24-21 12:11 AM 被 C.Ryo 編輯。
舊 04-24-21, 03:09 AM   #464
肉羊哩咖
griffin611

回上:
炸死晒剩低嘅 Flag Smashers 嗰位阿伯,初頭唔認得,之後睇啲解說片話佢係 Zemo 個管家(啫係 Alfred)

舊 04-24-21, 09:24 AM   #465
C.Ryo
Game Master

竟然伯伯係…

不過突然又confirm 呢系列show runner會開拍電影Captain Anerica 4, 唔知season 2出先定movie出先?

私毛應該之後lead Dark Avengers / Thunderbolts?

此篇文章於 04-24-21 11:22 AM 被 C.Ryo 編輯。
舊 04-24-21, 02:33 PM   #466
肉羊哩咖
griffin611

推測有兩個:一係續落去 Armoured Wars;二係會有第二季,事關金球獎提名,WV 就掟咗去短篇,而 FAWS 就提名咗去劇集類別,但係暫時 Phase 5 都未見有呢套上塝,可能只係玩嘢;亦有可能係電影版,木宰羊。
https://www.hollywoodreporter.com/he...lman-exclusive

此篇文章於 04-24-21 02:36 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 04-25-21, 02:41 PM   #467
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
引用:
作者: C.Ryo 查看文章
美國巨鵰與冬兵·完
六集都好過WV好多,完都算完得幾完滿
唔…

Sam 大表演一集,打同speech都正
Bucky 相對比較行行企企
US agent 變咗Madame Hydra嘅人
Agent13 又係反派,真Power Broker係個炸車阿伯?
黑老隊長被平反,阿孫等做young avenger
我覺得wv除左消費左快銀之外
好過呢套神雕與楊過好多....

舊 04-25-21, 03:35 PM   #468
420secured
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2020
引用:
作者: 神名レオ 查看文章
我覺得wv除左消費左快銀之外
好過呢套神雕與楊過好多....
+1

WV係衰頭幾集慢

此篇文章於 04-25-21 03:41 PM 被 420secured 編輯。
420secured 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-25-21, 08:52 PM   #469
C.Ryo
Game Master

引用:
作者: 420secured 查看文章
+1

WV係衰頭幾集慢
講build character得更吸引就梗係靚女好睇啲,鵰同俠就發展係比較正路普通,係有番啲正常故事情節睇相對豐富啲咁
wv浪費咗太多時間故弄玄虛,但實在又無故事推進用途,玩9完成鎮人又可以拍拍羅柚走人,美魔女大曬

舊 04-25-21, 09:36 PM   #470
420secured
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2020
引用:
作者: C.Ryo 查看文章
講build character得更吸引就梗係靚女好睇啲,鵰同俠就發展係比較正路普通,係有番啲正常故事情節睇相對豐富啲咁
wv浪費咗太多時間故弄玄虛,但實在又無故事推進用途,玩9完成鎮人又可以拍拍羅柚走人,美魔女大曬
wv 最實在係補完番wanda 之前電影無的character back story + 佢同vision的love story

鵰俠好多野setup未來用,但好多character (e.g zemo power broker flag smasher) 真係come and go, 比起主角falcon變new cap, john walker變 us agent會深刻好多 ..
420secured 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-26-21, 02:02 PM   #471
肉羊哩咖
griffin611

隊長個遺產究竟係啲乜

FAWS 成套都係講人物,主要都係同隊長個盾有關嘅三條友描寫。三位演員都好戲,一眾配角中兩位,一個紫色一個老嘅好搶鏡。故仔就弱,有人話個 Super Soldier Serum 線有啲似 Lord of the Rings。問題最大係主要對家,可能因為傳聞中要臨急改寫嘅緣故。搞到佢哋部份行動前後唔夾。而個「謎の黑手」真係都好多人都估中,不過有幾多嘢唔通。政治嘅,有人嫌佢 woke,又講政治,不過唔少人反駁 CA 由創造嘅緣起到演變都係政治性。本人以為呢套比起 Watchmen 同 The Boys,呢套又唔算係咩。

同 WV 拍埋比,呢套好啲,起碼唔會話話都堆起嘅謎,而結局又唔完滿。呢套未必噉引人去追,但啲動作起碼悅目啲,標題主角有趣好多。

總結,好。

舊 04-29-21, 12:30 AM   #472
肉羊哩咖
griffin611

Gina Carano 被炒之後,連佢有份客串嗰話 Bear Grylls 主持嘅 Running Wild 都抽起咗。而家會上返,五月十號。有冇乜微言大義,木宰羊。

https://twitter.com/beargrylls/statu...512896000?s=21

舊 04-30-21, 07:02 PM   #473
肉羊哩咖
griffin611

無意外地,今個禮拜上 FAWS 製作特輯,講人物故事特技,一粒鐘到冇期望到會有啲乜。反而套片提到波多黎各,因為地震去唔到嘅事,暗示咗少少有改過個劇本,但好無稜兩可,都唔好話有乜細節。而早兩日個主要編劇受訪時講到明,滴住嚟唔准公開講有冇改劇本嘅事。

舊 05-01-21, 09:34 PM   #474
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
老鼠帝國遲遲唔肯喺香港出D+,咁小弟焗住要上公海搵料。

連續幾日煲完WV同FAWS,前者鋪排稍勝後者

WandaVision

白Vision獲得記憶後下落不明,雖然擁有已故舊Vision嘅記憶,不過呢個應該可以當係全新角色看待。

Monica承接已故老母意志接管SWORD,應該會同Nick Fury, Captain Marvel及班Skrull會合上太空。(即SM:FFH片尾見到Nick Fury所在嘅Skrull太空船)

咁啱喺本作獲得同CM同等嘅超能力,應該可以大派用場。

Wanda嘅紅女巫能力完全覺醒,開始鑽研果本暗黑魔導書。Doctor Strange 2應該係涉及Wanda玩魔導書玩到失控開啟唔同時空嘅通道需要DS幫手執手尾掛

FAWS

阿Sam搞完一大輪後,總算尊重Steve嘅原本意願,正式擔上第二代美國隊長嘅職位,恭喜恭喜。最後仲幫埋老黑人超兵平反

Bucky嘅描寫無Sam咁大起伏,基本上就係佢嘅心理醫生所講,有個朋友陪伴就自然會放低心結及以往嘅罪惡感。

Zemo非常搶鏡。佢應該唔會困喺呢個監倉好耐。(不過奇怪係點解Wakanda仲要將佢交俾聯合國監獄,而唔係將佢收埋喺佢哋自己嘅高科技監獄?)

Flag Smashers冇乜好講,都只係驅動故事嘅反派。尤其係慢慢令John Walker成魔發揮咗好大作用。

John Walker話佢成魔但又魔唔晒,臨尾有機會替Lemar報仇都仲係決定救班人質先。總之就係一個難以預測嘅(亦正亦邪?)灰色角色,心理極度不平衡。尤其擅自飲咗嗰支超兵配方,副作用就係將佢嘅本性無限放大。呢個就係所以當初嗰個科學家先會搵心地善良嘅Steve做美國隊長。

話Sharon呢幾年因為被逼害而黑化都尚算可以接受,不過感覺可以寫得好啲

此篇文章於 05-01-21 09:37 PM 被 Kinny Riddle 編輯。
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-03-21, 05:49 AM   #475
肉羊哩咖
griffin611

花旗浪族

Nomadland 係講一班住車當屋企,無固定地方住嘅「遊牧民族」,有啲好似女主角靠炒散為生,有啲「退休」啲錢唔夠住,咁生活啲錢可以慳皮啲過埋下半世。以女主角視點出發,頭三份一介紹呢類人仕,剩低嘅係佢嚮留定流,有機會「上岸」上與唔上之間嘅掙扎。故仔淡口冇笑位,但滲出人性味。好在拍攝美國中西部拍到勁靚,叫做唔怕好悶藝,無起伏,唔係啲令人拍案,留印象嘅片。比起舊年 Netlix 嗰幾套搏攞獎片 -- Trial of the Chicago 7,Ma Rainey's Black Bottom (無提名最佳電影),Da 5 Bloods (直頭乜提名都冇!),個人唔多識欣賞~

呢套唔算得做紀錄片,雖則當中好多人物係做返自己,相信佢哋講嘅經歷遭遇都有幾鳸真嘅,不過唔係主線~

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Disney Infinity 3.0 八仙果 電視遊戲討論版 148 08-10-16 11:55 AM
[多機種] Disney Universe neo 電視遊戲討論版 7 11-19-11 06:31 AM
[Wii] Disney Sing It 神祕人1號 電視遊戲討論版 0 07-21-08 09:45 AM
[多機種] [Wii,PS2]Disney Princess(用Wii Remote化身Disney公主) 神祕人1號 電視遊戲討論版 4 09-18-07 11:27 PM
Disney Magic syncmaster Neo Music UNIVERSE 2 01-11-05 12:09 PM

現在的時間是 02:05 PM

手機版 | APP版