Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 15  ... 最後
Neo Entertainment TREND>高清台節目討論及分享!
IDGAF 10:10 AM 03-31-09
作者: BistonC:
reminder for 1st Apr.

亞洲電視,發展及對外事務高級副總裁鄺凱迎說,亞視由下月一日起,將現有六條數碼廣播頻道,減為三條廿四小時播放的數碼廣播頻道。他強調,並非涉及經營困難,而是在目前經濟大環境下,重新評估服務,強調只是將現有的頻道的廣播時間集中,他又說,亞視並無裁員計劃,短期內反而需要增聘人手,又強調亞視人事變動已告一段落。

14 中天亞洲頻道 
15 CCTV4 
12 高清頻道

新聞財經頻道 will be replaced by HDaTV
咁駛唔駛追過晒D台? 雖然都好EASY。

ATV目前數碼廣播頻道比我的感覺係台係多,不過重播舊片為主好浪費。

宜家咁一改希望好睇D啦,不過都係太國產,文化差異問題吸引唔到我長睇。
HIM 11:58 AM 03-31-09
yea, cti is likely to 同步康熙來了 with aTV

schedule:
http://www.ctitv.com.tw/board/2100/program.php

the schedule makes you switch back to J2
係同時間但係唔知係咪最新, 因為中天亞洲平日播既係康熙來了III, 禮拜六日就會播康熙來了II, 唔知係代表咩時間既康熙來了
westpat 12:50 PM 03-31-09
有康熙來了又唔同講法呀
個時睇cable A台呢個係其中一個會追睇既節目
N0T51B 01:51 PM 03-31-09
J2

22 Apr 鋼之鍊金術師2
2 May 叛逆的魯魯修

作者: 機場美少年:
咁駛唔駛追過晒D台? 雖然都好EASY。

ATV目前數碼廣播頻道比我的感覺係台係多,不過重播舊片為主好浪費。
應該唔駛, 因為台號相同

但係亞洲高清台日間大部分時間播會播新聞 + 財經節目(創富坊+互動新聞台 )
Wed, Sat 會播HD跑馬, 其他時段都係播 upscale 節目, 舊片, 少少HD節目 (每週24hr小時高清製作)
現在唯有寄望4.27 節目大改革

作者: HIM:
係同時間但係唔知係咪最新, 因為中天亞洲平日播既係康熙來了III, 禮拜六日就會播康熙來了II, 唔知係代表咩時間既康熙來了
聽說會播最新既康熙來了
A.Kazuma 03:15 PM 03-31-09

聽說會播最新既康熙來了
貪心o的唔知有冇機會播埋八點檔
A.Kazuma 01:34 AM 04-01-09
睇番EPG個節目表, 上晝10點開始做康熙來了, 最神奇竟然連全民最大黨都有得做! (希望係無刪剪版)

旺旺萬歲! 旺旺!

慘啦, 要清定個HDD錄o野!
HIM 11:11 AM 04-01-09
而家做緊全民最大黨, 係最新既, 不過頭果D無字幕, 尾果D先有
高清台個新聞主播無高清化妝好恐怖
IDGAF 11:48 AM 04-01-09
重新追晒過台,
atv d台會改咗名,但台數不減,
只不過係有3個台(aTV 13、aTV 17、aTV 19)停播,只會播放一個定格畫面。
好似已經TVB CH83個新聞台未開台果時咁。

我覺得佢直接減返做5個台會更好。
A.Kazuma 03:29 PM 04-01-09
而家做緊全民最大黨, 係最新既, 不過頭果D無字幕, 尾果D先有
高清台個新聞主播無高清化妝好恐怖
最大黨係每晚live節目, 梗係冇字幕啦 (識哂國台語就冇難度)
入面某幾part錄定o既就會有
重點推介施主席轟趴同藍綠蜘蛛網
>>>>>劉伯<<<<< 03:46 PM 04-01-09
追過d台先
咦!!
唔見左atv個新聞台既? @@?
HIM 07:43 PM 04-01-09
作者: lauchai:
追過d台先
咦!!
唔見左atv個新聞台既? @@?
D台一樣, 都唔駛追過既
新聞台摺左啦
HIM 07:44 PM 04-01-09
作者: A.Kazuma:
最大黨係每晚live節目, 梗係冇字幕啦 (識哂國台語就冇難度)
入面某幾part錄定o既就會有
重點推介施主席轟趴同藍綠蜘蛛網
開頭果PART連佢地扮邊個都未知
HIM 10:31 PM 04-01-09
康熙來了係30/3果集
A.Kazuma 10:39 PM 04-01-09
開頭果PART連佢地扮邊個都未知
康熙來了係30/3果集
大概知咩背景就得

預告有今日台灣o個集, 唔通到三點幾先播? (定第一日開台重播返哂頭兩日o既節目)
反而最大黨係同步live.... (好過冇 )
>>>>>劉伯<<<<< 10:39 PM 04-01-09
康熙來了係30/3果集
算update吧
HIM 11:21 PM 04-01-09
大概知咩背景就得

預告有今日台灣o個集, 唔通到三點幾先播? (定第一日開台重播返哂頭兩日o既節目)
反而最大黨係同步live.... (好過冇 )
我見過有仔仔31/3果集既預告
N0T51B 01:41 PM 04-02-09
sigh those new channels aren't interesting as I thought

horse racing isn't HD too

did anyone watch news report in Channel 12? the anchor look sooooo scary (it's too sharp)
A.Kazuma 10:07 PM 04-02-09
已經證實康熙又係隔日貨
以後唯有齋錄最大黨
>>>>>劉伯<<<<< 10:08 PM 04-02-09
已經證實康熙又係隔日貨
以後唯有齋錄最大黨
算啦!!!
我晚晚都b黎睇
A.Kazuma 10:35 PM 04-02-09
作者: lauchai:
算啦!!!
我晚晚都b黎睇
早睇一粒鐘都好嘛
真係唔係幾明既然最大黨連live都做到, 點解康熙呢o的錄影又唔做同步
N0T51B 10:27 AM 04-25-09
花樣男子(Korean version) @ J2 on 5.25
IDGAF 01:36 PM 05-04-09
花樣男子(Korean version) @ J2 on 5.25
同一個故事拍3次播3次…重要唔係隔好耐。
W!LL 09:16 PM 06-16-09
J2個廣告搞咩鬼?
>>>>>劉伯<<<<< 09:21 PM 06-16-09
已經 黎睇哂
雪舟等楊 09:19 AM 06-19-09
米倉涼子套交涉人幾好睇

第二集米倉仲會剝衫 www
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 15  ... 最後

返回主題版面