Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 04-01-07, 01:43 PM   #1
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
28 Days Later 續集 - 28 Weeks Later...

http://www.apple.com/trailers/fox_atomic/28weekslater/

上次英國受感染
經美軍介入疫情受控
28星期後市民再次遷入英國
後來發現病毒仍未被殲滅......

上次28日後我覺得都唔錯
感覺唔同其他喪屍片仲幾怪雞...冇記錯好似係第一套喪屍片o的喪屍跑得咁快
一個人都冇o既倫敦廢墟真係好深刻

此篇文章於 04-01-07 01:55 PM 被 Metal Gear NT 編輯。
Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-07, 10:13 PM   #2
Fio
God of Gamer

註冊日期: Dec 2001
衰一次唔夠再衰多次
唔知會唔會步Raccoon City後塵呢....
Fio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-07, 10:20 PM   #3
Fussgaenger
Senior Gamer
日日做到冇停手

註冊日期: Apr 2006
太好喇!!!
有得再睇~上次真係好正...睇到驚
Fussgaenger 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-07, 10:36 PM   #4
亞利古
桃太郎~~

註冊日期: Nov 2002
3DS Friend Code5413 0864 7405
PSN  IDmomotarou112
XBox Live Gamertagmomotarou112
再有下一集既係咪28月後

清理中遊戲(點解仲有咁多 ):
PS3: Demon's Souls
PSP:流行り神2
360: SSF IV,Lost Planet2
Wii: Disaster,朧村正
亞利古 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-07, 12:08 AM   #5
半熟蕃茄
Game Master
有朋自遠方來非姦即盜

註冊日期: Oct 2004
正呀
上次我記得睇雜誌話佢地真係等朝早無人時拍
唔係用電腦特技抹走d路人
講返套戲
上集0個種"剛剛係好朋友,幾秒後要你攞刀吉死佢" gei情節真係睇到我心寒
半熟蕃茄 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-07, 12:35 PM   #6
機動盜賊首領-電

註冊日期: May 2002
PSN  IDgutscharm
跟據故事個d唔算係喪屍喎.

機動盜賊首領-電 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-07, 12:54 PM   #7
Moderator
核搭載二足步行戰車

引用:
作者: 機動盜賊首領-電 查看文章
跟據故事個d唔算係喪屍喎.
係一種Rage Virus擴散
令人類狂暴化
但係都當係同類片看待啦
反正個故事進行模式都大同小異

上集導演今集變o左producer
唔知會唔會影響質素呢?

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-07, 07:25 PM   #8
西野村中一條河
Game Master

28 days....後段可以好無聊...即兩個女差d比人.......

如果28好睇...
咁the dawn of dead叫好好睇...

舊 04-02-07, 08:35 PM   #9
凍冰冰綠茶
Game Master
風味絕佳

註冊日期: Sep 2002
我覺得28 DAYS有另一翻風味
凍冰冰綠茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-07, 09:45 PM   #10
沒名字的?君
小牧 愛佳

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDMrNonameX
XBox Live GamertagMrNonameX
仲以為係29日tim

舊 04-02-07, 10:30 PM   #11
\ot_to/
Ultimate Gamer

註冊日期: Jan 2007
PSN  IDotto_yeung
睇完trailer感覺到"爛片一套"
\ot_to/ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-08-07, 10:05 AM   #12
initial

註冊日期: Jun 2002
3DS Friend Code1263 6620 0970
PSN  IDphilip_son23
XBox Live Gamertagphilipwing
引用:
作者: 西野川一河 查看文章
28 days....後段可以好無聊...即兩個女差d比人.......

如果28好睇...
咁the dawn of dead叫好好睇...
我都係咁覺得~
成個故事o黎講, dawn of dead 順暢d~

2004 東京 2005 仙台 2006 首爾
2010 廣島, 四國 (愛知縣, 高知縣, 香川縣, 德島縣), 岡山, 神戶, 大阪
2010 吳哥窟, 越南
2011 Sep 北京 (故宮, 長城, 789 Art Zone) Dec 台北
2012 名古屋, 白川鄉, 萋籠宿, 馬籠宿, 高山, 飛驒, 沖繩
2013 倫敦, 格林威治, 溫莎堡, 曼徹斯特
2014 秘魯 馬丘比丘 玻利維亞
initial 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-08-07, 10:16 AM   #13
Moderator
核搭載二足步行戰車

我鍾意呢套係因為成個故事流程冇其他同類片咁公式
即係你一開始已經估到之後佢地會做o的乜
而且夠怪雞

Dawn of the Dead係佢地o係商場悶到冇野好做搵唔同野o黎玩o個part有趣o的(冇記錯係咪有一對男女 ?)

所以同類片中最好睇都係...Shaun of the Dead

舊 04-10-07, 04:54 PM   #14
機動盜賊首領-電

PSN  IDgutscharm
引用:
作者: initial 查看文章
我都係咁覺得~
成個故事o黎講, dawn of dead 順暢d~
個套連點開始都唔知喎.一覺訓醒就俾喪屍包圍.....
28都叫知道點解丫.同埋警告d激進既環保份子.唔好亂放生d實驗動物.

機動盜賊首領-電 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-10-07, 06:06 PM   #15
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

引用:
作者: 機動盜賊首領-電 查看文章
個套連點開始都唔知喎.一覺訓醒就俾喪屍包圍.....
28都叫知道點解丫.同埋警告d激進既環保份子.唔好亂放生d實驗動物.
好似係一個行雷閃中墳場o的屍體產生突變之類……
不過呢個係完祖Dawn of the Dead個解釋

上次28日後幾好睇,今次應該都會捧場~~

另:笑死人凶間簡直係經典~~笑到我肚痛

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……
呂鳳仙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-07, 07:16 PM   #16
柯士甸
愛姿病x奶茶毒~

PSN  IDfoxaustin
引用:
作者: 呂鳳仙 查看文章
另:笑死人凶間簡直係經典~~笑到我肚痛
呢套搵左好耐二手碟都搵唔到呀~

舊 04-13-07, 01:00 AM   #17
森羅

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDcavelife87
http://www2.cinema.com.hk/revamp/htm...&movie_id=2915

香港5月10上

上呢套都唔上black sheep
森羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-07, 02:24 AM   #18
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

死火……5月好多正片

舊 04-19-07, 11:48 PM   #19
柯士甸
愛姿病x奶茶毒~

PSN  IDfoxaustin
搵日睇番廿八日後先~

舊 05-11-07, 12:12 AM   #20
吉村小音郎
Game Master

註冊日期: Feb 2003
今日有無人睇左......

個人覺得.....
雖然係睇咩未入場都估到
但都算值得一看
由頭到尾機乎全無冷場的戲很久也沒見了......
吉村小音郎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-07, 12:47 AM   #21
kissemem
Senior Gamer
MHP2初學者

註冊日期: Dec 2005
睇左
還可以
沒有冷場
十分之緊湊

舊 05-11-07, 04:54 AM   #22
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

做為續集完全合格~

舊 05-11-07, 10:47 PM   #23
鴨仔
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
XBox Live Gamertagsmallmoles
睇左, 都叫ok, 不過今次得一個結局咋...
同埋點解個老豆咁神通廣大ga?!
可以有下集喎, 連法國都中埋招lu!

舊 05-11-07, 11:27 PM   #24
Moderator
核搭載二足步行戰車

係咪出完staff roll都唔會有片o架?
聽日打算去睇
唔想白等

舊 05-12-07, 12:24 AM   #25
吉村小音郎
Game Master

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: Metal Gear NT 查看文章
係咪出完staff roll都唔會有片o架?
聽日打算去睇
唔想白等
直頭要啦.....

今個月就係睇左呢套同sm3
sm3係未睇o個陣諗住係勁正不過睇完個人覺得無想像中噤正
呢套係相反...睇完好有衝動想買番上集儲....(不過28days真係無呢集噤好,後段好似有點..... )
吉村小音郎 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
手機鈴聲交流區 Kenji少 手機平板遊戲討論版 193 10-08-07 03:05 PM
地震"災民"討論區VOL.2(頭post更新proxy list) ☆★楓嵐★☆ 手機資訊/電腦軟硬討論 638 02-14-07 12:51 PM
GAF GFDM-CWM 團 第四十六章 『Mr.Orange』 真仔 街機心得交流討論區 1000 09-15-06 05:39 PM
2006-07球季轉會市場情報 艾莉娜 體育版 990 09-03-06 04:41 PM
a film likenesses 生化危機----28 Days Later(28日後) GLOCK 17 Neo Entertainment TREND 17 09-17-03 07:43 PM

現在的時間是 06:34 PM

手機版 | APP版