Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版 > 國家隊討論區

主題工具 顯示模式
舊 07-03-06, 12:08 AM   #276
pulpman
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2002
引用:
作者: DevilElvis
我認為以一個過肥o既運動員o黎講就算點積極都徒勞的
你反而認為一個體能 fit 既所謂球王係度流灘, 會比一個知衰, 績極比賽既肥肥值得尊敬.....只能夠講球迷越越低水平......廣告越越重要.......
pulpman 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-06, 12:12 AM   #277
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: T.S
每個人都有自己的意見和想法,不過我完全不能認同有d人只顧咒罵朗拿度時,不想想我們的巴西球王朗拿甸奴和左腳王阿祖安奴做過d乜

如有得罪小弟先道歉
其他人都有插(狀態唔夠係心理質數問題,怪唔到幾多),但係肥度o既過重(完全係佢在決賽周前可以努力改變的,但佢無...)係令我由失望變絕望

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-06, 12:16 AM   #278
DevilElvis
The One
還我香港!!

引用:
作者: pulpman
你反而認為一個體能 fit 既所謂球王係度流灘, 會比一個知衰, 績極比賽既肥肥值得尊敬.....只能夠講球迷越越低水平......廣告越越重要.......
我幾時有咁講過呀??
細哨無態我話擔心前幾頁我都提及過啦

知衰, 績極比賽既肥度??邊度??我剩係覺得佢做緊一個普通前鋒應該做到o既份內事而己,但以佢身型根本無法突破到法國o既後防

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
舊 07-03-06, 12:18 AM   #279
Iro
God of Gamer
魔法學園學生

註冊日期: Aug 2003
幸好Ronaldo總算入了15球 算是完成歷史任務?
Iro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-06, 12:20 AM   #280
DevilElvis
The One
還我香港!!

引用:
作者: Iro
但係以高路斯個走勢o黎講(估計可以打多一屆),破佢記錄真係好容易

舊 07-03-06, 12:33 AM   #281
SANG2003
Banned
希望之星

註冊日期: Feb 2003
巴西今年個目標都完成左啦 比肥度入夠數
SANG2003 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-06, 12:35 AM   #282
惡魔X魔鬼
Game Master
[=" o "=]

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: pulpman
講真琴日肥度唔算係好積極(佢以前真係好積極,好跑得)
琴日只係一般表現
當然,要比起其他人,咁佢都算做'積極dd'既

細哨係令我好失望,佢真係呆足成個世界盃咁
惡魔X魔鬼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-06, 12:53 AM   #283
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
今屆巴西係衰在冇咩爭勝心
班元老球員世盃拿過la...仲駛唔駛咁搏命
可以睇得出係班後生的先有d鬥志
所以4年後的巴西對應該會好好多
卡卡,羅賓佬應該可以擔大旗

舊 07-03-06, 12:54 AM   #284
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
琴晚成隊波都差架喇, 不過如果要怪0既
我覺得細哨同教頭抵打過大哨囉

我都好憎佢點解唔做好自己, 減下肥
但係佢岩岩傷完, 又慢慢叫打得似番d樣, 總好過細哨...當打時期都打成咁....
領隊又太保守, 要名氣唔要實力...

http://soccernet.espn.go.com/news/st...373099&cc=4716
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-06, 12:57 AM   #285
Kaga

註冊日期: Nov 2002
引用:
作者: DevilElvis
但係以高路斯個走勢o黎講(估計可以打多一屆),破佢記錄真係好容易
klose 都 28 la
不過如果 4 年後 klose 仲當打, 過 15 球, 我會登 r9 唔抵囉
以前o既 r9 入球比 klose 精彩好多倍
Kaga 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-06, 01:01 AM   #286
Bleed Saga
Ultimate Gamer
Free Lance

引用:
作者: Kaga
klose 都 28 la
不過如果 4 年後 klose 仲當打, 過 15 球, 我會登 r9 唔抵囉
以前o既 r9 入球比 klose 精彩好多倍
以goal老師的性格同打法會比肥哨易保持狀態
肥哨如覺唔抵, 只能怨自己太貪玩

YOU WILL NEVER WALK ALONE!!!

聖人教甚麼 你就學甚麼
現實教甚麼 你領悟甚麼
有時候 真理跟真實 總是分道揚鑣
Bleed Saga 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-06, 01:06 AM   #287
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
其實我覺得klose好悶, 腳下功夫又唔掂....

anyway..
大家覺得在今屆失望的world cup裡, 表現得最好, 最對版0既巴西球員係邊個呢?
我覺得係kaka, ze roberto同埋dida
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-06, 01:11 AM   #288
Kaga

引用:
作者: kin~kin

anyway..
大家覺得在今屆失望的world cup裡, 表現得最好, 最對版0既巴西球員係邊個呢?
kaka, cicinho
可惜後者出得太少
Kaga 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-06, 01:15 AM   #289
DevilElvis
The One
還我香港!!

引用:
anyway..
表現得最好o既巴西球員 我個人認為係 頭幾場o既kaka
最對版o既巴西球員 我個人認為係盧斯奧

舊 07-03-06, 01:24 AM   #290
Hayato

註冊日期: Feb 2005
ze roberto唔對辦
佢根本發揮超水準
Hayato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-06, 05:20 AM   #291
Lycnnee
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2005
P.祖 連 奴 退 出 國 家 隊

現 年 31歲 的 巴 西 中 場 球 員 P.祖 連 奴 正 式 宣 佈 退 出 國 際 比 賽 ,並 呼 籲 隊 中 其 他 30歲 以 上 的 球 員 一 起 退 役 ,為 巴 西 的 年 輕 球 員 讓 出 位 置 。

P.祖 連 奴 現 效 力 於 法 甲 里 昂 ,他 在 巴 西 與 法 國 隊 的 八 強 戰 中 上 場 ,品 嘗 被 淘 汰 出 局 的 滋 味 。 他 說 ﹕「 我 的 國 家 隊 生 涯 結 束 了 ,是 以 一 種 很 糟 糕 的 方 式 結 束 的 。 這 很 讓 人 傷 心 ,但 這 不 是 指 責 的 時 候 ,我 們 都 輸 了 。 」

P.祖 連 奴 同 時 認 為 該 是 為 年 輕 球 員 讓 路 的 時 候 了 ,他 還 認 為 那 些 和 他 一 樣 超 過 30歲 的 隊 友 ,比 如 卡 路 士 、 卡 富 、 基 拔 圖 施 華 、 艾 馬 遜 、 薛 羅 拔 圖 、 列 卡 甸 奴 和 2名 門 將 迪 達 、 R.辛 尼 都 應 該 退 出 。 他 說 ﹕「 我 們 應 該 考 慮 為 年 輕 球 員 讓 位 重 建 一 支 新 軍 了 ,所 有 超 過 30歲 的 球 員 都 應 該 讓 位 ,為 2010年 組 建 一 支 年 輕 球 隊 。 」

列基美正式宣布退出國家隊..
Lycnnee 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-06, 05:35 AM   #292
kelkaho

註冊日期: Nov 2005
其實,我覺得打gum 耐,得對中堅ok。

對閘都合格,但年紀大。

進攻,基本上個個都要用波,大哨等佢係WC 先操Fit 根本就不切實際。

細哨個位打後左,加上無態無前面支援,無用。

阿祖安奴要爭表現同一貫既獨食作風,唔可以融入球隊。

加上,比法國格食格,走線差,老兵休息時間打節扣之下,抵輸。

由開波開始,我都覺得如果巴西要過到法國個關,一定要有奇蹟入球,或者守和贏12碼。

結果,2樣都無發生。

引用:

anyway..
Lucio!
kelkaho 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-06, 09:31 AM   #293
Bleed Saga
Free Lance

引用:
4年前就係
除非你以巴西球員的腳下功夫為標準啦

聖人教甚麼 你就學甚麼
現實教甚麼 你領悟甚麼
舊 07-03-06, 09:46 AM   #294
杜蕾恩

註冊日期: Oct 2002
一切, 都係巴西太好命, 分組既隊伍同佢地差太遠, 肥朗咁既態都入到波, 咁對法國更加無咩理由唔落佢, 但面對法國既後防, 佢既肥, 跑唔郁, 無態 ... 一一成為笑柄, 仲要靠插水去搏罸球 ...

攞過世界盃既老將又有咩理由唔去搏 ?

法國陣中唔少老將係 98 都捧過盃啦, 佢地又可以咁積極 ?

杜蕾恩 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-06, 10:03 AM   #295
Sebastian veronique
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2003
引用:
作者: 杜蕾恩
一切, 都係巴西太好命, 分組既隊伍同佢地差太遠, 肥朗咁既態都入到波, 咁對法國更加無咩理由唔落佢, 但面對法國既後防, 佢既肥, 跑唔郁, 無態 ... 一一成為笑柄, 仲要靠插水去搏罸球 ...

攞過世界盃既老將又有咩理由唔去搏 ?

法國陣中唔少老將係 98 都捧過盃啦, 佢地又可以咁積極 ?
佢地係02第一圈出局
戰意係比巴西鮮明
要攞番d面子

其實法國同98比
大部份球員都唔同晒
係得番zidane,thuram,bathez
其餘o既sagnol,vieira,henry等
就算98有入選,都唔係主力
gallas,makelele直頭英雄遲暮
所以我覺得佢地會踢得較為進取

不過我覺得巴西出局責任,彭利拿應該負全責
ronaldo,adriano,ronaldinho同kaka
出後兩者冇問題,佢地係club踢得好好
但我寧願冒險d出fred+robinho,起碼佢地係club表演係較落力同上心
仲要話明死都會用呢四重奏,四重奏對後防o既負擔實在太大喇..
即係得番六個人係會踢防守,仲要cafu同carlos係會有時衝上前

想快d脫苦海
Sebastian veronique 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-06, 10:07 AM   #296
惡多巴斯

註冊日期: Mar 2005
引用:
作者: Iro
我覺得如果唔係巴西抽中好籤對d二線球隊(如日本、加納),以肥度的身形、狀態,要破記錄真係好難
惡多巴斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-06, 10:11 AM   #297
惡多巴斯

註冊日期: Mar 2005
引用:
作者: Sebastian veronique
但我寧願冒險d出fred+robinho
如果係咁出,嬴左都可能俾人插到暈
惡多巴斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-06, 10:23 AM   #298
Sebastian veronique
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2003
引用:
作者: 惡多巴斯
如果係咁出,嬴左都可能俾人插到暈
係架
咪同02年feilipe帶巴西攞世界盃一樣
話佢唔夠進取同悅目丫嘛

想快d脫苦海
Sebastian veronique 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-06, 10:55 AM   #299
大山椒魚
......

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: Sebastian veronique
不過我覺得巴西出局責任,彭利拿應該負全責
ronaldo,adriano,ronaldinho同kaka
出後兩者冇問題,佢地係club踢得好好
但我寧願冒險d出fred+robinho,起碼佢地係club表演係較落力同上心
仲要話明死都會用呢四重奏,四重奏對後防o既負擔實在太大喇..
即係得番六個人係會踢防守,仲要cafu同carlos係會有時衝上前
我覺得kaka ok bor,
只係打法國果陣先沉左

┃ ┃ ┏━┛┗━┓┃┃┏┓┏┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃┃┃┃┃
┗┓┗┓┣┳┓┏━┛┃┃┣┛┗┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃┗┻┻┛
 ┗┓┗┫┗┻┻━┓┗━┻┓┏━┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┳┳┓
  ┗━┻━━━━┛   ┗┛  ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗┻┻┛
大山椒魚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-06, 11:00 AM   #300
Bleed Saga
Free Lance

彭利拿想學大菲的3R
所以整4條A
結果4條A先後失靈

聖人教甚麼 你就學甚麼
現實教甚麼 你領悟甚麼

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 03:33 AM

手機版 | APP版