Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 11-19-22, 09:26 PM   #1
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
[港劇]《繩角》 (Rope a dope)|Anson Kong、楊樂文、駱振偉、王智德、林愷鈴、蘇麗珊、梁祖堯、湯駿業領銜主演

此篇文章於 11-19-22 09:30 PM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-22, 10:26 PM   #2
IDGAF
The One

睇咗一個星期,都幾啱睇!
最少呢套劇真係講拳擊運動先。
之前《I SWIM》《季前賽》就太青春偶像劇了。

一開場就預告咗"男朋友"同"女朋友"二年後會大戰一場,
之後先講返"男朋友"點訓練"女朋友"。

Speed Ball中文係咩?
馮素波…?
(估唔到兩台同時段的劇集《超能使者》都有馮素波)

虎師兄一角(老虎乸?),
開頭以為佢係玩打泰拳儲錢變性路線,
點知佢有一堆女朋友…

舊 11-21-22, 10:37 PM   #3
IDGAF
The One

今晚直播世界盃賽事停播一集…

突襲!《繩角》SP 之拳手戰前預備!星期一特別放送!

【突襲!《繩角》SP 之拳手戰前預備!星期一特別放送!】
知道今晚無《繩角》有少少啲咁dur失望?
King Boxing一眾師兄弟 同 日本拳王 收到晒!
幾位點會令大家失望呀!你哋話係唔係?係!
一於搵佢哋點樣喺武術指導同動作設計 羅浩銘 SuperKen 帶領下操fit,
同你拆解當中嘅付出,仲有講少少訓練餐單,
要6嚿股肌唔用綠幕CGkey上去,絕對唔係一件易事呀!

最後仲有追女達人虎師兄同你分享《繩角》可以點樣從上中下三路睇,
記得推到最後呀!

再然後重溫狂LOOP,等星期二晚9:30再戰啦:http://bit.ly/3USC2XX

舊 11-23-22, 07:24 PM   #4
昏迷童子Sleepy
God of Gamer
新澳門殖民星住民甲

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDAI_Sleepy
未睇過漫畫原作......
暫時完全唔明蘇麗珊個角色搞乜......

搞拳純粹為滿足自己對血0既慾望!?......
唔講本童子仲以為係青山走犯......

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
昏迷童子Sleepy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-22, 11:03 AM   #5
IDGAF
The One

引用:
作者: 昏迷童子Sleepy 查看文章
未睇過漫畫原作......
暫時完全唔明蘇麗珊個角色搞乜......

搞拳純粹為滿足自己對血0既慾望!?......
唔講本童子仲以為係青山走犯......
擺明反社會人格障礙,
有錢就是任性。
所以先有一開場果幕"男朋友"打"女朋友"戲睇。

舊 11-26-22, 11:19 AM   #6
IDGAF
The One

星期一停播後,睇預告先知原來今日星期六都會播埋第十集。

今個星期拳擊賽部份真係拍得好好睇,
網絡成日見到的「咁大隻打死人咩」真係發生咗…

不過,雨天洗衣店女"鬼"愛情線(向《藉著雨點說愛你》致敬?)
及大佬被追債路線真係可有可無咁…(雖然肥腸飾演的貴利雄有驚喜)
寧願佢集中講多d地踎拳館日常好過啦。(虎師兄好搶戲)

肥仔飾演的大哥,
係洪金寶+成龍+甄子丹嚟~!!!

井澤魂先生的廣東話會唔會太地道,
搞到個日本拳王背景好似多餘咗,
唔知日後會唔會解釋返?

舊 01-31-23, 09:01 PM   #7
IDGAF
The One

呢套《繩角》幾好睇,
係連續打死兩個拳手的安排搞笑咗,佢劇中都自嘲咗呢點。
不過睇完仍然希望呢咁熱血的拳擊劇會有第二季或電影版啦~!

反而之後接住播放果套《百萬同居計劃》就唔多掂,
可能由Edan呂爵安個花王角色因檔期問題,
換咗由Jeffrey魏浚笙頂上,
破壞咗原本由《大叔的愛》原班人馬演出的化學作用咁,不過估唔到會同《繩角》有聯乘劇情。

《繩角》苦戰井澤魂!大師兄隕落! 懷住戰意打到最後一Round!
https://youtu.be/toJbKD_aF58

《繩角》超虐心!李承東自責爆喊: 「對唔住呀!大師兄!」
https://youtu.be/Z-9eGckFtfw

《百萬同居計劃》肉體之試煉!誠意X愛意大考驗! 拳王 歐陽駿 VS 炒散王 吳照明
https://youtu.be/wU2XWkGImBE

舊 02-01-23, 01:46 AM   #8
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

結尾吹咁大...個續集點拍好......
香港拳王vs一秒拳王......
咁拍出黎究竟係邊套續集黎先......

至於百萬同居計劃響本童子個ViuTV總合po有簡評下...有興趣可以去望下......

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
舊 02-13-23, 11:01 PM   #9
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

ViuTV其實諗乜架......
播完咁耐先響Chill Club搞繩角SP......

死神Lv.3能力覺醒

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Jump Rope Challenge | 任天堂免費跳繩game | 公開發布期間:2020年6月16日~9月30日 6402oen 電視遊戲討論版 6 07-02-20 11:34 AM
[免費Windows Phone 8 XBOX遊戲]Cut the Rope Experiments IDGAF 手機平板遊戲討論版 0 10-26-13 09:53 PM

現在的時間是 05:37 AM

手機版 | APP版