Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 05-23-13, 09:06 PM   #126
enishi
God of Gamer

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
最頹廢嘅法國菜: Cafe de Coral

可以再觀察多一兩餐飯, 係小心抽唔到身

此篇文章於 05-23-13 09:10 PM 被 enishi 編輯。
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-13, 09:32 PM   #127
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
出得來溝女就唔好咁慳家啦, 買少 D 日版就有餐

唔好話咩港女預左男人請, 根本全世界都係, 唔到你唔制

驚蝕底就返房宅宅吧

此篇文章於 05-23-13 09:38 PM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-13, 09:55 PM   #128
河野貴明
Game Master

註冊日期: Feb 2005
PSN  ID有無人拖捨部比我…:(
XBox Live Gamertag有無人拖捨部比我…:(
樓上注意下語氣啦…
其它都係想叫樓主注意下
最尾果句搵人嘈咩

引用:
作者: enishi 查看文章

嘩…仇人級提議
上晒心啦

\\___(`・ω・´)//
河野貴明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-13, 10:04 PM   #129
Avelcain
Game Master

註冊日期: Jan 2007
引用:
作者: enishi 查看文章

咪咁啦
想好睇d梗係delifrance丫嘛
Avelcain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-13, 10:14 PM   #130
0lai0
Senior Gamer

註冊日期: May 2005
引用:
作者: 草薙さん 查看文章
呢招受教了
冇理由臨走果時先話不如影張相紀念今日

約人之前都應該有個基礎印象對方係個點既人
可以用返平時傾開既內容等等, 一開始盡量唔好查家宅

食飯視乎食咩菜講下果個國家既特色菜 引伸旅遊, 經歷 etc
講下講下就自然拆幾到條線出黎

如果自己唔算健談既可以開個題引對方講, 自己做聆聽者都唔壞的
但雙方傾既內容都唔係點搭得上既話就要等高手指教

當然袋定幾個Gag, 奇趣奇聞就一定冇死
引用:
作者: HI_Ricky 查看文章
話題其實睇人wo, 但伸延性話題都重要, 唔係兩句就停曬.....
禃入有自己資訊的topic 都唔可缺少,
例如拎起餐牌, 望下D咖啡, 問下人平時有沒飲,又up下平時飲邊隻,再up下自己好like 試新, 問下有沒介紹, 再up下自己有邊間想去try 下......
例如, 呀媽/老豆生日,送乜好呢D老土topic 可以留住 沒話題時用 , 當然有idea後要求1起走去看是常識吧

PS: 我亂up1統 用唔著唔好插.... XD
高手,小弟可拜你們為師嗎?簡直一下就想通了
0lai0 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-13, 10:14 PM   #131
jason_kasim
我愛港女

註冊日期: Jan 2006
3DS Friend Code1590 4655 1072
PSN  IDjason_kasim
第一餐700
之後法國菜
就算識女都未必要咁
除非真係好富有

GBF: 787492(已放棄9成)
乖離:319,113,110 (新坑)

手機課金、影響一生、戒之戒之
jason_kasim 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-13, 10:20 PM   #132
河野貴明
Game Master

註冊日期: Feb 2005
PSN  ID有無人拖捨部比我…:(
XBox Live Gamertag有無人拖捨部比我…:(
引用:
作者: jason_kasim 查看文章
第一餐700
之後法國菜
就算識女都未必要咁
除非真係好富有
唔排除對方真係咁KY以為樓主富有
不過朋友請到呢個價位,真係懵都知唔係請佢去「試菜」
對方唔知樓主無心絕對係假

\\___(`・ω・´)//
河野貴明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-13, 10:41 PM   #133
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: KIM 查看文章
想知道. 埋單後, 對方有冇主動問你類似"每人幾多$"之類?
繼第2餐食法國菜後~~呢個係第2個好奇GE問題...

第一餐我當條女有問呢樣野~然後樓主最後請左第1餐後~
條女有無講我下次請番你之類?

如有俾個機會人地請番你 ~咪爭住俾錢呀

Hitomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-13, 10:54 PM   #134
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
首先唔多清楚樓主同位女仔WECHAT因為咩話題而約出黎食飯, 但我都覺得第2餐食法國野呢層就真係一種兵既感覺, 樓主真係要諗清楚.....

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-13, 11:23 PM   #135
Nelly
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2008
唔知點解呢個post 好有 電車男果種 feel.

btw 邊個提出要法國菜?

此篇文章於 05-23-13 11:27 PM 被 Nelly 編輯。
Nelly 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-13, 11:54 PM   #136
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
電視第一次成功, 現實第一次通常失敗
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-13, 12:18 AM   #137
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
引用:
作者: 0lai0 查看文章
高手,小弟可拜你們為師嗎?
簡直一下就想通了
都係吹下水 客氣

其實心態同經驗都重要
兩者取一既話 我會揀心態

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-13, 12:18 AM   #138
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
認真答,其實你地係咪諗多左,法國平民菜其實一D都唔貴

tst限定就難搵d,但唔限的話,食crepe,或者chez patrick deli之類都唔差架

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-13, 12:26 AM   #139
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: DevilElvis 查看文章
灰底,第一餐就七百幾....之後星期六法國菜......老尖,有冇好提議

引用:
作者: sugihara 查看文章
認真答,其實你地係咪諗多左,法國平民菜其實一D都唔貴

tst限定就難搵d,但唔限的話,食crepe,或者chez patrick deli之類都唔差架
樓主呢個presentation好難唔諗多d wo

我又好認真~~delifrance 我覺得ok 架~
某d分店唔係多人~d座位cafe feel~~~可以relax咁傾到計果種~

舊 05-24-13, 12:37 AM   #140
JMi

註冊日期: Feb 2011
引用:
作者: Hitomi 查看文章
我又好認真~~delifrance 我覺得ok 架~
某d分店唔係多人~d座位cafe feel~~~可以relax咁傾到計果種~
dinner點d咩有質素點
係咪剩收現金 有無八達通 轉左餐廳咁有無加一架
我諗delifrance真係有十年以上無幫襯過 lol
JMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-13, 12:47 AM   #141
Avelcain
Game Master

引用:
作者: JMi 查看文章
又貴又唔飽
舊 05-24-13, 12:48 AM   #142
草薙さん
The One

第一餐7百幾
第二餐就縮到百幾2百
你係對方會點諗

メモリはプライスレス
舊 05-24-13, 12:49 AM   #143
Avelcain
Game Master

引用:
作者: Nelly 查看文章
唔知點解呢個post 好有 電車男果種 feel.
我都覺
唔知點解好想追尼個POST
樓主可唔可以上密D水
舊 05-24-13, 12:54 AM   #144
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: JMi 查看文章
delifrance分cafe(半輕食)同bistro(餐廳)

bistro我就真係好耐無食過啦~cafe就間中食下~
bistro我覺得唔抵食

舊 05-24-13, 01:01 AM   #145
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
第一餐7百幾
第二餐就縮到百幾2百
你係對方會點諗
---------> 女

我真係唔覺得有問題....

當然~~對本身諗住"搵食"果d黎講就可能有問題

老公個老死(我都識ge)~之前識到條女~想溝人地wo~
食飯平則3-4舊水~貴則6-7舊水~隔日食wo~男方俾晒錢~
食到呀老死叫救命

舊 05-24-13, 01:19 AM   #146
chandler
上海之夜的第七章

註冊日期: Feb 2002
法國菜尖咀有BIEN DINNER, AL DENTE, TOVILI 呢幾間我成日去.OK的

不過好似係意大利菜,唔係好識分,全部氣氛OK,有蠋光的..

如果你想必殺既..首選係跑馬地既AMIGO,乜女都死 (KIDDING)

不過會貴..

I am not concerned about planning for the future.
I will let future take care of itself.
chandler 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-13, 01:46 AM   #147
草薙さん
The One

引用:
---------> 女
我真係唔覺得有問題....
當然~~對本身諗住"搵食"果d黎講就可能有問題
我會覺得比人地個impression唔好
Anyway, 都要睇對方係咩類型

學你話齋 對搵食既會即刻sense到
引用:
作者: chandler 查看文章
法國菜尖咀有BIEN DINNER, AL DENTE, TOVILI 呢幾間我成日去.OK的

不過好似係意大利菜,唔係好識分,全部氣氛OK,有蠋光的..

如果你想必殺既..首選係跑馬地既AMIGO,乜女都死 (KIDDING)

不過會貴..
Al Dente 係意大利菜
有年同朋友嚮果度慶祝生日同班伙記夾好
佢地識自動播生日歌

メモリはプライスレス
舊 05-24-13, 02:35 AM   #148
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: KIM 查看文章
想知道. 埋單後, 對方有冇主動問你類似"每人幾多$"之類?
無,我講咗今餐第一次我請之後,佢無乜表示,係之後wechat先"thanks"我....
引用:
繼第2餐食法國菜後~~呢個係第2個好奇GE問題...

第一餐我當條女有問呢樣野~然後樓主最後請左第1餐後~
條女有無講我下次請番你之類?

如有俾個機會人地請番你 ~咪爭住俾錢呀
E個假設性問題唔成立,雖則我睇佢個反應(當我話今餐我請果時)已經覺得佢認為係理所當然,更遑論佢會講下餐佢請了.....
引用:
女方大致上sense 到樓主對女性經驗少有機會會食住上...
可能....我都講明好少約女孩出嚟食飯......
引用:
作者: HI_Ricky 查看文章
雖然情人眼裏出西施, 為見紅顏,錢沒所謂.....
但最好set個break位比自己, 如果唔係太麻目, 到頭來自己乜都沒....

PS: 下場法國餐記得叫D 有1份 2個share 食果D , 開心D嗎...
PS2 : 頭盤黎時, 厚面皮少少 叫waiter 同你地映張相......( 食咁貴連1齊相都沒,好笨ma.... XD )
我無麻目,只係唔係好識點處理
引用:
請問法國菜係邊個提議...?

我諗我結婚週年先會食法國菜~~半島LUNCH兩人 around 3 K ...
定係食d頹廢法國菜a

第2餐就 法國菜a
法國菜係佢話最鐘意食,其次韓國菜,之後先係日本菜; so 我諗住星期六同佢食法國菜囉...........
引用:
作者: 鳳熾魂 查看文章
第二餐就法國菜
頹廢法國菜又有邊間?
快咗D??應該再日本 or 韓國菜??

今日我同佢wechat問佢想睇幾點戲,佢話星期六唔得閒,去唔到 (我當然無所謂 & 無失望);我同我個FD都懷疑我有機會係 "水泡"男/kill time 男,唔得閒應該係藉口,唔駛咁認真~~~不過我都會繼續同佢wechat住

所以今個星期六無彩派......

一日就多咗幾頁....驚驚地

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....

此篇文章於 05-24-13 02:44 AM 被 DevilElvis 編輯。
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-13, 02:40 AM   #149
DevilElvis
The One
還我香港!!

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
出得來溝女就唔好咁慳家啦, 買少 D 日版就有餐

唔好話咩港女預左男人請, 根本全世界都係, 唔到你唔制

驚蝕底就返房宅宅吧
E家水日版都係貴百幾,有乜所謂

我係諗長遠如果餐餐差唔多就要揾下份辛苦工姐

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
舊 05-24-13, 02:48 AM   #150
DevilElvis
The One
還我香港!!

引用:
作者: funnyfun 查看文章
我都覺
唔知點解好想追尼個POST
樓主可唔可以上密D水
唔好咁啦,我屋企好少模型,齋打機已經無乜時間,做地鐵男得唔得?

不過下次可能係第二個wechat女 要再求教喇

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 06:30 PM

手機版 | APP版