Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 11-27-12, 03:42 AM   #151
BOYBOYBOY
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2011
引用:
作者: iamleoluk 查看文章
一個星期後痴朋友去東京 (第1次)
咩都未諗................
有冇咩地方係必去? 雷門? 鐵塔? thx

好在最近日元跌
天空樹啦,淺草正野呀,如果有空可以去埋橫濱!
係涉谷買來回票東橫!

舊 11-27-12, 03:45 AM   #152
BOYBOYBOY

引用:
作者: irismong 查看文章
你用U300?
U300好神奇..
用電腦連上網好快架..
仲快過電話上多多聲..
我一返酒店有咩需要就開NB插電話上網..
LOAD野勁快勁順..勁怪
引用:
咁U300係限速架嘛
引用:
作者: PTX-003C 查看文章
限速唔會限埋接收範圍吧……
btw, 有冇唔限速的?
坐JR地面接收冇問題,如果坐地下鐵就要係站先收到,一開車又斷

引用:
作者: carychow 查看文章
講起接受範圍, 我試過租某公司o既 Softbank 4G Router, 跟用 bmobile 一樣接受唔多掂.
不過我見過有唔少日本人可以o係地鐵上網、用LINE, 真係好想知到底乜事.
4G接收都係差,遠D直頭冇4G!
LINE 係台灣+日本人用多,我識台灣人都係用LINE

此篇文章於 11-27-12 03:48 AM 被 BOYBOYBOY 編輯。
BOYBOYBOY 目前離線  
舊 11-27-12, 04:01 AM   #153
BOYBOYBOY

引用:
呢個時候去東京睇燈飾比較好, 只有呢一兩個月先有o既野.
日間就去邊都冇所謂啦. 反正第一次去乜都未見過.
好夢幻~周圍都係燈~
吉祥寺連條馬路邊都綁埋燈係樹..
汐留個度又係好夢幻~
早2日去台場之前行過勁多日本人..
早2日,日本3連休,好多地方做折..
我都買唔少..

引用:
作者: 草薙さん 查看文章
去完雷門行去SkyTree
幾易行, 條路附近又可以見到少少居民環境
雷門真係正,琴日行完..則邊D樹黃黃地好靚
好多野買..

引用:
作者: ammms 查看文章
多口問下
有冇人去過台場果個 Hello Kitty 景點?
唔知多唔多特別版 Hello Kitty 精品?
之前行新宿果個 Gift Shop
唔係好多野睇
池袋果個就好少少

另外 Skytree 係咪可以 walkin 咁去買飛?
其實主力想買鬆弛熊
間鋪好似o係免費區?
SKYTREE個度有間KITTY野仲多
早2日迫到癲..

引用:
作者: Hitomi 查看文章
台場其實有免費bus 在台場範圍循環走~bus就應該幾分鐘
用腳就around 15 分鐘
去venus fort順便去埋outlet~~levis勁抵買呀
買左台場百合票應該坐車去留返D腳力..哈哈
我早2晚係台場VENUS睇左..貴左..
6千YEN一條,買2送1..
圍返4千一條..

引用:
不就台場,中野,池袋,秋葉原…
基本些都係一入Building 就斷…係池袋Animate 果下先灰…唔走返落地下果層直頭冇Connection
係旺區+高樓好易收唔到..

引用:
作者: Metal Gear NT 查看文章
SkyTree仲係咪咁多人?
我上次去o個個禮拜剛剛開始有即場票賣
排隊排到阿媽都唔認得(又唔係超耐,排到半路都有冷氣涼算ok啦)

不過上到去真係靚到冇朋友
多人..結果排唔到..星期6去個陣人山人海..仲有好多檔野食賣..好似開P咁..

引用:
Thank you!
睇左地圖
Diver City 過 Venus Fort 比想像中近
應該都行到
搭巴士反而驚唔識同司機講落車
而且好似有 One Piece 活動
去台場 6 個地方拎印仔換限定精品
到時可能都預個下午過去行下

你講果個 outlet o係 Venus Fort 入面?
我之前剩係去過幕張 outlet 買 agnes b
而家諗住可能早 d 行完幕張個 outlet 就過番台場行
回程番新宿唔知有冇時間行埋東京站商店街
如買左來回任坐百合票坐過去方便D喎..留返D腳力..

引用:
大家旅行後會唔會請多日假休息?

話說我同老公都是5DAY工~
一向習慣請假星期一至五~咁就可以連放9日~
然後就星期六去星期六番踩8日~~
呢次突然想踩足9日第2日番工~~

唔知咁樣累唔累架呢
(delta 回程起飛是下午6點幾)
聽朝已開工..
岩岩達美返黎..話就6點幾上機,但7點多D起飛..落機接近12點..
趕巴士好易上唔切尾車

舊 11-27-12, 08:29 AM   #154
ammms
God of Gamer
渣根懦夫

註冊日期: May 2007
引用:
作者: BOYBOYBOY 查看文章
如買左來回任坐百合票坐過去方便D喎..留返D腳力..
Thank you!
有冇網址睇?
來回台場同埋邊度?
ammms 目前離線  
舊 11-27-12, 10:27 AM   #155
BOYBOYBOY

引用:
Thank you!
有冇網址睇?
來回台場同埋邊度?
台場百合海鷗
http://www.yurikamome.co.jp/

台場站->青海,一出左轉1分鐘即到間OUTLET

今次淨係去左輕井澤OUTLET..同維納斯堡..

此篇文章於 11-27-12 10:32 AM 被 BOYBOYBOY 編輯。
BOYBOYBOY 目前離線  
舊 11-27-12, 11:12 AM   #156
肥仔
Game Master
食力坐館!!!

註冊日期: Apr 2004
引用:
坐JR地面接收冇問題,如果坐地下鐵就要係站先收到,一開車又斷
呢個係因為隨道內無cable
不過放心而家鋪緊仲有D已經開始用緊

舊 11-27-12, 11:28 AM   #157
carychow
Crazy Gamer
自定頭銜

註冊日期: Dec 2006
Nintendo Switch ID4912 7594 2308
3DS Friend Code1693 0391 8181
PSN  IDcarychowhk
XBox Live Gamertagcarychow
引用:
作者: 肥仔 查看文章
呢個係因為隨道內無cable
不過放心而家鋪緊仲有D已經開始用緊
呢個情況係東京? 我o係地鐵見人上網用 LINE 係o係大阪市營地鐵.
仲慘過o係東京, 一落地底閘都未入已經冇訊號, 落難波地下街時又係.

舊 11-27-12, 12:27 PM   #158
肥仔
Game Master
食力坐館!!!

引用:
呢個情況係東京? 我o係地鐵見人上網用 LINE 係o係大阪市營地鐵.
仲慘過o係東京, 一落地底閘都未入已經冇訊號, 落難波地下街時又係.
大阪都已經整緊
到10月中為止
御堂筋線 西中島南方-本町
中央線 九条-谷町四丁目
之間都用到

舊 11-27-12, 12:29 PM   #159
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
都話咯... 基本上入左TUNNEL係鐵定用唔到...

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線  
舊 11-27-12, 12:34 PM   #160
carychow
Crazy Gamer
自定頭銜

註冊日期: Dec 2006
Nintendo Switch ID4912 7594 2308
3DS Friend Code1693 0391 8181
PSN  IDcarychowhk
XBox Live Gamertagcarychow
引用:
作者: 肥仔 查看文章
大阪都已經整緊
到10月中為止
御堂筋線 西中島南方-本町
中央線 九条-谷町四丁目
之間都用到
地下街呢?

舊 11-27-12, 12:48 PM   #161
肥仔
Game Master
食力坐館!!!

引用:
地下街呢?
而家手頭上無資料
不過我之前係難波既地下街未試過收唔到信號

引用:
都話咯... 基本上入左TUNNEL係鐵定用唔到...
而家既工程係令到係隨道入面都用到電話+DATA
雖然仲有好大條路要走

舊 11-27-12, 01:18 PM   #162
StevenLeong

註冊日期: Jan 2002
剛剛上星期去完大阪奈良京都 好彩得上星期五臨走果日係日本公眾假期 東福寺d人多到呢
StevenLeong 目前離線  
舊 11-27-12, 01:20 PM   #163
ammms
渣根懦夫

註冊日期: May 2007
引用:
台場百合海鷗
http://www.yurikamome.co.jp/

台場站->青海,一出左轉1分鐘即到間OUTLET
Thank you!
我開頭以為講搭船去台場
如果要去 outlet 咁應該O係邊個站落?

同埋如果我O係新宿出發
係咪都要 JR 轉車?
定係坐 JR 唔轉百合海鷗都去到?
ammms 目前離線  
舊 11-27-12, 01:42 PM   #164
肥仔
Game Master
食力坐館!!!

引用:
Thank you!
我開頭以為講搭船去台場

同埋如果我O係新宿出發
係咪都要 JR 轉車?
新宿出發既搭埼京線去新木場既車
係東京テレポート落車再行唔駛煩

舊 11-27-12, 02:16 PM   #165
BOYBOYBOY

引用:
Thank you!
我開頭以為講搭船去台場

同埋如果我O係新宿出發
係咪都要 JR 轉車?
新木場轉都得
新橋站轉百合海線
青海=outlet

舊 11-27-12, 05:07 PM   #166
PTX-003C
天下第一盲鬼

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDKazamiChris
XBox Live GamertagGesphest MK III
難波地下街完全冇signal
果日係下面盪失路幾絕望呀

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist
PTX-003C 目前離線  
舊 11-27-12, 09:35 PM   #167
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
引用:
難波地下街完全冇signal
果日係下面盪失路幾絕望呀
你講三番街?
我之前收到無問題BOR... =0="

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線  
舊 11-27-12, 09:51 PM   #168
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
引用:
買左台場百合票應該坐車去留返D腳力..哈哈
我早2晚係台場VENUS睇左..貴左..
6千YEN一條,買2送1..
圍返4千一條..

聽朝已開工..
岩岩達美返黎..話就6點幾上機,但7點多D起飛..落機接近12點..
趕巴士好易上唔切尾車
台場有免費BUS嘛~diver 行番去列車都不太近XD
如果只去台場+venus fort就不買pass了
btw~6 千yen 一條咁咪貴過香港D特價XD

回港我一定坐Taxi番家...回港晚上坐機場bus簡直係地獄...好辛苦...
我呢d番馬鞍山人士...

引用:
19-26號
頭先12點先落機...
回來了
呢個旅程做左一件蠢事
食拉麵,用機落單,拎完張單唔記得按退錢
去左日光,橫濱,宇都宮,輕井澤,河口湖, 郊外仲開心
反而係都內就買下野食下野冇咩特別
不得不提,今次ONLINE 訂成箱GAME,玩具
23點號落單..26走之前就送到酒店..有效率!
坐達美,第一次坐以為CHECK得好嚴,唔敢帶咁大箱既手提行李上機
結果比多3千3YEN 比多件行李費..學精左下次坐第2間或者手提照上機..
今日有落雨..之前七日都冇,好彩..但就好早天黑=.=/
4點幾就黑晒
delta 行李重量方面不嚴~
就算係桃子手提都不嚴~不過寄倉果件就真係0.1kg都捉你

btw~拉麵入左幾錢落部機XDD?

我不嬲都非常support遠離東京去下D近郊/鄉下地方XD
都內真係太似放大版GE中環同銅鑼灣啦

Hitomi 目前離線  
舊 11-27-12, 10:05 PM   #169
BOYBOYBOY

引用:

回港我一定坐Taxi番家...回港晚上坐機場bus簡直係地獄...好辛苦...

咁都仲平過香港既,香港閒閒地一條日版800-900~
琴晚坐另一架n巴又ok喎~一粒鐘內出到cwb 我轉車返去十分鐘唔使~
學精左~下次照拎上機,我見d人4,5件野照上到機....可惡...當交學費~
拉麵入左一千
東京都內,2日都嫌多

舊 11-28-12, 02:43 AM   #170
PTX-003C
天下第一盲鬼

XBox Live GamertagGesphest MK III
引用:

結果咪有D我咁ge 人, 上機重重過寄倉(其實主要係電腦同D鏡重...

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist
舊 11-28-12, 08:23 AM   #171
Squaresoft
Crazy Gamer
皇冠琵琶

註冊日期: Nov 2002
引用:
Thank you!
我開頭以為講搭船去台場

---
我係由淺草(行完skytree)去台場. 三點幾開船啱啱好睇日落, 超靚!!!

引用:
-----

A41P好快喎. (如果唔使等太耐有車.... )

引用:
結果咪有D我咁ge 人, 上機重重過寄倉(其實主要係電腦同D鏡重...
重點係上機時交足戲, 表現到你的handcarry 有幾輕
如果你好辛苦先攞到, 九成九會俾人查...

舊 11-28-12, 10:14 AM   #172
PTX-003C
天下第一盲鬼

引用:
作者: Squaresoft 查看文章
我係由淺草(行完skytree)去台場. 三點幾開船啱啱好睇日落, 超靚!!!

A41P好快喎. (如果唔使等太耐有車.... )

重點係上機時交足戲, 表現到你的handcarry 有幾輕
如果你好辛苦先攞到, 九成九會俾人查...
正解

此篇文章於 11-28-12 10:18 AM 被 PTX-003C 編輯。
舊 11-28-12, 09:39 PM   #173
leotam3

註冊日期: Oct 2003
引用:

我坐巴士番沙田都係咁啦

P.S. 可唔可以再講下點寄行李?

最新school days mad誕生~\/
http://youtube.com/watch?v=d8_pUM-DKQA

全新舊18x game特價拍賣中
http://www.gaforum.org/showthread.ph...611&highlight=

あやかし陰陽録討論區
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=222911
leotam3 目前離線  
舊 11-28-12, 09:58 PM   #174
Alata
Insane Gamer
紅髮少年

註冊日期: Oct 2006
引用:
作者: leotam3 查看文章
我坐巴士番沙田都係咁啦

P.S. 可唔可以再講下點寄行李?
沙田快過馬鞍山好多,馬鞍山如果係住入啲真係要兜好耐
如果搭N車仲死

講開行李,今次搭樂桃,有朋友個行李22kg 都冇人理(本身係20kg上限)
早知唔理我就買多幾件衫啦
由手機版發出
Alata 目前離線  
舊 11-28-12, 10:37 PM   #175
leotam3

註冊日期: Oct 2003
係番工時間PLAN左個零鐘, 下次決定去北海道

主打函館/稚內/釧路/東京
點解JAL冇夜機...........................

最新school days mad誕生~\/
http://youtube.com/watch?v=d8_pUM-DKQA

全新舊18x game特價拍賣中
http://www.gaforum.org/showthread.ph...611&highlight=

あやかし陰陽録討論區
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=222911
leotam3 目前離線  
關閉主題

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
11/7 11/8 Kalafina Special LIVE in Hong Kong 2015開催決定!丨梶浦由記総合THREAD Vol.2 神秘過客 日本動漫畫討論版 790 05-31-23 06:40 PM
[漫畫] 八木教広「CLAYMORE」13年の歴史に幕 Vol.2丨 鳳熾魂 日本動漫畫討論版 767 02-14-15 05:16 PM
あなたの力でBD化プロジェクト 総合THREAD money 日本動漫畫討論版 36 02-23-13 07:18 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.3 Hitomi ~清談館~ 1004 11-15-12 11:18 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.2 Hitomi ~清談館~ 1014 06-16-12 09:32 AM

現在的時間是 08:40 AM

手機版 | APP版