Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 30 34 35 36 37 38 39 40 41 
~清談館~>日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.3
Hunter 01:01 AM 11-12-12
作者: 魔法小王子:
有冇人打算明年去睇櫻花~XD

下年諗住去京阪神, 棋掂都係, 想順便睇埋櫻花

不過唔知幾時買機票酒店好?
太早訂驚遇唔岩櫻花開, 太遲訂又驚無機位酒店

Hitomi 07:12 PM 11-12-12
作者: Hunter:

下年諗住去京阪神, 棋掂都係, 想順便睇埋櫻花

不過唔知幾時買機票酒店好?
太早訂驚遇唔岩櫻花開, 太遲訂又驚無機位酒店
慢慢都未遲...年年間間航空公司都會推3月31日前出發的特價機票
ANA CX Delta等等都會有大把你揀
Hunter 07:52 PM 11-12-12
都有諗過3月尾去, 因為羅2/4, 3/4 假就可以有連住7日假
但又怕櫻花未開
因為睇過好多網都話4月頭開得比較好

BOYBOYBOY 07:59 PM 11-12-12
東京山手線邊區9點後仲可以有地方行下
ammms 08:54 PM 11-12-12
作者: BOYBOYBOY:
新宿, 池袋
兩個地方都可以去夾公仔夾到好夜
Hitomi 09:22 PM 11-12-12
都有諗過3月尾去, 因為羅2/4, 3/4 假就可以有連住7日假
但又怕櫻花未開
咁就真係要視乎京阪神邊度...近郊同市區已經可以相差好遠...
同一日~可以一個滿開一個落晒...
睇櫻花一定要出發前睇最UPDATE開花情況~同埋要搵定後備景點~然後臨時執生
我5月果次都係事前PLAN好晒行程~但最後係去到當地臨時改行程改到面目全非

作者: BOYBOYBOY:
機鋪~夾公仔~激安之殿堂(通宵)~Big camera果類賣電子電器的百貨公司都開到十點的

另一個省時間做法係夜d先食dinner~~先去左果d 7點幾8點就會關門的地方
咁樣時間會充實d睇多d野
魔法小王子 11:56 PM 11-13-12
但又怕櫻花未開
我都暫定京阪神
PTX-003C 12:34 AM 11-14-12
有馬的溫泉區難去嗎?
有人跟我說可以去有馬看看(由大阪出發
Hitomi 01:11 AM 11-14-12
作者: PTX-003C:
有馬的溫泉區難去嗎?
有人跟我說可以去有馬看看(由大阪出發
好易去...
大阪有巴士直達
火車的話直情有個站係有馬溫泉~一出站已經係溫泉街一帶~唔洗再轉車
方便到暈~係一個又出名但又近市區又易去的溫泉區

有馬溫泉地方細細幾好行~影相亦唔錯
半日行溫泉街~然後下午/黃昏入住溫泉酒店~
PTX-003C 03:04 AM 11-14-12
作者: Hitomi:
好易去...
大阪有巴士直達
火車的話直情有個站係有馬溫泉~一出站已經係溫泉街一帶~唔洗再轉車
方便到暈~係一個又出名但又近市區又易去的溫泉區

有馬溫泉地方細細幾好行~影相亦唔錯
半日行溫泉街~然後下午/黃昏入住溫泉酒店~
而家就係頭痕緊.......

而家的Plan:
Day1
8點機飛, 一到就Check in+出老秋

Day2
去台場影Gundam+去中野

Day3
始電去關西, 先去影鐵人28再返大阪電砲城Shopping
黃昏去神農祭

Day4
Fire Bomber Live

Day5
未搵到Plan, 不過晚上已Book 大阪酒店

Day6
同樣未有Plan, 而已連住都未confirm

Day 7
一定要回到東京, 3點左右就必須開始各機場進發

Day 6去有馬住溫泉酒店...不過Day 7就完全泡湯了
定有冇可能只是Day 5日間去泡溫泉而已, 晚上又回大阪呢....咁我Day 6就始電返東京行街掃貨
mkmonkey 12:46 PM 11-14-12

而家的Plan:
Day1

Day2

Day3
黃昏去神農祭

Day4

Day5

Day6

Day 7

定有冇可能只是Day 5日間去泡溫泉而已, 晚上又回大阪呢....咁我Day 6就始電返東京行街掃貨
如果只係想"到比一泡"形式,唔過夜其家係可以的。由大阪市區去有馬你預個半鐘就去到 (包括搵路既時間)。不過,趕到甩轆真係有需要?
Hitomi 10:39 PM 11-14-12

而家的Plan:
Day1

Day2

Day3
黃昏去神農祭

Day4

Day5

Day6

Day 7

我都唔贊成趕到甩轆~~去溫泉區係Relax架嘛

改酒店改行程囉
DAY 2 始電去關西, 先去影鐵人28~然後下午去有馬+訓溫泉酒店
神戶去有馬近呀~

DAY 3 早上出番大阪繼續你其他ge大阪行程

台場中野呢D地方邊日去都無所謂
怪盜小G 10:56 PM 11-14-12
依家既中野對我黎講已經無乜吸引力\
PTX-003C 11:19 PM 11-14-12
我都唔贊成趕到甩轆~~去溫泉區係Relax架嘛

改酒店改行程囉
DAY 2 始電去關西, 先去影鐵人28~然後下午去有馬+訓溫泉酒店
神戶去有馬近呀~

DAY 3 早上出番大阪繼續你其他ge大阪行程

台場中野呢D地方邊日去都無所謂
又未到趕到甩轆gwa...
我成個Day 5都未有野做, 10點多D 出發12點左右到
行下溫泉街行到4~5再去泡.....7~8點先返大阪都唔會太晚吧?

作者: 怪盜小G:
依家既中野對我黎講已經無乜吸引力\
未去過嘛....我成十幾年冇去過東京
老秋都係第一次去
irismong 11:25 PM 11-14-12
秋葉咪更加無野行 sosad
魔法小王子 11:31 PM 11-14-12
慢慢都未遲...年年間間航空公司都會推3月31日前出發的特價機票
ANA CX Delta等等都會有大把你揀
今年3月尾4月頭撞正復活節...但願唔好太貴
PTX-003C 11:36 PM 11-14-12
作者: irismong:
秋葉咪更加無野行 sosad
人一世宅一世....點都去聖地參觀下好ge
Hitomi 11:42 PM 11-14-12
又未到趕到甩轆gwa...
我成個Day 5都未有野做, 10點多D 出發12點左右到
行下溫泉街行到4~5再去泡.....7~8點先返大阪都唔會太晚吧?

未去過嘛....我成十幾年冇去過東京
老秋都係第一次去
因為順路ge問題呀~

如果你去完神戶又出番大阪之後隔日入番有馬就兜路了~side左時間

作者: 魔法小王子:
今年3月尾4月頭撞正復活節...但願唔好太貴
今年撞到正3月尾4月頭一樣有做特價~
不過一定要3月31日前出發~

------------------------------------

有位住日本的友人同我講晚上ge秋葉原正過日頭ge秋葉原好多
所以我都打算再去下秋葉原~不過係夜晚
irismong 11:50 PM 11-14-12
人一世宅一世....點都去聖地參觀下好ge
http://www1.kcn.ne.jp/~kbas/hp/burari_oreimo.html
聖地

有位住日本的友人同我講晚上ge秋葉原正過日頭ge秋葉原好多
所以我都打算再去下秋葉原~不過係夜晚
正既意思係...?
我多數都係6點幾7點先去
行到佢地差唔多關哂門就走...
我又唔覺有咩咁正 @@
PTX-003C 12:13 AM 11-15-12
http://www1.kcn.ne.jp/~kbas/hp/burari_oreimo.html
聖地

正既意思係...?
我又唔覺有咩咁正 @@
這個.....時間金錢有限, 如果唔係實去一次木崎湖
Hitomi 01:09 AM 11-15-12
聖地

正既意思係...?
我又唔覺有咩咁正 @@
我唔知正MUD所以下次夜晚去下

之前X登有條友係跟住動漫D地方...去左好好好好多地方~
好有心機影好好好好多相再搵埋圖對照~我諗有過百張呢類景點相
連唔係動漫迷GE我都睇到拍爛手掌
Hunter 09:19 AM 11-15-12
咁就真係要視乎京阪神邊度...近郊同市區已經可以相差好遠...
同一日~可以一個滿開一個落晒...
睇櫻花一定要出發前睇最UPDATE開花情況~同埋要搵定後備景點~然後臨時執生
我5月果次都係事前PLAN好晒行程~但最後係去到當地臨時改行程改到面目全非

thx
不過個FD唔去, 一個人要諗諗
錢有限, 住宿得SUPER HOTEL, 東橫 揀

Day2
我覺得台場+中野玩唔到一日
中野, 我睇左好多鋪都係用左2個鐘到
PTX-003C 10:29 AM 11-15-12
thx
不過個FD唔去, 一個人要諗諗
錢有限, 住宿得SUPER HOTEL, 東橫 揀

我覺得台場+中野玩唔到一日
中野, 我睇左好多鋪都係用左2個鐘到
咁可以去埋池袋
mkmonkey 01:06 PM 11-15-12

http://www.backpackers.com.tw/forum/...d.php?t=459549
這個也不錯呢 ...
irismong 10:05 PM 11-15-12

日本好多呢D BLOG
第一 ... 30 34 35 36 37 38 39 40 41 

返回主題版面