Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 11-12-12, 01:01 AM   #976
Hunter
God of Gamer

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 魔法小王子 查看文章
有冇人打算明年去睇櫻花~XD

下年諗住去京阪神, 棋掂都係, 想順便睇埋櫻花

不過唔知幾時買機票酒店好?
太早訂驚遇唔岩櫻花開, 太遲訂又驚無機位酒店

Hunter 目前離線  
舊 11-12-12, 07:12 PM   #977
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: Hunter 查看文章

下年諗住去京阪神, 棋掂都係, 想順便睇埋櫻花

不過唔知幾時買機票酒店好?
太早訂驚遇唔岩櫻花開, 太遲訂又驚無機位酒店
慢慢都未遲...年年間間航空公司都會推3月31日前出發的特價機票
ANA CX Delta等等都會有大把你揀

Hitomi 目前離線  
舊 11-12-12, 07:52 PM   #978
Hunter

都有諗過3月尾去, 因為羅2/4, 3/4 假就可以有連住7日假
但又怕櫻花未開
因為睇過好多網都話4月頭開得比較好

Hunter 目前離線  
舊 11-12-12, 07:59 PM   #979
BOYBOYBOY
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2011
東京山手線邊區9點後仲可以有地方行下

舊 11-12-12, 08:54 PM   #980
ammms
渣根懦夫

註冊日期: May 2007
引用:
作者: BOYBOYBOY 查看文章
新宿, 池袋
兩個地方都可以去夾公仔夾到好夜
ammms 目前離線  
舊 11-12-12, 09:22 PM   #981
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
都有諗過3月尾去, 因為羅2/4, 3/4 假就可以有連住7日假
但又怕櫻花未開
咁就真係要視乎京阪神邊度...近郊同市區已經可以相差好遠...
同一日~可以一個滿開一個落晒...
睇櫻花一定要出發前睇最UPDATE開花情況~同埋要搵定後備景點~然後臨時執生
我5月果次都係事前PLAN好晒行程~但最後係去到當地臨時改行程改到面目全非

引用:
作者: BOYBOYBOY 查看文章
機鋪~夾公仔~激安之殿堂(通宵)~Big camera果類賣電子電器的百貨公司都開到十點的

另一個省時間做法係夜d先食dinner~~先去左果d 7點幾8點就會關門的地方
咁樣時間會充實d睇多d野

Hitomi 目前離線  
舊 11-13-12, 11:56 PM   #982
魔法小王子
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2011
引用:
但又怕櫻花未開
我都暫定京阪神
魔法小王子 目前離線  
舊 11-14-12, 12:34 AM   #983
PTX-003C
天下第一盲鬼

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDKazamiChris
XBox Live GamertagGesphest MK III
有馬的溫泉區難去嗎?
有人跟我說可以去有馬看看(由大阪出發

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist
PTX-003C 目前離線  
舊 11-14-12, 01:11 AM   #984
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: PTX-003C 查看文章
有馬的溫泉區難去嗎?
有人跟我說可以去有馬看看(由大阪出發
好易去...
大阪有巴士直達
火車的話直情有個站係有馬溫泉~一出站已經係溫泉街一帶~唔洗再轉車
方便到暈~係一個又出名但又近市區又易去的溫泉區

有馬溫泉地方細細幾好行~影相亦唔錯
半日行溫泉街~然後下午/黃昏入住溫泉酒店~

Hitomi 目前離線  
舊 11-14-12, 03:04 AM   #985
PTX-003C
天下第一盲鬼

XBox Live GamertagGesphest MK III
引用:
作者: Hitomi 查看文章
好易去...
大阪有巴士直達
火車的話直情有個站係有馬溫泉~一出站已經係溫泉街一帶~唔洗再轉車
方便到暈~係一個又出名但又近市區又易去的溫泉區

有馬溫泉地方細細幾好行~影相亦唔錯
半日行溫泉街~然後下午/黃昏入住溫泉酒店~
而家就係頭痕緊.......

而家的Plan:
Day1
8點機飛, 一到就Check in+出老秋

Day2
去台場影Gundam+去中野

Day3
始電去關西, 先去影鐵人28再返大阪電砲城Shopping
黃昏去神農祭

Day4
Fire Bomber Live

Day5
未搵到Plan, 不過晚上已Book 大阪酒店

Day6
同樣未有Plan, 而已連住都未confirm

Day 7
一定要回到東京, 3點左右就必須開始各機場進發

Day 6去有馬住溫泉酒店...不過Day 7就完全泡湯了
定有冇可能只是Day 5日間去泡溫泉而已, 晚上又回大阪呢....咁我Day 6就始電返東京行街掃貨

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist

此篇文章於 11-14-12 03:07 AM 被 PTX-003C 編輯。
舊 11-14-12, 12:46 PM   #986
mkmonkey
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2005
引用:

而家的Plan:
Day1

Day2

Day3
黃昏去神農祭

Day4

Day5

Day6

Day 7

定有冇可能只是Day 5日間去泡溫泉而已, 晚上又回大阪呢....咁我Day 6就始電返東京行街掃貨
如果只係想"到比一泡"形式,唔過夜其家係可以的。由大阪市區去有馬你預個半鐘就去到 (包括搵路既時間)。不過,趕到甩轆真係有需要?

舊 11-14-12, 10:39 PM   #987
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:

而家的Plan:
Day1

Day2

Day3
黃昏去神農祭

Day4

Day5

Day6

Day 7

我都唔贊成趕到甩轆~~去溫泉區係Relax架嘛

改酒店改行程囉
DAY 2 始電去關西, 先去影鐵人28~然後下午去有馬+訓溫泉酒店
神戶去有馬近呀~

DAY 3 早上出番大阪繼續你其他ge大阪行程

台場中野呢D地方邊日去都無所謂

Hitomi 目前離線  
舊 11-14-12, 10:56 PM   #988
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
依家既中野對我黎講已經無乜吸引力\

怪盜小G 目前離線  
舊 11-14-12, 11:19 PM   #989
PTX-003C
天下第一盲鬼

引用:
我都唔贊成趕到甩轆~~去溫泉區係Relax架嘛

改酒店改行程囉
DAY 2 始電去關西, 先去影鐵人28~然後下午去有馬+訓溫泉酒店
神戶去有馬近呀~

DAY 3 早上出番大阪繼續你其他ge大阪行程

台場中野呢D地方邊日去都無所謂
又未到趕到甩轆gwa...
我成個Day 5都未有野做, 10點多D 出發12點左右到
行下溫泉街行到4~5再去泡.....7~8點先返大阪都唔會太晚吧?

引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
依家既中野對我黎講已經無乜吸引力\
未去過嘛....我成十幾年冇去過東京
老秋都係第一次去

舊 11-14-12, 11:25 PM   #990
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
秋葉咪更加無野行 sosad

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線  
舊 11-14-12, 11:31 PM   #991
魔法小王子
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2011
引用:
慢慢都未遲...年年間間航空公司都會推3月31日前出發的特價機票
ANA CX Delta等等都會有大把你揀
今年3月尾4月頭撞正復活節...但願唔好太貴
魔法小王子 目前離線  
舊 11-14-12, 11:36 PM   #992
PTX-003C
天下第一盲鬼

引用:
作者: irismong 查看文章
秋葉咪更加無野行 sosad
人一世宅一世....點都去聖地參觀下好ge

舊 11-14-12, 11:42 PM   #993
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
又未到趕到甩轆gwa...
我成個Day 5都未有野做, 10點多D 出發12點左右到
行下溫泉街行到4~5再去泡.....7~8點先返大阪都唔會太晚吧?

未去過嘛....我成十幾年冇去過東京
老秋都係第一次去
因為順路ge問題呀~

如果你去完神戶又出番大阪之後隔日入番有馬就兜路了~side左時間

引用:
作者: 魔法小王子 查看文章
今年3月尾4月頭撞正復活節...但願唔好太貴
今年撞到正3月尾4月頭一樣有做特價~
不過一定要3月31日前出發~

------------------------------------

有位住日本的友人同我講晚上ge秋葉原正過日頭ge秋葉原好多
所以我都打算再去下秋葉原~不過係夜晚

Hitomi 目前離線  
舊 11-14-12, 11:50 PM   #994
irismong
Goo ◕ ω ◕

引用:
人一世宅一世....點都去聖地參觀下好ge
http://www1.kcn.ne.jp/~kbas/hp/burari_oreimo.html
聖地

引用:
有位住日本的友人同我講晚上ge秋葉原正過日頭ge秋葉原好多
所以我都打算再去下秋葉原~不過係夜晚
正既意思係...?
我多數都係6點幾7點先去
行到佢地差唔多關哂門就走...
我又唔覺有咩咁正 @@

PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

舊 11-15-12, 12:13 AM   #995
PTX-003C
天下第一盲鬼

引用:
http://www1.kcn.ne.jp/~kbas/hp/burari_oreimo.html
聖地

正既意思係...?
我又唔覺有咩咁正 @@
這個.....時間金錢有限, 如果唔係實去一次木崎湖

舊 11-15-12, 01:09 AM   #996
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
聖地

正既意思係...?
我又唔覺有咩咁正 @@
我唔知正MUD所以下次夜晚去下

之前X登有條友係跟住動漫D地方...去左好好好好多地方~
好有心機影好好好好多相再搵埋圖對照~我諗有過百張呢類景點相
連唔係動漫迷GE我都睇到拍爛手掌

Hitomi 目前離線  
舊 11-15-12, 09:19 AM   #997
Hunter

引用:
咁就真係要視乎京阪神邊度...近郊同市區已經可以相差好遠...
同一日~可以一個滿開一個落晒...
睇櫻花一定要出發前睇最UPDATE開花情況~同埋要搵定後備景點~然後臨時執生
我5月果次都係事前PLAN好晒行程~但最後係去到當地臨時改行程改到面目全非

thx
不過個FD唔去, 一個人要諗諗
錢有限, 住宿得SUPER HOTEL, 東橫 揀

引用:

Day2
我覺得台場+中野玩唔到一日
中野, 我睇左好多鋪都係用左2個鐘到

此篇文章於 11-15-12 09:23 AM 被 Hunter 編輯。
Hunter 目前離線  
舊 11-15-12, 10:29 AM   #998
PTX-003C
天下第一盲鬼

引用:
thx
不過個FD唔去, 一個人要諗諗
錢有限, 住宿得SUPER HOTEL, 東橫 揀

我覺得台場+中野玩唔到一日
中野, 我睇左好多鋪都係用左2個鐘到
咁可以去埋池袋

舊 11-15-12, 01:06 PM   #999
mkmonkey
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2005
引用:

http://www.backpackers.com.tw/forum/...d.php?t=459549
這個也不錯呢 ...

舊 11-15-12, 10:05 PM   #1000
irismong
Goo ◕ ω ◕

引用:

日本好多呢D BLOG

關閉主題

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「マクロス」新作TVシリーズ始動 Vol.5 money 日本動漫畫討論版 1315 06-04-23 06:12 PM
6/7 angela Live Tour 2015 in 香港 開催決定 money 日本動漫畫討論版 160 06-08-15 09:38 PM
[漫畫] 八木教広「CLAYMORE」13年の歴史に幕 Vol.2丨 鳳熾魂 日本動漫畫討論版 767 02-14-15 05:16 PM
林達永.金光鉉「FREEZING VIBRATION」#12 (終)「Shaft of Light」 supermanlady 日本動漫畫討論版 290 02-04-15 01:05 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.2 Hitomi ~清談館~ 1014 06-16-12 09:32 AM

現在的時間是 11:30 PM

手機版 | APP版