Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 04-22-08, 02:14 PM   #26
martinyau1979
God of Gamer

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
引用:
作者: westpat 查看文章
我想問
mission complete 左之後比番個ranking你
最高係咪A呀?
同埋攞到A,有冇特別野獎..?
例如,再有冇d再萌d既角色入隊
繼AshleyYan之後, 又一個lolita 控

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-08, 03:38 PM   #27
呆王
Game Master

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDleocy_2011
XBox Live Gamertagleo cy
mission 6果關真係持久到冇朋友,
一開波你唔清走d狙擊兵主隊又唔上得前,清哂又用一兩個回合
清完之後又要對住成班又冇腦又硬既對戰車兵,
今又用幾個回合,又唔睇自軍既對戰車兵今硬喎

呆王 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-08, 03:50 PM   #28
~ViVi~

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code1435 4592 2031
PSN  IDVivi1112
引用:
作者: martinyau1979 查看文章
藍色版(破片)係未有二塊, 一樣係第二據點, 一塊係第三據點, 請問最後個塊點先可以戰車打落嚟, 隔住咁遠,真係好難射得中
我唔記得有幾多塊,但我打跌左之後架坦克係緊緊過到架,所以我行近左少少先打跌最後一塊,不過架大戰車只係打爆左最後據點條斜坡第一塊破片就死左喇

引用:
我想問
mission complete 左之後比番個ranking你
最高係咪A呀?
同埋攞到A,有冇特別野獎..?
例如,再有冇d再萌d既角色入隊
應該有S
B rank bonus係基本報酬x2, A rank x2.5, S應該係x3<--未S過.....

終於都死左個卒仔喇....冬菇頭朦豬眼突擊兵.....只可以講,抵你死啦,如果你係女我就load save救你
~ViVi~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-08, 04:26 PM   #29

引用:
作者: ~ViVi~ 查看文章
我唔記得有幾多塊,但我打跌左之後架坦克係緊緊過到架,所以我行近左少少先打跌最後一塊,不過架大戰車只係打爆左最後據點條斜坡第一塊破片就死左喇

應該有S
B rank bonus係基本報酬x2, A rank x2.5, S應該係x3<--未S過.....

終於都死左個卒仔喇....冬菇頭朦豬眼突擊兵.....只可以講,抵你死啦,如果你係女我就load save救你
咁岩, 金黃頭個一個, 我都係死咗呢一件.打到misson 7, total 死咗2個人. 眼罩男突撃如果受傷,都會救佢. 無計, 死咗個的都係樣衰, 只怨佢地條命唔好啦

地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-08, 04:33 PM   #30

引用:

應該有S

原來係有三塊, 二塊係第二據點, 一塊係第三據點, 第三個一塊可以用戰車射落最高個一點. 而射擊位係過咗矮岩壁之後. 原來個三個weak point, 可以上梯去大戰車打, 咁樣會易好多. 留二個反戰車,一個支援係一round 內sm 佢,而command 係全力攻撆, 射落個出煙位 如果遇到無彈,同落唔到去地面補彈, 而行動值已經好少的情況下, 可以用戰車補上(唔好太依賴戰車,因為消耗Cp 幾大.),呢個係我個戰法, 都幾efficent ,安全, 不過上round 留番的Cp, 咁個一round 就可以有足夠時間同力量同佢地打至於個女人, 就唔駛理佢, 反正都係打唔死, 其餘個的,用一個突撃去打, 之前記得用全力防禦

地球不曾為誰停一停

此篇文章於 04-22-08 04:41 PM 被 martinyau1979 編輯。
舊 04-22-08, 05:08 PM   #31
~ViVi~

引用:
咁岩, 金黃頭個一個, 我都係死咗呢一件.打到misson 7, total 死咗2個人. 眼罩男突撃如果受傷,都會救佢. 無計, 死咗個的都係樣衰, 只怨佢地條命唔好啦
眼罩算型架,我都會救

引用:
原來係有三塊, 二塊係第二據點, 一塊係第三據點, 第三個一塊可以用戰車射落最高個一點. 而射擊位係過咗矮岩壁之後. 原來個三個weak point, 可以上梯去大戰車打, 咁樣會易好多. 留二個反戰車,一個支援係一round 內sm 佢,而command 係全力攻撆, 射落個出煙位 如果遇到無彈,同落唔到去地面補彈, 而行動值已經好少的情況下, 可以用戰車補上(唔好太依賴戰車,因為消耗Cp 幾大.),呢個係我個戰法, 都幾efficent ,安全, 不過上round 留番的Cp, 咁個一round 就可以有足夠時間同力量同佢地打至於個女人, 就唔駛理佢, 反正都係打唔死, 其餘個的,用一個突撃去打, 之前記得用全力防禦
不嬲都係上梯打,除左最後一個weakpt條女黎左就冇命上去之外...
我架坦克一路都係擺o係最後據點條斜路底下附近,所以佢d增緩一出就死左3個,下個round一砲又兩個
最後架戰車我係用坦克打,因為對戰車兵打3下先等於一砲.......
舊 04-22-08, 05:47 PM   #32

引用:
眼罩算型架,我都會救

不嬲都係上梯打,除左最後一個weakpt條女黎左就冇命上去之外...
我架坦克一路都係擺o係最後據點條斜路底下附近,所以佢d增緩一出就死左3個,下個round一砲又兩個
最後架戰車我係用坦克打,因為對戰車兵打3下先等於一砲.......
其實對戰車士兵係可以扣大戰車多的血, 只要射岩位, 同善用指令. 至於戰車用既Cp比人多, 唔夠靈活, 同埋戰車係用唔到指令 至於射weakpoint, 其實係下面都可以射, 之前未知有得上去個陣時, 我到係下面射爆一個weakpoint
至於擺架大戰車係度,有的危險, 因為其中一個增援係對戰車士兵, 稍一不慎, 好快, 只要一槍就比人Ko. (因為我試過一次咁對佢隊死咗) 至於的增援, 除咗個女仔之外, 其次對戰車士兵之外, 威脅唔大, 其他個的只要一round 內(大約係6個CP)同一個突擊就可以殺死哂佢地. 增援首要殺既係對戰車士兵. 因為佢對戰車構成危險

地球不曾為誰停一停

此篇文章於 04-22-08 05:56 PM 被 martinyau1979 編輯。
舊 04-22-08, 05:55 PM   #33
~ViVi~

引用:
其實對戰車士兵係可以扣大戰車多的血, 只要射岩位, 同善用指令. 至於戰車用既Cp比人多, 唔夠靈活, 同埋戰車係用唔到指令 至於射weakpoint, 其實係下面都可以射, 之前未知有得上去個陣時, 我到係下面射爆一個weakpoint
至於擺架大戰車係度,有的危險, 因為其中一個增援係對戰車士兵, 稍一不慎, 好快, 只要一槍就比人Ko. (因為我試過一次咁對佢隊死咗)
從來都未用過指令 同埋我d人全部都龜縮/死哂,所以得一個反戰車同坦克o係附近,局住打

人地隻戰車兵都on居ge...老連咁遠射埋黎,又唔準.....
舊 04-22-08, 06:00 PM   #34

引用:
從來都未用過指令 同埋我d人全部都龜縮/死哂,所以得一個反戰車同坦克o係附近,局住打

人地隻戰車兵都on居ge...老連咁遠射埋黎,又唔準.....
對戰車士兵係唔準, 不過中咗會扣好多血, 至於狙擊係無迎撃, 可以比我Sm. 指令你試下用下, 真係幾好用, 個全力防衛, 可以扣少好多血, 就算比機關炮掃都係扣好少. 用嚟突圍係幾好

地球不曾為誰停一停

舊 04-22-08, 09:39 PM   #35

係第八章有段故事幾感人(以下內容請點示收看, 有的劇透成份, 所以我唔直接show出嚟,
係第八章有段故事幾感人,主角們救咗一個帝國軍士兵, 仲同佢治療, 但係都係救唔返, 佢臨死前仲叫住媽媽,媽媽, 跟住艾麗西亞拖住士兵隻手, 話, 媽媽係度, 放心
個士兵死咗之後, 主角們替佢埋葬, 後來又比帝國軍士兵同一個高級軍官發現. 個軍官問點解要救敵人,威爾金話大家都係人, 同屬一個故鄉, 跟住個軍官同主角講多謝, 放生咗主角, 仲話戰場再見,個軍官好有人情味. 睇到故事, 我覺得個故事真係好好

地球不曾為誰停一停

此篇文章於 04-22-08 09:43 PM 被 martinyau1979 編輯。
舊 04-22-08, 09:47 PM   #36

引用:
作者: 呆王 查看文章
mission 6果關真係持久到冇朋友,
一開波你唔清走d狙擊兵主隊又唔上得前,清哂又用一兩個回合
清完之後又要對住成班又冇腦又硬既對戰車兵,
今又用幾個回合,又唔睇自軍既對戰車兵今硬喎
對戰車士兵同狙擊士兵都係無得迎撃, 所以係你回合仲未完未企定定law

地球不曾為誰停一停

舊 04-22-08, 10:09 PM   #37
零式
Ultimate Gamer
Banned

註冊日期: Jan 2003
始終打唔到.......個條女一出場就比佢清晒我d兵咁滯...........

其實一開始應唔應該用自己架戰車頂住佢打晒d機關砲先?

舊 04-22-08, 10:18 PM   #38
YIUYIU
Banned
淆底最好扮隱形唔覆

註冊日期: Oct 2007
PSN  IDJojONa
XBox Live GamertagJojONa
停左一日無玩, 仲o係episode 5...

睇黎要加把勁...

大家知唔知有幾多話呢....?! (隻game太正, 未完就已經唔想佢太短...)
YIUYIU 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-08, 10:22 PM   #39
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

註冊日期: Dec 2004
Wii U IDAshleyYan
3DS Friend Code2105 8594 0996
PSN  IDAshleyYan
XBox Live GamertagAshleyYan
引用:
作者: YIUYIU 查看文章
停左一日無玩, 仲o係episode 5...

睇黎要加把勁...

大家知唔知有幾多話呢....?! (隻game太正, 未完就已經唔想佢太短...)
我實慢過你......基本上我淨係星期日先有時間玩,玩一日要停六日
放工後又要做gym又要溫書....

舊 04-22-08, 10:38 PM   #40
ist
Game Master
.

註冊日期: Mar 2003
請問難吾難玩?太易玩無咩意思
係算戰棋定rpg?
thx

舊 04-22-08, 10:40 PM   #41

引用:
作者: 零式 查看文章
始終打唔到.......個條女一出場就比佢清晒我d兵咁滯...........

其實一開始應唔應該用自己架戰車頂住佢打晒d機關砲先?
唔好淨係靠戰車, 我自己都配置咗三個反戰車士兵, 打咗頭炮先, 再打一邊二個炮

地球不曾為誰停一停

舊 04-22-08, 10:41 PM   #42

引用:
作者: ist 查看文章
係算戰棋定rpg?
thx
如果你係勁的話, 應該唔會覺得難玩, 我覺得難玩, 因為我很削

地球不曾為誰停一停

舊 04-22-08, 10:50 PM   #43
零式
Ultimate Gamer
Banned

註冊日期: Jan 2003
引用:
唔好淨係靠戰車, 我自己都配置咗三個反戰車士兵, 打咗頭炮先, 再打一邊二個炮
咁俾唔俾架大戰車前進好?

舊 04-22-08, 11:33 PM   #44

引用:
作者: 零式 查看文章
咁俾唔俾架大戰車前進好?
No.踩埋落第三據點,就會Game over, 係佢到之前就打死佢, 有阻止佢前進的方法, 就係打塌的藍色牆,

岩岩完成咗mission 8a,8b, 感覺比之前個的易玩好多

地球不曾為誰停一停

舊 04-23-08, 12:05 AM   #45
~ViVi~

引用:
作者: ist 查看文章
係算戰棋定rpg?
thx
以而家d game黎講,e隻算難玩,不過好正~
開頭唔覺佢係戰棋,玩多兩版就覺喇
舊 04-23-08, 12:09 AM   #46
westpat
Jayjey

註冊日期: May 2007
PSN  IDwestmead
引用:
以而家d game黎講,e隻算難玩,不過好正~
開頭唔覺佢係戰棋,玩多兩版就覺喇
不過封面係寫住s.rpg

舊 04-23-08, 12:12 AM   #47
~ViVi~

引用:
不過封面係寫住s.rpg
e隻真係除左用exp幫兵升lv外,我唔覺得係rpg系
舊 04-23-08, 12:50 AM   #48

如果呢隻GAme 好似櫻戰咁, 可以提升女士兵們好感度就好, 可以識下其他女仔, 唔駛咁寡 , 硬食艾麗西亞. 因為發覺有好多女士兵都靚過艾麗西亞

地球不曾為誰停一停

舊 04-23-08, 12:52 AM   #49
~ViVi~

引用:
如果呢隻GAme 好似櫻戰咁, 可以提升女士兵們好感度就好, 可以識下其他女仔, 唔駛咁寡, 硬食艾麗西亞. 因為發覺有好多女士兵都靚過艾麗西亞
佢除左頭巾應該正好多, game icon佢都冇頭巾ge
舊 04-23-08, 01:06 AM   #50

引用:
佢除左頭巾應該正好多, game icon佢都冇頭巾ge
希望la , 唔知女士兵會唔會有真宮寺櫻亂入

地球不曾為誰停一停

論壇跳轉

現在的時間是 02:15 PM

手機版 | APP版