Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

查看投票結果: 請投票入左邊個SEVER
Atomos 1 0.75%
Bahamut 30 22.39%
Chocobo 0 0%
Garuda 1 0.75%
Ifrit 2 1.49%
Mandragora 0 0%
Ramuh 0 0%
Tiamat 1 0.75%
Titan 28 20.90%
Tonberry 4 2.99%
Alexander 1 0.75%
Anima 0 0%
Carbuncle 1 0.75%
Fenrir 1 0.75%
Hades 0 0%
Aegis 57 42.54%
Durandal 0 0%
Gungnir 1 0.75%
Masamune 1 0.75%
Ridill 0 0%
Ultima 2 1.49%
Typhon 2 1.49%
Ixion 2 1.49%
Kujata 3 2.24%
Valefor 1 0.75%
多重選擇投票。 投票者: 134. 您不可以參加此投票

主題工具 顯示模式
舊 03-27-14, 01:41 PM   #1251
porter
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2002
2.2係咪死了,入不到去的
porter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-14, 02:39 PM   #1252
cybray
Junior Member

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: westpat 查看文章
我試過後上,之後打太快變左hold薯仔 XDD
當然,通常先上係hold薯仔既 XDD

死CY,我打親3神你都唔知去左邊 XDDDDD

而家少左好多PF,DF又勁雷,打好鬼多次先過

我仲未用pld過ifrit,有排練 XDDD
我weekend先打, 你緊係見我唔倒

ifrit用PLD, 難在條命係控制0係白麼度, 如果你行血長期低過一半, 都係死緊多

其實我覺得用PLD, 只係難在適當時機去攞佢返來坦, 總之, 都係睇HEALER...
cybray 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-14, 03:46 PM   #1253
Keno
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2003
請教若用手制,點先可set pet control 落RB1 ?出完2.2 SE 好似又改動左pet hotbar config...
謝謝
Keno 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-14, 05:22 PM   #1254
Yukii
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2007
黃道12宮quest你打埋我果份...
琴晚打左2個鐘FATE1粒都未出....
Yukii 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-14, 05:15 PM   #1255
NexTony
God of Gamer
ヴェイン様~

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code5198 2663 6984
XBox Live GamertagJumpTiger
玩左兩日得四粒

but

我係Echo出現前down左T5!!!!

F/GO 834697628
NexTony 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-14, 06:27 PM   #1256
minekaoru
Crazy Gamer
UROBOROS

註冊日期: Nov 2004
3DS Friend Code0087 3062 9709
PSN  IDminekaori
XBox Live GamertagDLLMisFun
引用:
作者: Yukii 查看文章
黃道12宮quest你打埋我果份...
琴晚打左2個鐘FATE1粒都未出....
又係睇運氣
即係如我超黑仔
咪永遠都唔洗整atomos?
se你食蕉啦
你話係商城game ok
俾月費都要打d可能一世都打唔到既野?

過第一場極水龍就出黑魔杖俾我,爽yy
開始攻略極王
minekaoru 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-14, 07:34 PM   #1257
布甸
Game Master
遊民一族

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDarashi-ck
XBox Live Gamertagarashick360
我打 5 個幾鐘(分開兩日)先打到兩粒,
如果夠人打極水真係去打極水好過!

舊 03-31-14, 09:19 AM   #1258
cybray

我以為我已經係超黑仔, 打左兩日, 應該五粒鐘有三粒, 原來低處未算低

今次SE做法真係磨時間, 應該將個DROP RATE高返D, 0係PS4出之前, 比多D玩家攞左先, 如果唔係, 多左新玩家, D FATE比人秒殺, LV都升唔倒, 根住唔玩, 到時先後悔, SE喊都無謂呀
舊 03-31-14, 09:22 AM   #1259
cybray

引用:
作者: 布甸 查看文章
我打 5 個幾鐘(分開兩日)先打到兩粒,
如果夠人打極水真係去打極水好過!
短時間內攞把勁野就係極水啦, 但係唔做把RELIC, 之後咪又係要做, 襯而家多人打FATE做左佢, 好過遲D無人打, 仲PK, 有排打。
舊 03-31-14, 01:49 PM   #1260
minekaoru
Crazy Gamer
UROBOROS

引用:
作者: cybray 查看文章
短時間內攞把勁野就係極水啦, 但係唔做把RELIC, 之後咪又係要做, 襯而家多人打FATE做左佢, 好過遲D無人打, 仲PK, 有排打。
但係我型住se遲d會改高機率
宜家快d幫d副角儲下神話好過係度死磨爛磨...
舊 03-31-14, 02:26 PM   #1261
westpat
God of Gamer
Jayjey

註冊日期: May 2007
PSN  IDwestmead
比起11,今次十二舊石都係差不多drop rate

舊時11,開個treasure coffer都要睇運

舊 03-31-14, 04:31 PM   #1262
cybray

引用:
作者: westpat 查看文章
比起11,今次十二舊石都係差不多drop rate

舊時11,開個treasure coffer都要睇運
我無記錯的話, 你11隻黑麼AF手treasure coffer, 好似一堆人同你係獸人洞等左幾個鐘(我係其中一個), 可能我記錯, 但好似係你
舊 03-31-14, 04:36 PM   #1263
cybray

引用:
作者: minekaoru 查看文章
但係我型住se遲d會改高機率
宜家快d幫d副角儲下神話好過係度死磨爛磨...
我都唔想磨, 我打完戰記先會去打FATE, 改就應該會改, 但係可能幾個月後既事, 或者係佢下個月見到續約人數下降, 或者PS4新玩家升唔倒LV, 就會即刻改喇, 我今日睇左佢OFFICIAL FORUM, 有好多鬼仔都XXXX緊佢, 又有人話打左十個鐘唔出, 亦有人講左佢打左四百幾個FATE就攞曬, 不過係由第9XX FATE開始有第一舊, 打到去14XX個FATE就打曬, 佢再唔回應吓, 應該會比人小到佢天腳底。
舊 03-31-14, 08:05 PM   #1264
minekaoru
Crazy Gamer
UROBOROS

引用:
作者: cybray 查看文章
我都唔想磨, 我打完戰記先會去打FATE, 改就應該會改, 但係可能幾個月後既事, 或者係佢下個月見到續約人數下降, 或者PS4新玩家升唔倒LV, 就會即刻改喇, 我今日睇左佢OFFICIAL FORUM, 有好多鬼仔都XXXX緊佢, 又有人話打左十個鐘唔出, 亦有人講左佢打左四百幾個FATE就攞曬, 不過係由第9XX FATE開始有第一舊, 打到去14XX個FATE就打曬, 佢再唔回應吓, 應該會比人小到佢天腳底。
我冇計自己打左幾多fate
不過宜家睇achievement 我已經打左2千8百幾個...
應該已經打左幾百個...
舊 04-01-14, 10:25 AM   #1265
布甸
Game Master
遊民一族

我 FC 有人尋晚已打滿 12 個... 我先打到 2 個
依家攪到好似好忙咁,又要打戰記,又要打極蠻練習,
又要抽時間去打 fate,又要育成僕人

另外請問盾專用坐騎使唔使接 quest 架?
我自己粗略計過應該只係打左 4x 場... 200 場真係有排...

還有新出o個隻 OST 香港有無人返?thx

舊 04-01-14, 05:19 PM   #1266
minekaoru
Crazy Gamer
UROBOROS

今日official forum 全部人個名變哂Naoki Yoshida

唉 尋晚因為公會組隊去,我最後都係死死地氣去打
打左12個鐘fate打到今朝.....3000個fate成就都羅埋
竟然出左6個....
但係我就黎不支倒地...
今日仲要reset刷戰記....
舊 04-01-14, 05:30 PM   #1267
treeyiu
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2008
引用:
作者: minekaoru 查看文章
今日official forum 全部人個名變哂Naoki Yoshida

唉 尋晚因為公會組隊去,我最後都係死死地氣去打
打左12個鐘fate打到今朝.....3000個fate成就都羅埋
竟然出左6個....
但係我就黎不支倒地...
今日仲要reset刷戰記....
保重身子呀>.>
treeyiu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-14, 06:20 PM   #1268
minekaoru
Crazy Gamer
UROBOROS

引用:
作者: treeyiu 查看文章
保重身子呀>.>

幾時轉server過黎一齊玩
舊 04-02-14, 04:14 PM   #1269
minekaoru
Crazy Gamer
UROBOROS

一晚刷爆戰紀
舊 04-02-14, 07:01 PM   #1270
布甸
Game Master
遊民一族

今日身痕想 upgrade 做 CE VERSION,
但用信用卡過唔到數(月費不嬲用開無問題),
去巴哈論壇睇唔知乜事好多人張咭都過唔到數,
我玩埋今晚就到期都唔知點算,
頭先去睇 web money / 專用增值咭都好貴 Orz

舊 04-02-14, 09:44 PM   #1271
minekaoru
Crazy Gamer
UROBOROS

引用:
作者: 布甸 查看文章
今日身痕想 upgrade 做 CE VERSION,
但用信用卡過唔到數(月費不嬲用開無問題),
去巴哈論壇睇唔知乜事好多人張咭都過唔到數,
我玩埋今晚就到期都唔知點算,
頭先去睇 web money / 專用增值咭都好貴 Orz
好似係因為4月1號日本加稅個價錢唔同左
但唔知點解因為咁ban左其他國家既card 用唔到
尋晚有團友打到一半被強制quit先發現
睇黎要買crystal...
舊 04-03-14, 01:14 PM   #1272
布甸
Game Master
遊民一族

香港買 webmoney 好貴...

舊 04-04-14, 02:04 AM   #1273
Yukii
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2007
儲12粒又唔係好難WOR, 話甘快就儲完~
Yukii 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-14, 06:09 AM   #1274
minekaoru
Crazy Gamer
UROBOROS

引用:
作者: Yukii 查看文章
儲12粒又唔係好難WOR, 話甘快就儲完~
打到嘔血
終於儲完
開始狂刷野營地儲神話
5-6分鐘打完2王即閃50神話
舊 04-04-14, 10:11 AM   #1275
布甸
Game Master
遊民一族

原來盾專座騎係重新計算...
即係我之前打既 3x 場唔計,
睇過成就表我打左得三場... wtf!!???
對我呢o的一開始用盾升呢既人唔公平嘩...
布甸 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] FINAL FANTASY XIV -ONLINE- 発売&サービス開始日が8月27日に決定!丨FF14にライトニング参戦が決定 Vol.2 money 電視遊戲討論版 991 03-24-24 12:22 PM
Final Fantasy X jerry 電視遊戲討論版 6 02-05-23 08:40 PM
m(_ _)m~~真真正正嘅Final Fantasy online imgahou PC電腦遊戲討論版 21 12-05-07 04:33 PM
Final Fantasy X Chris皇 電視遊戲討論版 7 02-19-04 12:10 AM

現在的時間是 06:23 AM

手機版 | APP版