Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 07-19-19, 12:18 PM   #1
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
CATS (Dec 2019)

著名音樂劇電影版,入面有勁多大牌,唔講咁多,條trailer暫時仲未破到紀睇,不過忠告,食咗嘢先好開嚟睇:

舊 08-18-19, 11:34 PM   #2
david
The One

註冊日期: Mar 2002

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-19, 01:42 PM   #3
肉羊哩咖
griffin611

第二條預告上咗,無咁驚嚇,但硬係怪怪咁,pass

舊 12-19-19, 09:00 PM   #4
肉羊哩咖
griffin611

嘩!「無乜公信力」嘅 RT,得 -- 16%?!

有啲睇咗嘅評論,有人當音樂「片」咁去睇就讚好,當兒童片都 OK,有評認為一拍埋去《孤星淚》呢啲同級嘅音樂劇改篇嘅,就⋯⋯

(追加)IMDB: 31 分,RT升咗 20% 到19%
AV Club: Yes, Cats is as bad as it looks
io9: Cats Review: I Have Seen Sights No Human Should See
John Campea 個騷讀今日出唔少專業評論,好笑過阿媽桑上面啲「影評」~~~

Pass!

此篇文章於 12-20-19 05:49 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-19, 05:25 PM   #5
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
我睇咗早場
Cats本身就係Andrew lloyd webber歌舞劇中故事性最溥薄弱果套,貓貓們的奇幻故事本身已經有夠離地 所以係主力sell 演員扮貓啲體態同歌舞,一首Memory更係單天保至尊機乎係佢所有musical之中最洗腦果首。
今次呢套電影版可以算係Cats musical最理想嘅完成形態,cg加工貓人更生動生物化,冇真人舞台上畫花面著貓裝咁效果尷尬,背景全cg化亦比現實舞台背景華麗好多,主角們都唱得跳得亦有真舞蹈表演者參與,歌舞基本上算係原汁原味,首Memory一樣表現得好正有感染力,所以呢套只可以話係百分百文藝藝術歌舞片,只當正常電影,又或以為似孤星淚咁會加強故事性而入場的話應該好大機會會嗌回水

此篇文章於 12-28-19 05:29 PM 被 C.Ryo 編輯。
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-19, 06:38 PM   #6
肉羊哩咖
griffin611

最弊佢開畫嘅時候,啲後期都未搞掂,有場甚至出現「人手」嘅漏招情(掩面),結果出咗個「修補」版本再上:
https://www.theverge.com/2019/12/23/...fur-technology

效果係點?據報好咗好多:
https://io9.gizmodo.com/i-think-i-wa...ats-1840617855

不過據聞個票房都係救唔返~~~

舊 12-28-19, 07:20 PM   #7
whassupbun
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
聽講哩套簡直係災難性失敗
啲貓經常唔同size,一時就貓size,一時老鼠size,一時昆蟲size,同個場景經常唔配合
愈爛反而愈想睇,好奇心驅使,加上邊睇邊鬧兼笑又係一種樂趣

whassupbun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-19, 08:23 PM   #8
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
香港直接上改良版,而啲貓老鼠同蟲蟲真係唔同角色,各自有各自size, 所以話啲不良critcs幾大影響力

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[西片] Booksmart (2019) 肉羊哩咖 電影版 0 06-02-19 05:15 PM
[多機種] PES 2019 qwe 電視遊戲討論版 31 10-27-18 01:42 AM
[西片] Wicked (2019) david 電影版 0 08-03-16 11:59 PM
[手機遊戲] battle cats 交換code區 mikemike 手機平板遊戲討論版 7 02-22-13 01:13 PM
[NDS] 任天貓?!《CATS》 登陸NDS 神祕人1號 手提遊戲機討論版 23 12-11-06 02:55 PM

現在的時間是 11:46 PM

手機版 | APP版