Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 16  ... 最後
日本動漫畫討論版>円谷プロダクション「SSSS.DYNAZENON」アニメ化決定!
s2001154 03:27 PM 11-11-18
估唔到播返初代OP比裕太聽
GN00508771 05:19 PM 11-11-18
2代目!

先代受到你照顧 冇睇特攝版既人點知呀wwww
就算有睇都唔一定會記得⋯
真!DC 06:26 PM 11-11-18
故事真係接舊版?
高中同初中生唔係差好多年吧當正係正太咁
至少都估小學生吖

我都一直唔明red king唔係紅色點解叫red king
由手機版發出
肉羊哩咖 06:54 PM 11-11-18
1. 無睇過上一部真係唔知咩事
2. 開始解謎,成個都市都係乜嘢,有好多隻無人見到嘅怪獸其實有乜用
3. 頭半話好懶,玩定格,繼續玩少少殺必死~
4. 既然雙方面口已經黃咗,下一話應該入正題
5. (謎之聲)見晒人哋全相,咁究竟係咁真・人類應該都知喇掛?同人用花洒沖身,自己又點會唔濕身先得㗎?!無可能!!!
6. (IT)部機買咗又賣返轉頭,會唔會方便咗啲呢?
001015 07:38 PM 11-11-18
作者: 肉羊哩咖:
1. 無睇過上一部真係唔知咩事
2. 開始解謎,成個都市都係乜嘢,有好多隻無人見到嘅怪獸其實有乜用
3. 頭半話好懶,玩定格,繼續玩少少殺必死~
4. 既然雙方面口已經黃咗,下一話應該入正題
5. (謎之聲)見晒人哋全相,咁究竟係咁真・人類應該都知喇掛?同人用花洒沖身,自己又點會唔濕身先得㗎?!無可能!!!
6. (IT)部機買咗又賣返轉頭,會唔會方便咗啲呢?
2. 睇唔到個D怪獸應該係真係用黎修復城市,怪獸少女講GE。
5. 呢度應該係立FLAG,等ANTI背叛...但都幾格硬黎...執個陌生異性,你話小學生幾歲都仲好,ANTI成個初中生禁,一D尷尬都冇?

So Far呢套野d細節位真係做得好好好認真。係有時d惡趣味差左d...
我覺得新條茜並唔係真係神,只係呢個虛擬世界的創造者,靠阿歷西克斯去製造怪獸。
反派目的我認同會係製造怪獸軍團反攻真正的世界,呢個世界係由現實世界失去希望的新條茜同boss造出黎。
Gridman被派入黎因為打輸左而困左係呢個世界。
尼路 11:12 PM 11-11-18
作者: 真!DC:
故事真係接舊版?
高中同初中生唔係差好多年吧當正係正太咁
至少都估小學生吖

我都一直唔明red king唔係紅色點解叫red king
由手機版發出
印象中唔知邊到聽返來,因為當年原先叫red king隻怪個皮套出左事,所以搵左依來個隻頂,而因為預告出左名所以無改到變成依家咁(唔肯定真假有錯請指正)

睇返人地D圖,原來隻怪獸少女第一集已經出現左……(路人背景)
肉羊哩咖 01:26 AM 11-12-18
作者: 001015:
5. 呢度應該係立FLAG,等ANTI背叛...但都幾格硬黎...執個陌生異性,你話小學生幾歲都仲好,ANTI成個初中生禁,一D尷尬都冇?

So Far呢套野d細節位真係做得好好好認真。係有時d惡趣味差左d...
哎吔,本人啲邪念畀你修正咗添~

(題外)今年秋季未開之前,外國好多網站投票,結果呢套連十大都唔入,但日本方面好似好多都係入頭三大之列,單係講人設、機設、戰鬥場面、畫功等都上乘。真係有時啲預測可以有幾雷。
鐵之侍 08:27 AM 11-12-18
作者: 尼路:
印象中唔知邊到聽返來,因為當年原先叫red king隻怪個皮套出左事,所以搵左依來個隻頂,而因為預告出左名所以無改到變成依家咁(唔肯定真假有錯請指正)

睇返人地D圖,原來隻怪獸少女第一集已經出現左……(路人背景)
作為背景原來5集全出場了,上回還在汽水機下找零錢
亍 ◣ 09:00 AM 11-12-18
wwwwww

s2001154 10:21 AM 11-12-18
找返Gridman動畫出之前Trigger個套3分令鐘PV
部Junk跌入堆墳區 變身果個應該係上代造怪獸個大學生來
如果呢個PV係有關系就更迷
ycyleo 12:45 PM 11-12-18
作者: s2001154:
找返Gridman動畫出之前Trigger個套3分令鐘PV
部Junk跌入堆墳區 變身果個應該係上代造怪獸個大學生來
如果呢個PV係有關系就更迷
果個人係武史黎,果段短動畫係想做當年第一輯特攝無拍果套(電光超人グリッドマン 魔王の逆襲)小說既一段

同講返六花,我覺得佢點解咁在意安奇,係可能佢地係虛擬世界外係有關聯先會成日見到都咁在意
(亂Up)配合老外懷孕說,可能係母子(亂up)
supermanlady 08:37 PM 11-12-18
作者: :

期間限定配信『SSSS.GRIDMAN』ボイスドラマ 第6.6回「新世紀中学生って何ですか?」
http://www.youtube.com/watch?v=3MqaCkrJeoA
supermanlady 11:53 PM 11-15-18
【怪獣娘(黒)&SSSS.GRIDMAN special shop in なんばマルイ】11/23(金・祝)より開催決定!
「怪獣娘(黒)」では劇場公開に合わせたグッズ販売、
「SSSS.GRIDMAN」では描き下ろしイラストを使用したグッズ販売なども行います
どちらもカード会員様限定の抽選会も開催!
http://www.0101.co.jp/085/store-info...top_event_list

事丫娃些 11:46 AM 11-17-18

Gundam MK-2 12:18 AM 11-18-18
綠川vs牛油炮

然後小真真不敵希羅

我從使用 Tapatalk 的 G8342 發送
GN00508771 12:24 AM 11-18-18
電腦世界⋯⋯

相隔左22年既超鬥士激傳再動畫化!
J+1 01:57 AM 11-18-18
作者: GN00508771:
電腦世界⋯⋯

相隔左22年既超鬥士激傳再動畫化!

由手機版發出
柚原このみ 03:32 AM 11-18-18
我想做枕頭
鐵之侍 10:28 AM 11-18-18
作者: J+1:

由手機版發出
中文版漫畫都不知有沒有機會出了

稻田徹終於都開始想放棄茜了吧

因為電腦世界所以一個外星人去吃飯也不奇怪(倒是殺了人家的女兒還去那兒吃飯,茜妳真厚面皮)
尼路 11:46 AM 11-18-18
JK床姿比拼,茜得一分。
pet3 02:41 PM 11-18-18
超幹的

看過有超人 有怪獸
見過正太變大怪獸殺主角

竟然不信 有怪獸少女
真!DC 03:02 PM 11-18-18
感覺得新世紀中學生先係裕太同伴
由手機版發出
Gundam MK-2 03:09 PM 11-18-18
感覺聖劍大叔知最多野但唔出聲

我從使用 Tapatalk 的 G8342 發送
肉羊哩咖 05:11 PM 11-18-18
爆響口仲要畀人老笠,正太就係正太,無鬼用~

咁玩法算唔算色誘?!

今集打得好睇,ANTI 連隻支援機都打唔過,結尾都幾可憐,幕後主謀玩嘢,下回期待

班友由唔信到信,舖排幾好;同意上面,聖劍大叔知到啲嘢,但係無出聲。
J+1 06:30 PM 11-18-18
下集佢就揸高達架啦
由手機版發出
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 16  ... 最後

返回主題版面