Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-04-08, 07:39 PM   #151
Majesty
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDdchan2008
引用:
作者: daihamlop 查看文章
246? very easy
有一個時間有條大口沙喺火山底游
你見到大口沙就去近水面至中段揾
Thanks! S-246我o係另外一個地方搵倒! 火山口附近我搵左好耐都搵唔倒....

我剛剛都圖鑑100%喇!

"日誌全解除"係咪有獎盃架? 圖鑑100%後, 好似unlock哂日誌啦! 點解我未有獎盃架?

我現在只差9條唱歌魚就完喇...

此篇文章於 12-04-08 08:07 PM 被 Majesty 編輯。
Majesty 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-04-08, 08:09 PM   #152
Majesty

引用:
AFRICA 100% have Throphy
AFRICA 公佈左有 Trophy 喇咩?

舊 12-04-08, 11:30 PM   #153
happyguy
神の一手

註冊日期: Mar 2007
PSN  IDhata_kensuke
引用:
作者: Majesty 查看文章
thats awesome!!!!
happyguy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-04-08, 11:50 PM   #154
玄武
Game Master
無品牌至上!

註冊日期: Apr 2005
PSN  IDcharlesiumHK
XBox Live GamertagCharles%20IUM
引用:
"日誌全解除"係咪有獎盃架? 圖鑑100%後, 好似unlock哂日誌啦! 點解我未有獎盃架?
我現在只差9條唱歌魚就完喇...
你去 information o個度可以睇返你齊晒日誌未o架,
唔係好記得種晒十棵米姆樹係咪都仲有一個日誌...

之前仲以為搵到最後一塊藏寶圖會有咩新發現...真係有少少失望...(不過開頭都俾佢嚇親)
玄武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-08, 12:24 AM   #155
Majesty

引用:
作者: 玄武 查看文章
你去 information o個度可以睇返你齊晒日誌未o架,
唔係好記得種晒十棵米姆樹係咪都仲有一個日誌...

之前仲以為搵到最後一塊藏寶圖會有咩新發現...真係有少少失望...(不過開頭都俾佢嚇親)
去information o個度睇返, d日誌齊晒... 我仲一個一個咁睇哂d日誌!
先前已種晒十棵米姆樹... 都係未有日誌獎盃...

最後一塊藏寶圖的新發現... 都幾出人意表... 估佢唔倒!

玄武兄, 完左白金獎盃未呀?

舊 12-05-08, 12:33 AM   #156
玄武
Game Master
無品牌至上!

PSN  IDcharlesiumHK
XBox Live GamertagCharles%20IUM
引用:
玄武兄, 完左白金獎盃未呀?
上一頁已經完左

你有冇再去過 dolphin 1 號o個度呀?
我臨去藏寶圖最後一個地方之前再去過 dolphin 1 號o個度仲有少少劇情,
但係我唔肯定係之前去漏左定係真係o個個時候先會發生o既....

你肯定你真係開晒所有日誌?
玄武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-08, 12:42 AM   #157
Majesty

引用:
上一頁已經完左

我臨去藏寶圖最後一個地方之前再去過 dolphin 1 號o個度仲有少少劇情,
但係我唔肯定係之前去漏左定係真係o個個時候先會發生o既....

係呀, "上一頁已經完左", 冇留意...

去搵搵 dolphin 1 號 睇睇先...

我肯定真係開晒所有日誌... (double check with internet already)

舊 12-05-08, 05:12 AM   #158
啤梨王子
The One
過氣萬人迷

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDPear_Prince
引用:
AFRICA應該仲未有trophy喎

Waiting around for somebody to change your life for you is a loser's game.
If you want a great friend, you've got to be a great friend; if you want a great partner,you've got to be a great partner.
啤梨王子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-08, 09:22 AM   #159
Devnet
Junior Member

註冊日期: Dec 2008
引用:
聲納2 - NaSu > 火山 - NaSu
咁都係一樣
快好多
試左唔work
唔知點解 ... venus, saturn, UFO... 全見過係無 moon (我 discovery 上既 last item)
Devnet 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-08, 11:01 AM   #160
daihamlop
Ultimate Gamer
頭像就係我隻新貓仔

註冊日期: May 2005
PSN  IDdaihamlop
引用:
PS:有大型生物喺水面遊係唔會有
另一群鮪魚都係無
引用:
作者: Devnet 查看文章
試左唔work
唔知點解 ... venus, saturn, UFO... 全見過係無 moon (我 discovery 上既 last item)
maybe it is the reason

講咁多把鬼咩, 整個PSN Portable ID見人先講, 用PS3睇BD無Trophy, 阿毛
自己啱玩嘅games就二千都買, 唔啱嘅兩舊都唔俾
daihamlop 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-08, 11:19 AM   #161
Devnet
Junior Member

註冊日期: Dec 2008
引用:
maybe it is the reason
但試過好多次都係無 ....
唔知係咪囉晒其他既關係

moon 真係唔出現
Devnet 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-08, 11:25 AM   #162
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

引用:
但試過好多次都係無 ....
唔知係咪囉晒其他既關係

moon 真係唔出現
唔關事
我都唔係順住攞
我最後先攞火星

try多幾次...
無就先番基地

講咁多把鬼咩, 整個PSN Portable ID見人先講, 用PS3睇BD無Trophy, 阿毛
舊 12-05-08, 01:10 PM   #163
Majesty

引用:
試左唔work
then try try:

聲納2 -> 火山口, 唔用NaSu, 在火山口附近360 度游來游去搵 the Moon!

舊 12-05-08, 01:13 PM   #164
Majesty

引用:
上一頁已經完左

日誌問題, 隻game自動解決左... 好彩!!!

我再去見dolphin 1 號, 已冇新劇情, 同之前見的一樣...

舊 12-06-08, 08:37 PM   #165
暗黑騎士
Game Master

註冊日期: Jan 2004
請問歌泳魚點至遇到,有冇乜野特別記認?
暗黑騎士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-08, 09:54 PM   #166
Majesty

引用:
作者: 暗黑騎士 查看文章
請問歌泳魚點至遇到,有冇乜野特別記認?
歌泳魚會不停唱歌, 非常好認.

舊 12-08-08, 12:15 PM   #167
林柏淇
Game Master
初心者

PSN  IDsiuhouse
XBox Live Gamertag
請問有無辦法迫佢轉pattern?

搵淨d要某某pattern先出到既魚...

同埋果d死蝸牛死都唔出o黎...
'吞拿住處'果隻死都唔蒲頭...

林柏淇 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-08, 12:19 PM   #168
Majesty

引用:
作者: 林柏淇 查看文章
請問有無辦法迫佢轉pattern?

搵淨d要某某pattern先出到既魚...

同埋果d死蝸牛死都唔出o黎...
'吞拿住處'果隻死都唔蒲頭...
no, you can't change the pattern/type...
but you can always go back to the same place to look for them from time to time...

you should have plenty of time to do it when playing with those singing fish...

BTW, i finally got 100% today!

舊 12-08-08, 12:24 PM   #169
happyguy
神の一手

註冊日期: Mar 2007
PSN  IDhata_kensuke
引用:
no, you can't change the pattern/type...
but you can always go back to the same place to look for them from time to time...

you should have plenty of time to do it when playing with those singing fish...

BTW, i finally got 100% today!
congrats!!!!

i still havent opened the game yet....
happyguy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-08, 12:26 PM   #170
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

引用:

弓起
呢隻真係白金不二之作

舊 12-08-08, 02:37 PM   #171
林柏淇
Game Master
初心者

引用:
弓起
呢隻真係白金不二之作
一隻需要投放o左大量根性既治療系屈白金之作

舊 12-08-08, 02:39 PM   #172
林柏淇
Game Master
初心者

引用:

但係有時潛o左成半個鐘都未轉pattern o架喎...

舊 12-08-08, 02:40 PM   #173
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

引用:
但係有時潛o左成半個鐘都未轉pattern o架喎...
三個字 - 番基地

舊 12-08-08, 02:45 PM   #174
林柏淇
Game Master
初心者

引用:
三個字 - 番基地
咦... 返番基地會轉pattern o架?

返屋企試試先...

唔該哂~

舊 12-08-08, 02:49 PM   #175
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

引用:
咦... 返番基地會轉pattern o架?

返屋企試試先...

唔該哂~

唔係邊得我咁快100%

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 12:29 AM

手機版 | APP版