Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 07-22-19, 09:30 AM   #726
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
冇傻
依家就係想迫班後生暴力繼續升級

搶回民意佢地只識抹黑&逼黑你
佢地最怕果下係200萬和理非, 依家要你勇武到底佢地就贏

元朗連冇黑衫唔關事既都打差佬又唔理
睇唔倒會搶倒民意

我見反而係越來越接受示威武力
沙田打完差佬都琴日仲有咁多人行
由手機版發出

此篇文章於 07-22-19 09:33 AM 被 真!DC 編輯。
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-19, 09:39 AM   #727
小草
God of Gamer
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
引用:
冇傻
依家就係想迫班後生暴力繼續升級

搶回民意佢地只識抹黑&逼黑你
佢地最怕果下係200萬和理非, 依家要你勇武到底佢地就贏
佢有無計錯數
係未搶到民意前,和理非非都譴責警方先啦
無差別打,大肚婆都打

我終於明777點解咁遲都唔出佢地,根本控制唔到佢地

舊 07-22-19, 09:47 AM   #728
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
作者: 真!DC 查看文章
元朗連冇黑衫唔關事既都打差佬又唔理
睇唔倒會搶倒民意

我見反而係越來越接受示威武力
沙田打完差佬都琴日仲有咁多人行
由手機版發出
都係搶咁d中間

首先我地睇吾到佢地會點喺社交網絡宣傳(家人冇廢老入果d group)
整兩張圖都fake晒d吾睇真相嘅人

然後一個社團打完人,警察只係hea拉一個嘅畫面
可以嚇到d一般人>有人反抗政府就會吾小心搞到普通人架喇,仲要吾駛負責任架.自己諗啦
潛移默化啲人滅聲

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-19, 09:48 AM   #729
大覺屋師真
The One

XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
作者: 小草 查看文章
佢有無計錯數
係未搶到民意前,和理非非都譴責警方先啦
無差別打,大肚婆都打

我終於明777點解咁遲都唔出佢地,根本控制唔到佢地
可能南亞聽吾明指示

吾失控就吾係黑社會了

相薄
舊 07-22-19, 09:52 AM   #730
傑斯特
Game Master

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDjasterhk
XBox Live Gamertagjasterhk
尋晚單野真係痴線既
咁多鏡頭影住
狗可以拍住黑社會搏頭
又放人又講大話
連戲都唔駛交
班友負責執牛屎既
傑斯特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-19, 10:09 AM   #731
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
都係搶咁d中間

首先我地睇吾到佢地會點喺社交網絡宣傳(家人冇廢老入果d group)
整兩張圖都fake晒d吾睇真相嘅人

然後一個社團打完人,警察只係hea拉一個嘅畫面
可以嚇到d一般人>有人反抗政府就會吾小心搞到普通人架喇,仲要吾駛負責任架.自己諗啦
潛移默化啲人滅聲
而家攪到普通人差佬又唔理
先會流失中間民意
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-19, 10:09 AM   #732
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
盧偉聰既資料都俾人爆埋出黎

睇黎呢個警隊就快散晒。

作為警察國家,警察呢個最高權力一死,而又因為利益同國際壓力出唔到解放軍,香港好快會有巨變。
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-19, 10:10 AM   #733
大覺屋師真
The One

引用:
作者: 傑斯特 查看文章
尋晚單野真係痴線既
咁多鏡頭影住
狗可以拍住黑社會搏頭
又放人又講大話
連戲都唔駛交
班友負責執牛屎既
依啲先係戲
擺上檯比市民睇依家係咁樣治港

引用:
先會流失中間民意
由手機版發出
最少我今朝聽到中間嘅同事會話係你地搞事做成
應該係宣傳成:係班黑衣人專登去元朗挑機搞事在先

相薄

此篇文章於 07-22-19 10:15 AM 被 大覺屋師真 編輯。
舊 07-22-19, 10:14 AM   #734
LTKS
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2011
引用:
無見到有攻擊性武器喎

引用:
【元朗暴力】指有市民遇襲後即報警 Yoho Mall:一直未能聯絡警方

【星島日報報道】元朗昨晚爆發毆打市民事件,大批白衣人在元朗聚集,追打途人,更衝入港鐵站持木棍、雨傘等無定向襲擊乘客,傷者人數增至45人,其中1名男子危殆,另有5人情況嚴重。元朗商場Yoho Mall發聲指,一直未能聯絡警方,對市民在元朗站通往商場的通道上遇到襲擊及受傷,深表震驚和遺憾,並向受傷市民致以慰問,希望他們早日康復。

聲明指,服務處職員及商場內市民發現有人遇襲後,隨即報警求助,但一直未能聯絡警方。在住宅業主陪同下,安排部分遇襲市民到住宅平台暫避,為他們提供水和急救用品等。同時,商場職員為受傷市民作初步急救,待救護員之後接報到場將受傷市民送院治理。
引用:
港鐵稱報警後警員「都有段時間」才到元朗站

香港電台-港聞

一批白衫人昨晚在元朗西鐵站向市民施襲。港鐵總經理鄭群興(特別職務)在一個電台節目上表示,港鐵向警方報警後,警員「都有段時間」才抵達現場,鄭群興說他當時正在青衣的車務控制中心處理事件,都很心急,記得他們在報警後有再尋求警方協助。他說,今日港鐵在各車站加派職員,在元朗站亦已安排保安人員在場。而港鐵會商討是否公開事發時的元朗站閉路電視片段。

昨晚在元朗站被襲擊以致血流披面的獨立評論人協會會員柳俊江,在同一節目說,他在家中看到車站內襲擊事件的直播,於是駕車到場協助現場人士回家,他說見到有年輕人被圍毆上前協助時,被人迎面襲擊,及後再被5至6名人士以鐵通為主的武器施襲,柳俊江說對方當時說出情緒化的說話,而他事後全身是血,身體多處要縫針。

市民楊先生致電電台表示,他的兒子事前並無去示威,只是身穿灰色上衣駛車到元朗購物,但就在港鐵站閘外被人襲擊,他頭部流血,需要包紥,目前仍在公立醫院留院,稍後會再安排兒子到私家醫院詳細檢查,他形容事件離譜,將報警處理。
引用:
港鐵稱會商討是否公開事發時元朗站閉路電視片段

香港電台-港聞

一批白衫人昨晚在元朗西鐵站向市民施襲。港鐵總經理鄭群興(特別職務)在一個電台節目上表示,港鐵向警方報警後,警員「都有段時間」才抵達現場,鄭群興說他當時正在青衣的車務控制中心處理事件,都很心急,記得他們在報警後有再尋求警方協助。他說,今日港鐵在各車站加派職員,在元朗站亦已安排保安人員在場。而港鐵會商討是否公開事發時的元朗站閉路電視片段。

昨晚到元朗站被襲擊以致血流披面的獨立評論人協會會員柳俊江,在同一節目說,他在家中看到車站內襲擊事件的直播,於是駕車到場協助現場人士回家,他說見到有年輕人被圍毆上前協助時,被人迎面襲擊,及後再被5至6名人士以鐵通為主的武器施襲,柳俊江說對方當時說出情緒化的說話,而他事後全身是血,身體多處要縫針。

市民楊先生致電電台表示,他的兒子事前並無去示威,只是身穿灰色上衣駛車到元朗購物,但就在港鐵站閘外被人襲擊,他頭部流血,需要包紥,目前仍在公立醫院留院,稍後會再安排兒子到私家醫院詳細檢查,他形容事件離譜,將報警處理。
YOHO 割
港鐵 割

仲諗住昨日警察終於可以升返民望?
點知燒埋去候任一哥
前線你地繼續做磨芯啦
LTKS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-19, 10:17 AM   #735
LTKS

引用:
【星島日報報道】參與民陣反對修訂《逃犯條例》遊行的部分示威者,昨晚(21日)包圍位於西環的中聯辦大樓,並向大樓及國徽投擲雞蛋和淋潑油漆,亦有人以噴漆噴污中聯辦外和附近的閉路電視鏡頭。中聯辦職員深夜拆下被示威者弄污的國徽,換上新的。

中聯辦外早上氣氛平靜,職員如常上班。有警員在場調查。工作人員清理門外的塗鴉和蛋漬,外牆未及清理的部分塗鴉,則暫以膠布封著,另有工作人員維修昨晚被示威者破壞的閉路電視。
引用:
【Now新聞台】內地《人民日報》和新華社分別發表評論文章,批評示威者圍堵中聯辦。

《人民日報》指,部分激進示者圍堵中聯辦,破壞設施、污損國徽、噴塗侮辱國家、民族字句是踐踏香港法治,公然挑戰中央政府權威,觸碰「一國兩制」原則底線,性質嚴重、影響惡劣,絕對不能容忍。

《人民日報》早前又在微博指,國徽蒙污是數典忘祖,公然挑釁「一國兩制」,無法無天。

而新華社文章亦強烈譴責衝擊中聯辦,指不斷升級的暴力衝擊和挑釁行為完全暴露了這些暴徒及其背後勢力癱瘓特區政府、破壞「一國兩制」、爭奪特區管治權,以香港亂局牽制中國發展大局的圖謀。
引用:
駐港解放軍總部有異動 派兵派車圍繞巡邏

東方日報 OrientalDaily

【本報訊】修例風波引起的示威遊行以至警民衝突已持續超過一個月以上,而蒙面示威者的衝擊亦見愈來愈純熟,見警方在金鐘灣仔一帶屯重兵,就看準時機轉移至西環的中聯辦施以突襲,甫知警方清場在即,又懂得即時向中上環方向分散撤退。示威者昨晚竟夜「反轉」中、西環,惟卻始終未有人膽敢觸碰有軍人持槍駐守的中環駐港解放軍軍營。

及至晚上十時許,即示威者突襲中聯辦後兩個多小時,位於中環的解放軍駐港部隊總部內疑有異動,一部綠色的車不停閃爍藍色及紅色燈號圍繞總部兜圈行走,另有駐港部隊人員不斷穿梭巡邏。

示威者昨日的行動,未有「正面迎擊」警察防線或受警方嚴防的陣地,反而會隨警力多寡隨即改變目標地點,進退均會互相提醒,舉例:他們捨金鐘再直攻中聯辦,清場警力推至之前就向東撤退再「打游擊」,行動可說愈見熟練,不過屬於駐港解放軍駐守的地方,就完全沒有被示威波及。

「野貓式」示威衝擊難防

有學者同意昨日示威者的行動顯示出他們行動的老練,不排除是因為每星期都有類似的活動,令到他們採取的行動靈活性亦已經有所提高,示威者亦似乎變得「無咁易被佢(警察)捉到」。

學者又認為行動似非一時衝動而是有人策劃,雖然昨日示威者並未闖入中聯辦,但亦令人擔心執法機關未來有否能力應付此等愈見靈活的「野貓式」示威衝擊。
我諗內地強硬派都就來忍唔住
舊 07-22-19, 10:18 AM   #736
chitkan

註冊日期: Dec 2009
尋晚唔少平時唔講政治野既朋友都鬧
不過其中一個wtsapp group大家鬧緊班白衣佬既時候,一位平時唔多post野既朋友(平時幾有禮貌對人幾好)
貼幾link出黎話係林卓廷不斷挑釁元朗市民,拎消防喉射元朗人,先至引致衝突
然後成個group靜哂

原來有d人真係活晌平行時空
原來資訊真係可以咁易就呃倒人

此篇文章於 07-22-19 10:43 AM 被 chitkan 編輯。
chitkan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-19, 10:22 AM   #737
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
武器既定義真係奧妙,打兩下就彎既雨傘係武器,木棍就唔係…
都唔敢要班狗公正嘞,唔好偏到咁盡吖。

舊 07-22-19, 10:24 AM   #738
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
佢而家就係擺明話我係偏幫到咁,但你又可以做D咩,已經唔係話剩係針對示威者,佢地已經連中立都唔打算幫
都係果句,而家只要企政府一方就係王法,你示威比人拉坐返7年8年,白衣人殺完人可能都係坐多你一兩碌,而且仲大把錢收,仲包你有位上

此篇文章於 07-22-19 10:26 AM 被 Sar8 編輯。
Sar8 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-19, 10:27 AM   #739
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
武器既定義真係奧妙,打兩下就彎既雨傘係武器,木棍就唔係…
都唔敢要班狗公正嘞,唔好偏到咁盡吖。
出得樣同冧把果 d,睇黎就已經全部俾人起晒底。

佢地係棄卒黎,當然就唔會望佢地做乜野。

只係等佢出去受完氣,自己又俾人起底,幾時供埋推佢地受氣/死既上級出黎。
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-19, 10:34 AM   #740
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
作者: LTKS 查看文章
無見到有攻擊性武器喎

YOHO 割
港鐵 割

仲諗住昨日警察終於可以升返民望?
點知燒埋去候任一哥
前線你地繼續做磨芯啦
我覺得佢地扯貓尾多過割
引用:
作者: chitkan 查看文章
不過其中一個wrapped group大家鬧緊班白衣佬既時候,一位平時唔多post野既朋友(平時幾有禮貌對人幾好)
貼幾link出黎話係林卓廷不斷挑釁元朗市民,拎消防喉射元朗人,先至引致衝突
然後成個group靜哂

俾人剪到咁樣呃人

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。

此篇文章於 07-22-19 10:37 AM 被 鳳熾魂 編輯。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-19, 10:42 AM   #741
chitkan

原來而家盲既都可以做警察
舊 07-22-19, 10:50 AM   #742
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
引用:
不過其中一個wtsapp group大家鬧緊班白衣佬既時候,一位平時唔多post野既朋友(平時幾有禮貌對人幾好)
然後成個group靜哂

有無link? 想睇吓剪成點
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-19, 10:57 AM   #743
chitkan

引用:
作者: J+1 查看文章
有無link? 想睇吓剪成點
由手機版發出

https://m.facebook.com/story.php?sto...34591649886233
舊 07-22-19, 11:05 AM   #744
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
先會流失中間民意
由手機版發出
即係話你知, 777已經唔理民意.

舊 07-22-19, 11:07 AM   #745
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
然後成個group靜哂

有冇同佢fact check? 講道理? 唔係俾佢睇, 係俾谷內其他人睇

舊 07-22-19, 11:11 AM   #746
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
作者: wing 查看文章
有冇同佢fact check? 講道理? 唔係俾佢睇, 係俾谷內其他人睇
睇佢講其他人唔出聲都係似唔想理條友

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-19, 11:20 AM   #747
chitkan

引用:
作者: wing 查看文章

果個group計埋我得十個人
有一半無見過出聲,活躍既之前都有post出黎遊行既相
而且貼link果個係admin
應該大家都廢時同佢嘈
舊 07-22-19, 11:28 AM   #748
chitkan

話時話728是咪真係元朗遊行,咩路線同玩法
好多group都傳呢排元朗會出南亞刀手過
老老實實, 棍都有得擋, 出到刀堅淆
佢哋係咪就係想咁樣嚇一嚇等無人敢728去元朗?
舊 07-22-19, 11:36 AM   #749
LTKS

元朗咁大鑊,不反對一定唔批
到時去親都變非法集結,名正言順拉人

尤其今次已經做到咁出面
舊 07-22-19, 11:42 AM   #750
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
話時話728是咪真係元朗遊行,咩路線同玩法
好多group都傳呢排元朗會出南亞刀手過
老老實實, 棍都有得擋, 出到刀堅淆
佢哋係咪就係想咁樣嚇一嚇等無人敢728去元朗?
雖然堅慶,不過真係唔應該去元朗搞,就算冇狗黑合作,元朗狗本身就認真都唔夠鄉黑玩…
即使出動到對示威者同等武力都未必夠佢地玩,何況家陣擺明車馬打死途人都唔會理。

此篇文章於 07-22-19 11:47 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 10:55 PM

手機版 | APP版